ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

10 προτάσεις για ένα μοναδικό Weekend

WIZ TEAM

Μουσική, Θέατρο, χορός, εκθέσεις, οι επιλογές για έξοδο το προτελευταίο Σαββατοκύριακο του Μαϊου είναι πολλές! Το Wiz διάλεξε τις πιο ενδιαφέρουσες και σας τις παρουσιάζει. 

MΟΥΣΙΚΗ

«Στην Καρδιά του Ρομαντισμού» στο Παλλάς

Η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου επιστρέφει στο Θέατρο Ριάλτο στις 20 Μαΐου έχοντας πλέον τη δυνατότητα γι’ αυξημένο αριθμό θεατών. Yπό τη διεύθυνση του φημισμένου Γερμανού μαέστρου Wolfram Christ θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με έργα ρομαντικών συνθετών της Κεντρικής Ευρώπης, γεμάτα συναίσθημα και δραματικότητα.

Info
Παρασκευή 21 Μαϊου 2021
Θέατρο Παλλάς, 20.30
Ρηγαίνης και Αρσινόης
Πύλη Πάφου, Παλαιά Λευκωσία
Εισιτήρια: €12, €7, €5
Προπώληση στο Ταμείο του Θεάτρου

ΘΕΑΤΡΟ

«Άγρια Δύση» στον Τεχνοχώρο ΕΘΑΛ

Η καλοκαιρινή παραγωγή της ΕΘΑΛ είναι ένα έργο πολυεπίπεδο που έρχεται να φωτίσει την ελληνική καθημερινότητα, εν μέσω οικονομικής και ηθικής κρίσης με χιούμορ, ευαισθησία κι έξυπνες ατάκες και να μας θυμίσει πως την ώρα που το σκοτάδι είναι άγριο, οι άνθρωποι μπορούν να βρουν παρηγοριά στις πρώτες τους αγάπες: τη φύση, τη μουσική και σε αυτό που ονομάζουν οι ίδιοι οικογένεια.

Info
Πρεμιέρα Πέμπτη 20 - Κυριακή 23 Μαΐου 2021
Θέατρο της ΕΘΑΛ, 20.00
Λεωφόρος Φραγκλίνου Ρούσβελτ 76
Λεμεσός
Πληροφορίες 25877827
Προπώληση www.soldoutticketbox.com 

«Το θαύμα της Άννι Σάλιβαν» στο Σατιρικό

Το Σατιρικό Θέατρο ανεβάζει, σε Παγκύπρια πρώτη, μία θεατρική βιογραφία βασισμένη στη συγκλονιστική πραγματική ιστορία δύο ηρωίδων γυναικών στην Αμερική στα τέλη του 19ου αιώνα, της μικρής Έλεν Κέλερ και της δασκάλας της Άννι Σάλιβαν. Πρόκειται για δύο πανανθρώπινα σύμβολα πίστης, θέλησης, επιμονής και υπομονής αλλά και πρότυπα της παγκόσμιας κοινότητας των ατόμων με αναπηρία.

Info
Παρασκευή 21 - Κυριακή 23 Μαΐου 2021
Σατιρικό Θέατρο, 20.00
Κεντρική Σκηνή
Οδός Βλαδίμηρου Καυκαρίδη 11-15
Λευκωσία
Εισιτήρια €15/€12
Προπώληση www.soldoutticketbox.com 

ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ «Ντα» στο ΘΟΚ

Η πολυβραβευμένη κωμωδία (τέσσερα βραβεία Τόνυ) του Ιρλανδού συγγραφέα Χιου Λέοναρντ, μια τρυφερή οικογενειακή ιστορία που θα χαρίσει γέλιο και δυνατές στιγμές συγκίνησης στους θεατές, ανεβαίνει στη Νέα Σκηνή ΘΟΚ.

Info
Παρασκευή 21 - Σάββατο 22 Μαΐου 2021
Νέα Σκηνή ΘΟΚ, 20.30
Γρηγόρη Αυξεντίου 9 Λευκωσία
Εισιτήρια €12/€6
Προπώληση Ταμείο Θεάτρου ΘΟΚ (77772717)
www.thoc.org.cy 

«Ο γιος» στο θέατρο Σκάλα

Το Θέατρο «ΣΚΑΛΑ» μετά τις αλλεπάλληλες αναβολές λόγω πανδημίας συνεχίζει με το δεύτερο έργο του για το έτος 2021 και με το οποίο θα δώσει επίσημη πρεμιέρα το Σάββατο 22 Μαΐου ώρα 8.00μ.μ. Πρόκειται για το έργο «Ο Γιός» μια εξαιρετική δραματουργία ενός σημαντικού, σύγχρονου συγγραφέα, του Φλοριάν Ζελλέρ. Πραγματεύεται καυτά και επίκαιρα θέματα – την εφηβεία, τις οικογενειακές σχέσεις, την ψυχική υγεία των νέων, την κοινωνία.

Ιnfo
Πρεμιέρα Σάββατο 22 - Κυριακή 23 Μαΐου 2021
Θέατρο Σκάλα, 20.00
Κυριάκου Μάτση 15 Λάρνακα
Πληροφορίες 24652800 & 99490102
Προπώληση Εδώ 

«Η τελευταία απολογία ενός πεθαμένου που ’σφαξε τρεις και οκτώ λάβωσε ακόμα» στο ARTos

O Νίκος Κοεμτζής, ο άνθρωπος ο οποίος το βράδυ των αποκριών του 1973 σκοτώνει τρεις αστυνομικούς και τραυματίζει οκτώ πολίτες για μια ''παραγγελιά'', στο κέντρο διασκέδασης ‘’Νεράιδα της Αθήνας’’, επιστρέφει για μία μόνο ώρα από την χώρα των νεκρών. Ζητά από το κοινό να του δώσει μια τελευταία ευκαιρία για να παρουσιάσει από τη δική του πλευρά, τα γεγονότα που συντάραξαν την ελληνική κοινωνία αλλά και την πορεία που τον οδήγησε προς αυτά.

Info
Πρεμιέρα Δευτέρα 22 - Tετάρτη 24 Μαΐου 2021
Artos Foundation, 20.00
Αγίων Ομολογητών 64
Eισιτήρια €12/€10
Πληροφορίες: 96130158
Εισιτήρια: www.soldoutticketbox.com 
καταστήματα STEPHANIS

«2 μέτρα μακριά» στην Πλατεία Παλιάς Δημοτικής Αγοράς

«2 μέτρα μακριά»- μία εναλλακτική θεατρική περιήγηση στην παλιά πόλη της Λευκωσίας. Πως θα ήταν μία βόλτα στην παλιά πόλη της Λευκωσίας κάτω από τις συνθήκες ενός φανταστικού μέλλοντος όπου όλα έχουν αλλάξει;Το «2 μέτρα μακριά», στα πλαίσια των Δράσεων 2020 του Θεατρικού Καταφυγίου του ΘΟΚ, θέτει την εξής υποθετική συνθήκη: Βρισκόμαστε στο 2075 και ο κόσμος μπορεί επιτέλους να βγει έξω, κρατώντας πάντα αποστάσεις. Δύο μέτρα μακριά λοιπόν!
Θα υπάρχουν δύο παρουσιάσεις κάθε μέρα (15 άτομα τη φορά).Πενήντα-πέντε χρόνια μετά και χρειάζεται να είμαστε ακόμη δύο μέτρα μακριά.

Info
Σάββατο 22- Κυριακή 23 Μαϊου 20121
Σημείο Έναρξης Πλατεία Παλιάς Δημοτικής Αγοράς
Λευκωσία
Ωρες 18.30 και 20.00
Διάρκεια: 60'
Εισιτήρια: €10
Προπώληση ΕΔΩ

ΧΟΡΟΣ

«Who Cares» Solo περφόρμανς στο Ριάλτο

H Ομάδα Εν Δράσει παρουσιάζει τη σόλο περφόρμανς της Εύης Δημητρίου WHO CARES, στο Θέατρο Ριάλτο στη Λεμεσό και στο Εγκώμιο Πολιτιστικό Κέντρο, στη Λευκωσία .
Η παράσταση διερευνά τις αντιφάσεις που προκύπτουν ανάμεσα στο τι θεωρούμε καλό για τον εαυτό μας και αυτό που η κοινωνία μας επιβάλλει.

Info
Σάββατο 22- Κυριακή 23 Mαΐου 2021
Θέατρο Ριάλτο , 20.00
Ανδρέα Δρουσιώτη 19
Πλατεία Ηρώων Λεμεσός
Εισιτήρια: €10 / €8
Προπώληση ΕΔΩ

ΠΑΙΔΙ

«Μια φορά κι έναν καιρό» στον Πολυχώρο Συνεργείο

Η ομάδα ΚΟΥΚΛΟ ιστορίες παρουσιάζει την κουκλοθεατρική παράσταση: «Μια φορά κι έναν καιρό». Βασισμένη στο παραμύθι της Μάγια Μπάριτς «Το τραγούδι του ποταμού».Σε διασκευή και σκηνοθεσία Λουκίας Αντωνίου

Μια όμορφη παράσταση που οι εναλλαγές των εποχών στη φύση δημιουργούν το πλαίσιο για μια όμορφη και μεταφορική ιστορία που μιλάει για τη λαχτάρα, τη συνάντηση, τον αποχωρισμό, την αγάπη και την υπερνίκηση της φιλίας του Ιγνάτιου του ποντικού και της Αμαλίας της ποντικίνας.


Info
Σάββατο 22 - Κυριακή 23 Μαϊου 2021
Πολυχώρος Συνεργείο, 11.00 & 16.00
Ελευθερίας 91 Λεμεσός
Εισιτήρια €8
Πληροφορίες 99554078

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

«Μαύρες Χρυσές Νιφάδες» από την Έφη Σπύρου στη Λεβέντειο

Το έργο της εικαστικού Έφης Σπύρου Μαύρες χρυσές νιφάδες παρουσιάζεται στις 16 Μαΐου σε ειδική εγκατάσταση στην πρόσοψη της Λεβεντείου Πινακοθήκης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Φωτός και τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, γιατί το «Μουσείο είναι Φως»!

Το έργο είναι υφασμένο από μαύρο βελούδο και κίτρινες ανακλαστικές ταινίες. Οι ανακλαστικές ταινίες –που συνήθως τοποθετούνται σε κινούμενα οχήματα, καθώς η αντανάκλαση του φωτός κάνει το αντικείμενο ορατό στο σκοτάδι– αντιπαραβάλλονται με το ύφασμα, το οποίο, αθόρυβο και στατικό, ενεργοποιείται μέσω της κίνησης του φωτός στην επιφάνειά του, καλώντας τον θεατή να συμμετάσχει.

Info
Υπαίθρια έκθεση
16 Μαΐου - τέλη Ιουνίου 2021
Λεβέντειος Πινακοθήκη
Αν. Λεβέντη 5, Λευκωσία