ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

10 ιδέες για ένα όμορφο Σαββατοκύριακο

ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

Το  Σαββατοκύριακο είναι εδώ και το Wiz σας προτείνει τις καλύτερες ιδέες για έξοδο για να το τιμήσετε όπως του αρμόζει. Θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, εκθέσεις και ταινίες στο σινεμά κάνουν αυτό το διήμερο ξεχωριστό.

ΜΟΥΣΙΚΗ

«Tatiana Stupak & Friends 2021 Concerts» στο Ριάλτο

Η Ρωσίδα πιανίστρια Tatiana Stupak πραγματοποιεί κάθε Ιούνιο από το 2016 μια φιλανθρωπική συναυλία στη Λεμεσό, για να γιορτάσει τα γενέθλιά της. Φέτος, λόγω των περιορισμών, θα πραγματοποιήσει τρεις διαδοχικές συναυλίες με διαφορετικό μουσικό θέμα κάθε φορά.

Στο πρώτο κονσέρτο αυτής της σειράς, στις 9 Ιουνίου, θα συνοδεύσει τη mezzo-soprano Anastasia Maximova, σε ένα πρόγραμμα με γνωστές μελωδίες και οπερατικές άριες.

Info
Tετάρτη 9- Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021
Θέατρο Ριάλτο, 19.30
Ανδρέα Δρουσιώτη 19
Πλατεία Ηρώων Λεμεσός
Εισιτήρια €15/€12
Προπώληση www.rialto.com.cy  , Rialto App
Πληροφορίες 22818999 & 99621845

Γιάννης Κότσιρας στο Παττίχειο Λάρνακας

«Κοίτα Γύρω» ο τίτλος της φετινής καλοκαιρινής περιοδείας του Γιάννη Κότσιρα. «Κοίτα Γύρω» ο τίτλος του τραγουδιού, που ήδη έχουμε αγαπήσει, από τον νέο του δίσκο σε μουσική Χριστόφορου Γερμενή και στίχους του ίδιου.

Φέτος το καλοκαίρι, ο αγαπημένος ερμηνευτής και η παρέα του, που αποτελείται όπως πάντα από εξαιρετικούς μουσικούς, σταθερούς συνεργάτες και φίλους του τα τελευταία χρόνια, έρχονται να μας χαρίσουν ξεχωριστές καλοκαιρινές βραδιές με αγαπημένα τραγούδια. Με ένα πρόγραμμα, που έχει όλα όσα χρειαζόμαστε για να περάσουμε όμορφα και να βγούμε από τη δυσκολία των καιρών, που μας κράτησε μακριά από αυτά που αγαπάμε, ανάμεσά τους και τη μουσική.

Info
Σάββατο 12 Ιουνίου 2021
Παττίχειο Λάρνακας 20.30
Πεζόδρομος Παττιχείου
Εισιτήρια €23/€25/€27
Προπώληση Τichethour.com
Kαταστήματα acs courier

«Τα Ωραιότερα Τραγούδια της Μπουάτ» στο Ριάλτο

Μια βραδιά γεμάτη σπουδαία τραγούδια από το Νέο Κύμα και τις αθηναϊκές Μπουάτ των δεκαετιών 60’-70’. Ένα μουσικό σεργιάνι στους μικρούς αυτούς ατμοσφαιρικούς χώρους, όπως η Απανεμιά και οι Εσπερίδες, όπου πρωταγωνίστησαν η παρέα, τα ερωτικά και χαμηλόφωνα τραγούδια. Ένα απάνθισμα από το ρεπερτόριο μεγάλων συνθετών με κομμάτια που «μίλησαν» στις καρδιές μας.

Info
Kυριακή 13 Ιουνίου 2021
Θέατρο Ριάλτο, 20.30
Ανδρέα Δρουσιώτη 19
Λεμεσός
Διάρκεια: 75’
Πληροφορίες: 77777745
www.rialto.com.cy , Rialto App

ΘΕΑΤΡΟ

«Η κατάρα» στο θέατρο Χώρα

Ο Λούτσιο, ένας Σικελός μετανάστης στην Αμερική του '30, προσπαθεί να επιβιώσει ως εργάτης αναζητώντας μια ελπίδα σε ένα άδικο και απάνθρωπο κόσμο. Η άφιξη του σε μια δυστοπική βιομηχανική πόλη θα σηματοδοτηθεί από την γνωριμία του με μια πληθωρική σπιτονοικοκυρά που θα τον περιθάλψει για να τον εκμεταλλευθεί σεξουαλικά στη συνέχεια, αλλά και από την επαφή του με μια γάτα. Σύντομα η γάτα θα εξελιχθεί σε κάτι πολύ παραπάνω από ένα απλό κατοικίδιο. Στα αλλεπάλληλα αδιέξοδα που θα εμφανιστούν μπροστά στον Λούτσιο ρόλο καταλύτη θα διαδραματίσει ο μέθυσος της πόλης που διατείνεται ότι είναι ο Θεός. Το βασικό ερώτημα που τίθεται είναι αν θα καταφέρει τελικά ο εύθραυστος Λούτσιο να επιβιώσει σε συνθήκες βαναυσότητας και απανθρωπιάς ή αν θα ακολουθήσει μια άλλη διέξοδο.

Info
Παρασκευή 11- Κυριακή 13 Ιουνίου 2021
Θέατρο Χώρα, 20.00
Αδαμάντιου Κοραή 1
Πλατεία Αρχιεπισκοπής
Εισιτήρια €10
Προπώληση : soldoutticketbox.com

«Αν fair-ground...» στο θέατρο Αιγαία

Φανταστείτε ο καθένας από μας να κρατούσε ένα μπαλόνι και να περπατούσε μέσα σε ένα ξεχασμένο λούνα-πάρκ, ανάμεσα σε παιχνίδια σκοποβολής, ξύλινα αλογάκια και σε φωτάκια που τρεμοσβήνουνε. Σε μια διαδρομή ανάμεσα στο φως και το σκοτάδι, την αλήθεια και την ψευδαίσθηση.

Σκηνοθετική επιμέλεια Ειρήνη Ανδρονίκου

Ιnfo
Παρασκευή 11- Σάββατο 12 Ιούνη 2021
Θέατρο Αιγαία, 20.30
Αγ. Ομολογητών 81, Λευκωσία
Κρατήσεις 22445757

«Φλωρεντινή Τραγωδία» στο θέατρο Ένα

Μια πλούσια παραγωγή τόσο σε σκηνικά όσο και σε κοστούμια εποχής που διαδραματίζεται στη Φλωρεντία το 1500.

Φλωρεντία 1500. Ο νέος, γοητευτικός, περιζήτητος και πλούσιος Γκουίντο Βάρντι πολιορκεί σθεναρά τη νεαρή γλυκιά και πανέμορφη Μπιάνκα. Ο αμοιβαίος έρωτάς τους ψάχνει ολοκλήρωση αλλά συναντά ένα φαινομενικά αμελητέο εμπόδιο που τελικά αποδεικνύεται ουσιαστικό και πανίσχυρο, τον σύζυγο της Μπιάνκας, μικροέμπορο και πραγματευτή γέρος Σιμόνε…

Info
Παρασκευή 11 - Κυριακή 12 Ιουνίου 2021
Θέατρο Ένα, 20.30
Λεωφόρος Αθηνάς 4
Λευκωσία
Εισιτήρια €15/€10
Κρατήσεις 22348203

«Η τελευταία απολογία ενός πεθαμένου που ’σφαξε τρεις και οκτώ λάβωσε ακόμα» στο ARTos

O Νίκος Κοεμτζής, ο άνθρωπος ο οποίος το βράδυ των αποκριών του 1973 σκοτώνει τρεις αστυνομικούς και τραυματίζει οκτώ πολίτες για μια ''παραγγελιά'', στο κέντρο διασκέδασης ‘’Νεράιδα της Αθήνας’’, επιστρέφει για μία μόνο ώρα από την χώρα των νεκρών. Ζητά από το κοινό να του δώσει μια τελευταία ευκαιρία για να παρουσιάσει από τη δική του πλευρά, τα γεγονότα που συντάραξαν την ελληνική κοινωνία αλλά και την πορεία που τον οδήγησε προς αυτά.

Ο Κοεμτζής μέσα από τις υπόγειες διαδρομές της ζωής του, αναδεικνύεται σε έναν αντιήρωα που επιζητά την εξιλέωση που δεν κέρδισε, παρά τα 23 χρόνια φυλακής. Γνωρίζει όμως ότι κάτι τέτοιο εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από την απόφαση του κοινού που αντιμετωπίζει κατά πρόσωπο.

Ο πρωτότυπος μονόλογος του Βαγγέλη Γέττου στηρίχθηκε, μεταξύ άλλων, σε έρευνα της δικογραφίας της υπόθεσης Κοεμτζή που εξασφάλισε από τα Γενικά Αρχεία της Ελληνικής Δημοκρατίας. Σημειώνεται ότι η υπόθεση Κοεμτζή ανεβαίνει για πρώτη φορά στη σκηνή σε Ελλάδα και Κύπρο.

Info
Σάββατο 12 - Κυριακή 13 Ιουνίου 2021
Artos Foundation, 20.00
Αγίων Ομολογητών 64
Eισιτήρια €12/€10
Πληροφορίες: 96130158
Εισιτήρια: www.soldoutticketbox.com
καταστήματα STEPHANIS

«Ο γιος» στο θέατρο Σκάλα

Ο γιός στο ομώνυμο έργο του Φλοριάν Ζελλέρ είναι ο 17χρονος Νικολά, γιός της Άννας και του Πιέρ. Μετά το διαζύγιο των γονιών του ζει με την μητέρα του, ενώ ο πατέρας του έχει ξαναπαντρευτεί και πρόσφατα απέκτησε έναν ακόμα γιο. Το πρώτο πράγμα που μαθαίνουμε για τον Νικολά, μέσα από τα λόγια της απελπισμένης και πελαγωμένης Άννας, είναι ότι «δεν είναι καλά». Ο ίδιος, απαντώντας σε ερωτήσεις του πατέρα του και παρότι δεν μπορεί ακριβώς να εξηγήσει τα αίτια, μιλά αρκετά αποκαλυπτικά για την κατάστασή του, η οποία συμπυκνώνεται στην τρομερή φράση: «Η ζωή μου είναι βάρος». Δήλωση που από μόνη της – θα έπρεπε να – χτυπάει τις πιο δυνατές καμπάνες ανησυχίας στα αυτιά των γονιών του και και κάθε άλλου που νοιάζεται για κείνον. Όμως οι άνθρωποι δεν είναι πάντα σε θέση να καταλάβουν για τί ή για ποιόν χτυπά η καμπάνα.

Ιnfo
Σάββατο 12 - Κυριακή 13 Ιουνίου 2021
Θέατρο Σκάλα, 20.00
Κυριάκου Μάτση 15 Λάρνακα
Πληροφορίες 24652800 & 99490102

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Λήδρα Πάλας: χορεύοντας σε μια γραμμή

Η έκθεση Λήδρα Πάλας: χορεύοντας σε μια γραμμή, που διοργανώνεται από το Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο Λευκωσίας και το Κέντρο Αριστείας CYENS, στοχεύει αφενός να παρουσιάσει την ιστορία του εμβληματικού ξενοδοχείου της Λευκωσίας, του Λήδρα Πάλας, αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα την ταραχώδη σύγχρονη ιστορία της Κύπρου, αφετέρου να αναδείξει την κοσμοπολίτικη Λευκωσία και τη νεωτερικότητα στην Κύπρο. Βασικό ρόλο στην έκθεση κατέχουν οι σύγχρονες τεχνολογίες μέσω των οποίων «ζωντανεύουν» η ιστορία και οι χώροι του ξενοδοχείου με πρωτότυπο και διαδραστικό τρόπο. Οι διοργανωτές ευχαριστούν ιδιαίτερα τα ιδρύματα, τους οργανισμούς, τους φορείς, τους ιδιώτες συλλέκτες και εκείνους που εργάστηκαν στο Λήδρα Πάλας για την παραχώρηση φωτογραφιών, αντικειμένων και ποικίλου τεκμηριωτικού υλικού.

Info
Tρίτη 1 Ιουνίου - Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021
Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο Λευκωσίας,
Αίθουσα Προσωρινών Εκθέσεων
Ώρες λειτουργίας: Τρ.-Κυρ. 10.00-16.30

CINEMA

A Quiet Place Part II

Ακολουθώντας τα θανατηφόρα γεγονότα στο σπίτι, η οικογένεια των Άμποτ πρέπει τώρα να αντιμετωπίσει τους κινδύνους του έξω κόσμου καθώς συνεχίζουν τον αγώνα για επιβίωση σιωπηλοί. Αναγκασμένοι να κινούνται προς το άγνωστο, γρήγορα συνειδητοποιούν ότι τα πλάσματα που κυνηγούν βασισμένα στον ήχο δεν αποτελούν τη μοναδική απειλή που καρτερεί πίσω από το μονοπάτι της άμμου.

Σκηνοθεσία John Krasinsk
Πρωταγωνιστούν Emily BluntMillicent SimmondsCillian Murphy

K Cineplex (The Mall of Cyprus ) 20.00, 22.15 σ/κ επίσης 15.15, 17.30
K Cineplex (Λευκωσία) 20.00, 22.15 σ/κ επίσης 17.30
K Cineplex (Λεμεσός ) 20.00, 22.15 σ/κ επίσης 17.30
K Cineplex (Λάρνακα) 20.00, 22.15 σ/κ επίσης 17.30
K Cineplex (Kings Avenue – Πάφος) 20.00, 22.15 σ/κ επίσης 15.15, 17.30
RΙΟ (Λευκωσία) 19.30, 21.30
RΙΟ (Λεμεσός) 19.45, 22.00