ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

10 + 1 Ιδέες για ένα αξέχαστο Σαββατοκύριακο

WIZ TEAM

Mε τρεις εξαιρετικές  Live Streaming συναυλίες και  με πολλές και  ενδιαφέρουσες θεατρικές παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους υποδεχόμαστε το πρωτελευταίο Σαββατοκύριακο του Φεβρουαρίου.

Το wiz προτείνει:

ΜΟΥΣΙΚΗ

«Ταξίδι στο Σταυρό του Νότου»- Online Streaming

Η παρουσία του Θάνου Μικρούτσικου στη σκηνή, στον ρόλο ενός πλανόδιου μουσικού, στα τέλη του 19ου αιώνα, λειτούργησε καθοριστικά για το κοινό, ανασύροντας φανταστικές μνήμες με τρόπο βαθύ και λυτρωτικό προκαλώντας μοναδικά συναισθήματα, στη μουσική παράσταση «Ταξίδι στο Σταυρό του Νότου» μια παράσταση που συγκίνησε βαθιά -τόσο στο πρώτο της ανέβασμα στο θέατρο Badminton το 2016 όσο και στην περιοδεία της το καλοκαίρι του 2017- τους περισσότερους από 80.000 θεατές της.

Η αναμέτρηση της παράστασης με δύο μύθους, τα τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου και την ποίηση του Νίκου Καββαδία, ήταν ένα μεγάλο στοίχημα για τον σκηνοθέτη Θέμη Μουμουλίδη που κερδήθηκε, επιτυγχάνοντας την μεταμόρφωση των τραγουδιών σε μια γοητευτική παράσταση.

Το Ταξίδι στο Σταυρό του Νότου παρουσιάζεται ON LINE μέσα από την ψηφιακή πλατφόρμα της viva.gr για 6 παραστάσεις, δίνοντας μας την ευκαιρία να περιπλανηθούμε και πάλι στον σαγηνευτικό κόσμο του Νίκου Καββαδία με τη μουσική του Θάνου Μικρούτσικου, μέσα από την σπάνια εμπειρία που προσφέρει, η άρτια κινηματογραφημένη παράσταση.

Info
Σάββατο 20- Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2021
Σάββατο στις 20.00 Κυριακή στις 19.00
Εισιτήρια €12
Αγορά εισιτηρίων και προβολή www.viva.gr 

Άλκηστις Πρωτοψάλτη Global Livestreaming

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη επιστρέφει στον αγαπημένο της χώρο, το Gazarte, και μπαίνει απευθείας στα σπίτια μας και στις καρδιές μας, όπου κι αν βρισκόμαστε, με δύο ιδιαίτερες LiveStreaming παραστάσεις.

Τα διαχρονικά της τραγούδια θα ηχήσουν μέχρι την Αυστραλία και την Αμερική, σε κάθε ήπειρο και σε κάθε γωνιά του κόσμου, μέσα από την κεντρική σκηνή του Gazarte, η οποία μεταμορφωμένη σε ένα άνετο καθιστικό, μας μεταφέρει δίπλα στη μοναδική ερμηνεύτρια, για να απολαύσουμε τα ωραιότερα τραγούδια της σαν να είμαστε εκεί μαζί της.

Ιnfo
Kυριακή 21 Φεβρουαρίου 2021
Ώρα έναρξης 13.30 (pre show), 14.00
Εισιτήρια €15
Αγορά εισιτήρίων και προβολή www.viva.gr 

Βασίλης Παπακωνσταντίνου ζωντανά από το Σταυρό του Νότου

Αν μπορεί κάποιος να μας φέρει όλους κοντά, μικρούς και μεγάλους, αυτός είναι ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου. Ο αιώνιος έφηβος, πάντα τρυφερός και αυθεντικός, δεν έχει σταματήσει να εμπνέει και να συγκινεί γενιές και γενιές.

Με έντονη τη διάθεση για επικοινωνία και σύνδεση σε αυτή τη δύσκολη συνθήκη που βιώνουμε, ο Βασίλης, που του έχει λείψει η επαφή του μαζί μας, θα μας ενώσει σε μια on line συναυλία. Γιατί η μουσική καταφέρνει πάντα να λειτουργεί ως αντίδοτο και να γαληνεύει.

Την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου ο Βασίλης θα μας τραγουδήσει ζωντανά από τη ζεστή ατμόσφαιρα του Σταυρού του Νότου όλα όσα αγαπάμε. Θα κάνει μια μεγάλη βουτιά στην τεράστια δισκογραφία του και θα διαλέξει αυτά που έχουν ριζωθεί βαθιά στη συνείδησή μας, αυτά που μας ξεσηκώνουν, αυτά που μας ταξιδεύουν.

Info
Kυριακή 21 Φεβρουαρίου 2021
Ώρα έναρξης: 21.00
Τιμή εισιτηρίου: 10€
Προσφορά προπώλησης ως την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου: 8€
Αγορά εισιτηρίων και προβολή www.viva.gr 

ΘΕΑΤΡΟ

«Σε κρίσιμη κατάσταση» στο ΘΟΚ

Έξω από την εντατική ενός νοσοκομείου, πέντε πρόσωπα περιμένουν νέα για τους αγαπημένους τους που δίνουν αγώνα για να κρατηθούν στη ζωή. Σε μια κατάσταση διαρκούς αναμονής, καλούνται να διαχειριστούν τη θλίψη που τους κατακλύζει και που οξύνει τα δικά τους συναισθήματα, τις αδυναμίες, τις επιθυμίες και τις δυσκολίες τους. Όλο αυτό τους οδηγεί σε μια ανασκόπηση της ζωής τους, σε αποφάσεις για αλλαγή, στην ανάγκη να προχωρήσουν, αν και δεν γνωρίζουν πού και, κυρίως, πώς. Τα πρόσωπα του έργου φέρουν πάνω τους το αποτύπωμα της κοινωνίας στην οποία ζουν, μιας κοινωνίας σε σήψη, που τους θέτει στο περιθώριο, τους συνθλίβει και τους έχει παγιδεύσει σε πραγματικότητες οι οποίες δεν τους προσφέρουν δυνατότητες και προοπτική – μιας κοινωνίας σε κρίσιμη κατάσταση. Αν πάσχουν από κάτι, τότε είναι από την επιδημική
νόσο της κοινωνικής ανισότητας. Το βαθιά εξομολογητικό νέο έργο του Αντώνη Γεωργίου, γραμμένο στην κυπριακή διάλεκτο, βάζει στο επίκεντρο ανθρώπους οι οποίοι βιώνουν σε πυκνό χρόνο τα όρια μιας πραγματικότητας τόσο άστατης όσο και η ίδια η ανθρώπινη ζωή. Ένα συγκλονιστικά επίκαιρο σχόλιο για τη μεταιχμιακή φάση της κοινωνίας μας και τον αγώνα μας μέσα σε ένα ρευστό τοπίο όπου οι νίκες είναι αισθητά λιγότερες από τις ήττες, για το κοινό βίωμα του
ενδεχόμενου της απώλειας και τη ζωτική μας ανάγκη για επαφή και επικοινωνία.

Ο σκηνοθέτης Αιμίλιος Χαραλαμπίδης προσεγγίζει με ευαισθησία το έργο του Γεωργίου, έχοντας στο πλευρό του μια δυνατή ομάδα ηθοποιών που καλούνται να δώσουν υπόσταση σε χαρακτήρες και πρόσωπα γνώριμα, που ζουν καταστάσεις εξίσου γνώριμες, καταστάσεις οριακές, κρίσιμες, πλην όμως βαθιά ανθρώπινες.

Info
Παρασκευή 19- Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2021
Θέατρο ΘΟΚ, Νέα Σκηνή, 18.00
Εισιτήρια €12 / €6
Εισιτήρια Ταμείο Θεάτρου ΘΟΚ, (77772717)
www.thoc.org.cy 

«Ράους» στο Διόνυσος

Το Θέατρο «ΔΙΟΝΥΣΟΣ» ανεβάζει στην κεντρική σκηνή, την επιτυχημένη κωμωδία των Ρέππα-Παπαθανασίου “Ράους” σε επίσημη πρώτη, σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Λάρκου.

Περίληψη. Ένας υπάλληλος του υπουργείου συγκοινωνιών -με τη σύζυγό του – και μία νοσοκόμος, κληρονομούν εξ αδιαιρέτου ένα νεοκλασικό στο κέντρο της Αθήνας. Όταν όμως επισκέπτονται το κτίριο για να γνωρίσουν τους ενοικιαστές, μαθαίνουν πως στο σπίτι που κάποτε έζησε ο ποιητής Άγγελος Σικελιανός, τώρα λειτουργεί ένα… πορνείο. Οι ενοικιαστές του αρνούνται να εγκαταλείψουν το οίκημα.

Info
Παρασκευή 19 - Kυριακή 21 Φεβρουαρίου 2021
Θέατρο Διόνυσος, 18.30
Διαγόρου 29 Λευκωσία
Εισιτήρια €15 / €12
Κρατήσεις 22818999 & 99621845
Προπώληση www.soldouttickets.com.cy 

«Η Κοιμωμένη του Χαλεπά» στο Ανεμώνα

"Η Κοιμωμένη του Χαλεπά" είναι ένα μοναδικό νεοελληνικό έργο, καθαρά βιογραφικό, που κάνει την πανελλήνια πρεμιέρα του στο θέατρο Ανεμώνα. Παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην κυπριακή σκηνή η βιογραφία του πιο εμβληματικού Έλληνα εικαστικού καλλιτέχνη.Είναι το πιο πρόσφατο έργο της Ελληνίδος συγγραφέως Ιρένε Μαραντέι και παρά τη θεατρική του μορφή βασίζεται σε ενδελεχή έρευνα όλων των υπαρχόντων αρχείων ώστε να είναι, όσο το δυνατόν, ένας πιστός καθρέφτης των ιδεών, των παθών και της αδάμαστης ψυχής αυτού του τόσο αξιόλογου πλάσματος που τόσο καθυστερημένα αξιώθηκε να γευτεί λίγη από την αναγνώριση που του έπρεπε και που όλη του η ζωή κάλλιστα μπορεί να χαρακτηριστεί ως μυθιστορηματική!

Info
Παρασκευή 19-Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2021
Θέατρο Ανεμώνα, 18.00
Καντάρας 17
Λατσιά, Λευκωσία
Κρατήσεις 70007721

«Το Κτήνος στο Φεγγάρι» στο Wherehaus 612

Η Θεατρική Ομάδα Persona παρουσιάζει το πολυβραβευμένο έργο του Ρίτσιαρντ Καλινόσκι «Το Κτήνος στο Φεγγάρι» σε σκηνοθεσία Λέας Μαλένη. Το έργο, το οποίο βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα, πραγματεύεται τη ζωή ενός νεαρού ζευγαριού από την ιστορική Αρμενία που μετανάστευσε στην Αμερική έπειτα από τη γενοκτονία των Αρμενίων το 1915.

Info
Παρασκευή 19- Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021
Wherehaus 612, 18.00
Μιχαήλ Κουσουλίδη 5
Παλλουριώτισσα – Λευκωσία
Εισιτήρια €12/€10
Κρατήσεις 70000138
Προπώληση www.tickethour.com.cy 
Acs courier

«Ο Θάνατος του Μπάχ» στο Μασκαρίνι

Λευκωσία, παλιά πόλη, ένα περίπου χρόνο μετά την κρίση. Ο Φίλιππος Ιορδάνου, 45 ετών, γέννημα-θρέμμα Τακτακαλά, πρώην διαφημιστής και νυν ιδιοκτήτης του γραφείου κηδειών “Happydeathday” βρίσκεται ξαφνικά στο στόχαστρο της κοινωνίας. Σύσσωμο το “ένορκο σώμα” των φεισμπουκάδων τον κατηγορεί ότι σκότωσε τον Μπαχ.
Αδυνατώντας να διαχειριστεί την οργή του πλήθους, κλείνεται στο γραφείο του παρέα με το πτώμα της Φώφης. Την ίδια ώρα ο Δήμαρχος και μαζί ολόκληρη η κοινωνία απαιτούν τη παραδειγματική του τιμωρία.

Ποιος είναι όμως ο Μπάχ; Πώς και γιατί πέθανε; Και γιατί ο θάνατος του έγινε βάιραλ; Ποιος είναι ο Φίλιππος Ιορδάνου; Πόσο πίσω πάει η σχέση του με τον Μπαχ; Και γιατί βρίσκεται στο στόχαστρο;

Το θέατρο ΑντίΛογος παρουσιάζει το πρωτότυπο θεατρικό έργο της Ελένης Ξένου «Ο θάνατος του Μπαχ» σε σκηνοθεσία Αλεξίας Παπαλαζάρου και πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Αντωνίου, στη σκηνή του θεάτρου Μασκαρίνι στα Λατσιά.

Info
Σάββατο 20 – Kυριακή 22 Φεβρουαρίου 2021
Θέατρο Μασκαρίνι, 19.00
Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’, 5, Λατσιά
Kρατήσεις 99251331

«Μαύρη Κωμωδία» στο θέατρο Σκάλα

Με την εξαιρετική κωμωδία του Πήτερ Σάφφερ «Μαύρη Κωμωδία» επιστρέφει το Θέατρο «ΣΚΑΛΑ» μετά την μερική άρση των περιοριστικών μέτρων λόγω πανδημίας.

Μια εξαιρετική φάρσα εν καιρώ πανδημίας – γιατί το γέλιο είναι ανάγκη ανθρώπινη και συνώνυμη με τη ζωή – γιατί η κωμωδία κάνει υποφερτή την καθημερινότητα μας σε πείσμα του παραλογισμού και της απογοήτευσης.

Η παράσταση κέρδισε το στοίχημα υπερπηδώντας το εμπόδιο της «μάσκας» στα πρόσωπα των θεατών και τις οποιεσδήποτε άλλες «φοβίες» προκαλώντας αβίαστα το γέλιο προσφέροντας ψυχική ανάταση.

Το Έργο
Σ’ ένα έξυπνο εύρημα στηρίζει την κωμωδία του ο Πήτερ Σάφφερ. Αν και όχι πρωτότυπο (ο ίδιος μας πληροφορεί ότι το δανείστηκε από το κινέζικο θέατρο), παραμένει όμως τρομερά διασκεδαστικό, μόνιμη πηγή παρεξηγήσεων και κωμικότητας. Το μεγαλύτερο μέρος του έργου διαδραματίζεται στο σκοτάδι. Φυσικά για τους ηθοποιούς. Αντίθετα, η φωτισμένη σκηνή, επιτρέπει στο θεατή να παρακολουθεί όλα που υποτίθεται ότι γίνονται στο σκοτάδι.

Info
Σάββατο 20- Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2021
Θέατρο Σκάλα 18.30
Κυριάκου Μάτση 15 Λάρνακα
Εισιτήρια €7/€12
Πληροφορίες 24652800, 99490102
Προπώληση: www.tickethour.com.cy  / ACS Courier

ΠΑΙΔΙ

«Αριστοφάνης τόσος δα!» στο Θέατρο Αποθήκες ΘΟΚ

Η παράσταση της Σκηνής 018 που αγαπήθηκε από τους μικρούς και μεγάλους φίλους επιστρέφει! Αυτή τη φορά ο «Αριστοφάνης τόσος δα!» σας υποδέχεται στο Θέατρο Αποθήκες ΘΟΚ για να σας προσφέρει μια εμπειρία γεμάτη μουσική, χρώματα και δράση, με πνεύμα, σπιρτάδα και άφθονο γέλιο. Σε έναν καινούριο χώρο, με όλες τις απαραίτητες προσαρμογές αλλά πάντα με το ίδιο κέφι, η ζωηρή και φασαριόζικη «συμμορία» του σκηνοθέτη ξεδιπλώνει το ταλέντο της επί σκηνής, μεταμορφώνεται και ξεφαντώνει τραγουδώντας και χορεύοντας.

Info
Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2021
Θέατρο Αποθήκες ΘΟΚ, 11.00
Κάμπου 29
Στρόβολος, Λευκωσία
Εισιτήρια €6
Πληροφορίες 77772717
www.thoc.org.cy


«Τζίνι, Πήτερ Παν – Η Ιστορία Ξεκινά» στο θέατρο Μασκαρίνι

«Τζίνι, Πήτερ Παν – Η Ιστορία Ξεκινά». Επιστρέφει... Με το άνοιγμα των θεάτρων, η παιδική σκηνή του Θεάτρου Μασκαρίνι επιστρέφει, με ένα έργο, που σκοπό έχει να φανερώσει, σε μικρούς και μεγάλους, της μεγαλύτερες αξίες αυτής της ζωής. Η πίστη, η καλοσύνη, η αγάπη, η προσφορά και η τιμιότητα θα πρέπει να είναι ο φάρος που φωτίζει τις ψυχές κάθε παιδιού – και κάθε ενήλικα -.

Μια παράσταση φτιαγμένη με αγάπη, όχι μόνο για τα μικρά παιδιά αλλά και για όλους όσοι νιώθουν παιδια. Γεμάτη με μηνύματα δωσμένα μέσα από το χιούμορ, το τραγούδι, το χορό, τα χρώματα, την ενέργεια και την ζωντάνια των συντελεστών. Μια παράσταση που δεν πρέπει να χάσει κανείς.

Info
Σάββατο 20 - Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2021
Θέατρο Μασκαρίνι, 16.00 (Κυρ. 10.30)
Αρ. Μακαρίου 5 Λατσιά
Εισιτήρια €8
Κρατήσεις 99485083, 22270420