ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Twenty Three στο Πρόζακ

  • 21/12/2022 - 30/12/2022
  • Events

Ο Κύπριος street artist Twenty Three (aka Βασίλης Βασιλείου), πραγματοποιεί την πρώτη ατομική του έκθεση με τίτλο «Around the Walls: Between Tradition and Globalization», από την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου, στο Πρόζακ, στη Λευκωσία.

O Twenty Three έχει αφήσει δουλειά του σε όλη την Κύπρο. Κάποια από τα πιο αντιπροσωπευτικά έργα του βρίσκονται σε χωριά, όπως η Λόφου και τα Κατύδατα. Επίσης, η δουλειά του ταξίδεψε και εκτός Κύπρου. Δημιούργησε τοιχογραφίες σε γειτονιές και πλατείες, δρόμους και προσόψεις στη Μαδρίτη, τη Λα Κορούνια, το Μπράιτον, τη Ρώμη, την Πόλη Μεξικού, την Οαχάκα και την Τσιάπας.

Το 2014 συμμετείχε στην Biennale Αρχιτεκτονικής στη Βενετία με το project «Anatomy of a Wallpaper» και το 2017 το video installation «Baffle Zone» προβλήθηκε στο Μουσείο Maxxi της Ρώμης, σε συνεργασία με τους Urban Gorillas. 

O Twenty Three πειραματίζεται συνεχώς με νέα υλικά, στυλ και τεχνικές. Δουλεύει με stencils, εικονογραφίσεις, τυπώνει με τη μέθοδο της κυανοτυπίας και δημιουργεί δυναμικά διαδραστικά installations. Οι βασικές πηγές της έμπνευσης του ως street artist ξεκινούν από την επιθυμία του να αμφισβητήσει τις κυρίαρχες ταυτότητες σε τοπικό και σε παγκόσμιο επίπεδο και να εξερευνήσει τον χώρο ανάμεσα στην παράδοση και τον μοντερνισμό.

Η έκθεση αποτελεί μια επιλογή έργων από τη δουλειά του των τελευταίων δέκα χρόνων.

Street art
Οι ρίζες της street art εντοπίζονται στα μεγάλα αστικά κέντρα αν και πλέον εξαπλώνεται ευρύτατα σε κάθε γειτονιά και περιοχή. Μετατρέπει τον δημόσιο χώρο σ΄ένα πεδίο για ανοιχτό διάλογο. Η street art είναι άµεση και δεν προϋποθέτει προηγούµενες γνώσεις για αυτό µπορεί να προβληµατίσει το ευρύ κοινό πιο εύκολα. Αμφισβητεί τις νόρμες της υψηλής τέχνης.

Info
Εγκαίνια Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022
Λευκωσία, Πρόζακ (Common Room), 18.00
Μένδονος 3Α, Λευκωσία
Διάρκεια 21 - 30 Δεκεμβρίου 2022
Ώρες 18.00-22.00

Calendar

Prev March Next

MONDAY 20 MARCH

Δ
 
Τ
 
Τ
Π
Π
Σ
Κ