ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

10 ιδέες να κάνεις την εβδομάδα σου πιο συναρπαστική

WIZ TEAM

To Wiz σας παραθέτει 10 ιδέες που θα απογειώσουν την εβδομάδα που έρχεται! 

MOYΣΙΚΗ

Κώστας Μπίγαλης στο Garden Day and Night


Μια βραδιά γεμάτη νοσταλγία, αγαπημένες επιτυχίες και αυθεντικό retro vibe έρχεται στο Garden Day & Night στη Λευκωσία.

Πιο συγκεκριμένα, το RetroGarden παρουσιάζει τον μοναδικό Κώστα Μπίγαλη, που επιστρέφει στη σκηνή για να μας ταξιδέψει στα πιο αγαπημένα τραγούδια μιας ολόκληρης εποχής.

Από το «Το καπελάκι μου στραβά φόρεσα και άντε γεια χαρά» μέχρι το «Αχ μελισσούλα μελισσάκι», η βραδιά της Παρασκευής 8 Μαΐου υπόσχεται διασκέδαση, τραγούδι και ατελείωτο κέφι σε μια ατμόσφαιρα γεμάτη αναμνήσεις.

Info
Παρασκευή 8 Μαΐου 2026
Garden Day & Night,
Λευκωσία.
Είσοδος: €15
Κρατήσεις: 22 66 26 26

 Παπακωνσταντίνου, Κότσιρας, Πασχαλίδης, Τσακνής στο Τάσος Παπαδόπουλος

Με αφορμή τα 90 χρόνια ζωής του ΚΚΚ- ΑΚΕΛ διοργανώνεται στις 8 Μαΐου και ώρα 8.30 μ.μ. στο στάδιο «Ελευθερία»- Τάσσος Παπαδόπουλος μεγάλη συναυλία. Τ

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:
Ρίτα Αντωνοπούλου, Παντελής Θαλασσινός, Γιάννης Κότσιρας, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Μίλτος Πασχαλίδης, Φρειδερίκη Τομπάζου, Διονύσης Τσακνής, Δημήτρης Φανής, Umut Albayrak.

Info
Παρασκευή 8 Μαΐου 2026
Στάδιο Ελευθερία, 20.30
Λευκωσία
Είσοδος Ελεύθερη

ΘΕΑΤΡΟ

«Ανακουτρεύκω» στο Flea Theatre

 

Το ‘Μποέμ artspace’ επιστρέφει με τον πρωτότυπο θεατρικό μονόλογο 'Ανακουτρεύκω' σε σκηνοθεσία Άννας Γιαγκιώζη.
Ένας μονόλογος που ακροβατεί ανάμεσα σε μια κραυγή υπαρξιακής αγωνίας τζαι ένα κάλεσμα να διατηρήσουμε τη μνήμη μας ζωντανή. Εμπνευσμένος από σύγχρονα δοκίμια τζαι κείμενα της παγκόσμιας λογοτεχνίας.
Ένας χαρακτήρας σε αναμονή. Μια κατεπείγουσα κατάσταση. Έναν παγκάκι.

Μια πυροτεχνική κριτική στη σύγχρονη ζωή.
Κατάθλιψη ή συναισθηματική απεργία;
Έναν παιχνίδι.
Η μνήμη.
Η κόρη που απεικονίζεται στην κυπριακή λίρα επιστρέφει ως σύμβολο μνήμης.
Το χώμαν.
«Ανακουτρεύκω το πέρκι τζαι θυμηθώ.»

Ταυτότητα Παράστασης:
Σύλληψη κειμένου: Άντρεα Μαύρου
Σκηνοθεσία: Άννα Γιαγκιώζη

Info
Πρεμιέρα: 30 Απριλίου / 20:30
Flea Theatre
Παραστάσεις: 4,5,11,12 Μαϊου
Κρατήσεις: 99830202

«Ματωμένα Στέφανα» στο Θέατρο ΕΘΑΛ

«Ό,τι δεν έρχεται στη συνείδηση, επιστρέφει ως μοίρα.» Carl Jung

Η παραγωγή «Ματωμένα Στέφανα», διασκευή του «Bodas de Sangre» του Φ. Γ. Λόρκα, ένα από τα κορυφαία έργα του παγκόσμιου θεάτρου, αποτελεί το δεύτερο μέρος μιας τριλογίας που ξεκίνησε με «Το Νησί» και εμβαθύνει στη θεματική της ΕΘΑΛ για το 2025-2026 «Γλώσσα, κοινότητες, επικοινωνία, διάλογος, πολυπολυτισμικότητα και συλλογική μνήμη». H πλοκή του έργου μεταφέρεται σε ένα μεικτό χωριό της Κύπρου των αρχών της δεκαετίας του 1960, όπου ο έρωτας και ο θάνατος συναντούν την πολιτική και κοινωνική διαίρεση. Μέσα από τον λόγο του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα, το έργο συνομιλεί με την ιστορία, τη μνήμη και τις πληγές του τόπου.

Η Υπόθεση:
Η ιστορία τοποθετείται στην κυπριακή ύπαιθρο, λίγο μετά την Ανεξαρτησία. Ένας γάμος ανάμεσα σε δύο οικογένειες διαφορετικής εθνοτικής προέλευσης μετατρέπεται σε πεδίο σύγκρουσης, έρωτα και αίματος.
Η Μάνα, σημαδεμένη από τη δολοφονία του άντρα και του μικρότερου γιου της από την οικογένεια Demir, δίνει την ευχή της στον μεγάλο της γιο να παντρευτεί. Σύντομα όμως μαθαίνει πως η Νύφη υπήρξε αρραβωνιασμένη με τον Kenan, συγγενή των Demir, που συνδέεται με το παλιό αίμα ανάμεσα στις δύο οικογένειες.
Λίγο πριν τον γάμο, ο Kenan συναντά τη Νύφη και της ομολογεί τον πόθο του. Εκείνη τον αρνείται, όμως δεν παύει να τρέφει αισθήματα γι’ αυτόν. Τη νύχτα του γάμου, μέσα στο γλέντι, αποκαλύπτεται πως οι δυο τους το έσκασαν μαζί. Ο Γαμπρός, τυφλωμένος από οργή, τους καταδιώκει ……

Πληροφορίες παραγωγής:

Κείμενο: Φ. Γ. Λόρκα
Σκηνοθεσία: Αχιλλέας Γραμματικόπουλος
Επί σκηνής: Cevahir Caşgir , Αχιλλέας Γραμματικόπουλος, Γιώργος Ευαγόρου, Μαργαρίτα Ζαχαρίου, Ραφαέλλα Καβάζη, Μαρία Κωνσταντίνου, Ανδρέας Λόντου, Κωνσταντίνα Ξενοφώντος, Ευαγγελία Ονουφρίου, Zehra Evliya, Izel Seylani, Δήμητρα Χατζηγιάννη.

Παραστάσεις

Κατάλληλο για άτομα άνω των 16 ετών
Παραστάσεις:
Λεμεσός – Θέατρο ΕΘΑΛ:
05, 06, 07 Μαΐου 2026 | 20:30
03 Μαΐου 2026| 18:30
Εισιτήρια για Λεμεσό: Sold Out Tickets

Μεταφράσεις στο Παττίχειο Λάρνακας

Η Κεντρική Σκηνή του ΘΟΚ σηκώνει αυλαία, αυτό το Σάββατο 28 Μαρτίου 2026, με το έργο Μεταφράσεις του σπουδαίου συγγραφέα του ιρλανδικού θεάτρου Μπράιαν Φρίηλ που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Κύπρο, σε σκηνοθεσία Patrick Myles.

Γραμμένο το 1980, το εμβληματικό έργο του Φρίηλ μας μεταφέρει στην Ιρλανδία του 1833, σε μια περίοδο ριζικών εξωτερικών και εσωτερικών ανακατατάξεων. Σε ένα υπαίθριο αγροτικό σχολείο στο Ντόνεγκαλ, μια μικρή κοινότητα βρίσκεται αντιμέτωπη με την πρώτη βρετανική χαρτογράφηση της χώρας και τον εξαγγλισμό των ιρλανδικών τοπωνυμίων, αλλά και με την αντικατάσταση της παραδοσιακής εκπαίδευσης από το νέο εθνικό σύστημα εκπαίδευσης. Καθώς ο τόπος μετονομάζεται και η ντόπια γλώσσα μετασχηματίζεται, όσα θεωρούνταν σταθερά και οικεία αρχίζουν να κλονίζονται, σηματοδοτώντας τη σταδιακή απώλεια της πολιτισμικής ταυτότητας και το βίωμα του ξεριζωμού.

Μέσα από τη σύγκρουση παλαιών και νέων θεσμών, ο Φρίηλ φωτίζει την πολυπλοκότητα της γλώσσας ως φορέα ιστορικής μνήμης και συλλογικής εμπειρίας. Ο ίδιος έχει περιγράψει τις Μεταφράσεις ως «ένα έργο για τη γλώσσα», όμως η γλώσσα εδώ δεν είναι απλώς εργαλείο επικοινωνίας: γίνεται πεδίο εξουσίας, παρεξήγησης, επιβολής και αντίστασης. Η χαρτογράφηση και η ονοματοδοσία δεν λειτουργούν ως ουδέτερες διοικητικές πράξεις, αλλά ως μηχανισμοί που επανακαθορίζουν τη σχέση μιας κοινότητας με τον τόπο της. Η γραφή του Φρίηλ, άλλοτε πικρή και τρυφερή, σκληρή και ευαίσθητη, και άλλοτε λυρική και χιουμοριστική, ξεδιπλώνει έναν στοχασμό για τη γλώσσα και τον πολιτισμικό χαρακτήρα ενός έθνους, με τις λέξεις να αποκαλύπτουν τα όρια, τα ρήγματα αλλά και τις δυνατότητες της επικοινωνίας.

Ο σκηνοθέτης της παράστασης, Patrick Myles, ο οποίος υπογράφει και τη μετάφραση του έργου μαζί με τον συνεργάτη σκηνοθέτη του Ανδρέα Τσέλεπο, προσεγγίζει τον σφυγμό της εποχής με ρεαλιστική ακρίβεια, ενεργοποιώντας παράλληλα ένα σύστημα αναφορών που γεφυρώνει την Ιρλανδία του 19ου αιώνα με την αποικιοκρατούμενη Κύπρο.

Ταυτότητα παράστασης

Μετάφραση: Ανδρέας Τσέλεπος - Patrick Myles
Σκηνοθεσία: Patrick Myles
Βοηθός σκηνοθέτη (στο πλαίσιο πρακτικής άσκησης): Μαρία Καραμπάτση

Παίζουν: Αλεξία Αλέξη, Graham Butler, Ανδρέας Δανιήλ, Nigel Hastings, Σεμέλη Κυριαζή, Μαρίνα Μανδρή, Ανδρέας Παπαμιχαλόπουλος, Γιώργος Μουαΐμης,
Μιχάλης Μουστάκας, Ανδρέας Τσέλεπος

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Δημοτικό Θέατρο Γ. Λυκούργος Λάρνακα
Τετάρτη 6 Μαΐου 2026 στις 20:30
Εισιτήρια Ηλεκτρονικά στη σελίδα www.thoc.org.cy 
Τιμές Εισιτηρίων €15 | €6

 «Οι 12 ένορκοι» στο Μαρκίδειο Πάφου

Η πιο καθηλωτική παράσταση των τελευταίων χρόνων!!
«Οι 12 ένορκοι» σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Νικολαΐδη, έχοντας κερδίσει με πρωτόγνωρο τρόπο την αγάπη και την εμπιστοσύνη του κόσμου, συνεχίζουν ακάθεκτοι την πορεία των sold-out παραστάσεων και μετατρέπουν για 11ο χρόνο το θέατρο σε δικαστικό μέγαρο φέρνοντας ξανά τους θεατές αντιμέτωπους με τις συνειδήσεις τους.

Το σενάριο, μας τοποθετεί στη Νέα Υόρκη του 1957 όταν ένα αλλοδαπό αγόρι 16 χρόνων κατηγορείται για πατροκτονία. Η ζωή του βρίσκεται στα χέρια 12 ενόρκων οι οποίοι θα αποφασίσουν αν είναι τελικά ένοχο και η απόφασή τους θα πρέπει να είναι ομόφωνη.

Στην περίπτωση που ο κατηγορούμενος βρεθεί ένοχος, η θανατική ποινή είναι υποχρεωτική. Οι 12 άντρες, κλειδωμένοι σ’ ένα μικρό δωμάτιο, άλλοτε συγκρούονται κι άλλοτε ταυτίζονται, αντικατοπτρίζοντας τις προκαταλήψεις της κοινωνίας μέσα από 12 πεντακάθαρα ψυχογραφήματα που ξετυλίγονται βίαια μπροστά στα μάτια του θεατή. 

Οι 12 ένορκοι (αλφαβητικά)
Ράφαελ Αριστοτέλους , Τάσος Γιαννόπουλος, Μάνος Ζαχαράκος, Νικόλας Καλιδώνης, Αλέξανδρος Καλπακίδης, Βαγγέλης Κρανιώτης, Κωνσταντίνος Μπάζας (δ.δ.: Βασίλης Φακανάς), Παντελής Παπαδόπουλος, Τάσος Παπαδόπουλος, Πήτερ Ραντλ, Ορέστης Τρίκας, Γιάννης Φιλίππου
Τη φωνή της χαρίζει η Νένα Μεντή

Παραστάσεις
Πάφος – Μαρκίδειο Δημοτικό θέατρο 7 Μαϊου
Λεμεσός – Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο 8 Μαϊου
Λευκωσία - Θέατρο Δήμου Στροβόλου 9 και 10 Μαϊου
Έναρξη στις 20:30
Εισιτήρια Soldouttickets 

 «Το Βουνί» στο Θέατρο Ριάλτο

Το πολυβραβευμένο μυθιστόρημα της Λουΐζας Παπαλοΐζου μεταφέρεται στη θεατρική σκηνή, σε διασκευή και σκηνοθεσία της Μαρίας Κυριάκου, ζωντανεύοντας τον κόσμο του Ξενή, της Κόρης και του Σουηδού. Μέσα σε ένα αφαιρετικό σκηνικό, το έργο επικεντρώνεται στις σχέσεις που αναπτύσονται ανάμεσα στους χαρακτήρες και πραγματεύεται έννοιες όπως η μνήμη, η απώλεια και η βαθιά υπαρξιακή αναζήτηση.

Η πρεμιέρα της καινούριας παραγωγής των ομάδων À Vendre και Humart θα πραγματοποιηθεί στις 16 Απριλίου στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας. Παραστάσεις θα δοθούν επίσης στο Θέατρο Ριάλτο στη Λεμεσό, καθώς και στο Μαρκίδειο Δημοτικό Θέατρο Πάφου.

Με επίκεντρο ένα βουνό σε μια ακριτική περιοχή της Κύπρου, ξεδιπλώνεται η ιστορία των τριών προσώπων μέσα από μια αφήγηση που ξεκινά από τις αρχές του περασμένου αιώνα και ψηλαφίζει σημαντικές πτυχές της ιστορίας της Κύπρου, μέχρι και τις αρχές της δεκαετίας του ’70. Το ασφυκτικό περιβάλλον της ορεινής Κύπρου αλλά και οι αρχαιολογικές ανασκαφές της Σουηδικής Αποστολής στην περιοχή των Σόλων, την εποχή της Αγγλοκρατίας, αποτελούν το φόντο όπου η ιστορία εξελίσσεται.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Συγγραφέας: Λουΐζα Παπαλοΐζου
Σκηνοθεσία & Διασκευή: Μαρία Κυριάκου

Παίζουν (με αλφαβητική σειρά):
Γιώργος Αναγιωτός
Χρυστάλλα Βάσου
Γρηγόρης Γεωργίου
Έλενα Καλλινίκου
Στέλιος Καλλιστράτης
Γιάννης Καραούλης
Γιάννης Κόκκινος
Ζωή Κυπριανού
Γιάννης Οικονομίδης
Χάρης Πισίας
Πέννυ Φοινίρη
Μυρσίνη Χριστοδούλου

Παραστάσεις:
8, 9 & 10 Μαΐου (20:00) - Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός
Εισιτήρια προπωλούνται στις ιστοσελίδας της SoldOut Tickets και του Θεάτρου Ριάλτο.

«Ορφανά» στο Σατιρικό

Το Σατιρικό Θέατρο παρουσιάζει το έργο «Ορφανά» του Dennis Kelly σε σκηνοθεσία Νεοκλή Νεοκλέους.
Το πολυβραβευμένο έργο του Dennis Kelly ξεδιπλώνει έναν κόσμο όπου η ασφάλεια του σπιτιού μετατρέπεται σε πεδίο σύγκρουσης, φόβου και ηθικών διλημμάτων. Στην καρδιά της ιστορίας βρίσκεται ένα ζευγάρι, η Χέλεν και ο Ντάνι, που απολαμβάνουν ένα φαινομενικά ήρεμο δείπνο. Η ηρεμία αυτή διαλύεται βίαια όταν ο Λίαμ, αδελφός της Χέλεν, εισβάλλει στο σπίτι γεμάτος αίματα. Η νύχτα που ακολουθεί θέτει σε δοκιμασία τις σχέσεις ανάμεσα στα τρία πρόσωπα, αποκαλύπτοντας πτυχές της ανθρώπινης φύσης που συνήθως μένουν στο σκοτάδι.

Ο Kelly δημιουργεί μια ιστορία που ξεκινά ως οικογενειακό δράμα και μετατρέπεται σταδιακά σε σκοτεινή εξερεύνηση της συνενοχής. Μέσα από έναν αμείλικτο ρυθμό και διαλόγους που χτυπούν σαν ανάσες πανικού, ξεγυμνώνει τις ρωγμές της σύγχρονης κοινωνίας: τον φόβο του «άλλου» και την κοινωνική βία που κρύβεται κάτω από το πέπλο της κανονικότητας. Στο έργο τίθεται διαρκώς ένα ερώτημα το οποίο όμως μένει αναπάντητο: μέχρι πού μπορεί να φτάσει κάποιος για να προστατεύσει την οικογένειά του, και ποιο τίμημα πληρώνει γι’ αυτό;

Στο επίκεντρο δεν βρίσκεται απλώς μια βίαιη πράξη, αλλά οι αποφάσεις των ηρώων για το πώς θα τη διαχειριστούν. Αυτό το δίλημμα τους μεταμορφώνει, αναγκάζοντάς τους να διαπραγματευτούν την ηθική τους, να δικαιολογήσουν τις πράξεις τους και τελικά να αποκαλύψουν την πραγματική τους ταυτότητα. Η βία δεν εμφανίζεται ως ξένο σώμα: γεννιέται μέσα στην ίδια την οικογένεια, τρέφεται από τα άγχη και τους φόβους της εποχής. Το αποτέλεσμα είναι μια παράσταση που δεν προσφέρει εύκολες λύσεις, αλλά επιδιώκει να αποκαλύψει την αλήθεια που υπάρχει πίσω από τις λέξεις, προσφέροντας στον θεατή μια εμπειρία βαθιάς ενδοσκόπησης, καλώντας τον να αντιμετωπίσει τη δική του άβολη σιωπή.

Συντελεστές:
Συγγραφέας: Dennis Kelly
Μετάφραση: Μαριάννα Καυκαρίδου
Σκηνοθεσία: Νεοκλής Νεοκλέους

Παίζουν: Βασίλης Μιχαήλ, Ηλιάνα Κάκκουρα, Λουκάς Προκοπίου

Info

Παρασκευή 8 Μαΐου 2026
Πάνω Σκηνή Σατιρικού Θεάτρου, 20.00
Διάρκεια Παράστασης: 95 λεπτά χωρίς διάλειμμα
Για ηλικίες 16 ετών και άνω.
Είσοδος: €15 | €12 (μαθητές, φοιτητές, συνταξιούχοι)
Προπώληση www.satirikotheatro.com 
Πληροφορίες 22312940

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Fork Food Market στον δημοτικό κήπο Λευκωσίας

Επιστρέφει δυναμικά για το 2026 και υπόσχεται να προσφέρει ακόμη περισσότερες γευστικές εμπειρίες και στιγμές διασκέδασης. Στις 24 Απριλίου και 8 Μαΐου, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει μοναδικές γεύσεις, αρώματα και ένα χαλαρό, ζωντανό περιβάλλον στο κέντρο της πόλης.

Με δωρεάν είσοδο και ένα πλούσιο πρόγραμμα street food επιλογών, το event αποτελεί ιδανική πρόταση για όσους θέλουν να περάσουν όμορφα με φίλους και οικογένεια.

Το ραντεβού δίνεται στους Δημοτικούς Κήπους Λευκωσίας, όπου η εμπειρία του φαγητού συναντά την καλή διάθεση και τη ζωντάνια της πόλης.

Ιnfo
Παρασκευή 24 Απριλίου & Παρασκευή 8 Μαΐου 2026
Δημ. Κήπος Λευκωσίας, 18.00

CINEMA

The Devil Wears Prada 2 

 

Καθώς η Μιράντα Πρίστλι πλησιάζει τη συνταξιοδότηση, επανενώνεται με την Άντι Σακς για να αντιμετωπίσουν την πρώην βοηθό της, που έχει πλέον γίνει αντίπαλός τους: την Έμιλι Τσάρλτον.

Σκηνοθεσία David Frankel
Πρωταγωνιστούν Meryl Streep, Anne Hathaway, Emily Blunt

RΙΟ Premier Cinema (Νicosia Mall) 19.25, 19.30, 22.00 σ/κ 17.00, 19.30, 22.00
RIO (Λεμεσός) 17.20, 19.40, 22.10 σ/κ 15.00 , 17.20, 19.40, 22.10