ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

14 ιδέες για ένα ανεπανάληπτο 3ημερο

WIZ TEAM

To τριήμερο είναι εδώ ηλιόλουστο, γιορτινό και γεμάτο προτάσεις για έξοδο. Halloween Parties, θεατρικές παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους, φεστιβάλ και Lives. To Wiz διάλεξε 14 ενδιαφέρουσες προτάσεις για έξοδο και σας τις παρουσιάζει. 

HALLOWEEN PARTIES

Ηalloween Party στο Studio Tapas Bar

Σάββατο 29 Οκτωβρίου, στο Studio Tapas Bar θα ηχούν δυνατά SpOoOoOky εμβατήρια τα οποία θα διακοπούν αυστηρά και μόνο για 2 (ΜΕΓΑΛΑ) διαλλείματα άκρως ανίερης κωμωδίας από τους Γιώργο Κυριάκου, Mike Yerolemou, Miltiadis και Τότοs. Ελάτε ετοιμοι. Ελάτε ντυμένοι στα χειρότερά σας. Δεν είναι απειλή. Είναι πρόσκληση.

Ιnfo
Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2022
Studio Tapas Bar, 21.00
Tζον Κένεντυ 57Α, Παλλουριώτισσα

Nostalgia Halloween Party στο Limassol Agora

H Limassol AGORA & τα Nostalgia Parties έχουν την συνταγή για επιτυχία με mega repeat του Limassol Halloween Nostalgia Party! Είστε έτοιμοι για ξέφρενο χορό;

Info
Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2022
Limassol Agora, 20.30
Σαριπόλου Λεμεσός
Κρατήσεις 97632348

MOYΣΙΚΗ

Χάρης Βαρθακούρης στο Patio Cocktail Bar

Ο Χάρης Βαρθακούρης έρχεται στο Patio Cocktail Bar για μια μοναδική βραδιά. Ο αγαπημένος ερμηνευτής ταξιδεύει το κοινό με τις δικές του επιτυχίες και μέσα από τις μεγάλες επιτυχίες του πατέρα του Γιάννη Πάριου.

Info
Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2022
Patio Cocktail Bar, 19.00
Μεγ. Αλεξάνδρου 55, Λευκωσία
Είσοδος €20
Kρατήσεις 22664488

«Πατρίδα λέω τα τραγούδια – Σμύρνη 1922-2022» Τσαλιγοπούλου-Κοκκίδου - Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας 2022

Η Σμύρνη με τη θρυλική ομορφιά και την τραγική της κατάληξη, θα είναι για πάντα η πιο αγαπημένη «χαμένη πατρίδα» των Ελλήνων. Εκατό χρόνια μετά τη θλιβερή επέτειο της μικρασιατικής καταστροφής, η Ελένη Τσαλιγοπούλου αποδίδει διαχρονικά τραγούδια της Σμύρνης και δημιουργίες συνθετών της εποχής και η Ελένη Κοκκίδου αφηγείται μαρτυρίες του ξεριζωμού και αποσπάσματα από σχετικά έργα της ελληνικής λογοτεχνίας.

Info
Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2022
Δημ. Θέατρο Λευκωσίας 
Μουσείου 6
Εισιτήρια από €10
Προπώληση Soldouttickets

ΘΕΑΤΡΟ

«1984» στον ΘΟΚ

Το άκρως προφητικό μυθιστόρημα 1984 του Τζορτζ Όργουελ, διασκευασμένο με τόλμη από τους Ρόμπερτ Άικι και Ντάνκαν Μακμίλαν, αποτελεί ένα σκληρό και ακραία αληθινό μανιφέστο κατά του ολοκληρωτισμού, ένα δυστοπικό αριστούργημα για την κατασκευή της πραγματικότητας, την παραχάραξη του παρελθόντος, τον έλεγχο και το πάγωμα της συνείδησης, το οποίο μας συγκλονίζει ακόμα και σήμερα, εβδομήντα δύο ολόκληρα χρόνια από τότε που πρωτοκυκλοφόρησε.

Ο κεντρικός ήρωας, Ουίνστον Σμιθ, ζει στον ζοφερό κόσμο της Ωκεανίας, προσπαθώντας με κάθε μέσο να διατηρήσει τη λογική του απέναντι στο ασφυκτικό καθεστώς παρακολούθησης του Μεγάλου Αδελφού, που έχει απαγορεύσει διά ροπάλου κάθε σκέψη. Σε αυτό το περιβάλλον ερωτεύεται την Τζούλια, ενώ δεν παύει να διαπράττει όλο και περισσότερα Εγκλήματα Σκέψης. Σκέφτεται, θυμάται, φαντάζεται, ελπίζει. Ελπίζει σε ένα μέλλον χωρίς τον Μεγάλο Αδελφό. Όμως οποιαδήποτε απόπειρα απόδρασης είναι μάταιη.

Ιnfo
Παρασκευή 28- Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2022
Θέατρο ΘΟΚ, 20.30 (Κυρ. 18.00)
Νέα Σκηνή
Γρηγόρη Αυξεντίου 9, Λευκωσία
Εισιτήρια €12/€6
Προπώληση www.thoc.org.cy 

«Ματωμένα χώματα» στο Δημ. Θέατρο Στροβόλου

Ο Δήμος Στροβόλου, τιμώντας τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή και τα 113 χρόνια από τη γέννηση της Διδώς Σωτηρίου, παρουσιάζει τα Ματωμένα Χώματα σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου.

Η Διδώ Σωτηρίου γεννήθηκε στο Αϊδίνι της Μικράς Ασίας στις 18 Φεβρουαρίου 1909, μεγάλωσε στη Σμύρνη και βίωσε η ίδια τον διωγμό. Πρόσφυγας η ίδια, κατέφθασε στην Ελλάδα όπου αργότερα αναδείχθηκε σε κορυφαία μορφή της Αντίστασης. Υπήρξε παθιασμένη δημοσιογράφος και πολυβραβευμένη συγγραφέας. Με τα μυθιστορήματά της (Οι νεκροί περιμένουν, Κατεδαφιζόμεθα, Η εντολή) καθώς και με τις μελέτες, τα δοκίμια και τα βιβλία που έγραψε για εφήβους, η Διδώ Σωτηρίου άφησε έντονο το στίγμα της στην ζωή της χώρας μας. Τα Ματωμένα Χώματα εκδόθηκαν το 1962 και αποτελούν ένα από τα πιο πολυδιαβασμένα ελληνικά μυθιστορήματα, με 423.000 αντίτυπα και 107 επανεκδόσεις. Αποσπάσματά του έχουν συμπεριληφθεί στα ανθολόγια του Δημοτικού και του Γυμνασίου.

Info
Σάββατο 29- Kυριακή 30 Οκτωβρίου 2022
Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου (Σάβ. 17:30 & 20:30 Κυρ. 19.00)
Στροβόλου 100, Λευκωσία
Εισιτήρια € 20
Προπώληση Tickehour

ReInHerit – Παράσταση μέσα στην ιστορία: Το Αρχοντικό Χατζηγεωργάκη Κορνέσιου

Η εκδήλωση «ReInHerit – Παράσταση μέσα στην ιστορία: Το Αρχοντικό Χατζηγεωργάκη Κορνέσιου» αποτελεί μια από τις εκδηλώσεις που διοργανώνονται ως περιπτωσιολογικές μελέτες στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος ReInHerit “Redefining the Future of Culture Heritage: Creating an Innovative Model for Sustainability” (http://www.reinherit.eu), με συντονιστή το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου. Η παράσταση οργανώνεται από το CYENS Centre of Excellence, εταίρο του προγράμματος ReInHerit.

Πόσες στρώσεις ιστορίας κρύβονται σε ένα μεσαιωνικό ανάκτορο στην παλιά πόλη της Λευκωσίας; Ποιοι ήταν οι πρώην ένοικοι του επιβλητικού αυτού κτηρίου και ποια η σχέση τους με την εξέλιξη της πόλης μας;

Ιnfo
Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2022
Aρχοντικό Χατζηγεωργάκη Κορνέσιου, 17.30, 19.00 ,20.00
Διάρκεια 40 λεπτά
Πληροφορίες 22 128157
www.boccf.org
Είσοδος δωρεάν

STAND UP COMEDY

«Νύχτες κωμωδίας» στη Μουσική Σκηνή Red

Το ανατρεπτικό stand up comedy show, επιστρέφει στο Red. για να αλλάξει τα Σάββατα μας στη Λευκωσία, με την υπογραφή της Χριστιάνας Αρτεμίου.

Μια ακομπλεξάριστη παρέα, απαλλαγμένη από στερεότυπα και “πρέπει”, διακωμωδεί άβολες στιγμές της καθημερινότητας, αυτοσαρκάζεται, κοροϊδεύει τις ατέλειες μας και με χιουμοριστική διάθεση μας προκαλεί να γελάσουμε μαζί της, μέχρι τελικής πτώσεως…

Ιnfo
Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2022
Moυσική Σκηνή Red, 22.00
28ης Οκτωβρίου 4, Έγκωμη
Kρατήσεις: 70007255, 99059257.

ΠΑΙΔΙ

«Θησέας και η Αριάδνη» στο Παττίχειο Λεμεσού

H Kolossaion Productions μετά τις μεγάλες επιτυχίες “Μάγια η Μέλισσα” και “Αλαντίν The Show” που ενθουσίασαν χιλιάδες θεατές, παρουσιάζει την θεατρική παράσταση ΘΗΣΕΑΣ ΚΑΙ ΑΡΙΑΔΝΗ σε σκηνοθεσία Σοφίας Σπυράτου.

Ο «Θησέας και η Αριάδνη», είναι μια παράσταση που συνδυάζει το υπερθέαμα με το διδακτικό χαρακτήρα των αρχαιοελληνικών μύθων.

Η παράσταση διακρίθηκε με το πρώτο βραβείο παράστασης από την Ακαδημία Θεάτρου στην Αθήνα και με το πρώτο βραβείο παιδικής παράστασης από τα Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης.
Μια φαντασμαγορική υπερπαραγωγή, με ηθοποιούς, εναέριους ακροβάτες, τραγουδιστές και μουσικούς δίνουν σάρκα και οστά στο μύθο.

Ιnfo
Σάββατο 29- Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2022
Παττίχειο Λεμεσού Σαβ. 18.00 Κυρ. 11.00 & 16.00
Αγίας Ζώνης 4 Λεμεσός
Εισιτήρια από €12
Προπώληση Soldoutticketbox

Ο«Μικρός Πρίγκιπας» στο Flea Theatre

Το Θέατρο Piccolo παρουσιάζει το αριστούργημα του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ «Ο Μικρός Πρίγκιπας».
Η παράσταση που μάγεψε μικρούς και μεγάλους επιστρέφει ανανεωμένη για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Μια ξεχωριστή παράσταση που συνδυάζει την τεχνική της life size κούκλας και των human puppets, ιδανική για μικρούς και μεγάλους θεατές.

«Με την καρδιά βλέπεις πάντα καλύτερα. Την ουσία δεν την βλέπουνε τα μάτια».

Ο μικρός πρίγκιπας, μέσα από το ταξίδι του, μεταφέρει στα παιδιά ανεκτίμητα μηνύματα και ταυτόχρονα θυμίζει στους μεγάλους τι πραγματικά έχει ουσία στην ζωή.

Ιnfo
Σάββατο 29- Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2022
Στο Flea Theatre, 15.30 (Κυρ.11.00)
Γιάννη Κορομία 2, Καϊμακλί
Κρατήσεις 94409100

«Τετράδυμοι» στο Μασκαρίνι

Την παράσταση «ΤΕΤΡΑΔΥΜΟΙ» έχει επιλέξει για αυτή τη περίοδο, το θέατρο ΜΑΣΚΑΡΙΝΙ. Μια διακευή του γνωστού παραμυθιού του Πάντσιο Πάντσεφ «Το παραμύθι για τους Τετράδυμους». διασκευασμένο από τον Πέτρο Κονόμου.
Μια παράσταση φτιαγμένη με αγάπη, όχι μόνο για τα μικρά παιδιά αλλά και για όλους όσοι νιώθουν παιδιά. Γεμάτη με μηνύματα δοσμένα μέσα από το χιούμορ, το τραγούδι, το χορό, τα χρώματα, την ενέργεια και την ζωντάνια των συντελεστών. Μια παράσταση που δεν πρέπει να χάσει κανείς.

Info
Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2022
Θέατρο Μασκαρίνι, 10.30
Αθαλάσσης 4 Λατσιά
Εισιτήρια €10
Κρατήσεις 99485083, 22270420.

«Η Παναγία των Παρισίων» στο Θέατρο Δέντρο

Πρόκειται για την ιστορία του δύσμορφου κωδωνοκρούστη Κουασιμόδου και της όμορφης τσιγγάνας Εσμεράλδας με φόντο το μαγικό σύμπαν του Καθεδρικού Ναού του Παρισιού, την περίφημη Νοτρ Νταμ.Μια πραγματική δοσμένη θεατρικά παράσταση pop ·με ζωντανή ορχήστρα για παιδιά , τραγούδια , χορό και υποκριτική.Γεμάτη με ουσιαστικές μορφές πραγματικών σχέσεων σε μια πραγματική ζωή. Μια διασκευή του κλασικού μύθου όπου τα παιδιά παρέα με την ιστορία αναζητούν με τους ηθοποιούς την έννοια της αγάπης την έννοια της ελευθερίας την έννοια της πραγματικής χαράς.

Info
Kυριακή 30 Οκτωβρίου 2022
Θέατρο Δέντρο, 11.30
Ενότητος 44, Παλουριώτισσα
Εισιτήρια €10/€8
Προπώληση www.soldouttickets.com.cy 
καταστήματα STEPHANIS και στο 99520835

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

5ο Autumn Halloween Festival στην Λεμεσό

To αγαπημένο Halloween φεστιβάλ μικρών και μεγάλων έρχεται και φέτος από τις 28 μέχρι 30 Οκτωβρίου στο Δασικό Πάρκο Λεμεσού.

Χίλιες κολοκύθες για σκάλισμα και στόλισμα, trick or treat, Halloween parties και διασκέδαση, παραστάσεις παπαγάλων, fun fair, bungee jumping trampolines, τοξοβολία και άλλα πολλά παιχνίδια περιμένουν τους μικρούς μας φίλους για πολλή «τρομακτική» διασκέδαση!

Info
Σάββατο 29- Κυριακή 30 Οκτωβρίου
Δασικό Πάρκο Λεμεσού, 10.00
Λεμεσός