ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

10 Ιδέες για το Weekend

WIZ TEAM

Φτάσαμε κι όλας στο τελευταίο Σαββατοκύριακο του Μαρτίου. Τα πολιτιστικά δρώμενα έχουν σχεδόν επιστρέψει στην κανονικότητα και οι επιλογές για έξοδο  και ψυχαγωγία είναι πολλές. Το Wiz διάλεξε κάποιες από αυτές και σας τις παρουσιάζει.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Μαρίζα Ρίζου-Live streaming

Ένας ολόκληρος χρόνος πέρασε, από τότε που η αγαπημένη Μαρίζα Ρίζου ανακοίνωσε με ενθουσιασμό την κυκλοφορία του τρίτου προσωπικού της άλμπουμ και τις εμφανίσεις της στον Σταυρό του Νότου. Δεν πρόλαβε παρά να κάνει μόλις πέντε εμφανίσεις από τις προγραμματισμένες…

Ήρθε η ώρα όμως να τη δούμε ξανά, έστω και.. από τον καναπέ μας!

Όπως λέει η ίδια, θα παίξει «παρέα με 4 παιχταράδες, με τους οποίους νιώθω ότι είμαστε έφηβοι στο γκαράζ του σπιτιού μας, κάνοντας το κέφι μας και αυτή η αίσθηση είναι πολύτιμη και απογειωτική».

Η συνθήκη θα είναι διαφορετική, η αίσθηση όμως παραμένει ίδια. Θα ακούσετε κιθάρες, πιάνο, hammond, τζουράδες, νταούλια και διάφορα άλλα στο Μ’ αεροπλάνα και βαπόρια, στο Έλα ψυχούλα μου, στο Καίγομαι και στο Ζητάτε να σας πω, αλλά βέβαια και στο Πετάω, στο Πάμε μια βόλτα, στο Είναι μικρή η ζωή, όπως και στα πιο καινούρια Κάποιος να με σύρει και Πόσο Βλάκας.

Info
Κυριακή 28 Μαρτίου 2021
Σταυρός του Νότου, Κεντρική Σκηνή, 20.00
Εισιτήρια: € 8 έως 15/3 – € 10 στη συνέχεια
Προπώληση & πληροφορίες για τη σύνδεσή σας: www.ticketservices.gr 

Τα Ερωτικά Τραγούδια της Σμύρνης συναντούν την Κυπριακή Παράδοση!

Η Κιθαριστική Ορχήστρα Κύπρου μας παρουσιάζει μια παράσταση αφιερωμένη στα τραγούδια που γράφτηκαν με έμπνευση τον έρωτα στη Σμύρνη!

Η προτεινόμενη παράσταση αποτελεί μια σύγχρονη ερμηνευτική προσέγγιση με την Κιθαριστική Ορχήστρα Κύπρου να προβάλλει με την ιδιαίτερη ενορχηστρωτική ματιά της, τον βαθύ ερωτισμό που κρύβουν τα τραγούδια αυτά, πάντα με απόλυτο σεβασμό στην αυθεντική μουσική γραφή.

Οι νεαροί ταλαντούχοι τραγουδιστές, Δημήτρης Μεσημέρης και Μάριαμ Βενιζέλου με υψηλό αίσθημα ευθύνης βασισμένο στην μουσική παράδοση της Κύπρου θα ταξιδέψουν την μουσική παράδοση σε νεότερες γενιές με μια φρέσκια μάτια και σύγχρονο ήχο. Διευθύνει ο Γιώργος Καλογήρου.

Info
Κυριακή 28 Μαρτίου 2021
Θέατρο Παλλάς, 19.30
Ρηγαίνης και Αρσινόης
Πύλη Πάφου, Παλαιά Λευκωσία
Πληροφορίες 22769532
Προπώληση Tickethour.com.cy, καταστήματα ACS.


ΘΕΑΤΡΟ

«Out of Necessity» στο Ριάλτο

Με αφορμή τα 60 χρόνια από την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, το Out of Necessity είναι μια παράσταση θεάτρου της επινόησης, που επιχειρεί την αναζήτηση ταυτότητας, έχοντας ως αφετηρία το Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας και το Δίκαιο της Ανάγκης. Πώς αυτά τα θεμελιώδη έγγραφα καθόρισαν και εξακολουθούν να καθορίζουν την πολιτική μας υπόσταση σήμερα; Πώς η έκτακτη ανάγκη μετατρέπεται σε μονιμότητα; Πώς ένα εξ ανάγκης ‘παράθυρο’, δύναται να καθορίσει τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τη ζωή γενικότερα; Πώς επηρεάζει την καθημερινότητά μας;

Ιnfo
Πρεμιέρα Παρασκευή 26- Σάββατο 27 Μαρτίου 2021
Θέατρο Ριάλτο, 19.00
Ανδρέα Δρουσιώτη 19
Πλατεία Ηρώων Λεμεσός
Πληροφορίες 77777745
Εισιτήρια: €15 / 12
www.rialto.com.cy  , Rialto App

«Ο Πέερ Γκυντ από το Κόσσοβο» στο Παττίχειο Λάρνακας

Το Θέατρο «ΣΚΑΛΑ» τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου και στο πλαίσιο της επαναδραστηριοποίησης του και του επαναπρογραμματισμού των παραγωγών του θα δώσει επίσημη πρεμιέρα με ένα σύγχρονο και εξαιρετικό έργο του Κοσσοβάρου συγγραφέα Γιετόν Νεζίραϊ – «Ο Πέερ Γκυντ από το Κόσσοβο».

Το Έργο

Ο Πέερ Γκύντ ξεκινά από το προπολεμικό Κόσσοβο, κουβαλώντας στην καρδιά του την ελπίδα και το όνειρο να ζήσει μια ξέγνοιαστη ζωή, σε αυτό που φάνταζε στα μάτια του ως παράδεισος: στην Ευρώπη. Η ζωή του εκεί, δεν διαφέρει καθόλου από την κοινή εμπειρία που μοιράστηκαν πολλοί από τους νεαρούς μετανάστες, οι οποίοι αναγκάστηκαν να καταφύγουν στο έγκλημα για να μπορέσουν να επιβιώσουν, όταν οι αρχές και οι πολίτες των χωρών που τους υποδέχθηκαν δεν έκαναν κάτι άλλο παρά να εξευτελίσουν την αξιοπρέπειά τους. Η λαχτάρα του για να αναγνωριστεί η μοναδικότητά του αλλά και να ανήκει κάπου τον έκανε εύκολο θύμα στα χέρια των απατεώνων που βρήκε στον δρόμο του.

Ιnfo
Πρεμιέρα Σάββατο 27- Kυριακή 28 Μαρτίου 2021
Παττίχειο Θέατρο Σκάλα, 20.00
Πεζόδρομος Παττιχείου
Εισιτήρια €12/€7
Προπώληση www.tickethour.com  /ΑCS Courier
Πληροφορίες: 24652800,99490102

«Θαλάσσιο Τείχος» στο Θέατρο Αιγαία

Το Θέατρο Αιγαία φιλοξενεί την παράσταση «Θαλάσσιο Τείχος» του Σάιμον Στίβενς, μια δημιουργία της Θεατρικής Ομάδας Μαρίας Καρολίδου.

‘Το κείμενο επιχειρεί μια ειλικρινή, αφοπλιστική και ανερυθρίαστη εξερεύνηση στο θέμα της απώλειας από την πλευρά ενός πατέρα και συζύγου. Η αφήγηση ακουμπάει με ιδιαίτερη ευαισθησία, χιούμορ και διεισδυτικότητα τις προκλήσεις και τη χαρά της πατρότητας, ενώ ταυτόχρονα αναδεικνύει τα μεγάλα θέματα της ύπαρξης όπως: τη γέννηση, τον θάνατο, την αγάπη, την απουσία, τον φόβο, τον πόνο, τον προβληματισμό για αυτό που ονομάζουμε Θείο και όλα όσα σχετίζονται με αυτό που αποκαλούμε «ανθρώπινη κατάσταση». Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός ότι η εξιστόρηση γίνεται από έναν άντρα, ο οποίος, μέσα στα πλαίσια του βιολογικού και κοινωνικού του φύλου, επιχειρεί ένα ταξίδι στην ανθρώπινη αδυναμία και ευθραυστότητα.’

Info
Σάββατο 27 - Δευτέρα 29 Μαρτίου
Θέατρο Αιγαία, 19.15.
Αγ. Ομολογητών 81, Λευκωσία
Κρατήσεις: 97715441

«Γυναικείο Μελάνι» στο Παλλάς

Το Ledra Music Soloists, με πρωτοβουλία της ηθοποιού Μάρας Κωνσταντίνου και της θεατρικής της ομάδας Dream Theatre Productions, παρουσιάζουν μια σύνθετη και διαφορετική, μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο Γυναικείο Μελάνι… Η παράσταση αναπολεί μια χαμένη εποχή και καταδύεται στα βάθη της γυναικείας ψυχής. Το πάθος θέλει χαρτί, οι γυναίκες γράφουν, εξιστορώντας το απύθμενο βάθος της αγάπης, της επικοινωνίας και του έρωτα. Δεκατρείς αληθινές γυναίκες, διάσημες προσωπικότητες, που δεν είναι πια μαζί μας, μιλούν καταθέτοντας αβίαστα και γυμνά την ψυχή τους. Μια γραφή ρέουσα, συνδεδεμένη, τόσο με τους ρυθμούς και τις δονήσεις του σώματος, όσο και με τη σεξουαλικότητα. Μέσα από τις επιστολές, η ηρωίδα της παράστασης ταξιδεύει στο χρόνο και ζωντανεύει το χθες. Ξυπνά εικόνες και ήχους, φέρνοντας στην σκηνή, σαν παιχνίδι, το χθες στο σήμερα και το σήμερα στο χθες. Ο παρορμητισμός έχει τον πρώτο λόγο και παρασύρει τον θεατή στο μυαλό αυτών των σπουδαίων γυναικών του περασμένου αιώνα. Ανεξίτηλες στο πέρασμα των χρόνων, οι γυναίκες αυτές μεταφέρουν την ανθρωπότητα και τον πολιτισμό σε άλλα επίπεδα. Δυναμικές και διαφορετικές για την εποχή τους, άφησαν πίσω τους τροφή για σκέψη και ένα ανεκτίμητο έργο. Η μουσική παίζει μείζονα ρόλο, εκφράζει όλα αυτά που δεν μπορούν να λεχθούν με λόγια. Το Γυναικείο Μελάνι θα γαργαλίσει τις αισθήσεις του θεατή και τον καλεί να δει το αύριο με διαφορετική ματιά, πιστεύοντας ξανά στην αληθινή επικοινωνία των ανθρώπων, στη δύναμη στης έκφρασης και στην αληθινή αγάπη, που στις μέρες μας, δυστυχώς, βρίσκεται στον αναπνευστήρα. Έξι βιρτουόζοι μουσικοί συναντούν την ηρωίδα, και μαζί ζωντανεύουν μια εποχή, όπου οι μεγαλουπόλεις ήταν ένα μαγικό θερμοκήπιο της τζαζ, με τη μουσική να αποτελεί διέξοδο πολλαπλών χρήσεων, σαν μοχλός για ανατροπές – κοινωνικές και προσωπικές. Μεταξύ άλλων θα ακουστούν επιστολές της Σιμόν ντε Μποβουάρ, της Ισιδώρα Ντάνκαν, της Μαρία Κάλλας, της Βιρτζίνια Γουλφ, της Μαρίας Πολυδούρη, της Αναΐς Νιν, της Πηνελόπης Δέλτα, της Φρίντα Κάλο.

Info
Πρεμιέρα Σάββατο 27 Μαρτίου 2021,
Κινηματοθέατρο Παλλάς, 20.00
Ρηγαίνης και Αρσινόης
Πύλη Πάφου, Παλαιά Λευκωσία
Εισιτήρια: SoldOut Tickets

Brandon στο Θέατρο της ΕΘΑΛ

Η Κεντρική Σκηνή της ΕΘΑΛ παρουσιάζει το έργο Brandon της Μαρίνας Βρόντη. Πρόκειται για μια ιστορία βασισμένη στα πραγματικά γεγονότα που σημειώθηκαν στην Νεμπράσκα των ΗΠΑ και την άγρια δολοφονία του Μπράντον Τίνα. Ένα έγκλημα μίσους για λόγους ταυτότητας φύλου, που τράβηξε παγκόσμια τα φώτα της δημοσιότητας και έδωσε ώθηση στην τρανς κοινότητα της Αμερικής να θέσει ανοικτά το θέμα της βίας και των προβλημάτων που βιώνουν τα τρανς άτομα.
Όσο κι αν θέλουμε να περηφανευόμαστε πως αποδεχόμαστε οποιοδήποτε άτομο όπως είναι, αυτό δεν συμβαίνει στην πραγματικότητα. Καθημερινά αντιμετωπίζουμε δείγματα βίας και ρατσισμού για ό,τι δεν μας είναι οικείο, επιθυμούμε να το εξαφανίσουμε ή να το εξευτελίσουμε. Η ιστορία του Μπράντον Τίνα θα μπορούσε να συμβεί κι εδώ. Το έργο είναι ένας καθρέφτης της κοινωνίας μας. Και απαντά στο ερώτημα τι τελικά θεωρούμε τερατώδες και ανώμαλο; Η βία που κατοικεί μες στο μυαλό των ανθρώπων και εκφράζεται με τις πράξεις τους; Ή η ταυτότητα φύλου, ο σεξουαλικός προσανατολισμός, το χρώμα, η ιθαγένεια και η μορφή του σώματος ενός ανθρώπου;

Info
Σάββατο 27– Κυριακή 28 Μαρτίου 2021
Θέατρο της ΕΘΑΛ, 18.30
Λεωφόρος Φραγκλίνου Ρούσβελτ 76
Λεμεσός
Πληροφορίες 25877827
Προπώληση εισιτηρίων: www.soldoutticketbox.com 

ΠΑΙΔΙ

«Οι Φασουλήδες του Κατσιπόρα» στο Θέατρο Δέντρο

Το αριστούργημα του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, η νέα παράσταση του Θεάτρου Δέντρο για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Οι περιπέτειες της Δόνιας Ροζίτας και του Κοκολίκου που παλεύουν με όλες τους τις δυνάμεις ενάντια στον μοχθηρό Δον Κριστομπίτα, ως μια συνέχεια της αιώνιας διαμάχης ανάμεσα στο καλό και το κακό, διανθισμένες με μουσική και τραγούδια, θα συνθέσουν μια πραγματικά πολύ χαρούμενη και ευφάνταστη παράσταση, όχι μόνο για μικρούς, αλλά και για μεγάλους.

Μια «κωμικοτραγωδία» την χαρακτηρίζει ο ίδιος ο δημιουργός της. Πρόκειται για ένα έργο που γράφτηκε το 1931 για κουκλοθέατρο, όπου και πρωτοπαρουσιάστηκε. Το θέατρο των Φασουλήδων το έφτιαξε σε νεαρή ηλικία μόνος του ο Φρεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, κατασκευάζοντας ανδρείκελα από χαρτόνι διασκεδάζοντας με αυτά κάθε είδους κοινό, από τα πανεπιστήμια και τα ιδρύματα μέχρι τις λαϊκές γειτονιές και το θέατρο.

Info
Κυριακή 28 Μαρτίου 2021
Θέατρο Δέντρο, 11.00
Ενότητος 44, Παλλουριώτισσα
Διάρκεια παράστασης: 60'
Κρατήσεις: 99520835
Προπώληση: www.soldoutticketbox.com 

«Αριστοφάνης τόσος δα!» στο Θέατρο Αποθήκες ΘΟΚ

Η παράσταση της Σκηνής 018 που αγαπήθηκε από τους μικρούς και μεγάλους φίλους επέστρεψε! Αυτή τη φορά ο «Αριστοφάνης τόσος δα!» σας υποδέχεται στο Θέατρο Αποθήκες ΘΟΚ για να σας προσφέρει μια εμπειρία γεμάτη μουσική, χρώματα και δράση, με πνεύμα, σπιρτάδα και άφθονο γέλιο. Σε έναν καινούριο χώρο, με όλες τις απαραίτητες προσαρμογές αλλά πάντα με το ίδιο κέφι, η ζωηρή και φασαριόζικη «συμμορία» του σκηνοθέτη ξεδιπλώνει το ταλέντο της επί σκηνής, μεταμορφώνεται και ξεφαντώνει τραγουδώντας και χορεύοντας.

Info
Τρίτη 23- Κυριακή 28 Μαρτίου 2021
Θέατρο Αποθήκες ΘΟΚ, 18.00 (Σ & Κ 11.00)
Κάμπου 29
Στρόβολος, Λευκωσία
Εισιτήρια €6
Πληροφορίες 77772717
www.thoc.org.cy 

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Alfarale the genesis στο Τρακασόλ

Alfarale the genesis ένα πρωτοποριακό διαδραστικό και φιλανθρωπικό ταξίδι ατομικής έκθεσης Τέχνης μας προτείνει η καλλιτεχνης, Ραφάελλα Χριστοφορου από τις 21/3/21- 31/3/22 στο Τρακασολ, στην Μαρίνα της Λεμεσου

Info
Kυριακή 21- Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021
Τρακασόλ, Μαρίνα Λεμεσού