ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
«Τι είδε ο Υπηρέτης» στο Θέατρο Ένα

«Τι είδε ο Υπηρέτης» στο Θέατρο Ένα

  • 13/05/2022 - 15/05/2022
  • Theatre

Μετά τις soldout παραστάσεις του έργου «Πανικός στα Παρασκήνια» το θέατρο ένα συνεχίζει τις κωμικές παραγωγές του με την κωμική φάρσα του Τζο Όρτον «Τι είδε ο Υπηρέτης».

Το “Tι είδε ο Υπηρέτης» είναι ένα έργο - φάρσα του Άγγλου θεατρικού συγγραφέα, Τζο Όρτον. Πρωτοπαρουσιάστηκε το 1969, μετά το θάνατο του Όρτον. Προσπάθεια του συγγραφέα ήταν να αναβιώσει την κωμωδία και τη φάρσα στο θέατρο εκείνη την εποχή. Ο Orton μνημονεύεται για τις τολμηρές προσπάθειές του να σοκάρει και να διασκεδάσει το κοινό.
Η Υπόθεση: Ο ψυχίατρος κύριος Πρέντις περνάει την υποψήφια γραμματέα του Τζέραλντιν από μια δοκιμασία πρόσληψης η οποία συμπεριλαμβάνει… και την αφαίρεση των ρούχων της! Τη θέση γραμματέως διεκδικεί και ένας απατεώνας νεαρός, ο οποίος έχει αποπλανήσει ερωτικά σε ένα ξενοδοχείο την νυμφομανή γυναίκα του γιατρού και την εκβιάζει με φωτογραφίες που έχει τραβήξει την ώρα της «συνεύρεσης». Όταν οι δυο τους καταφτάνουν στο ιατρείο, ο νεαρός κλέβει το φόρεμα της δεσποινίδος Τζέραλντιν, νομίζοντας πως ανήκει στη σύζυγο του γιατρού. Έτσι η ατυχής μέλλουσα γραμματέας μένει γυμνή ενώ για να συμπληρωθεί το αλαλούμ μπαίνουν επίσης ένας ψυχίατρος για κρατική επιθεώρηση και ένας αστυνομικός. Η χαοτική συνέχεια…. επι σκηνής!

Συντελεστές της παράστασης:
Μετάφραση: Αντρέας Χριστοδουλίδης, Μαρία Καρσερά
Σκηνοθεσία/ σχεδιασμός Φωτισμού: Αντρέας Χριστοδουλίδης
Σκηνικά/ Κοστούμια: Μαρία Χατζηκλεάνθους
Βοηθός σκηνοθέτη: Ελένη Αναστασίου
Φωτογράφιση: Δημήτρης Βαττής
Σχεδιασμός αφίσας: Γιάννος Χριστοφόρου
Παίζουν (με σειρά εμφάνισης): Μύρια Αργυρού, Σωτήρης Μεστάνας Αγγελίνα Μήτκα, Αντώνης Παρχαρίδης, Μιχάλης Χρήστου, Νεκτάριος Λοϊζίδης.

Info
Παρασκευή 13-Κυριακή 15 Μαΐου 2022
Θέατρο Ένα, 20.30 (Κυρ. 19.00)
Λεωφόρος Αθηνάς 4, Λευκωσία,
Κρατήσεις: 22348203

Calendar

Prev March Next

FRIDAY 29 MARCH

Δ
 
Τ
 
Τ
 
Π
 
Π
Σ
Κ