ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

10 Ιδέες για ένα διασκεδαστικό weekend

WIZ TEAM

Mε μουσικές και θεατρικές παράστασεις για μικρούς και μεγάλους και Live Streaming συναυλίες υποδεχόμαστε το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Φεβρουαρίου.

ΜΟΥΣΙΚΗ

«Ταξίδι στο Σταυρό του Νότου»- Online Streaming

Η παρουσία του Θάνου Μικρούτσικου στη σκηνή, στον ρόλο ενός πλανόδιου μουσικού, στα τέλη του 19ου αιώνα, λειτούργησε καθοριστικά για το κοινό, ανασύροντας φανταστικές μνήμες με τρόπο βαθύ και λυτρωτικό προκαλώντας μοναδικά συναισθήματα, στη μουσική παράσταση «Ταξίδι στο Σταυρό του Νότου» μια παράσταση που συγκίνησε βαθιά -τόσο στο πρώτο της ανέβασμα στο θέατρο Badminton το 2016 όσο και στην περιοδεία της το καλοκαίρι του 2017- τους περισσότερους από 80.000 θεατές της.

Η αναμέτρηση της παράστασης με δύο μύθους, τα τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου και την ποίηση του Νίκου Καββαδία, ήταν ένα μεγάλο στοίχημα για τον σκηνοθέτη Θέμη Μουμουλίδη που κερδήθηκε, επιτυγχάνοντας την μεταμόρφωση των τραγουδιών σε μια γοητευτική παράσταση.

Info
Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου- Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021
Παρ. & Σαβ. 20.00 Κυρ. 00.00 Δευ. 19.00
Εισιτήρια €12
Αγορά εισιτηρίων και προβολή www.viva.gr 

«Οι ψυχές μας διψούν για τραγούδια» στο Ριάλτο

Σε μια παράξενη εποχή που όλα αναδιοργανώνονται και αποδιοργανώνονται, αναπροσαρμόζονται και αλλάζουν πρόσωπα κάθε ώρα και στιγμή, όπως ακριβώς και τα δεδομένα μας, σανίδα σωτηρίας, ελπίδας και φωτός, τα τραγούδια που άντεξαν στον χρόνο, αυτά που στάθηκαν ενάντια σ’ αυτόν και δεν ξεχάστηκαν. Αυτά που μετά από δεκάδες χρόνια ακόμα σιγοψιθυρίζουν τα χείλη μας σε κάθε συναυλία. Όσα μας ενώνουν με μνήμες παιδικές, εφηβικές, νύχτες γιορτής, συναντήσεις φίλων, παλιούς έρωτες.

Η Βάκια Σταύρου σε ένα ρεπερτόριο αγαπημένων τραγουδιών από πολλά μέρη του κόσμου, μαγικά, λιτά και απέριττα, όπως το συνηθίζει άλλωστε, για να αρχινήσει ο χορός και να γίνει το θαύμα. Στο πιάνο ο Μανώλης Νεοφύτου.

Info
Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021
Θέατρο Ριάλτο, 19.00
(Διάρκεια: 75’)
Εισιτήρια: € 7
Ανδρέα Δρουσιώτη 19
Πλατεία Ηρώων Λεμεσός
Εισιτήρια: boxoffice@rialto.com.cy , www.rialto.com.cy 

«Χειμερινό ταξίδι» στο Παλλάς

Το εμβληματικό έργο του Franz Schubert δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά με τον αριθμό op. 89 (D911) το 1828 και άλλαξε για πάντα τον πολιτισμό μας, κατακυρώνοντας ένα καινούριο είδος τέχνης, τον κύκλο τραγουδιών (lieder) ως σύνθετο λυρικό λόγο. Γράφτηκε πάνω στον κύκλο ποιημάτων του Wilhelm Müller όπου τα τραγούδια μιλούν για τα συναισθήματα ενός απεγνωσμένου και χωρίς ανταπόκριση έρωτα, που βιώνει ένας μελαγχολικός οδοιπόρος κατά την περιπλάνηση του στη χειμωνιάτικη φύση. Το Winterrise παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο κυπριακό κοινό, με την ιδιαιτερότητα της σπανιότητας παρουσιάσεων του συγκριμένου κύκλου τραγουδιών από γυναικεία φωνή.

Info
Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021
Παλλάς, 19.00
Ρηγαίνης και Αρσινόης
Πύλη Πάφου, Παλαιά Λευκωσία
Εισιτήρια www.soldoutticketbox.com 

Με τη ματιά της Μελίνας Μερκούρη και του Αντώνη Σαμαράκη στο Ριάλτο


Η παράσταση που διοργανώνεται στο πλαίσιο του πρόγραμματος FlashArt του Θεάτρου Ριάλτο, επανέρχεται μετά την αναβολή της τον περασμένο Νιόβρη λόγω πανδημίας. Είναι εμπνευσμένη από τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από τη γέννηση του Αντώνη Σαμαράκη και της Μελίνας Μερκούρη. Μέσω της γραφής του Αντώνη Σαμαράκη και της έντονης πολιτιστικής δράσης της Μελίνας Μερκούρη, αναδεικνύεται η σημαντικότητα των δύο μεγάλων αυτών προσωπικοτήτων.

Info
Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021
Θέατρο Ριάλτο, 19.00
Ανδρέα Δρουσιώτη 19
Πλατεία Ηρώων Λεμεσός
Διάρκεια: 80’
Εισιτήρια € 7
Εισιτήρια: boxoffice@rialto.com.cy, www.rialto.com.cy 

Νατάσσα Μποφίλιου: Η Εποχή του θερισμού - Online Streaming

Η Νατάσσα Μποφίλιου, ο Θέμης Καραμουρατίδης και ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος παρουσιάζουν για πρώτη φορά την «Εποχή του Θερισμού».

Μία μεγάλη οπτικοακουστική παραγωγή ειδικά σχεδιασμένη για livestream, από τη σκηνή του Vox.

Ιnfo
Kυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021
Ώρα έναρξης 21.00
Εισιτήρια €10.90
Αγορά εισιτηρίων και προβολή www.viva.gr 

ΘΕΑΤΡΟ

«Ράους» στο Διόνυσος

Το Θέατρο «ΔΙΟΝΥΣΟΣ» ανεβάζει στην κεντρική σκηνή, την επιτυχημένη κωμωδία των Ρέππα-Παπαθανασίου “Ράους” σε επίσημη πρώτη, σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Λάρκου.

“Πάρτε ένα μπουρδέλο και βάλτε μέσα τρεις μικροαστούς, μια πόρνη με ερωτικά προβλήματα, ένα θαυμαστή της Μαρινέλας, μια ψυχασθενή μπαλαρίνα, ένα μετανοημένο εραστή και μια εικόνα του Άγιου Χριστόφορου του αλλήθωρου.
Κλείστε τους εκεί για 83 λεπτά και το αποτέλεσμα θα είναι μια εκρηκτική κωμωδία, που θα θυμάστε για πάρα πολύ καιρό.”

Info
Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου- Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021
Θέατρο Διόνυσος, 18.30
Διαγόρου 29 Λευκωσία
Εισιτήρια €15 / €12
Κρατήσεις 2818999 & 99621845
Προπώληση www.soldouttickets.com.cy 

 
«Beat the Devil» στη Λεβέντειο

Ο David Hare υπήρξε από δύο φορές υποψήφιος για Όσκαρ και Χρυσή Σφαίρα, ενώ κατέχει BAFTA, Χρυσή Άρκτο και τα Βραβεία Λόρενς Ολίβιε, New York Drama Cristic’s Circle, Evening Standard, London Theatre Critics, Drama Desk και PEN/Pinter.

Την ίδια μέρα που η Βρετανική κυβέρνηση έκανε επιτέλους την πρώτη από τις δύο αποφασιστικές παρεμβάσεις που οδήγησαν στο ύποπτα αργοπορημένο lockdown (Μάρτιος 2020), ο David Hare προσβλήθηκε από τον Covid-19. Τότε κανείς δε φαινόταν να ξέρει πολλά γι’ αυτό, και πολλοί γιατροί δεν είναι και πολύ σίγουροι ότι γνωρίζουν περισσότερα τώρα. Έχοντας υποφέρει από μια παρέλαση «τυχαίων» συμπτωμάτων, ο συγγραφέας θυμάται το παραλήρημα της αρρώστιας του, το οποίο μαζί με φόβο, όνειρο, ειλικρινή φαρμακευτική αγωγή και ανειλικρινή πολιτική, δημιουργούν ένα μονόλογο επείγουσας οργής και ισχύος.

Info
Πρεμιέρα Σάββατο 27- Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021,
Λεβέντειος Πινακοθήκη, 18.00 & 19.30
(δυο παραστάσεις)
Αν. Λεβέντη 5, Λευκωσία
Εισιτήρια €12
Προπώληση www.tickethour.com.cy 
7777 7040 / ACS Courier

ΠΑΙΔΙ

«Ευτράπελες Viral Ιστορίες» στο Παλιό Ξυδάδικο

“Ευτράπελες Viral Ιστορίες”, ο παστελλάς, η κοτζιακαρού, το καλοήρι, ο κάττος, ο σιήλος και πολλοί άλλοι ήρωες δεσμεύονται επι σκηνής για μείωση της αρτηριακής πίεσης, βελτίωση της λειτουργίας της καρδιάς και των πνευμόνων, μείωση των ορμονών του άγχους και ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος μέσα από το αυθόρμητο, ασυγκράτητο και πρόσχαρο γέλιο.

Info
Παρασκευή 26-Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021
Παλιό Ξυδάδικο, 19.00
Γενεθλίου Μιτέλα 34, Λεμεσός
Διάρκεια Παράστασης: 50’
Εισιτήρια €10
Κρατήσεις: 96250745

«Αριστοφάνης τόσος δα!» στο Θέατρο Αποθήκες ΘΟΚ

Η παράσταση της Σκηνής 018 που αγαπήθηκε από τους μικρούς και μεγάλους φίλους επιστρέφει! Αυτή τη φορά ο «Αριστοφάνης τόσος δα!» σας υποδέχεται στο Θέατρο Αποθήκες ΘΟΚ για να σας προσφέρει μια εμπειρία γεμάτη μουσική, χρώματα και δράση, με πνεύμα, σπιρτάδα και άφθονο γέλιο. Σε έναν καινούριο χώρο, με όλες τις απαραίτητες προσαρμογές αλλά πάντα με το ίδιο κέφι, η ζωηρή και φασαριόζικη «συμμορία» του σκηνοθέτη ξεδιπλώνει το ταλέντο της επί σκηνής, μεταμορφώνεται και ξεφαντώνει τραγουδώντας και χορεύοντας.

Info
Τρίτη 23- Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021
Θέατρο Αποθήκες ΘΟΚ, 18.00 (Σ & Κ 11.00)
Κάμπου 29
Στρόβολος, Λευκωσία
Εισιτήρια €6
Πληροφορίες 77772717
www.thoc.org.cy 

«Τζίνι, Πήτερ Παν – Η Ιστορία Ξεκινά» στο θέατρο Μασκαρίνι

«Τζίνι, Πήτερ Παν – Η Ιστορία Ξεκινά». Επιστρέφει... Με το άνοιγμα των θεάτρων, η παιδική σκηνή του Θεάτρου Μασκαρίνι επιστρέφει, με ένα έργο, που σκοπό έχει να φανερώσει, σε μικρούς και μεγάλους, της μεγαλύτερες αξίες αυτής της ζωής. Η πίστη, η καλοσύνη, η αγάπη, η προσφορά και η τιμιότητα θα πρέπει να είναι ο φάρος που φωτίζει τις ψυχές κάθε παιδιού – και κάθε ενήλικα -.

Μια παράσταση φτιαγμένη με αγάπη, όχι μόνο για τα μικρά παιδιά αλλά και για όλους όσοι νιώθουν παιδια. Γεμάτη με μηνύματα δωσμένα μέσα από το χιούμορ, το τραγούδι, το χορό, τα χρώματα, την ενέργεια και την ζωντάνια των συντελεστών. Μια παράσταση που δεν πρέπει να χάσει κανείς.

Info
Σάββατο 27 - Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021
Θέατρο Μασκαρίνι, 16.00 (Κυρ. 10.30)
Αρ. Μακαρίου 5 Λατσιά
Εισιτήρια €8
Κρατήσεις 99485083, 22270420