ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Wanderlust Andria Antoniou & friends στο Cyprus Rialto World Music Festival

  • 25/07/2022 - 25/07/2022
  • Music

Σαν μουσικοί εξερευνητές το σχήμα Andria Antoniou & friends οδηγεί τους θεατές σε ένα μουσικό ταξίδι διασχίζοντας τη Μεσόγειο θάλασσα και τη Μέση Ανατολή, και καταλήγοντας από την Αφρική στη Λατινική Αμερική, προωθώντας μέσα από το έργο τους έναν οργανικό διαπολιτισμικό διάλογο και εξερευνώντας συνάμα τη διαφορετικότητα αλλά και την ομοιότητα μεταξύ πολιτισμών. Εμπνευσμένοι και τις καθημερινές ιστορίες των απλών ανθρώπων, το σχήμα παρουσιάζει αυθεντικές συνθέσεις και επανεκτελέσεις τραγουδιών από τον κάθε προορισμό.

‘Wanderlust’ σημαίνει να έχει κανείς την έντονη επιθυμία να γνωρίσει τον κόσμο, να εξερευνήσει με οδηγό την περιέργεια, την πνευματική ανησυχία κι ένα ανοικτό μυαλό. Με αυτήν την ενέργεια και λαχτάρα, η Άντρια Αντωνίου δημιούργησε το πρότζεκτ ‘Wanderlust’. Το πρότζεκτ αυτό δημιουργεί ένα μοναδικό ηχοτοπίο “ζωγραφισμένο” από τις μουσικές διαφόρων πολιτισμών. Η τζαζ και ο αυτοσχεδιασμός φέρνουν τα διάφορα μουσικά είδη κοντά, δημιουργώντας ένα πλούσιο ψηφιδωτό χρωμάτων και συνάμα δρουν ως η κοινή γλώσσα επικοινωνίας μεταξύ των μουσικών.

Το ‘Wanderlust’ είναι ένα μακροπρόθεσμο δημιουργικό πρότζεκτ με μια ευρεία ομάδα μουσικών από διάφορα μέρη του κόσμου. Ανάλογα του συνόλου κάθε φορά, τις επιρροές και την καταγωγή των μουσικών, το ηχοτοπίο αλλάζει. Πρώτη στάση του πρότζεκτ, η Κύπρος, ο τόπος καταγωγής της Άντριας, όπου θα συνεργαστεί με διακεκριμένους μουσικούς της παραδοσιακής και τζαζ μουσικής. Χρώματα και μελωδίες από τη Μέση Ανατολή και τη Μεσόγειο θάλασσα σε συνδυασμό με ζωντανούς Αφρικανικούς και Λατινικούς ρυθμούς αναμιγνύονται οργανικά με σύγχρονη αρμονία και ηχοχρώματα.
Πέρα από τις δικές τους επανεκτελέσεις τραγουδιών από διάφορες μουσικές του κόσμου, το σχήμα θα παρουσιάσει αυθεντικές συνθέσεις της Άντριας καθώς και συνθέσεις του Αργεντίνου μουσικοσυνθέτη Roman Gomez από τον τελευταίο τους δίσκο συνεργασίας ‘Encuentro’.

‘Wanderlust’, μια παράσταση που συνδιάζει μουσική, χορό και αφήγηση. Ένα δημιουργικό πρότζεκτ που διερευνά τα συστατικά της μουσικής ταυτότητας διαφόρων πολιτισμών και που ταυτόχρονα φέρνει στην επιφάνεια αυτό που ενώνει όλους τους ανθρώπους μαζί.

Άντρια Αντωνίου: φωνή, loop, κρουστά χειρός, συντονισμός
Αντρέας Παντελή: πιάνο
Αντρέας Ροδοσθένους: μπάσο
Ρόδος Παναγιώτου: κρουστά
Μιχάλης Κουλουμής: βιολί

Info
Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022
Πάρκινγκ ΣΕΚ, 21.00
(πίσω από Θέατρο Ριάλτο)
Ανδρ. Δρουσιώτη 19 Λεμεσός
Εισιτήρια € 5
Πληροφορίες 77777745
www.rialto.com.cy , Rialto App

 

 

 

Calendar

Prev December Next

SUNDAY 10 DECEMBER

Δ
 
Τ
 
Τ
 
Π
 
Π
Σ
Κ