ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

10 όμορφοι εκδρομικοί χώροι για φθινοπωρινά πικνίκ

WIZ TEAM

Φθινόπωρο, οι θερμοκρασίες πέφτουν αργά και σταθερά ιδίως κατά τις απογευματινές ώρες, οι περισσότεροι έχουμε σταματήσει τα μπάνια στην θάλασσα και ψάχνουμε εναλλακτικούς τρόπους για να απολαύσουμε τα Σαββατοκύριακά μας. H Κύπρος είναι γεμάτη εκδρομικούς χώρους και οι περισσότεροι από αυτούς βρίσκονται σε πολύ κοντινές αποστάσεις από την πόλη. Τι πιο όμορφο λοιπόν να σηκωθούμε το πρωί να ετοιμάσουμε το καλαθάκι μας και να απολαύσουμε το γεύμα μας στην φύση...

Το WIZ προτείνει 10 όμορφους εκδρομικούς χώρους για να κάνετε την Σαββατοκυριακάτικη εξόρμηση σας.

Εκδρομικός χώρος Φράγμα Ξυλιάτου (Επ. Λευκωσίας) 

Tο ειδυλλιακό τοπίο και η ομορφιά του φράγματος έδωσαν την ευκαιρία για τη δημιουργία του εκδρομικού χώρου Ξυλιάτου. Σε μια υπέροχη τοποθεσία, μέσα στο δάσος και τη δροσιά του, ο χώρος μπορεί να δεχτεί γύρω στους 850 εκδρομείς, παρέχοντας όλες τις αναγκαίες διευκολύνσεις σ' αυτούς και στους συμπολίτες μας με κινητικές δυσκολίες.

Δείτε την διαδρομή ΕΔΩ

Εκδρομικός χώρος Πλατανιών  (Eπ. Λευκωσίας) 

Ο εκδρομικός χώρος Πλατανιών βρίσκεται σε υψόμετρο 1100 μ., 6 χλμ. μακριά από το χωριό Κακοπετριά, στο δρόμο προς το Τρόοδος. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο και δημοφιλέστερο εκδρομικό χώρο της Κύπρου μιας και έχει χωριτικότητα 1300 ατόμων. Βρίσκεται σε μία από τις ομορφότερες τοποθεσίες του Τροόδους, στο σημείο όπου τα τρία δάση (Αδελφοί, Τροόδους, Λεμεσού) συναντώνται. Διαθέτει όλες τις βασικές διευκολύνσεις για ημερήσιες εκδρομές, όπως ψησταριές, πόσιμο νερό, τραπέζια και αποχωρητήρια. Επίσης, διαθέτει διευκολύνσεις και για άτομα που χρησιμοποιούν καροτσάκι.

Δείτε την διαδρομή ΕΔΩ

Εκδρομικός χώρος Λιβάδι του Ππασιά (Επ. Λευκωσίας)

Ο γνωστός σε όλους εκδρομικός χώρος βρίσκεται στον δρόμο Κακοπετριάς προς Τρόοδος. Βρίσκεται σε πάροδο προς τα δεξιά του δρόμου ανεβαίνοντας προς το Τρόοδος. Τα ψηλά καταπράσινα δέντρα και τα πέτρινα μονοπατάκια που σε οδηγούν στα τραπεζάκια δημιουργούν ένα θέαμα ιδανικό για χαλάρωση.

Δείτε την διαδρομή ΕΔΩ

Εκδρομικός χώρος Ξεραργάκα (Επ. Λευκωσίας) 

Στον δρόμο Αστρομερίτη προς Καλοπαναγιώτη θα συναντήσεις την Ξεραργάκα, η οποία θα σε μαγέψει με την ομορφιά της. Ο εκδρομικός χώρος είναι "πνιγμένος" στα πεύκα και την άγρια βλάστηση της περιοχής, με μια λίμνη που συμπληρώνει το μαγευτικό σκηνικό. Ο χώρος είναι καλά οργανωμένος αφού διαθέτει ειδικό σημείο για άναμμα φωτιάς, τουαλέτες αλλά και πόσιμο νερό.

Δείτε την διαδρομή ΕΔΩ

Εκδρομικός χώρος Κόρνου (Επ. Λάρνακας) 

Στη γεωγραφική έκταση του Κόρνου λειτουργούν δυο εκδρομικοί χώροι. Ο ένας βρίσκεται στα νοτιοδυτικά του χωριού, προς το γειτονικό οικισμό Δελίκηπος και ο δεύτερος που είναι μεγαλύτερος και εξοπλισμένος με όλες τις ανέσεις για τους εκδρομείς, βρίσκεται στα νοτιοανατολικά, κάπου ενάμισι χιλιόμετρο, μέσα στο χώρο του Δασικού Σταθμού. Σ’ αυτό το δεύτερο εκδρομικό χώρο, υπάρχει πόσιμο διασωληνωμένο νερό, αρκετά παγκάκια, ξύλινα τραπεζάκια, μια υπόστεγη ψησταριά για το ψήσιμο της σούγλας ή την ετοιμασία άλλων φαγητών και αριθμός παιγνιδιών για μικρά παιδιά.

Δείτε την διαδρομή ΕΔΩ

Εκδρομικός χώρος Ορόκλινης (Επ. Λάρνακας)

Στο χωριό Ορόκλινη που βρίσκεται στην επαρχία της Λάρνακας, πάνω στην κορυφή του λόφου «Αροδάφνη» που δεσπόζει όχι μόνο του χωριού αλλά και των ακτών της Λάρνακας, υπάρχει ο εκδρομικός χώρος Ορόκλινης. Ο χώρος αυτός βρίσκεται σε υψόμετρο μόλις 100 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας και αποτελεί έναν εναλλακτικό προορισμό με θέα τη θάλασσα. Στην κορυφή του λόφου θα βρείτε και το όμορφο εκκλησάκι του προφήτη Ηλία.

Δείτε την διαδρομή ΕΔΩ

Εκδρομικός Χώρος Τροοδίτισσας (Επ. Λεμεσού)

Ο Εκδρομικός Χώρος Τροοδίτισσας βρίσκεται στο δρόμο Πλατρών-Προδρομου περίπου 6 χλμ βόρεια του χωριού Πλάτρες, σε κοντινή απόσταση από το ομώνυμο μοναστήρι. Είναι τοποθετημένος στις όχθες του ρυακιού Ξεροκόλυμπος, σε 1300 μέτρα υψόμετρο και μπορεί να φιλοξενησει μέχρι και 700 εκδρομείς. Ο χώρος διαθέτει όλες τις εγκαταστάσεις για ασφαλή ψήσιμο των παραδοσιακών σούβλων και άλλων εδεσμάτων πάνω στα κάρβουνα, πόσιμο νερό και χώρους υγιεινής.

Εκδρομικός χώρος Καμπί του Καλογήρου (Επ. Λεμεσού)

Συγκαταλέγεται στους μεγαλύτερους εκδρομικούς χώρους στην επαρχία Λεμεσού. Βρίσκεται μέσα στο πευκοδάσος του Τροόδους, σε απόσταση 3 χιλιομέτρων από τον Πρόδρομο. Κάτω από τα πανύψηλα πεύκα, τα ξύλινα τραπεζάκια και οι μεγάλες καλυμμένες ψησταριές μπορούν να φιλοξενήσουν έως και 700 άτομα, που επιθυμούν να απολαύσουν όμορφες στιγμές μέσα στο καταπράσινο αυτό τοπίο.

Δείτε την διαδρομή ΕΔΩ

Εκδρομικός χώρος Σμιγιές (Επ. Πάφου)

Ο εκδρομικός χώρος Σμιγιές βρίσκεται 2,5 χιλιόμετρα δυτικά από το Νέο Χωριό, δίπλα από το χωματόδρομο που οδηγεί στο δάσος του Ακάμα, σε υψόμετρο 400 μέτρων. Έχει χωρητικότητα 500 περίπου εκδρομέων. Είναι ένας καλά οργανωμένος εκδρομικός χώρος που διαθέτει ειδικό χώρο για άναμμα φωτιάς, πόσιμο νερό, τραπέζια και αποχωρητήρια. Βρίσκεται ανάμεσα σε πεύκα και πράσινο. Ενώ βρίσκεστε στην περιοχή μπορείτε να κάνετε και ένα πέρασμα από το εκκλησάκι του Αγίου Μηνά. Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τη μυθολογία η περιοχή «Σμιγιές» ήταν το σημείο συνάντησης της θεάς Αφροδίτης με τον Άδωνη.

Δείτε την διαδρομή ΕΔΩ

Eκδρομικός χώρος Σταυρός της Ψώκας (Επ. Πάφου)

Ο εκδρομικός χώρος Σταυρός της Ψώκας, βρίσκεται 26 χιλιόμετρα από το Μοναστήρι Της Παναγίας του Κύκκου, 20 χιλιόμετρα από τα χωριά της Πάφου, Λυσό και Κανναβιού, μέσα στο δάσος της Πάφου. Είναι οργανωμένος χώρος και παρέχει όλες τις διευκολύνσεις για μια άνετη και ασφαλισμένη παραμονή των εκδρομέων! 

Δείτε την διαδρομή ΕΔΩ