ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

13 προτάσεις για ένα φανταστικό Σαββατοκύριακο

WIZ TEAM

Το Σαββατοκύριακο είναι εδώ και είναι γεμάτο με λόγους να βγούμε έξω! Μουσικές παραστάσεις, lives, θεατρικές παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους και cinema. Το Wiz διάλεξε τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις και σας τις παρουσιάζει. 

ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

«Η σονάτα του σεληνόφωτος»

Το εμβληματικό έργο του Γιάννη Ρίτσου, σε δύο παραστάσεις στην Κύπρο, με την Παναγιώτα Βλαντή στην αφήγηση και σε μουσική Θοδωρή Λεμπέση.

«Η σονάτα του σεληνόφωτος», (1956) ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου μας ποιητή Γιάννη Ρίτσου (1909-1990), χαρακτηρίζει μια νέα εποχή του ίδιου του ποιητή, αφού είναι η πρώτη από τις μακρές συνθέσεις της Τέταρτης Διάστασης, αλλά και γενικότερα για την ποίηση.

Ο Συνθέτης και μαέστρος του έργου, Θοδωρής Λεμπέσης, συνδύασε με την πρωτότυπη μουσική του σύνθεση, τον λόγο με τη μουσική, υπογραμμίζοντας όλα αυτά που ο ποιητής, σε ένα σκηνικό μονόλογο, σε μια βαθιά «εξομολόγηση», στο συνδυασμό της ζωής, της ελπίδας, της προσμονής, θέλει να παρουσιάσει. Η ηθοποιός Παναγιώτα Βλαντή στην αφήγηση του κειμένου, και η ορχήστρα μουσικής δωματίου, με τη συμμετοχή δύο σολιστών του Χρήστου Ζερμπίνου στο ακορντεόν και του Δημήτρη Παπαγγελίδη στην κλασική κιθάρα, αποδίδουν τα μουσικά σημεία του έργου.

Ο συνθέτης Θοδωρής Λεμπέσης παρουσιάζει σε μία νέα μορφή θεατρικού αναλογίου το βαθύτατα ερωτικό - λυρικό κείμενο του Γιάννη Ρίτσου, της γυναίκας με τα «μαύρα», προσπαθώντας μέσω της μουσικής να φέρει τον θεατή, να γίνει κοινωνός των «στιγμών» του κειμένου.

Το έργο έχει παρουσιαστεί στην πρώτη του μορφή από το «‘Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός» το 2021 στη στο κάστρο της Μονεμβασία, στο μέρος καταγωγής του ποιητή και στο Αρχαίο θέατρο της Δωδώνης. Επίσης το περασμένο χρόνο έκανε μία μικρή περιοδεία σε πολιτιστικούς χώρους ανά την Ελλάδα.

Ερμηνεία: Παναγιώτα Βλαντή
Μουσική Σύνθεση: Θοδωρής Λεμπέσης

Info
Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023
Θέατρο «Γιώργος Λυκούργος», 20.30
Κυριάκου Μάτση 15, Λάρνακα
Προπώληση tickethour.com.cy,
Ταμείο Παττίχειου (για τη Λεμεσό) , ACS couriers

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2023
Παττίχειο Θέατρο, 20.30
Αγίας Ζώνης 2, Λεμεσός
Προπώληση tickethour.com.cy,
ACS couriers

Bασίλης Παπακωνσταντίνου Oδυσσέας Ιωάννου στο Δημ. Θέατρο Στροβόλου

Μετά από αλλεπάλληλα sold out και ενθουσιώδεις κριτικές, η παράσταση που αγαπήθηκε από χιλιάδες θεατές στην Αθήνα, έρχεται για περιορισμένες παραστάσεις στην Κύπρο.

Η «Κοινή ησυχία» είναι μια παράσταση για όλους, μικρούς και μεγάλους. Για όσους ονειρεύονται, αντιστέκονται, προσπαθούν, είναι μια πάλη ενάντια στην καθημερινότητα, ένα τρυφερό χάδι, μια επαναστατική ορμή.
Και αν μέσα στην καραντίνα η «κοινή ησυχία» μας φαινόταν «προφητική», σήμερα, 2,5 χρόνια, μετά έχει αλλάξει, έχει μετουσιωθεί σε ένα μουσικοθεατρικό θαύμα. Σε μια αίσθηση απελευθερωμένης ανυπακοής απέναντι σε οτιδήποτε εγκλωβίζει τις ευαισθησίες μας, ένα ριζοσπαστικό ρομαντισμό.

Μια μουσική παράσταση για την αλληλεγγύη, τη συντροφικότητα, την αγάπη.

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και ο Οδυσσέας Ιωάννου, μετά την τεράστια επιτυχία του εμβληματικού «9:05», συναντιούνται ξανά επί σκηνής.

Info
Παρασκευή 13- Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023
Δημ. Θέατρο Στροβόλου, 21.00
Στροβόλου 100 Λευκωσία
Εισιτήρια από €20
Προπώληση Soldoutticket

Θανάσης Αλευράς « 40 + βγαίνω!» στο Ριάλτο

Ύστερα από τις πρόσφατες επιτυχημένες εμφανίσεις του στην επιθεώρηση "Τι ζούμε ρε;" στο Θέατρο ‘Αλσος και στα τηλεοπτικά "Νούμερα" του Φοίβου Δεληβοριά, ο πολυτάλαντος Θανάσης Αλευράς παρουσιάζει τώρα, για πρώτη φορά, ένα παράξενο, αυτοβιογραφικό, εσώψυχο, μουσικοσατυρικό πρόγραμμα!

Σε αυτή τη μοναδική γιορτή θα είναι μαζί του η Ιdra Kayne και ο Jerome Kaluta, τα αδέλφια του όπως τα λέει, οι οποίοι με τις υπέροχες φωνές τους θα μας ταξιδέψουν μουσικά σε τέσσερεις δεκαετίες.

Info
Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2022
Θέατρο Ριάλτο, 20.30
Ανδρ. Δρουσιώτη 19 Λεμεσός
Εισιτήρια €25
Προπώληση www.rialto.com.cy

ΜΟΥΣΙΚΗ

Starlight 3 – Μεγάλοι Ερμηνευτές στο Δημ. Θέατρο Λευκωσίας

Felix Mendelssohn: Κοντσέρτο για πιάνο αρ. 1 σε Σολ ελάσσονα, έργο 25
Robert Schumann: Συμφωνία αρ. 3 σε Μι ύφεση μείζονα, έργο 97 («του Ρήνου»)

Στην εναρκτήρια συναυλία της Νέας Χρονιάς 2023, η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου περήφανα συμπράττει με δύο διεθνούς φήμης καλλιτέχνες, τον μαέστρο Mark Kadin και τον πιανίστα Roberto Prosseda.
Ο μαέστρος Kadin, Μουσικός Διευθυντής της Συμφωνικής Ορχήστρας Εθνικής Ραδιοφωνίας της Βουλγαρίας, διακρίνεται για την εξαίρετη του μουσικότητα, δημιουργική ενέργεια και αστραφτερές ερμηνείες. Ο Roberto Prosseda καταπλήσσει με την ποικιλομορφία και μοναδικότητα της πιανιστικής του τέχνης, ενώ αποτελεί έναν από τους κορυφαίους ερμηνευτές Mendelssohn σήμερα. Θα μας γοητεύσει στο Πρώτο Κοντσέρτο για πιάνο του συνθέτη, ενώ η συναυλία θα ολοκληρωθεί με άλλο ένα ρομαντικό αριστούργημα, την Τρίτη Συμφωνία του Schumann.

Infο
Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023
Δημ. Θέατρο Λευκωσίας, 20.30
Μουσείου 4
Πληροφορίες 22 463144
www.cyso.org.cy
Προπώληση Soldoutticketbox

Χρήστος Μενιδιάτης στο Savoy Music Restaurant

Ο αγαπημένος λαϊκός τραγουδιστής Χρήστος Μενιδιάτης, έρχεται στην Κύπρο, στο Savoy Music Restaurant και υπόσχεται να γίνει «Χαμός».

Ο Χρήστος Μενιδιάτης έρχεται να διασκεδάσει τη Λεμεσό. Με πολλές δικές του επιτυχίες αλλά και όχι μόνο, θα ανεβάσει τη διάθεση με δικά του τραγούδια, αλλά και αγαπημένα κομμάτια άλλων καλλιτεχνών φτιάχνοντας ένα πλούσιο πρόγραμμα που δε θα του λείπει τίποτα.

Ο αγαπημένος καλλιτέχνης θα εμφανιστεί για μια και μόνο βραδιά μαζί με την Γεωργία Βρανά.

Info
Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2023
Savoy Music Restaurant, 21.00
Αγίου Ανδρέου 197, Λεμεσός
Kρατήσεις 25341010

ΘΕΑΤΡΟ

«Οι Παίχτες» Νέα σκηνή ΘΟΚ

Οι Παίχτες του Νικολάι Βασίλιεβιτς Γκόγκολ, σε σκηνοθεσία της ανερχόμενης σκηνοθέτριας Μαρίας Βαρνακκίδου, με μια δυνατή ομάδα συνεργατών και συντελεστών, θα αποτελέσουν την δεύτερη παραγωγή της Νέας Σκηνής του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου. Η παραγωγή θα ξεκινήσει στις 7 Ιανουαρίου 2023, με τακτικές παραστάσεις κάθε Παρασκευή, Σάββατο (20:30) και Κυριακή (18:00) και περιοδεία σε Λάρνακα, Λεμεσό και Πάφο. Η παραγωγή πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Εθνική Αρχή Στοιχημάτων.

Λίγα λόγια για το έργο
Ένας έμπειρος τζογαδόρος και διαβόητος απατεώνας καταφτάνει σε ένα πανδοχείο, σε μια επαρχιακή πόλη της Ρωσίας, αναζητώντας το επόμενο θύμα του. Εκεί έρχεται αντιμέτωπος με το ιδιαίτερα εξυπηρετικό προσωπικό και μια παρέα «ομολόγων» του, οι οποίοι μοιράζονται μαζί του το ίδιο πάθος για τον τζόγο. Η συνάντησή τους θα είναι γεμάτη απρόβλεπτες και ανατρεπτικές καταστάσεις, όπου κανείς δεν μπορεί να διακρίνει έναν απατεώνα από έναν τίμιο άνθρωπο.

Info
Παρασκευή 13 –Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2022
Θέατρο ΘΟΚ, 20.30 Κυρ. 18.00
Γρηγόρη Αυξεντίου 9, Λευκωσία
Εισιτήρια €12 / €6
Πληροφορίες 77772717
www.thoc.org.cy

«Οι γυναίκες επιστρέφουν» στο Μελίνα Μερκούρη

Μετά από τη θερμή ανταπόκριση του κοινού σε μια σειρά sold-out παραστάσεων τον Οκτώβριο και Νοέμβριο που μας πέρασε, με χαρά ανακοινώνουμε δεύτερο κύκλο παραστάσεων για το έργο «Οι γυναίκες επιστρέφουν».

Λίγα λόγια για το έργο:
Οι πορείες γυναικών της κίνησης «Οι Γυναίκες Επιστρέφουν» είχαν στόχο τη διεκδίκηση του ανθρώπινου δικαιώματος να κυκλοφορούν ελεύθερα στη γη τους. Ένα grassroots κίνημα γυναικών της Κύπρου, που στη δεκαετία του 80 διοργάνωσε με εκπληκτική στρατηγική και πολιτική οξυδέρκεια πορείες που έσπαζαν τη γραμμή αντιπαράταξης, καθώς και μια παράλληλη εκστρατεία διεθνοποίησης του Κυπριακού προβλήματος. Χιλιάδες γυναίκες διαπέρασαν την «πράσινη γραμμή» και ήρθαν αντιμέτωπες με τον κατοχικό στρατό, σε μια εποχή που κάτι τέτοιο ήταν αδιανόητο, ενώ παράλληλα το δράμα της Κύπρου απέκτησε διεθνή ορατότητα.

Info
Παρασκευή 13 – Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023
Μελίνα Μερκούρη, 20.00
Πύλη Αμμοχώστου
Λεωφόρος Αθηνάς
Eισιτήρια €13/€15
Προπώληση Tickethour.com.cy

Κωδικός «Κομπανία 4x4!» στο Wherehaus 612

Τι κοινό έχουν τέσσερα πρώην αδέσποτα σκυλιά, ένας εξωτικός παπαγάλος που μιλά κι ένα χαρισματικό πιθηκάκι; Μπορούν τα σκυλιά να μιλήσουν; Τί ξέρει ένα σκυλί και δεν το μολογάει; Πώς είναι τελικά αυτό που λέμε «σκυλίσια ζωή»; Πόσο διαφορετικός θα ήταν ο κόσμος που ζούμε, αν είχαμε όλοι μια ουρά να κουνιέται πέρα δώθε, προδίδοντας τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας; Και πόσο μοιάζει τελικά ο κόσμος των σκυλιών με την κοινωνία των ανθρώπων;
Μονάχα η Κομπανία μπορεί σας λύσει τις απορίες, αρκεί να ξέρετε τον κωδικό. Μέχρι τότε... Σσστ, μην το πείτε πουθενά!
Μετά από μια γεμάτη δημιουργική χρονιά με δύο επιτυχημένες θεατρικές παραγωγές, η Θεατρική Ομάδα Persona, προχωρεί στο ανέβασμα της νέας θεατρικής παραγωγής της για τον Χειμώνα, το μιούζικαλ τσέπης «Κωδικός “Κομπανία 4Χ4!”…», με οκταμελή θίασο και μια επίλεκτη ομάδα συντελεστών και ηθοποιών.

Ιnfo
Πέμπτη 12- Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023
Wherehaus 612, 20.30 (Κυρ. 19.00)
Μιχαήλ Κουσουλίδη 5, Παλλουριώτισσα
Εισιτήρια €12/€15
Κρατήσεις 70000138
Προπώληση www.tickethour.com.cy / ACS courier

«Λυσσασμένη Γάτα» στον ΘΟΚ

Στον αμερικανικό νότο, ένα αποπνικτικό καλοκαιρινό απόγευμα, η ευκατάστατη οικογένεια Πόλιτ έχει συγκεντρωθεί για να γιορτάσει τα εξηκοστά πέμπτα γενέθλια του ετοιμοθάνατου πατέρα. Ο πρωτότοκος γιος Γκούπερ κι η σύζυγός του Μέι επιθυμούν να διεκδικήσουν τη μεγάλη οικογενειακή περιουσία, στερώντας από το δικό τους μερίδιο τον νεότερο γιο Μπρικ και τη σύζυγό του Μάγκι. Ο γάμος των δύο τελευταίων είσαι σε κρίση· ο Μπρικ, πρώην πρωταθλητής ποδοσφαίρου φθείρεται μέρα με τη μέρα, ανάπηρος σωματικά, ψυχικά και συναισθηματικά και πνίγει τον πόνο του στο αλκοόλ, ενώ η δυναμική Μάγκι παλεύει παθιασμένα να ξεφύγει από τη δυστυχία και το σκοτάδι. Η ατμόσφαιρα είναι τεταμένη, οι συγκρούσεις εντείνονται και το οικογενειακό οικοδόμημα διαβρώνεται.

Info
Πρεμιέρα Kυριακή 15 Ιανουαρίου 2023
ΘΟΚ, 18.00
Γρηγόρη Αυξεντίου 9, Λευκωσία
Εισιτήρια €12 / €6
Πληροφορίες 77772717
www.thoc.org.cy

ΠΑΙΔΙ

«To Μαγεμένο Δέντρο» στο Σατιρικό

Το «Μαγεμένο Δέντρο», ένα υπέροχο παραμύθι για μικρούς και μεγάλους, ζωντανεύει κάθε Κυριακή στην Παιδική Σκηνή του Σατιρικού Θεάτρου, σε σκηνοθεσία Μαριάννας Καυκαρίδου.

Μια μουσικοθεατρική παράσταση γεμάτη χορό, τραγούδια, περιπέτεια και δράση που με το χιούμορ, την ευαισθησία, τις εκπλήξεις και τις μαγικές της εικόνες θα αποτελέσει μια συναρπαστική θεατρική εμπειρία, ένα ονειρικό ταξίδι εμπειριών και συναισθημάτων.

Σε αυτή τη σύγχρονη εκδοχή του κλασικού παραμυθιού του Ευγένιου Σβάρτς, μια μάνα, η Βασιλική, ψάχνοντας να βρει το χαμένο της γιο, το Νικόλα, καταφθάνει σε ένα απόκοσμο δάσος. Εκεί μαθαίνει πως η κακιά μάγισσα Γιαγκά έχει μεταμορφώσει το Νικόλα σε δέντρο. Διατηρώντας την αισιοδοξία και την πίστη της και έχοντας στο πλευρό της το μικρότερο της γιο Γιάννο και τρεις απροσδόκητους φίλους, έναν αρκούδο, ένα σκύλο και μία γάτα, η Βασιλική πρέπει να χρησιμοποιήσει όλη της την εφευρετικότητα για να νικήσει την πονηρή μάγισσα και να απελευθερώσει το παιδί της. Στο τέλος η Βασιλική ανακαλύπτει πως η μόνη δύναμη που χρειάζεται για να λύσει τα μάγια είναι η αστείρευτη μητρική της αγάπη.

Ιnfo
Kυριακή 15 Ιανουαρίου 2023
Σατιρικό Θέατρο, 11.00
Βλαδίμηρου Καυκαρίδη 11-15
Αγλαντζιά
Εισιτήρια: €12
Κρατήσεις 22312940, 22421609
Προπώληση www.soldoutticketbox.com

«Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες» στο ΘΟΚ

Η Σκηνή 018 του ΘΟΚ θα σηκώσει αυλαία με ένα από τα πλέον αγαπημένα και περιπετειώδη αναγνώσματα της παιδικής ηλικίας, το μυθιστόρημα του Γάλλου συγγραφέα Ιούλιου Βερν Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες. Μια ομάδα ταλαντούχων συνεργατών θα αποκαλύψει σε μικρούς αλλά και μεγάλους την ομορφιά του κόσμου, την αξία της φιλίας, την μαγεία της εξερεύνησης και την γνωριμία με την πολυπολιτισμικότητα και τη διαφορετικότητα.

Λίγα λόγια για το έργο

Η ιστορία ξεκινά όταν ο Βρετανός ευγενής Φιλέας Φογκ και ο Γάλλος Ζαν Πασπαρτού, που μπαίνει στην υπηρεσία του, αποφασίζουν να κάνουν τον γύρο του κόσμου σε 80 ημέρες για να κερδίσουν ένα στοίχημα.

Ιnfo
Kυριακή 15 Ιανουαρίου 2022
ΘΟΚ, 10.30
Γρηγόρη Αυξεντίου 9, Λευκωσία
Εισιτήρια €6
Προπώληση www.thoc.org.cy
Πληροφορίες 77772717

CINEMA

The Whale

Αντιμετωπίζοντας σοβαρότατα προβλήματα υγείας, ένας υπέρβαρος και κλεισμένος στο σπίτι του καθηγητής λογοτεχνίας αποφασίζει να επανενωθεί με την έφηβη κόρη του.

Σκηνοθεσία Darren Aronofsky
Πρωταγωνιστούν Brendan Fraser, Sadie Sink, Ty Simpkins

K Cineplex (Λευκωσία) 19.30
K Cineplex (Λεμεσός) 19.30
K Cineplex (Λάρνακα) 19.30 & 22.00
K Cineplex (Kings Avenue - Πάφος) 19.30
RΙΟ Premier Cinema (Νicosia Mall) 19.45
RIO (Λεμεσός) 19.40, 22.00
Pantheon Λευκωσία, Παρ. 20.30 Σ/Κ 18.00