ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

11 Ιδέες που θα απογειώσουν το πρώτο Σαββατοκύριακο της Άνοιξης

WIZ TEAM

To πρώτο Σαββατοκύριακο του Μαρτίου είναι εδώ, ανοιξιάτικο και αισιόδοξο. Η ζωή στις πόλεις επανέρχεται αργά-αργά στους ρυθμούς της κανονικότητας και οι επιλογές για έξοδο είναι αρκετές. Μουσικές, χορευτικές, θεατρικές παραστάσεις σηκώνουν αυλαία και υπόσχονται να δώσουν νόημα στο Σαββατοκύριακο μας.

ΜΟΥΣΙΚΗ

H Nέα γενιά τραγουδά Γιάννη Ρίτσο- Οnline Streaming

Η νέα γενιά τραγουδά Γιάννη Ρίτσο. Μια πλειάδα νέων Κυπρίων καλλιτεχνών παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στα κορυφαία μελοποιημένα ποιήματα και το "Καπνισμένο Τσουκάλι". Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Γιώργος Καλογήρου. Τραγουδούν: Δημήτρης Μεσημέρης, Πάρης Παράσχος, Δημήτρης Σουρουλλάς, Φρειδερίκη Τομπάζου.

Με τον 10ψήφιο κωδικό του εισιτηρίου σας (κωδικός κάτω από barcode) θα μπορείτε να παρακολουθήσετε το Online Streaming τη μέρα και ώρα προβολής του (και μέχρι τις 23.59 της ίδιας ημέρας).

Info
Παρασκευή 5- Σάββατο 6 Μαρτίου 2021
Ώρα 21.00
Εισιτήρια €10
Προβολή: https://www.soldoutticketbox.com/i-nea-genia-tragouda-gianni-ritso/?lang=el 

Η συναυλία του Γιάννη Αγγελάκα στο Ηρώδειο δωρεάν στο YouTube του Φεστιβάλ Αθηνών

Η μουσική παράσταση «Λύκοι στη χώρα των θαυμάτων», από τον Γιάννη Αγγελάκα και τον τσελίστα Νίκο Βελιώτη ήταν η πρώτη παρουσίαση του ομώνυμου δίσκου των δύο καλλιτεχνών στο ευρύ κοινό (Κύκλος: Πρώτη Παρουσίαση Δίσκου - Πρεμιέρα 30 & 31 Ιουλίου) και έγινε στον εμβληματικό χώρο του Ηρωδείου.

Ιnfo
Σάββατο 6 Μαρτίου
Έναρξη: 17:00 και για 48 ώρες
Δείτε την συναυλία εδώ https://www.youtube.com/user/HellenicFestival 

Το Καρναβάλι είναι εδώ! στο Ριάλτο

Ακολουθώντας την μακρόχρονη παράδοση των καρναβαλίστικών χορών και εκδηλώσεων που ως σινεμά πρόσφερε το Ριάλτο στους Λεμεσιανούς, το Θέατρο Ριάλτο αναπλάθει την ατμόσφαιρα των καρναβαλιών μέσω των Magumba Plus και μεταφέρει ζωντανά από τη σκηνή του μουσικές latin και salsa με κουβανέζικα ηχοχρώματα.

Info
Σάββατο 6 Μαρτίου 2021
Θέατρο Ριάλτο, 19.00 (Διάρκεια: 65’)
Ανδρέα Δρουσιώτη 19
Πλατεία Ηρώων Λεμεσός
Είσοδος ελεύθερη
Πληροφορίες 77777745
Εισιτήρια: www.rialto.com.cy  , Rialto App

Beethoven250 «Στοργή, Απώλεια και Αναπτέρωση» στο Παλλάς

Το Ledra Music Soloists παρουσιάζει ένα μοναδικό ρεσιτάλ πιάνου του Νικόλα Κωνσταντίνου προς τιμή των 250 χρόνων από τη γέννηση του επιβλητικού, πρωτοπόρου, αλλά και βαθιά ανθρώπινου Ludwig van Beethoven.
Το ρεσιτάλ επικεντρώνεται στις τρεις τελευταίες σονάτες για πιάνο, ένα αινιγματικό και εξαιρετικά προσωπικό τρίπτυχο από την όψιμη περίοδο, το οποίο γράφτηκε κατά τα έτη 1820–21. Στα έργα αυτά, καθένα με τη δική του διακριτή ταυτότητα, ο συνθέτης αποδεσμεύεται από προηγούμενα κλασικά πρότυπα (χωρίς όμως να τα απορρίπτει) και εκφράζεται με ευθύτητα και ειλικρίνεια με ένα πρωτοφανή τρόπο.

Info
Σάββατο 6 Μαρτίου 2021
Κινηματοθέατρο Παλλάς, 19.00
Ρηγαίνης και Αρσινόης
Πύλη Πάφου Λευκωσία
Κρατήσεις: 22352355
Προπώληση www.soldoutticketbox.com  καταστήματα Stephanis

«Lemons Lemons Lemons Lemons Lemons» στο ARTos

Η Fresh Target Theatre Ensemble παρουσιάζει σε πανελλήνια πρώτη το θεατρικό έργο «Lemons Lemons Lemons Lemons Lemons» του Σαμ Στέινερ σε σκηνοθεσία Μαρίας Βαρνακκίδου.

Το συγγραφικό ντεμπούτο του Σαμ Στέινερ στα θεατρικά δρώμενα, διαδραματίζεται σε μια εποχή που τα κοινωνικά δίκτυα έχουν «στοιχειώσει» την ζωή μας. Μια αλληγορική ιστορία ενός ζευγαριού που προσπαθεί να γνωρίσει, να επικοινωνήσει και να κατανοήσει ο ένας τον άλλον. Παρουσιάζει μια δυστοπική συνθήκη που θυμίζει ανησυχητικά το σήμερα, μια συνθήκη με αμφισβητήσιμες πολιτικές και ολοένα και πιο λογοκριμένες σκέψεις. To «Lemons Lemons Lemons Lemons Lemons» αναδεικνύει τη δύναμη της γλώσσας και εξερευνά τη σημασία της επικοινωνίας μέσα στις ανθρώπινες σχέσεις.
Το έργο παρουσιάζεται για πρώτη φορά στα ελληνικά.

Info
Πρεμιέρα Παρασκευή 5 - Tρίτη 9 Μαρτίου 2021
ARTos, 18.30
Λεωφ Αγ. Ομολογητών 64, Λευκωσία
Εισιτήρια: €12 (ενιαίο)
Πληροφορίες 7777 7040
https://shop.tickethour.com/showEventInfo.html?idEvent=3371

«Ο Θάνατος του Εμποράκου» στο ΘΟΚ

H Κεντρική Σκηνή του ΘΟΚ ανεβάζει, το αριστουργηματικό έργο του Άρθουρ Μίλλερ «Ο Θάνατος του Εμποράκου» σε σκηνοθεσία Νεοκλή Νεοκλέους. Μια από τις κορυφαίες στιγμές της σύγχρονης αμερικανικής δραματουργίας, μια τραγωδία του απλού ανθρώπου, ένα έργο για την πτώση και τη διάψευση των ιδανικών, που πραγματεύεται την αποτυχία των προτύπων της ευτυχίας, με επίκεντρο τη συγκρουσιακή σχέση πατέρα-γιου. Ο Εμποράκος του Άρθουρ Μίλλερ είναι το χαρακτηριστικό παράδειγμα του ανθρώπου που συνθλίβεται μέσα στις ψευδαισθήσεις και τις αυταπάτες του «αμερικανικού ονείρου». Ο ήρωας-αντιήρωας του έργου, ο μικροπωλητής Ουίλλυ, αποτελεί ένα πανανθρώπινο σύμβολο του σύγχρονου ανθρώπου μέσα στην αμείλικτη πραγματικότητα της υλιστικής κοινωνίας. Ο θεατής παρακολουθεί επί σκηνής την προσπάθεια για επιβίωση του μικρομεσαίου πολίτη σε μια κοινωνία καταναλωτική, όπου οι ηθικές αξίες ξεπέφτουν και το μόνο που απασχολεί τον κόσμο είναι το χρήμα.

Info
Πρεμιέρα Παρασκευή 5 - Κυριακή 7 Μαρτίου 2021
ΘΟΚ, 18.00
Γρηγόρη Αυξεντίου 9 Λευκωσία
Εισιτήρια Ταμείο Θεάτρου ΘΟΚ (77772717)
www.thoc.org.cy 

«Ψέμα στο Ψέμα» στο Σατιρικό

Με την πιο αντρεπτική, αστυνομική κωμωδία του Άντονι Νίλσον, «Ψέμα στο Ψέμα» επιστρέφει η Κεντρική Σκηνή του Σατιρικού Θεάτρου σε Παγκύπρια πρώτη. Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Μαριάννα Καυκαρίδου.

Δύο ευαίσθητοι, καλόκαρδοι αλλά όχι ιδιαίτερα ευφυείς αστυνομικοί, ο Γκόμπελ και ο Μπλάντ, έχουν ένα τελευταίο καθήκον προτού επιστρέψουν στα σπίτια τους για τις διακοπές των Χριστουγέννων. Πρέπει να αναγγείλουν σε ένα ηλικιωμένο ζευγάρι ένα εξαιρετικά δυσάρεστο συμβάν. Μην αντέχοντας όμως να γίνουν αγγελιαφόροι άσχημων νέων, ξεκινούν να λένε το ένα ψέμα μετά το άλλο, προκαλώντας έτσι μια σειρά από απρόσμενες εξελίξεις, απίθανες ανατροπές και ξεκαρδιστικές παρεξηγήσεις.

Info
Πρεμιέρα Σάββατο 6- Κυριακή 7 Μαρτίου 2021
Σατιρικό Θέατρο, 18.30
Οδός Βλαδίμηρου Καυκαρίδη 11-15
Εισιτήρια €15 / €12
Κρατήσεις 22312940, 22421609
Προπώληση: www.soldoutticketbox.com 

«Ράους» στο Διόνυσος

Το Θέατρο «ΔΙΟΝΥΣΟΣ» ανεβάζει στην κεντρική σκηνή, την επιτυχημένη κωμωδία των Ρέππα-Παπαθανασίου “Ράους” σε επίσημη πρώτη, σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Λάρκου.

Περίληψη. Ένας υπάλληλος του υπουργείου συγκοινωνιών -με τη σύζυγό του – και μία νοσοκόμος, κληρονομούν εξ αδιαιρέτου ένα νεοκλασικό στο κέντρο της Αθήνας. Όταν όμως επισκέπτονται το κτίριο για να γνωρίσουν τους ενοικιαστές, μαθαίνουν πως στο σπίτι που κάποτε έζησε ο ποιητής Άγγελος Σικελιανός, τώρα λειτουργεί ένα… πορνείο. Οι ενοικιαστές του αρνούνται να εγκαταλείψουν το οίκημα.

Info
Σάββατο 6 - Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021
Θέατρο Διόνυσος, 18.30
Διαγόρου 29 Λευκωσία
Εισιτήρια €15 / €12
Κρατήσεις 2818999 & 99621845
Προπώληση www.soldouttickets.com.cy 

ΠΑΙΔΙ

«Τζίνι, Πήτερ Παν – Η Ιστορία Ξεκινά» στο θέατρο Μασκαρίνι

«Τζίνι, Πήτερ Παν – Η Ιστορία Ξεκινά». Επιστρέφει... Με το άνοιγμα των θεάτρων, η παιδική σκηνή του Θεάτρου Μασκαρίνι επιστρέφει, με ένα έργο, που σκοπό έχει να φανερώσει, σε μικρούς και μεγάλους, της μεγαλύτερες αξίες αυτής της ζωής. Η πίστη, η καλοσύνη, η αγάπη, η προσφορά και η τιμιότητα θα πρέπει να είναι ο φάρος που φωτίζει τις ψυχές κάθε παιδιού – και κάθε ενήλικα -.

Info
Σάββατο 6 - Κυριακή 7 Μαρτίου 2021
Θέατρο Μασκαρίνι, 16.00 (Κυρ. 10.30)
Αρ. Μακαρίου 5 Λατσιά
Εισιτήρια €8
Κρατήσεις 99485083, 22270420

«Αριστοφάνης τόσος δα!» στο Θέατρο Αποθήκες ΘΟΚ

Η παράσταση της Σκηνής 018 που αγαπήθηκε από τους μικρούς και μεγάλους φίλους επιστρέφει! Αυτή τη φορά ο «Αριστοφάνης τόσος δα!» σας υποδέχεται στο Θέατρο Αποθήκες ΘΟΚ για να σας προσφέρει μια εμπειρία γεμάτη μουσική, χρώματα και δράση, με πνεύμα, σπιρτάδα και άφθονο γέλιο. Σε έναν καινούριο χώρο, με όλες τις απαραίτητες προσαρμογές αλλά πάντα με το ίδιο κέφι, η ζωηρή και φασαριόζικη «συμμορία» του σκηνοθέτη ξεδιπλώνει το ταλέντο της επί σκηνής, μεταμορφώνεται και ξεφαντώνει τραγουδώντας και χορεύοντας.

Info
Τρίτη 2- Κυριακή 7 Μαρτίου 2021
Θέατρο Αποθήκες ΘΟΚ, 18.00 (Σ & Κ 11.00)
Κάμπου 29
Στρόβολος, Λευκωσία
Εισιτήρια €6
Πληροφορίες 77772717
www.thoc.org.cy

ΧΟΡΟΣ

«Οι τυφλοί» στον Τεχνοχώρο ΕΘΑΛ

Το Χοροθέατρο Ομάδα Πέντε παρουσιάζει τη νέα παραγωγή της Χλόης Μελίδου « Οι Τυφλοί » του Μωρίς Μαίτερλινκ (1890)

Info
Παρασκευή 5- Κυριακή 7 Μαρτίου 2021
Τεχνοχώρος ΕΘΑΛ, 19.00
Λεωφόρος Φραγκλίνου Ρούσβελτ 76
Λεμεσός
Εισιτήρια €7
Προπώληση www.soldouttickets.com.cy