Loading...
To Σαββατοκύριακο είναι εδώ και το Wiz guide σας παραθέτει 10 διαλεκτές προτάσεις εξόδου για να περάσετε όμορφα.
Η Πάολα στο Λατομείο ΣΚΥΡΑ Λίμα στον Κόρνο
Τα Λατομεία ΣΚΥΡΑ ΛΙΜΑ και ΠΥΡΓΩΝ ενώνουν τις δυνάμεις τους και παρουσιάζουν μία ξεχωριστή μουσική βραδιά με την αγαπημένη ερμηνεύτρια Πάολα, την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2026, στον προαύλιο χώρο του Λατομείου ΣΚΥΡΑ ΛΙΜΑ στον Κόρνο της Επαρχίας Λάρνακας.
Σε έναν χώρο με μοναδική βιομηχανική αισθητική και ιδιαίτερο φυσικό τοπίο, το λατομείο μεταμορφώνεται σε έναν εντυπωσιακό συναυλιακό χώρο, φιλοξενώντας μία παραγωγή υψηλών προδιαγραφών που υπόσχεται να προσφέρει στο κοινό μια αξέχαστη μουσική εμπειρία.
Οι πόρτες ανοίγουν στις 19:30 και η Πάολα θα παρουσιάσει ένα δυναμικό πρόγραμμα με τις μεγαλύτερες επιτυχίες της, σε μια βραδιά γεμάτη συναίσθημα, ενέργεια και μοναδικές στιγμές.
Info
Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2026
Προαύλιο χώρος Λατομείου ΣΚΥΡΑ ΛΙΜΑ,
Κόρνο, Επαρχία Λάρνακας. Ώρα έναρξης: 20:30.
Μιχάλης Ρακιντζής στο Σκαλί Αγλαντζιάς
Η συναυλία του Μιχάλη Ρακιντζή στις 20 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία - Σκαλί Αγλαντζιάς αντί της Πλατείας του Αμφιθεάτρου Ιδαλίου.
Η αλλαγή του χώρου γίνεται λόγω τεχνικών και λειτουργικών δυσκολιών, με στόχο να εξασφαλίσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία για όλους.
Όλα τα εισιτήρια ισχύουν κανονικά και οι κάτοχοι τραπεζιών/θέσεων θα ενημερωθούν από την Ticketmaster για τη νέα διάταξη.
Η ημερομηνία και η ώρα της συναυλίας παραμένουν αμετάβλητες. Αλλάζει μόνο ο χώρος διεξαγωγής.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση και σας περιμένουμε στις 20 Σεπτεμβρίου για μια αξέχαστη βραδιά!
Ιnfo
Kυριακή 20 Σεπτέμβρη 2026
Σκαλί Αγλαντζιάς, 20.30
Λευκωσία
Προπώληση Ticketmaster.cy
Kατερίνα Λιόλιου στο Theama Venue
Η καθηλωτική, ροκ ντίβα του σύγχρονου λαϊκού τραγουδιού ανεβαίνει στη σκηνή στο Theama Venue στη Λεμεσό και υπόσχεται να τα σαρώσει όλα!
To Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου, ο «λογαριασμός» γράφεται δυνατά… με πάθος, ένταση και ερμηνείες που δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο!
Ιnfo
Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2026
Theama Venue, 22.00
Λεμεσός
Κρατήσεις στο 7000 5868
ΘΕΑΤΡΟ
«Βλαβερές συνέπειες του καπνού» στο Θέατρο Δέντρο
Μετά τις διαδοχικές sold out παραστάσεις του καλοκαιριού σε Λευκωσία και Λεμεσό, καθώς και τη θερμή ανταπόκριση του κοινού, το πολυσυζητημένο νέο έργο της Λένας Κιτσοπούλου για το Θέατρο Δέντρο, «Βλαβερές συνέπειες του καπνού», σε σκηνοθεσία Κώστα Σιλβέστρου επιστρέφει τον Σεπτέμβριο.
Αυτή τη φορά, η παράσταση θα παρουσιαστεί στη σκηνή του Θεάτρου Δέντρο, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, δίνοντας μια ακόμη ευκαιρία σε όσους δεν πρόλαβαν να τη δουν αλλά και σε όσους επιθυμούν να τη ζήσουν ξανά.
Προμηθευτείτε έγκαιρα τα εισιτήριά σας και εξασφαλίστε τη θέση σας!
Λίγα λόγια για το έργο
Οι «Βλαβερές συνέπειες του καπνού» αντλούν την αφετηρία τους από το ομώνυμο μονόπρακτο του Άντον Τσέχωφ, για να εξελιχθούν σε ένα εντελώς νέο, σύγχρονο και ανατρεπτικό θεατρικό έργο.
Η παράσταση αποτελεί τη συνέχεια της δημιουργικής συνεργασίας της Λένας Κιτσοπούλου και του Κώστα Σιλβέστρου με το Θέατρο Δέντρο, μετά την περσινή επιτυχία «Μουνή», συνεχίζοντας τον καλλιτεχνικό τους διάλογο πάνω σε έργα που σχολιάζουν με αιχμηρό χιούμορ και τόλμη τη σύγχρονη κοινωνία.
Στο επίκεντρο βρίσκεται ένα φαινομενικά ανάλαφρο τηλεοπτικό talk show, όπου ένας εφευρέτης παρουσιάζει τη νέα, «καινοτόμο» ιδέα του. Όσο όμως η εκπομπή εξελίσσεται, η βιτρίνα της ψυχαγωγίας αρχίζει να καταρρέει, αποκαλύπτοντας ένα σύμπαν γεμάτο παράλογο, υπαρξιακή αγωνία και δυστοπία.
Πιστή στη χαρακτηριστική δραματουργική της γραφή, η Λένα Κιτσοπούλου δεν επιχειρεί μια συμβατική διασκευή του έργου του Τσέχωφ. Χρησιμοποιεί το κλασικό μονόπρακτο ως δημιουργικό ερέθισμα για να συνθέσει ένα νέο θεατρικό κείμενο που συνομιλεί με το σήμερα, σχολιάζοντας με σαρκασμό τις «βλαβερές συνέπειες» της εποχής μας: τη ματαιότητα, τον εγωκεντρισμό, την επιφάνεια, την ψευδαίσθηση της ελευθερίας και την αδιάκοπη προσπάθεια κάλυψης των υπαρξιακών κενών, η οποία οδηγεί τελικά στην αποσύνθεση της ουσιαστικής ανθρώπινης επικοινωνίας.
Ο Κώστας Σιλβέστρος σκηνοθετεί για τέταρτη φορά έργο της συγγραφέα, επιλέγοντας μια σκηνική γλώσσα που αντλεί στοιχεία από την ποπ κουλτούρα, την τηλεοπτική αισθητική και το κιτς. Σημαντικό ρόλο στη σκηνική ταυτότητα της παράστασης διαδραματίζει και η ζωντανή μουσική παρουσία του DJ Sixonesix, η οποία λειτουργεί ως οργανικό μέρος της δράσης.
Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους εμφανίζονται οι Αλέξανδρος Παρίσης, Ελένη Σιδερά, Πάνος Μακρής, Κατερίνα Λούρα και Μιχάλης Καζάκας, ενώ σε βιντεοσκοπημένες εμφανίσεις συμμετέχουν η Νιόβη Χαραλάμπους και η ίδια η Λένα Κιτσοπούλου.
Συντελεστές
Συγγραφέας: Λένα Κιτσοπούλου
Σκηνοθεσία: Κώστας Σιλβέστρου
Σκηνικά – Κοστούμια: Έλενα Κατσούρη
Παίζουν: Αλέξανδρος Παρίσης, Ελένη Σιδερά, Πάνος Μακρής, Κατερίνα Λούρα, Μιχάλης Καζάκας
Info
Θέατρο Δέντρο, 44 Ενότητος, 1041 Λευκωσία
Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου
Ώρα έναρξης: 20:30
Διάρκεια: 120 λεπτά (με διάλειμμα)
Η παράσταση είναι ακατάλληλη για άτομα κάτω των 18 ετών.
Εισιτήρια: Διαθέσιμα μέσω της SoldOut Tickets
και στο τηλέφωνο 99520835
«Το Βουνί» στο Σατιρικό
Το πολυβραβευμένο μυθιστόρημα «Το Βουνί» της Λουίζας Παπαλοΐζου επιστρέφει στη θεατρική σκηνή με έναν νέο κύκλο παραστάσεων σε Λεμεσό και Λευκωσία. Η Μαρία Κυριάκου, η οποία υπογράφει τη διασκευή και τη σκηνοθεσία, ζωντανεύει την ιστορία του Ξενή, της Κόρης και του Σουηδού μέσα από μια σύγχρονη δραματουργική προσέγγιση και μια δωδεκαμελή ομάδα ηθοποιών.
Με φόντο ένα βουνό σε ακριτική περιοχή της Κύπρου, η παράσταση διατρέχει τις πρώτες δεκαετίες του 20ού αιώνα μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 1970. Η μνήμη, η απώλεια και η αναζήτηση της ταυτότητας συναντούν το ασφυκτικό περιβάλλον της ορεινής Κύπρου και τις αρχαιολογικές ανασκαφές της Σουηδικής Αποστολής στην περιοχή των Σόλων κατά την περίοδο της Αγγλοκρατίας.
Το μυθιστόρημα τιμήθηκε το 2021 με το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος στην Κύπρο και, εξ ημισείας, με το αντίστοιχο Κρατικό Βραβείο στην Ελλάδα.
Info
Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2026
Σατιρικό Θέατρο, Λευκωσία, 20.00
Εισιτήρια: €20, μειωμένο €16, δωρεάν για ΑμεΑ.
Διάρκεια: 165 λεπτά με διάλειμμα. Γλώσσα: Ελληνικά. Μειωμένο εισιτήριο για συνταξιούχους, ανέργους, ηθοποιούς και φοιτητές, με επίδειξη σχετικού αποδεικτικού. Εισιτήρια: SoldOutTickets.
ΠΑΙΔΙ
«Πάμε να αλλάξουμε τον κόσμο» στο Δημ. Θέατρο Λατσιών
Ένα πρωτότυπο παιδικό μιούζικαλ του Γιώργου Τσιάκκα, σε σκηνοθεσία της Χριστίνας Παυλίδου, παρουσιάζει το Θέατρο Λέξη στο Δημοτικό Θέατρο Λατσιών.
Η παράσταση ταξιδεύει μικρούς και μεγάλους σε μια μαγική περιπέτεια γεμάτη μουσική, χορό, γέλιο και συγκίνηση. Μια φαντασμαγορική παραγωγή με 12 ηθοποιούς και χορευτές, πρωτότυπα τραγούδια, εντυπωσιακές χορογραφίες, κοστούμια, σκηνικά και οπτικά εφέ.
Η ιστορία ακολουθεί τον Μάρκο και τη φίλη του Άννα, οι οποίοι ξεκινούν μια μεγάλη περιπέτεια όταν μια σκοτεινή μάγισσα απαγάγει την αγαπημένη γιαγιά του Μάρκου. Στην πορεία θα ανακαλύψουν πως το πιο δυνατό όπλο απέναντι στο σκοτάδι δεν είναι η δύναμη ούτε η μαγεία, αλλά η αγάπη, η φιλία και η συνεργασία.
Info
Πρεμιέρα το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2026.
Κάθε Σάββατο και Κυριακή στο Δημοτικό Θέατρο Λατσιών
Σαβ. στις 15.00 και Κυρ. στις 11.00
Τρίτη 27- Τετάρτη 28 Οκτωβρίου, στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο.
Τρ. στις 18.00 και Τετ. στις 12.00 και στις 15.00
Εισιτήρια από €14
Προπώληση SoldOut Tickets, καταστήματα Stephanis σε όλη την Κύπρο.
Πληροφορίες 99036021.
«Φαίδων ή ο Ίλιγγος» στο Almyra
Στη συλλογή «Φωτιές», η Μαργκερίτ Γιουρσενάρ, μια από τις σπουδαιότερες συγγραφείς στον κόσμο του περασμένου αιώνα, φαντάζεται τη σκέψη, την κατάσταση και τη ψυχοσύνθεση κάποιων ιστορικών ή μυθικών προσώπων και τους δανείζει το δικό της μοναδικό λόγο. Στο κομμάτι «Φαίδων ή ο ίλιγγος» ακούμε τον Φαίδωνα, έναν αριστοκράτη από την Ηλεία, να εξιστορεί στον Κέβη, με τον οποίο υπήρξαν μαζί ακόλουθοι του Σωκράτη, την ένδοξη εφηβεία του ως αθλητής, τη στιγμή που ο Αλκιβιάδης, εκ μέρους του Σωκράτη, τον αγόρασε από τη δουλεία και την πορνεία των κατακτητών, και τη μαθητεία του στο «Σύμπαν» του Σωκράτη. Με την υψηλή ποίηση της Νομπελίστριας συγγραφέα, ο θεατής παρακολουθεί τον απολογισμό του Φαίδωνα, έτσι όπως το μυαλό και η καρδιά του επέλεξαν να τα φυλάξουν, ζαλισμένος – διαρκώς – από ηδονή, και λαξευμένος από την αδελφή της, την οδύνη, έχοντας γαλουχηθεί από το μεγαλύτερο πνεύμα στην ιστορία της ανθρωπότητας.
Στο «κόσμημα» που αποτελεί η πρόσοψη και η πλατεία του Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας, τοποθετεί η Alpha Square τον Φαίδωνα να αναπολεί τη ζωή και τα μαθήματά του, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Λευκωσίας τον Σεπτέμβριο.
Σε συνεργασία με το καφεκοπτείο Γ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ, την EUROBANK και την THANOS Hotels, η παράσταση θα ανεβεί και σε δύο επιπρόσθετους, ποιητικούς χώρους, μαζί με κρασί Penfolds. Θα δοθεί μία παράσταση στην πισίνα του Ξενοδοχείου Almyra στην Πάφο, με θέα τη θάλασσα και το ηλιοβασίλεμα, και δύο παραστάσεις στη μαγευτική αυλή του Ξενοδοχείου Amyth στην παλιά Λευκωσία.
Σύλληψη-σκηνοθεσία: Ανδρέας Αραούζος
Μετάφραση: Ιωάννα Δ. Χατζηνικολή
Φωτισμοί, φωτογραφίες: Νίκος Μυλωνάς
Μουσικό ηχοτοπίο: Σταύρος Μακρής
Ερμηνεύουν οι Ανδρέας Αραούζος και Σταύρος Δημόπουλος
Διάρκεια παράστασης: 45 λεπτά.
Πρόγραμμα παραστάσεων και αγορά εισιτηρίων:
Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας, Εξωτερική Πλατεία:
23 & 24 Σεπτεμβρίου 2026, στις 7.00 μμ
Εισιτήρια €20 και €15: www.more.com/cy-en/tickets/theater/faidon-i-o-iliggos/
Πάφος*, Almyra: Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2026, 8.00 μμ
Λευκωσία*, Amyth: Κυριακή 4 και Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2026, 7.00 μμ
Εισιτήρια €20:
www.ticketmaster.cy/showEventInformation.html?idEvent=7720
ΧΟΡΟΣ
Τρεις ημέρες αφιερωμένες στη σύγχρονη χορογραφική δημιουργία της Κύπρου, με εννέα έργα που αναδεικνύουν τη δυναμική και την πολυφωνία της τοπικής σκηνής.
Το Τμήμα Σύγχρονου Πολιτισμού του Υφυπουργείου Πολιτισμού, σε συνδιοργάνωση με το Θέατρο Ριάλτο, παρουσιάζει το 4ο Showcase Χορογραφίας Κύπρου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 18 έως τις 20 Σεπτεμβρίου 2026, στη Λεμεσό.
Το Showcase Χορογραφίας Κύπρου (SΧΚ) αποτελεί έναν σημαντικό θεσμό για την ανάδειξη της σύγχρονης χορογραφικής δημιουργίας στην Κύπρο. Στόχος του είναι η παρουσίαση επιλεγμένων έργων σε καλλιτεχνικούς διευθυντές, επιμελητές και διοργανωτές φεστιβάλ σύγχρονου χορού από το εξωτερικό, οι οποίοι προσκαλούνται ειδικά για τον σκοπό αυτό, δημιουργώντας δυνατότητες για τη διεθνή παρουσία και περιοδεία των κυπριακών έργων.
Η φετινή διοργάνωση συγκεντρώνει οκτώ χορογραφικά έργα, τα οποία προσεγγίζουν ένα ευρύ φάσμα θεματικών και καλλιτεχνικών πρακτικών: από τις σχέσεις εξουσίας, την ταυτότητα και το φύλο, μέχρι την κοινωνική δικαιοσύνη, τη γυναικεία δύναμη, τη συλλογικότητα, τη μετάλλαξη, το ένστικτο και τη σχέση του ανθρώπου με το μέλλον.
Παράλληλα, το πρόγραμμα εμπλουτίζεται με τις δράσεις «MEANWHILE», που διοργανώνονται από τη Νέα Κίνηση Ομάδων Χορού, Χορευτών και Χορογράφων, τη Στέγη Χορού Λεμεσού και τη Στέγη Χορού Λευκωσίας, δημιουργώντας επιπλέον ευκαιρίες συνάντησης, ανταλλαγής και δικτύωσης της χορευτικής κοινότητας.
Πρόγραμμα
Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου | 19:00
Πάνος Μαλακτός – NO IM NOT | 25’
Το έργο NO IM NOT πραγματεύεται τις δυναμικές κατάχρησης εξουσίας στον τομέα του χορού. Αμφισβητώντας τη βιτρίνα της «ευεξίας» που συχνά προβάλλεται στον κλάδο, το έργο αποκαλύπτει τους αγώνες των χορευτών και των χορευτριών με την ψυχική τους υγεία μέσα σε ένα τοξικό εργασιακό περιβάλλον, όπου καλούνται να διαχειριστούν τη συστημική κακοποίηση, τη χειραγώγηση και τις μη ρεαλιστικές προσδοκίες της επαγγελματικής τους ζωής. Το NO IM NOT αποτελεί συνέχεια του προηγούμενου ομαδικού έργου μεγάλης διάρκειας του Πάνου Μαλακτού, με τίτλο Are You Okay?, το οποίο αναδεικνύει τη διττότητα της εμπειρίας των χορευτών/ριών, αποδομώντας την απόσταση ανάμεσα στην κοινωνική πίεση να φαίνονται «καλά» και στον εσωτερικό τους προσωπικό αναβρασμό.
Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου | 20:00
Πέτρος Κονναρής & Ροδιά Βόμβολου – The future is dark which is the thing a future can be | 120’
Το έργο The future is dark which is the best thing a future can be είναι μια περφόρμανς-επιτραπέζιο παιχνίδι που αναζητά κριτικούς τρόπους σύνδεσης με τα επιτακτικά ζητήματα της σημερινής πραγματικότητας και ενεργοποιεί εναλλακτικές εικασίες για το μέλλον. Τρεις παίκτριες, υπο την καθοδήγηση δύο συντονιστριών, κινούνται ως πιόνια σε ένα επιδαπέδιο τοπίο από σταθμούς γνώσης/έννοιες όπως το Παλάτι της Φεμινιστικής Διακυβέρνησης, Ο Βράχος της Ευθύνης, και Το Σπήλαιο της Φροντίδας. Μέσα από διάφορα σκορ, παράγουν ποιητικά μανιφέστα, φαντασιακές αφηγήσεις, κριτικά ερωτήματα, και ενσώματα τοπία. To έργο διερευνά τη σύνδεση μεταξύ της λογικής ενός επιτραπέζιου παιχνιδιού και της χορογραφικής σκέψης, θολώνοντας τη γραμμή μεταξύ παραστατικών τεχνών και καθημερινότητας. Το επιτραπέζιο παιχνίδι ως φαντασιακή παραστατική σκηνή προτείνει μια οριζόντια ανακατανομή της αυτενέργειας και των ιεραρχιών εξουσίας. Με στοιχεία από την επιτελεστικότητα/αισθητική των τηλεοπτικών παιχνιδιών (του 90’), η παράσταση ενεργοποιεί έναν ανοιχτό, ευάλωτο και παιχνιδιάρικο χώρο για διάλογο και προβληματισμό.
Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου | 19:00
Χάρης Κούσιος – Not all wars are visible | 40’ | επί σκηνής
Σε αυτή την καθηλωτική παράσταση, το κοινό καλείται να αναλάβει την ευθύνη της ασφάλειας των χορευτριών. Η οδηγία «Shout the word STOP if women are in danger» γεννά ένα δίπολο: μια μάχη που εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια των θεατών και μια δεύτερη, αόρατη, μέσα στο μυαλό τους. Ο χώρος διαμορφώνεται ως αρένα, με τους θεατές να περιβάλλουν τη δράση. Όσο η περφόρμανς εξελίσσεται, οι χορεύτριες στηρίζονται στην αίσθηση της ακοής και της αφής—τα σώματα των θεατών γίνονται η αναφορά τους στον χώρο. Ίσως η πραγματική μάχη να μην είναι αυτή που βλέπεις, αλλά αυτή που συμβαίνει μέσα σου.
Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου | 20:15
Εύη Δημητρίου / Εν Δράσει – Say Yes! Again and again | 50’ | 16+ | επί σκηνής
Η παράσταση εξερευνά ζητήματα ταυτότητας με έμφαση στο φύλο, μέσα από μια αισιόδοξη και παιγνιώδη προσέγγιση. Εμπνευσμένη από το βιβλίο Pleasure Activism: The Politics of Feeling Good της Αdrienne Maree Brown (AK Press, 2019), η χορογράφος, μαζί με τη δημιουργική ομάδα, διερευνά τι μπορεί να σημαίνει ο όρος «ακτιβισμός» σήμερα και τη δυναμική και τις θετικές επιπτώσεις του να μπορούμε να λέμε «ναι» στον εαυτό μας, στα θέλω μας και στις ανάγκες μας. Επί σκηνής, τρεις περφόρμερ από την Κύπρο, την Ολλανδία και την Ελλάδα μοιράζονται, μέσα από την κίνηση και τον λόγο, προσωπικές εμπειρίες που τις/τους διαμόρφωσαν ως άτομα. Μέσα από αυτές τις αφηγήσεις, η παράσταση διερευνά κοινωνικές νόρμες, queer υποκειμενικότητες και κανονιστικές πιέσεις. Το έργο αποτελεί μέρος της εν εξελίξει χορογραφικής έρευνας της δημιουργού γύρω από ζητήματα κοινωνικής δικαιοσύνης. Αντιμετωπίζοντας την περφόρμανς ως σημείο εκκίνησης ενός διαλόγου με το κοινό, η χορογράφος διερευνά διαφορετικές πρακτικές προσέγγισης της πολιτικής του σώματος.
Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου | 21:15
Milena Ugren Koulas & Stylish Junkies Collective – Μεταλλαγμένο Γονίδιο / Mutated Gene | 50’ | επί σκηνής
Σε αυτό το χορογραφικό έργο, η Μιλένα εμπνεύστηκε από επιστημονική έρευνα σχετικά με το πώς αυτό που πιστεύουμε ότι είναι η αληθινή μας φύση είναι μια προσαρμογή στις συνθήκες, το περιβάλλον και τις εμπειρίες που ζούμε. Με χορευτές, η χορογράφος διερεύνησε πώς η ταυτότητα διαμορφώνεται από αυτά που υπομένουμε, τις εμπειρίες που βιώνουμε και τις σχέσεις και τους δεσμούς μας με τους ανθρώπους γύρω μας.
Χορογράφος: Μιλένα Ugren Κούλας
Χορευτές: Απόλλωνας Αναστασιάδης, Μάγδα Αργυρίδου, Κρίστοφερ Μιλς, Άννα Νικολάου, Γιάννης Οικονομίδης, Μελίνα Σοφοκλέους, Κατερίνα Τυλληρίδου
Μουσική: Γεώργιος Κούλας, Δάφνη Κουλάς
Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου | 19:00
Έλενα Αντωνίου – ODE | 45’ | επί σκηνής
Το ODE είναι ένα ενσώματο ποίημα για το «μαζί» και τη δύναμη της συλλογικότητας. Η Έλενα Αντωνίου και η Άννα Παπαθανασίου επαναπροσδιορίζουν τον χώρο της παράστασης ως πεδίο συντονισμού, όπου το βλέμμα, η ευαλωτότητα, η κίνηση και η παρουσία γίνονται εργαλεία διεκδίκησης. Ένα έργο για τη γυναικεία δύναμη, την αλληλεγγύη και την αναγέννηση.
Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου | 20:30
Μελίνα Σοφοκλέους – Don’t You Just Love Melting? | 30’ | 16+
Αφετηρία του έργου αποτελεί μια προσωπική εμπειρία εξευγενισμού και ένας τόπος που μεταβάλλεται διαρκώς, μεταμορφώνοντας οικεία πρόσωπα και χώρους σε κάτι νέο και ανοίκειο. Η «τήξη» αναδύεται μέσα από την ένταση αντίστασης και υποχώρησης, δημιουργώντας ένα μεταβαλλόμενο σωματικό τοπίο όπου η θέαση γίνεται μέρος της ίδιας της διαδικασίας.
Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου | 21:20
Άντρια Μιχαηλίδου – ΦΑΡΜΑ / FARMA | 25’
Το χορογραφικό έργο ΦΑΡΜΑ εμπνέεται από τη μορφή του Πάνα και τη μυθολογική του διάσταση ως θεού της φύσης, των κοπαδιών και του ενστίκτου. Στη σκηνή, η φιγούρα του βοσκού αναδύεται ως σύμβολο ανάμεσα στην τάξη και το χάος, καθοδηγώντας το «ποίμνιο» μέσα από έναν οριακό χώρο που αντανακλά κοινωνικούς και προσωπικούς αγώνες. Η χορογραφία συνδυάζει τελετουργικές χειρονομίες, ζωικές κινήσεις και σωματικές συγκρούσεις με urban στοιχεία και streetwear αισθητική, δημιουργώντας ένα σκηνικό περιβάλλον που ενώνει το αρχέγονο με το σύγχρονο. Μέσα σε αυτό το υβριδικό τοπίο, η αγριότητα, η κυκλικότητα και η μεταμόρφωση γίνονται γλώσσα κίνησης. Το έργο καλεί το κοινό να βιώσει ένα μυθικό ταξίδι που διερευνά τη σχέση του ανθρώπου με το χάος, το ένστικτο και την ανάγκη για ελευθερία.
Το πρόγραμμα του 4ου Showcase Χορογραφίας Κύπρου συμπληρώνεται από το MEANWHILE, μια σειρά δράσεων που δημιουργούν έναν παράλληλο χώρο συνάντησης και ανταλλαγής για την ευρύτερη κοινότητα του χορού.
Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου | 10:00
Περιπατητικό Gathering | 120’
Θεατράκι Μόλου, Λεμεσός
Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου | 16:00
Pitching Session, Speed Dating & more | 120’
Art Studio 55, Λεμεσός
Οι δράσεις διοργανώνονται από τη Νέα Κίνηση Ομάδων Χορού, Χορευτών και Χορογράφων, τη Στέγη Χορού Λεμεσού και τη Στέγη Χορού Λευκωσίας.
Εισιτήρια: €8 ανά ημέρα, από το ταμείο του Θεάτρου Ριάλτο Δευτέρα-Παρασκευή από τις 10:00-15:00 (τηλ.77777745) και την ιστοσελίδα, https://rialto.interticket.com/programseries/sxk-23
Δωρεάν είσοδος για μαθητές, φοιτητές, στρατιώτες, συνταξιούχους και επαγγελματίες στον τομέα του χορού.
CINEMA
Resident Evil
Η ιστορία ακολουθεί έναν άτυχο διανομέα, ο οποίος αναλαμβάνει να παραδώσει ένα πακέτο σε ένα απομακρυσμένο νοσοκομείο. Σύντομα, όμως, βρίσκεται παγιδευμένος στη μέση μιας επιδημίας και πρέπει να παλέψει μέσα από ορδές μεταλλαγμένων πλασμάτων για να επιβιώσει.
Σκηνοθεσία Zach Cregger
Πρωταγωνιστούν Austin Abrams, Paul Walter Hauser, Zach Cherry
Rio Premier 19.45, 22.00
Rio Limassol 19.40, 22.00
Spa Weekend
Τρεις φίλες πηγαίνουν για ένα Σαββατοκύριακο σε ένα σπα, όμως όλα καταλήγουν στο χάος όταν καταφθάνει η φίλη τους, που είναι σκέτη καταστροφή, οδηγώντας σε ξεκαρδιστικές καταστάσεις.
Σκηνοθεσία Jon Lucas, Scott Moore
Πρωταγωνιστούν Leslie Mann, Isla Fisher, Michelle Buteau
Rio Premier 17.30, 19.45, 22.00 σ/κ 17.40 επίσης
Rio Limassol 19.40, 22.00 σ/κ επίσης 17.30