ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

10 ιδέες για ένα αξέχαστο Σαββατοκύριακο

WIZ TEAM

Θέατρα, Lives, θερινά σινεμά, ιδέες που θα κάνουν αυτό το καλοκαιρινό Σαββατοκύριακο ξεχωριστό.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Γιώργος Σταμάταρης στο Buono



Ο Γιώργος Σταματάρης επιστρέφει στο Βuono Cafe Lounge Bar. Κάθε Παρασκευή και Σάββατο ο αγαπημένος ερμηνευτής χαρίζει στο κοινό μοναδικές στιγμές διασκέδασης παρέα με τον μαέστρο του Μάριο Τούμπα.

Info
Παρασκευή 19- Σάββατο 20 Ιουνίου 2020
Buono Cafe Lounge Bar, 21.00
Προδρόμου 32 Λευκωσία
Κρατήσεις 22253060

Μια αγάπη για το καλοκαίρι στο Καφενείο «Βαλίτσα»



Βράδια καλοκαιριού στη Λευκωσία: Μόλις σωπάσουν τα τζιτζίκια, η Παυλίνα, ο Ανδρέας και ο Παύλος επιλέγουν αγαπημένα τραγούδια από το ελληνικό πεντάγραμμο και μας προσκαλούν να τραγουδήσουμε παρέα όπως παλιά.

Παυλίνα Κωνσταντοπούλου: φωνή, κιθάρα
Ανδρέας Παπαπέτρου: φωνή, ακορντεόν, πιάνο
Παύλος Μπαλλίνης: φωνή

Info
Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020
Καφενείο «Βαλίτσα», 22.00
Τρικούπη 51 & Άρεως 2 Λευκωσία
Είσοδος €5
Κρατήσεις: 99239677

Cοmeback ft.Κων/να Αρέστη στο Σκαλί Αγλαντζιάς



Νύχτες γεμάτες μουσική στην όμορφη Πλατεία που βρίσκεται στο Σκαλί Αγλαντζιάς !
"Με διάθεση καλοκαιρινή το RED. και πολλοί αγαπημένοι κύπριοι καλλιτέχνες, δίνουν το συνθημα για την επανεκκινηση των μουσικων μας βραδιών με βαση τους εκάστοτε ισχύοντες περιορισμούς, απο τις 11 Ιουνιου μεχρι τελη Σεπτ.

Με τα φτερά της μουσικής ας σπάσουμε τα τείχη που μας χώρισαν κι ας ταξιδέψουμε ξανά στον ίδιο ουρανό, στον ίδιο κόσμο.

Ανδρέας Καραμαλλάκης: Κιθάρα - Φωνή
Πάρης Νικολάου: Κιθάρα - Φωνή
Παναγιώτης Καραμαλλάκης: Μπάσο
Φοίβος Σταύρου: Βιολί

Guest Star: Κωνσταντίνα Αρέστη

Info
Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020
Σκαλί Αγλατζιάς, 21.00
Χώρος Στάθμευσης Σκαλί
Είσοδος: 5 ευρώ
Κρατήσεις 99059257

George Kalopedis Trio στο Λεωφορείο



Στην καλοκαιρινή σκηνή του Λεωφορείου ο μοναδικός Γιώργος Καλοπαίδης στο τραγούδι παρέα με τους Λουκά Λουκά και Κώστα Χαλλούμα στο πιάνο και κοντραμπάσο αντίστοιχα!

Το #trio παρουσιάζει αγαπημένα jazz standards,όπως τραγουδήθηκαν από τον μοναδικό Nat King Cole και άλλα δημοφιλή τζαζ κομμάτια.

"Nat King Cole and Beyond!"

Info
Σάββατο 20 Ιουνίου 2020
Λεωφορείο, 20:45
Πλ. Δημαρχείας 26 Λευκωσία
Είσοδος: €5
Κρατήσεις: 97748177

ΘΕΑΤΡΟ

«Η μικρή μας πόλη» στο Δημ. Θέατρο Λεμεσού



Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου δίνει το σήμα για την επανεκκίνηση της θεατρικής ζωής του τόπου με την παράσταση «Η μικρή μας πόλη» η οποία θα παρουσιαστεί στο Αμφιθέατρο Μακαρίου Γ΄ σε σκηνοθεσία Αλεξίας Παπαλαζάρου. Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου επέλεξε για το ξεκίνημα το συγκεκριμένο έργο το οποίο αποτελεί έναν ύμνο για τη ζωή και τις χαρές της και δίνει ένα μήνυμα αισιοδοξίας για το αύριο.

Το έργο του Αμερικανού συγγραφέα Θόρντον Ουάιλντερ Η μικρή μας πόλη, σε σκηνοθεσία Αλεξίας Παπαλαζάρου, έκανε πρεμιέρα τον προηγούμενο Φεβρουάριο, εγκαινιάζοντας τον νέο θεσμό του ΘΟΚ «ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ» με παραστάσεις σε δήμους και κοινότητες εκτός Λευκωσίας, σε συνεργασία με τον Επίτροπο Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων.

Info
Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020
Δημοτικό Κηποθέατρο Λεμεσού, 21.00
Λόρδου Βύρωνα
Εισιτήρια από ταμείο
Πληροφορίες 25582268
www.thoc.org.cy

ΣΙΝΕΜΑ

Φυγαδεύοντας τον Χέντριξ



Κύπρος, Γερμανία, Ελλάδα, 2018, 93’  
Το σχέδιο του Γιάννη να φύγει από την Κύπρο ανατρέπεται, όταν ο σκύλος του, ο Τζίμυ, διασχίζει τη Νεκρή Ζώνη που χωρίζει τις ελεύθερες περιοχές από τα κατεχόμενα. Καθώς η μεταφορά ζώων από τα κατεχόμενα απαγορεύεται, ο Γιάννης αναγκάζεται να ζητήσει τη βοήθεια κάποιον «εκλεκτών» χαρακτήρων για να τον φέρει πίσω. Η κωμωδία που έχει κερδίσει το κοινό διεθνώς και αποσπάσει το μεγάλο Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Φεστιβάλ της Tribeca αντλεί έμπνευση από την πικρή, ιστορική πραγματικότητα της διχοτομημένης Κύπρου και παραδίδει μία θαυμάσια παραβολή για τα ανεξέλεγκτα, καθημερινά μπλεξίματα της ζωής μας. Υπότιτλοι: Αγγλικοί, ελληνικοί.

Ιnfo
Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020
Χώρος στάθμευσης της ΣΕΚ (πίσω από Ριάλτο),  21:00

Committed



Η ταινία πραγματεύεται την τυχαία συνάντηση στην ύπαιθρο της Κύπρου, μίας νύφης που το έχει σκάσει από τον γάμο της και ενός άντρα που πιέζεται να κάνει πρόταση γάμου στην κοπέλα του, ενώ δε τον ενθουσιάζει η ιδέα της δέσμευσης.

Σκηνοθεσία: Στελάνα Κληρής
Πρωταγωνιστούν: Melia Kreiling, Orestes Sophocleous

Info
Σάββατο 20 Ιουνίου 2020
Σκαλί Αγλατζιάς, 22.45

Η Κάθοδος των 9



Βρισκόμαστε στο καλοκαίρι του 1949 και ο εμφύλιος πόλεμος βαίνει προς το τέλος του. Μια μικρή ομάδα ανταρτών του ΕΛΑΣ αναγκάζεται να εγκαταλείψει τον Ταΰγετο και να κατευθυνθεί προς τη θάλασσα. Πίσω τους όλα έχουν καταρρεύσει, κανείς δεν τους περιμένει ούτε μπορούν να ελπίζουν σε κάτι. Στην απελπισμένη πορεία τους προς τη θάλασσα, ο καπεταν-Νικήτας και οι οκτώ άντρες του εξοντώνονται από τον ανασυστημένο εθνικό στρατό και τους οπλισμένους χωρικούς. Ο μόνος που επιβιώνει είναι ο βενιαμίν της ομάδας, ο δεκαοκτάχρονος Νάσιος.

Σκηνοθεσία: Σιοπαχας Χρήστος
Πρωταγωνιστούν Καλαβρούζους Χρήστος, Αντωνίου Αντώντης, Τσάγκλος Βασίλης

Info
Σάββατο 20 Ιουνίου 2020
Σκαλί Αγλατζιάς, 20.30

EKΘΕΣΕΙΣ

Αct of Resistance στην Gallery K

H θερινή έκθεση της Gallery K, συγκεντρώνει εξαιρετικά έργα κυπριακής, ελληνικής και ευρωπαικής τέχνης, τα περισσότερα από τα οποία είναι πίνακες ζωγραφικής. Με την εξέλιξη της πανδημίας είδαμε στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ πολλές γκαλερί τέχνης και μουσεία να παρέχουν διαδικτυακή πρόσβαση και εικονικές επισκέψεις. Ο κόσμος έμαθε σε μηδενικό σχεδόν χρόνο να προσεγγίζει την τέχνη μέσω του διαδικτύου, ουσιαστικά μέσα από τη φωτογραφία και το βίντεο. Εντούτοις, τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει την φυσική επικοινωνία που μπορεί να έχει ο θεατής με το ίδιο το έργο. .

Για την θερινή της έκθεση η Gallery K συνεργάστηκε με την Cypria Fine Arts Auctions και θα παρουσιάσει το μεγαλύτερο μέρος της φθινοπωρινής συλλογής έργων της τελευταίας. Η έκθεση συγκεντρώνει έργα πολλών Κυπρίων, Ελλήνων, Βρετανών, Γερμανών και Ρώσων καλλιτεχνών ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται οι Χριστόφορος Σάββα, Μιχαήλ Κάσιαλος, Carl Theodor Von Piloty, Salvador Dali, Ανδρέας Χρυσοχός, Αλέκος Φασιανός, Λευτέρης Οικονόμου, Δημήτρης Μυταράς, Τηλέμαχος Κάνθος, Ανδρέας Λαδόμματος, Ζωή Ζέγγελη, John Kiki, Glyn Hughes, Στέλιος Βότσης, Πολύκλειτος Ρέγκος και πολλοί άλλοι.

Info
Δευτέρα 15 Ιουνίου- Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020
Γκαλερί Κ
Έβρου 14 Στρόβολος Λευκωσία
Ωρες Λειτουργίας Δευτ.- Παρ 09.00-13.00 & 16.00-19.00
Σαβ. 09.00-14.00
Πληροφορίες 2234112
www.gallerykcyprus.com

1940 - Πρόσωπα και Εικόνες. Κύπρος - Ελλάδα στο πολιτιστικό Τρ. Κύπρου

Ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος υπήρξε η μεγαλύτερη σύγκρουση της ανθρώπινης ιστορίας, αποτέλεσε το «σημείο μηδέν» του ευρωπαϊκού και παγκόσμιου πολιτισμού. Δεκάδες έθνη ενεπλάκησαν στο πεδίο των μαχών, εκατομμύρια άνθρωποι σκοτώθηκαν, άμαχοι και στρατιώτες, και το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης δέχθηκε ανυπολόγιστες καταστροφές. Ο χάρτης της Γηραιάς Ηπείρου σχεδιάστηκε από την αρχή.

Στην έκθεση «1940 | Πρόσωπα και Εικόνες. Κύπρος - Ελλάδα» το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ελλάδος, παρουσιάζουν για πρώτη φορά στην Κύπρο πρωτογενές υλικό της ιστορικής έρευνας που πραγματοποιήθηκε για την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και τη συμμετοχή της Κύπρου και των εθελοντών Κυπρίων στον αγώνα κατά του Άξονα, καθώς και σημαντικές πτυχές από τον αγώνα του ελληνικού λαού.

Info
Δευτέρα 1 - Τρίτη 30 Ιουνίου 2020
Πολιτιστικό Ιδρυμα Τραπέζης Κύπρου
Φανερωμένης 86-90
Λευκωσία
Ώρες λειτουργίας: Δευ – Κυρ 10.00-19.00
Πληροφορίες 22128157