ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Yaala Ballin στην Πάφο

  • 08/04/2023 - 08/04/2023
  • Music

Με μεγάλη χαρά, το Cloud10 Music Agency παρουσιάζει τρείς μοναδικές συναυλίες με τη καταξιωμένη τραγουδίστρια της Τζαζ-Κλασσικής μουσικής, Yaala Ballin. Στην Κύπρο θα την πλαισιώνουν ο τιμώμενος πιανίστας από την Αρμενία, Vahagn Hayrapetyan και ο επιτυχημένος κοντραμπασίστας, Ari Roland (Η.Π.Α.).

Οι παραστάσεις της Yaala Ballin αποτίνουν φόρο τιμής στους μεγάλους τραγουδιστές της Τζαζ της δεκαετίας του 1940 και του 1950 όπως η Sarah Vaughan, η Dinah Washington, η Ella Fitzgerald και η Carmen McRae, με τραγούδια των Gershwin, Irving Berlin και Cole Porter. Οι εμφανίσεις της περιλαμβάνουν επίσης ειδικές ερμηνείες τραγουδιών από συνθέτες της Τζαζ όπως ο Duke Ellington, ο Charlie Parker και ο Dizzy Gillespie. Ευχάριστη σύμπτωση είναι και το ότι οι συναυλίες της στην Κύπρο συμπίπτουν με τα γενέθλια της Billie Holiday (7 Απριλίου 1915).

Οι 3 συναυλίες θα συμπεριλάβουν μια παράσταση υπό τον τίτλο ‘Symphony, Song, Swing’ με μια ξεχωριστή 13μελή δικοινοτική ορχήστρα (Λευκωσία), συνδυάζοντας με χάρη τη Τζαζ και τη Κλασσική μουσική, καθώς και δύο συναυλίες με 5-μελή μουσικό σύνολο στη Πάφο και Λεμεσό.

Συμφωνική ορχήστρα (Λευκωσία):
Yaala Ballin (IL / U.S.) – φωνή
Vahagn Hayrapetyan (AM) – πιάνο
Ari Roland (U.S.) – κοντραμπάσο
Charis Ioannou - τενόρο σαξόφωνο
Marios Spyrou – τύμπανα
Nihat Agdach – πρώτο βιολί
Miray Çakir - δεύτερο βιολί
Sinem Sadrazam – βιόλα
Gürhan Nuray – βιολοντσέλο
Elias Ioannou – τρομπέτα
Klitos Pavlou – τρομπόνι
Eleonora Roussou – φλάουτο
George Georgiou – κλαρινέτο

Μεγαλώνοντας σε μουσικό σπίτι, η Κλασική και Τζαζ μουσική πάντα την περιτριγύριζε έτσι και για την Yaala (Ισραηλινής καταγωγής και μεγαλωμένη στις Η.Π.Α.), ήταν φυσικό να φέρει το πάθος της για το The Great American Songbook σε ένα πλαίσιο Συμφωνικής μουσικής. Η έμπνευση πίσω από τη συναυλία ‘Symphony, Song, Swing!’ προήλθε από το θρυλικό άλμπουμ της Billie Holiday το 1958 ‘Lady in Satin’, το οποίο λάτρεψε η Yaala από την νεαρή ηλικία των 15 χρονών.
“Η Yaala δίνει φως στο νόημα κάθε στίχου μέσω λαμπερών τόνων”- DownBeat Magazine
“Μια σταθερότητα που σπάνια ακούγεται. Εκθαμβωτικά φωνητικά” - All About Jazz

Info
Σάββατο 8 Απριλίου 2023
Music Academy Aspa Vasiliou, 20.00
Πάφος
Κρατήσεις 96052200
Eισιτήρια €20
Προπώληση Τickethour.com.cy

Calendar

Prev April Next

TUESDAY 16 APRIL

Δ
Τ
Τ
Π
Π
Σ
Κ