ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

10 ιδέες που θα απογειώσουν το Σαββατοκύριακο σας

WIZ TEAM

Το Wiz προτείνει θεατρικές παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους, συναυλίες, ταινίες, ιδέες για έξοδο που θα κάνουν το Σαββατοκύριακο σας αξέχαστο.

ΜΟΥΣΙΚΗ

20ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Φάρος στα Κούκλια

Παρά την παγκόσμια οδύνη που προκάλεσε η πανδημία του Covid-19, και παρά τη δύσκολη απόφασή μας πέρυσι να αναβάλουμε το 20ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Φάρος, το Ίδρυμα Τεχνών Φάρος αποφάσισε όπως φέτος οφείλουμε και πρέπει να συνεχίσουμε την παράδοση του Φεστιβάλ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 28 Μαΐου μέχρι και τις 5 Ιουνίου 2021.

Info
Παρασκευή 28- Κυριακή 30 Μαϊου 2021
Μεσαιωνική Έπαυλη, Κούκλια, 20.00
Πληροφορίες & Box Office: Ίδρυμα Τεχνών Φάρος www.pharosartsfoundation.org & Τηλ. 22-663871 (Δευτέρα - Παρασκευή 10:00πμ-2:00μμ)
Tickets: €25 / €20

Κυπριακή Μουσική Άλλως… πως στο Ριαλτο

Στο πλαίσιο του προγράμματος FlashArt 2 του Θεάτρου Ριάλτο που στόχο έχει την στήριξη των κυπρίων δημιουργών, θα παρουσιαστεί η παράσταση Κυπριακή Μουσική Άλλως… πως.

Πρόκειται για έναν αλλιώτικο ηχοχρωματικό διάλογο από το Quintus Ensemble και το Κουιντέτο εγχόρδων ChamberFusion που σκοπό έχει να προσφέρει ένα μουσικό ταξίδι στην κυπριακή παραδοσιακή μουσική, υπό την ενορχηστρωτική επιμέλεια του Νεοκλή Νεοφυτίδη.

Info
Σάββατο 29 Μαΐου 2021
Θέατρο Ριάλτο, 20.00
Ανδρέα Δρουσιώτη 19
Πλατεία Ηρώων Λεμεσός
Εισιτήρια: € 12 / 10.
Πληροφορίες 77777745
www.rialto.com.cy  , Rialto App

«Ταξιδεύοντας ανατολικά στην Ευρώπη» στο Παλλάς

Το LMS σας προσκαλεί σε μια βραδιά λόγιου τραγουδιού και πιάνου με τους καταξιωμένους Κύπριους καλλιτέχνες Μάριο Ανδρέου (φωνή) και Νικόλα Κωσταντίνου (πιάνο). Μια μουσική περιήγηση, η οποία ξεκινά από τη μακρινή Ρωσία, με τέσσερα τραγούδια του Piotr Ilych Tchaikovsky. Ακολούθως, το ταξίδι μας μάς μεταφέρει στη Βουλγαρία και στον Pancho Vladigerov, του οποίου η μουσική συνδυάζει το ιδίωμα της φολκλορικής μουσικής μαζί με αυτό της κλασικής. Εν συνεχεία κατεβαίνουμε στην Κύπρο, το νότιο ανατολικό άκρο της Ευρώπης, και στη μουσική του Κωνσταντίνου Στυλιανού.

Info
Σάββατο 29 Μαΐου 2021
Θέατρο Παλλάς, 19.30
Ρηγαίνης και Αρσινόης
Πύλη Πάφου, Παλαιά Λευκωσία
Εισιτήρια €15/ €10
Προπώληση www.soldoutticketbox.com 

 

ΘΕΑΤΡΟ

«Άγρια Δύση» στον Τεχνοχώρο ΕΘΑΛ

Η καλοκαιρινή παραγωγή της ΕΘΑΛ είναι ένα έργο πολυεπίπεδο που έρχεται να φωτίσει την ελληνική καθημερινότητα, εν μέσω οικονομικής και ηθικής κρίσης με χιούμορ, ευαισθησία κι έξυπνες ατάκες και να μας θυμίσει πως την ώρα που το σκοτάδι είναι άγριο, οι άνθρωποι μπορούν να βρουν παρηγοριά στις πρώτες τους αγάπες: τη φύση, τη μουσική και σε αυτό που ονομάζουν οι ίδιοι οικογένεια.

Μια κωμωδία με πολύ πιστολίδι, κρητική λεβεντιά κι ελληνική περηφάνεια.
Μια αλληγορία για την Ελλάδα της Ευρωπαϊκής Ένωση, μια Άγρια Δύση που έχει εισβάλει με τους δικούς της νόμους και κανόνες σε μια ελληνική νοοτροπία, η οποία όμως προσπαθεί να διατηρήσει τη γνησιότητα και την ανόθευτη γενναιότητα της κρητικής καρδιάς και ψυχής. Οι νόμοι του Φαρ Ουέστ, μέχρι ενός σημείου, εξάλλου ισχύουν και στην Κρήτη…πολύ πιθανόν και στη Κύπρο!

Info
Παρασκευή 28 - Κυριακή 30 Μαΐου 2021
Θέατρο της ΕΘΑΛ, 20.00
Λεωφόρος Φραγκλίνου Ρούσβελτ 76
Λεμεσός
Πληροφορίες 25877827
Προπώληση www.soldoutticketbox.com

ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ «Ντα» στο ΘΟΚ

Η πολυβραβευμένη κωμωδία (τέσσερα βραβεία Τόνυ) του Ιρλανδού συγγραφέα Χιου Λέοναρντ, μια τρυφερή οικογενειακή ιστορία που θα χαρίσει γέλιο και δυνατές στιγμές συγκίνησης ανεβαίνει στη Νέα Σκηνή ΘΟΚ.

Ένας γνωστός και επιτυχημένος Ιρλανδός συγγραφέας, ο Τσάρλι Τάιναν, επιστρέφει στην ιδιαίτερη πατρίδα του για την κηδεία του θετού πατέρα του. Ξεκαθαρίζοντας τα πράγματα στο σπίτι, ανακαλεί στη μνήμη του την πατρική φιγούρα, τον κηπουρό Ντα (υποκοριστικό του αγγλοσαξονικού Daddy = Μπαμπάς), και καταφέρνει στο εδώ και τώρα να έχει μια συζήτηση μαζί του την οποία δεν κατάφερε να κάνει όσο ζούσε. Μια επιστροφή στις αναμνήσεις της παιδικής και εφηβικής ηλικίας και στις συχνά ακανθώδεις σχέσεις πατέρα-γιου, εκεί όπου διασταυρώνονται δύο κόσμοι, της μνήμης και του παρόντος, με την κωμικότητα και τη δραματικότητα να εναλλάσσονται για να φωτίσουν τα απλά και τα ανθρώπινα.

Info
Τετάρτη 26 - Σάββατο 29 Μαΐου 2021
Νέα Σκηνή ΘΟΚ, 20.30
Γρηγόρη Αυξεντίου 9 Λευκωσία
Εισιτήρια €12/€6
Προπώληση Ταμείο Θεάτρου ΘΟΚ (77772717)
www.thoc.org.cy 

«Gloria» στο Θέατρο Αιγαία

Ένα έργο για την Αγάπη τη Φαντασία και τη Χρυσή Ηλικία.

Μία ηλικιωμένη γυναίκα συνομιλεί με έναν λούτρινο επισκέπτη, περιμένοντας τον γιο της. Εκείνος θα την συνοδεύσει σε έναν οίκο ευγηρίας, όπου θα περάσει το υπόλοιπο της ζωής της.
Το έργο Gloria μέσα από την φαντασία της ογδοντάχρονης ηρωίδας του, μιλάει με ευαισθησία, στοργή και χιούμορ για το αναπόφευκτο κομμάτι του κύκλου της ζωής όλων των όντων, τα γηρατειά.

Σκηνοθεσία Μάριος Μεττής
Ερμηνεύουν Πατρίτσια Πεττεμερίδου, Δρόσος Σκώτης

Info
Παρασκευή 28- Δευτέρα 31 Μαΐου 2021
Θέατρο Αιγαία, 19.30
Αγ. Ομολογητών 81, Λευκωσία
Εισιτήρια hammbroductions.com

«2 μέτρα μακριά» στην Πλατεία Παλιάς Δημοτικής Αγοράς

«2 μέτρα μακριά»- μία εναλλακτική θεατρική περιήγηση στην παλιά πόλη της Λευκωσίας. Πως θα ήταν μία βόλτα στην παλιά πόλη της Λευκωσίας κάτω από τις συνθήκες ενός φανταστικού μέλλοντος όπου όλα έχουν αλλάξει;Το «2 μέτρα μακριά», στα πλαίσια των Δράσεων 2020 του Θεατρικού Καταφυγίου του ΘΟΚ, θέτει την εξής υποθετική συνθήκη: Βρισκόμαστε στο 2075 και ο κόσμος μπορεί επιτέλους να βγει έξω, κρατώντας πάντα αποστάσεις. Δύο μέτρα μακριά λοιπόν!
Θα υπάρχουν δύο παρουσιάσεις κάθε μέρα (15 άτομα τη φορά).

Πενήντα-πέντε χρόνια μετά και χρειάζεται να είμαστε ακόμη δύο μέτρα μακριά.

Info
Σάββατο 29- Κυριακή 30 Μαϊου 20121
Σημείο Έναρξης Πλατεία Παλιάς Δημοτικής Αγοράς
Λευκωσία
Ωρά Σαβ. 20.00 Κυρ. 18.30
Διάρκεια: 60'
Εισιτήρια: €10
Προπώληση https://www.soldoutticketbox.com/ 

«Η τελευταία απολογία ενός πεθαμένου που ’σφαξε τρεις και οκτώ λάβωσε ακόμα» στο ARTos


“Άμα ο χείμαρρος φάει τα σχοινιά της γέφυρας, πες ότι γυρνάς και την εβλέπεις να παλεύει να κρατηθεί όρθια. Την ξαναπερνάς;”

O Νίκος Κοεμτζής, ο άνθρωπος ο οποίος το βράδυ των αποκριών του 1973 σκοτώνει τρεις αστυνομικούς και τραυματίζει οκτώ πολίτες για μια ''παραγγελιά'', στο κέντρο διασκέδασης ‘’Νεράιδα της Αθήνας’’, επιστρέφει για μία μόνο ώρα από την χώρα των νεκρών. Ζητά από το κοινό να του δώσει μια τελευταία ευκαιρία για να παρουσιάσει από τη δική του πλευρά, τα γεγονότα που συντάραξαν την ελληνική κοινωνία αλλά και την πορεία που τον οδήγησε προς αυτά.

Ο Κοεμτζής μέσα από τις υπόγειες διαδρομές της ζωής του, αναδεικνύεται σε έναν αντιήρωα που επιζητά την εξιλέωση που δεν κέρδισε, παρά τα 23 χρόνια φυλακής. Γνωρίζει όμως ότι κάτι τέτοιο εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από την απόφαση του κοινού που αντιμετωπίζει κατά πρόσωπο.

Ο πρωτότυπος μονόλογος του Βαγγέλη Γέττου στηρίχθηκε, μεταξύ άλλων, σε έρευνα της δικογραφίας της υπόθεσης Κοεμτζή που εξασφάλισε από τα Γενικά Αρχεία της Ελληνικής Δημοκρατίας. Σημειώνεται ότι η υπόθεση Κοεμτζή ανεβαίνει για πρώτη φορά στη σκηνή σε Ελλάδα και Κύπρο.

Info
Σάββατο 29 - Δευτέρα 31 Μαΐου 2021
Artos Foundation, 20.00
Αγίων Ομολογητών 64
Eισιτήρια €12/€10
Πληροφορίες: 96130158
Εισιτήρια: www.soldoutticketbox.com
καταστήματα STEPHANIS

ΠΑΙΔΙ

«Μια φορά κι έναν καιρό» στον Πολυχώρο Συνεργείο

Η ομάδα ΚΟΥΚΛΟ ιστορίες παρουσιάζει την κουκλοθεατρική παράσταση: «Μια φορά κι έναν καιρό». Βασισμένη στο παραμύθι της Μάγια Μπάριτς «Το τραγούδι του ποταμού».Σε διασκευή και σκηνοθεσία Λουκίας Αντωνίου

Μια όμορφη παράσταση που οι εναλλαγές των εποχών στη φύση δημιουργούν το πλαίσιο για μια όμορφη και μεταφορική ιστορία που μιλάει για τη λαχτάρα, τη συνάντηση, τον αποχωρισμό, την αγάπη και την υπερνίκηση της φιλίας του Ιγνάτιου του ποντικού και της Αμαλίας της ποντικίνας.

Η παράσταση είναι με την τεχνική του επιτραπέζιου κουκλοθεάτρου, με χειροποίητες κούκλες φτιαγμένες από την ομάδα μας. Η παράσταση απευθύνεται σε παιδία ηλικίας από 3 μέχρι 103 ετών.

Info
Σάββατο 29 - Κυριακή 30 Μαϊου 2021
Πολυχώρος Συνεργείο, 11.00 & 16.00
Ελευθερίας 91 Λεμεσός
Εισιτήρια €8
Πληροφορίες 99554078

CINEMA

Nomadland

Μένοντας άνεργη στα 60 της, η Φερν αποφασίζει να ζήσει σαν σύγχρονος νομάδας, διασχίζοντας τη χώρα με το τροχόσπιτό της.

Σκηνοθεσία Chloé Zhao
Πρωταγωνιστούν Frances McDormand, David Strathairn, Linda May

K Cineplex (The Mall of Cyprus ) 19.30, 21.45 σ/κ επίσης 15.00, 17.10
K Cineplex (Λευκωσία) 19.30, 21.45 σ/κ επίσης 17.05
K Cineplex (Λεμεσός ) 19.30, 21.45 σ/κ επίσης 17.05
K Cineplex (Λάρνακα) 19.30, 21.45 σ/κ επίσης 17.05
K Cineplex (Kings Avenue – Πάφος) 19.40, 21.45 σ/κ επίσης 15.00, 17.05
RΙΟ (Λευκωσία) 19.30, 21.40 σ/κ επίσης 15.00, 17.15,
RΙΟ (Λεμεσός) 19.40, 21.45