ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
«Trio Frisson» στο Τεχνόπολις 20

«Trio Frisson» στο Τεχνόπολις 20

  • 02/07/2021 - 02/07/2021
  • Music

Ένα μείγμα Soul, Reggae, RnB, World & Jazz

Το Τεχνόπολις 20 σας προσκαλεί στον κήπο του να απολαύσετε τους Trio Frisson, μια από τις κορυφαίες Soul μπάντες στην Κύπρο, σε ένα μοναδικό μουσικό μείγμα με στοιχεία της Soul, Reggae, RnB, που ενισχύονται με ήχους τόσο της World όσο και της Jazz μουσικής.

Η μπάντα αποτελείται από τους Jamie Paul στα φωνητικά και στα πλήκτρα, Βύρωνα Αθηνοδώρου στο μπάσο και β’ φωνητικά και τον Λευτέρη Λευκάτη στα τύμπανα. Το πρώτο τους άλμπουμ 'Great Escapes' (2013) περιέχει 11 πρωτότυπα κομμάτια και φιλοξενεί εξαιρετικούς μουσικούς, εμπλουτίζοντας τον ήχο με στοιχεία τρομπέτας, βιολιού και κιθάρας. Τώρα ολοκληρώνουν το δεύτερο άλμπουμ τους.

Πρόσφατα παρουσιάστηκαν στο Cyprus World Music & Jazz Showcase, Afro Banana Festival, Fengaros Festival, Windcraft Festival, FarmaProjekt Festival, Moonwalk Paralimni Festival, Street Life Festival, Sarah’s Jazz Club και άλλους χώρους.

Info
Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021
Tεχνόπολις 20, 20.00
Λεωφ. Νικόλαου Νικολαϊδη 18
Πάφος
Εισιτήρια €12
Κρατήσεις 70002420.

Λίγα λόγια για τους μουσικούς

Jamie Paul (φωνητικά& πλήκτρα): Ο Jamie Paul είναι ο κύριος συνθέτης του Trio Frisson και οι διάφορες επιρροές αλλά και η μεγάλη πείρα του μπορούν να ανιχνευτούν σε βάθος στα κομμάτια που γράφει. Η εμπειρία του σαν στιχουργός περιλαμβάνει πολύπλοκα ρυθμικά μοτίβα, μεταφορές, φιλοσοφία και πάνω από όλα ποίηση. Από την ηλικία των 12, ο Jamie παρουσιάζει τις συνθέσεις του στο κοινό. Δουλεύοντας με σχήματα Jazz καθόλη την διάρκεια της εφηβικής του ηλικίας στην γενέτειρα του Sheffield, δημιούργησε μια μεγάλη ποικιλία από ηχογραφήσεις, συνθέσεις και εκτελέσεις δικών του παραγωγών. Τα τελευταία χρόνια αντικατοπτρίζουν τις πολλές και διαφορετικές του ικανότητες. Συνέθεσε και ενορχήστρωσε μουσική για την περιοδεία των νικητών του X-factor (Ελλάδας) και Greek Idol, όπως επίσης και μια guest εμφάνιση για φωνητικά στο επόμενο δίσκο του Άγγλου παραγωγού, Huw (Rope-a-Dope Δισκογραφική).

Βύρωνα Αθηνοδώρου (μπάσο): Το ενδιαφέρον του Βύρωνα Αθηνοδώρου για τη μουσική και κυρίως για την κλασική κιθάρα και το μπάσο ξεκίνησε κατά την πρώιμη παιδική του ηλικία. Το πάθος του τον οδήγησε στην Ελλάδα για να σπουδάσει Μουσική Σύνθεση στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο της Κέρκυρας, υπό τον Ιωσήφ Παπαδάτο. Μετά την απόκτηση του πτυχίου του, ο Βύρωνας παρακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στο ίδιο θέμα στο Πανεπιστήμιο του Υόρκ στο Ηνωμένο Βασίλειο, υπό τον Roger Marsh. Για τα πτυχία του έλαβε υποτροφίες από τα Ιδρύματα Κρατικών Υποτροφιών Κύπρου και Ελλάδας. Αργότερα, συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην κλασσική κιθάρα στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας με υποτροφία του πανεπιστημίου. Ο Βύρωνας έκανε επίσης masterclasses με τον Leo Brouwer (συνθέτη, κιθαρίστα), τον Wolfgang Jungwirth (κιθαρίστα), τον Damian Erskine (μπασίστα), Γιώτη Κιουρτσόγλου (μπασίστα) και άλλους.

Λευτέρης Λευκάτης (τύμπανα): Φοίτησε τύμπανα και κρουστά στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας και στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας με τους Ηλία Δουμάνη και Ρόδο Παναγιώτου αντίστοιχα. Υπήρξε μέλος πολλών μουσικών συνόλων σε διάφορα στυλ μουσικής όπως το Ρόκ, Πόπ Τζάζ, Σόουλ και R'n'B. Είναι μέλος στους Belua και Trio Frisson. Διδάσκει τύμπανα, κρουστά και σύνολα κρουστών στην Λευκωσία.

Calendar

Prev April Next

FRIDAY 26 APRIL

Δ
Τ
Τ
Π
Π
Σ
Κ