ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
«Το ταξίδι της Παπλωματούς» στο Μαρκίδειο

«Το ταξίδι της Παπλωματούς» στο Μαρκίδειο

  • 07/11/2021 - 07/11/2021
  • Theatre

«Το ταξίδι της Παπλωματούς» είναι το έργο που ετοίμασε για την αυτή την περίοδο Το θέατρο ΜΑΣΚΑΡΙΝΙ. Ένα εξαιρετικό παραμύθι, γραμμένο από τον Jeff Brumbeau, διασκευασμένο από τον Πέτρο Κονόμου.

Μια παράσταση φτιαγμένη με αγάπη, όχι μόνο για τα μικρά παιδιά αλλά και για όλους όσοι νιώθουν παιδιά. Γεμάτη με μηνύματα δοσμένα μέσα από το χιούμορ, το τραγούδι, το χορό, τα χρώματα, την ενέργεια και την ζωντάνια των συντελεστών. Μια παράσταση που δεν πρέπει να χάσει κανείς.

Λίγα λόγια για το έργο:
Μια όμορφη και τρυφερή ιστορία, που μιλά για την αξία της γενναιοδωρίας και την ομορφιά της προσφοράς. Ένα κορίτσι που ζει κλεισμένο μέσα στα τείχη της πλούσιας πόλης της, νιώθει τη ζωή της να κυλά χωρίς κανένα νοήμα. Αποφασίζει λοιπόν να αφήσει την μέχρι τώρα πλούσια ζωή της, όπως επίσης και τις δύο «παράξενες» αστείες φίλες της και να ταξιδέψει σε άλλους τόπους, με σκοπό να βρει αυτό που θα την κάνει ευτυχισμένη. Έκπληκτη τότε διαπιστώνει πως, έξω απο τα τείχη της πόλης της, υπάρχουν άνθρωποι που η φτώχεια τους κάνει δυστυχισμένους. Το κορίτσι τότε προσπαθεί να βρει με ποιο τρόπο μπορεί να τους βοηθήσει και έτσι αποφασίζει να τους ζεστάνει με τα ξεχωριστά, πολύχρωμα και ζεστά της παπλώματα. Ένα ταξίδι γεμάτο περιπέτεια, συγκινήσεις και πολύ χιούμορ, που την κάνει να καταλάβει και να ανακαλύψει το βαθύτερο νόημα της καλοσύνης και της αγάπης, που στο τέλος την oδηγεί στην δικιά της γαλήνη, ηρεμία αλλά και στην απόλυτη ευτυχία!

Η θεατρική διασκευή του παραμυθιού είναι του Πέτρου Κονόμου. Την αυθεντική μουσική έγραψαν ο Ανδρέας Μιχαλόπουλος και Σταύρος Μακρής ενώ την κίνηση και τις χορογραφίες έχει αναλάβει η Αντιγόνη Τασουρή. Το σχεδιασμό των κοστουμιών ανέλαβε η Κωνσταντίνα Ανδρέου και την κατασκευή του σκηνικού ο Δημήτρης Δημητρίου. Στην παράσταση λαμβάνουν μέρος οι ηθοποιοί: Πέτρος Κονόμου, Έφη Χαραλάμπους, Κωνσταντίνος Δημητρίου , Μαρίνα Δημητρίου και Άντρη Κούκου.

Ιnfo
Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021
Μαρκίδειο Θέατρο, 16.30
Ανδρέα Γερούδη 27
Πλατεία Ηρώων 
Εισιτήρια €10
Κρατήσεις 99485083, 22270420

Calendar

Prev May Next

SUNDAY 26 MAY

Δ
 
Τ
 
Τ
Π
Π
Σ
Κ