ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Τρεις αδερφές» στον ΘΟΚ

  • 26/03/2023 - 26/03/2023
  • Theatre


Ξεκίνησε η προπώληση για την τρίτη φετινή παραγωγή της Κεντρικής Σκηνής του ΘΟΚ: πρόκειται για το αριστουργηματικό έργο του Άντον Τσέχωφ Τρεις αδερφές, που ανεβαίνει σε σκηνοθεσία της Αθηνάς Κάσιου. Η πρώτη παράσταση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023 και οι τακτικές παραστάσεις θα δίνονται κάθε Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή.

Γραμμένο το 1900 και χαρακτηρισμένο ως «κωμωδία» από τον ίδιο τον συγγραφέα, οι Τρεις αδερφές είναι ένα τετράπρακτο έργο για τις ανθρώπινες αδυναμίες, την περιπλοκότητα των σχέσεων, τη φθορά του χρόνου και τη διάψευση της ελπίδας για μια καλύτερη ζωή.

Σε μια μικρή απομακρυσμένη επαρχιακή πόλη μακριά από τη Μόσχα και σε ένα περιβάλλον στρατιωτικών ζουν οι τρεις αδερφές– Όλγα, Μάσια και Ιρίνα – μαζί με τον αδερφό τους Αντρέι. Βαλτωμένες στην πλήξη της καθημερινότητάς τους, εγκλωβίζονται σε αναμνήσεις από το «ένδοξο» παρελθόν, επινοούν ιστορίες και προσμένουν την επιστροφή τους στη Μόσχα, εκεί όπου η εκπλήρωση των ονείρων πραγματώνεται. Όσο το μέλλον πλησιάζει τόσο η αλλαγή απομακρύνεται, οι επιλογές τους γίνονται πιο άκαμπτες, τα όνειρα της νιότης διαλύονται και τη θέση του ενθουσιασμού και πάθους για αγάπη και ζωή παίρνει το αίσθημα της ματαίωσης.

Ο Τσέχωφ αποδίδει στα δραματικά πρόσωπα που δημιουργεί την έσχατη ευθύνη για τη διαμόρφωση της ζωής τους. Οι αναστολές, οι φόβοι και οι εσωτερικές προθέσεις προδίδονται όχι μέσα από αυτά που λέγονται αλλά κυρίως μέσα από τις παύσεις, τις σιωπές, τους υπαινιγμούς και το δυσδιάκριτο χιούμορ.

Η Αθηνά Κάσιου, με τη νεωτερική σκηνοθετική προσέγγισή της, αναδημιουργεί το τσεχωφικό σύμπαν, φέρνοντάς το κοντά στο κρίσιμο σήμερα, με τη συνδρομή της νέας μετάφρασης από την Έρι Κύργια και της δραματουργικής επεξεργασίας του Joel Horwood. Μαζί της μια εξαιρετική ομάδα διακεκριμένων συντελεστών και ηθοποιών.

Ταυτότητα παράστασης

Μετάφραση: Έρι Κύργια
Σκηνοθεσία: Αθηνά Κάσιου
Επιμέλεια κειμένου-Δραματουργική επεξεργασία: Joel Horwood
Μουσική-Σχεδιασμός ήχου-Μουσική επιμέλεια: Αντρέας Τραχωνίτης
Σκηνικά-Κοστούμια: Λύδια Μανδρίδου
Σχεδιασμός φωτισμών: Γεώργιος Κουκουμάς
Βοηθός σκηνοθέτη-σκηνογράφου: Στέφανη Μουρούζη

Παίζουν:
Νικόλας Γραμματικόπουλος, Βασίλης Βασιλάκης, Γιάννης Καραούλης,
Ανδρέας Κούτσουμπας, Μαρίνα Μανδρή, Χριστίνα Παπαδοπούλου,
Αλέξανδρος Παρίσης, Αντρέας Πατσιάς, Ανδρέας Τσέλεπος, Λένια Σορόκου,
Σπύρος Σταυρινίδης, Αντωνία Χαραλάμπους, Νιόβη Χαραλάμπους, Γιώργος Χιώτης

Info
Κυριακή 26 Μαρτίου 2023
ΘΟΚ, 20.30
Γρηγόρη Αυξεντίου 9, Λευκωσία
Εισιτήρια €12/€6
Προπώληση www.thoc.org.cy 
Πληροφορίες 77772717

Calendar

Prev June Next

THURSDAY 20 JUNE

Δ
 
Τ
 
Τ
 
Π
 
Π
 
Σ
Κ

Similar