ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

16 + 1 παραστάσεις που δεν θα χάσουμε τον Φεβρουάριο

WIZ TEAM

Ο Φλεβάρης αν και «κουτσός»,  είναι έντονα καλλιτεχνικός μιας και είναι μήνας επανεκκίνησης για τις θεατρικές σκηνές της χώρας. Πολλές παραστάσεις ανεβαίνουν για πρώτη φορά, άλλες επιστρέφουν για ακόμα ένα γύρο και κάποιες άλλες μας κάνουν μια σύντομη επίσκεψη από το εξωτερικό. Όπως και να έχει μικροί και μεγάλοι θεατρόφιλοι έχουν κάθε λόγο να είναι ευτυχισμένοι μιας και οι επιλογές είναι πολλές.

«Πρώτο κουδούνι για τη Μήδεια» στο Θέατρο Versus

Το Θέατρο Versus ανεβάζει το έργο του Μιχάλη Παπαδόπουλου, «Πρώτο κουδούνι για τη Μήδεια», σε σκηνοθεσία Λουκά Ζήκου. Η πρεμιέρα θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο Ένα στη Λεμεσό.

Ο συγγραφέας εμπνεόμενος από τα σκάνδαλα που ταρακουνήσαν την προηγούμενη χρόνια τον κόσμο του θέατρου, αποπειράται να ρίξει φως στη σκοτεινή πλευρά του λαμπερού αυτού κόσμου και να περιγράψει, καταστάσεις και χαρακτήρες που περπάτησαν το σανίδι και που ακόμα κυριαρχούν στη σκηνή.

Το έργο διαδραματίζεται στο σήμερα, στο Λονδίνο, η Μπέτυ μια μεγάλη πρωταγωνίστριά, βρίσκεται στο καμαρίνι της απ’ όπου μαζεύει τα πράγματά της. Έχει αποφασίσει ναεγκαταλείψει το θέατρο. Το θέατρο παρ’ όλ’ αυτά έχει προγραμματίσει την επόμενή του παραγωγή. Τη Μήδεια του Ευριπίδη. Το ρόλο της Μήδειας έχει αναλάβει μία ηθοποιός, η Μαίρη, άσπονδη φίλη της Μπέτυ ενώ τον ρόλο του Ιάσωνα τον παίζει ένας νέος, φιλόδοξος ηθοποιός ο Άλαν. Ο θίασος συμπληρώνεται με τον Τζώρτζ. Τον μόνιμο συνεργάτη και σκηνοθέτη της Μπέτυ. Οι δύο γυναίκες από την πρώτη στιγμή της μοιραίας συνάντησης, ακονίζουν τα μαχαίρια τους. Προετοιμάζονται για μια μάχη εξουσίας, επιβίωσης. Η ένταση συνεχώς ανεβαίνει αποκαλύπτοντας το πραγματικό πρόσωπό τους και το τι κρύβεται κάτω από την ανάγκη τους να ερμηνεύσουν έναν μεγάλο ρόλο. Μέσα από ανατροπές, η μάχη μεταξύ τους θα κορυφωθεί, εκπλήσσοντας τον θεατή με ένα απροσδόκητο τέλος.

Οι συντελεστές της παράστασης είναι:
Κείμενο: Μιχάλης Παπαδόπουλος
Σκηνοθεσία: Λουκάς Ζήκος
Σκηνικά / Κοστούμια: Μιχάλης Παπαδόπουλος
Σχεδιασμός Φωτισμών: Αλεξάντερ Γιότοβιτς
Μουσική Επιμέλεια : Λουκάς Ζήκος
Παίζουν: Ελεάνα Παπαδοπούλου, Δανάη Χρίστου, Σάββας Μενοίκου και Λουκάς Ζήκος

Παρασκευή 4 & Κυριακή 6/2 2022 Θέατρο Versus, 20.30 Εισιτήρια Tickethour

Orchestra4all 3 - Ο Καραγκιόζης πάει συναυλία

Μια πρωτότυπη παράσταση, εκπαιδευτική για μικρούς και απολαυστική για μεγάλους ακροατές.

Ο φιλόμουσος Νιόνιος (Σιορ - Διονύσιος) προσπαθεί να πείσει τον Καραγκιόζη να ακούσει τη συναυλία κλασικής μουσικής που οργανώνει η Βεζυροπούλα. Εκείνος αρνείται, μέχρι που έρχεται διαταγή από τον Βεληγκέκα, ότι πρέπει όλοι να πάνε στη συναυλία: ο Καραγκιόζης, ο Μπαρμπαγιώργος, ο Σταύρακας, ο Χατζηαβάτης και όλοι οι άλλοι ήρωες του Θεάτρου Σκιών. Κατά τη διάρκεια της συναυλίας ο Καραγκιόζης έχει πολλές απορίες: για τα όργανα, τη μουσική, τους συνθέτες και άλλα θέματα, τις οποίες ο Νιόνιος με υπομονή του εξηγεί, θέλοντας, με απλό τρόπο, να τον μυήσει στον κόσμο της κλασικής μουσικής. Λίγο – λίγο ο Καραγκιόζης αλλάζει τελείως γνώμη για αυτή τη μουσική την οποία, πριν, θεωρούσε δύσκολη και στενάχωρη! Τώρα του αρέσει πολύ!

Ιδέα, σχεδιασμός της υπόθεσης, επιλογή και ενορχήστρωση μουσικών κομματιών: Άλκης Μπαλτάς
Θέατρο σκιών με τους Καραγκιοζοπαίκτες της «Ανεμοδούρας»: Θοδωρή και Μπάμπη Κωστιδάκη *
Μαέστρος: Άλκης Μπαλτάς

Τετάρτη 2/2 Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας, 18.30 Προπώληση www.cyso.org.cy 
Πέμπτη 3/2 Μαρκίδειο Δημοτικό Θέατρο, 18.30 Προπώληση www.cyso.org.cy 
Παρασκευή 4/2 Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, 18.30 Προπώληση www.cyso.org.cy 
Σάββατο 5/2 Θέατρο Ριαλτο, 17.00 Προπώληση www.rialto.com.cy 

«Πανικός στα Παρασκήνια» στο Θέατρο Ένα

Οι θεατές θα παρακολουθούν έκπληκτοι τις ανατρεπτικές εναλλαγές οι οποίες πρέπει να γίνονται με ταχείς ρυθμούς ώστε να ξαφνιάζονται ευχάριστα αλλά και να βρίσκονται ενώπιον κωμικών καταστάσεων με μεγάλες δόσεις χιούμορ.
Ένα έργο μέσα στο έργο!
Υπόθεση: Είναι η γενική πρόβα ενός θιάσου απροσάρμοστων ηθοποιών της που αποτελείται από: μια πρωταγωνίστρια που ξεχνάει συνέχεια τις ατάκες της και δεν καταφέρνει ποτέ να συγχρονίσει τα λόγια με την κίνηση, έναν φιλόδοξο άντρα που ποτέ δεν καταλαβαίνεις τι λέει, έναν προσφάτως χωρισμένο ηθοποιό που στη θέα της βίας αιμορραγεί, μια κουτσομπόλα, έναν αλκοολικό και μια ευσυγκίνητη ενζενί που χάνει συνεχώς τους φακούς επαφής της. Επιπλέον στο έργο συνδράμουν προς την καταστροφή και το χάος ένας κομπλεξικός σκηνοθέτης που θεωρεί ότι μόνο τα έργα του Σαίξπηρ είναι αντάξιά του, η αγχωτική βοηθός του που πανικοβάλλεται εύκολα και με το παραμικρό κι ενός φροντιστή που, συν τοις άλλοις, αναγκάζεται να ντουμπλάρει όλους τους ρόλους! Τι θα γίνει τελικά; Θα τα καταφέρουν να ανοίξει η αυλαία; Οι θεατές θα έχουν να αντιμετωπίσουν εκτός από το χάος των ηθοποιών και μια σειρά από απρόσμενα γεγονότα επί σκηνής, με πόρτες που ανοιγοκλείνουν με πάταγο, παράνομα ζευγαρώματα, ρούχα που βγαίνουν και βρίσκονται αλλού ‘ντ αλλού, ερωτικές περιπτύξεις, παρεξηγήσεις, παρασκηνιακοί καβγάδες, ενοχλητικοί διαρρήκτες, ψεύτικοι σεΐχηδες και …. πιάτα με σαρδέλες που περιπλανιούνται πάνω στη σκηνή! Τι θα γινεί τελικά θα καταφέρουν να ανεβάσουν την παράσταση; Η απάντηση… επι σκηνής!

Συντελεστές:
Μετάφραση/ Σκηνοθεσία/ Σχεδιασμός φωτισμού: Αντρέας Χριστοδουλίδης
Σκηνικά/ Κοστούμια: Μαρία Χατζηκλεάνθους
Βοηθός σκηνογράφου/ ενδυματολόγου: Ειρήνη Γαβριήλ
Βοηθός σκηνοθέτη: Αιμιλία Αντωνιάδου
Παίζουν:Σωτήρης Μεστάνας, Γιώργος Τζωρτζής, Μιχάλης Χρήστου, Αγγελίνα Μήτκα, Ευαγγελία Νικολάου, Γιώργος Χριστοδούλου, Νεκτάριος Λοιζϊδης, Τζόζεφιν Παναγή, Μύρια Αργυρού 

Τακτικές Παραστάσεις: κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 20:30
και κάθε Κυριακή στις 18:30 Κρατήσεις: 22348203 μέχρι 27/2

A future to die for της Λίας Χαράκη στο Ριάλτο

Σύλληψη και σκηνοθεσία Λίας Χαράκη στο θέατρο Ριάλτο για δύο παραστάσεις

Το Α future to die for της Λίας Χαράκη θα παρουσιαστεί στη Λεμεσό στο θέατρο Ριάλτο για δύο μόνο παραστάσεις μετά την επιτυχημένη σειρά παραστάσεων στο Θέατρο Πόλης στη Λευκωσία τον περασμένο χρόνο. Η κωμικοτραγική παράσταση εστιάζει στην προώθηση υπηρεσιών και προϊόντων για την ανθρώπινη επιβίωση με αφορμή τη σχεδόν μη ανατρέψιμη οικολογική καταστροφή. Πρέπει να συνεχίσουμε να λειτουργούμε με καπιταλιστικό τρόπο ακόμη και τώρα που επιβάλλεται να είμαστε σε εγρήγορση; Είναι οι αρχές του ανταγωνισμού και του διχασμού ένας τρόπος επιβίωσης ή ένα μέσο καταστροφής; Μέσα από τις πρόσφατες επικήδειες τελετουργίες που μπορεί κανείς να προγραμματίσει ενώ είναι ακόμα ζωντανός, το «must have» πακέτο επιβίωσης και τη μετάβαση σε μια θρεπτική διατροφή που περιλαμβάνει βίγκαν αμπελοπούλια, υπάρχει ακόμα φως στην άκρη του τούνελ. Και όλα αυτά υπό τον ήχο του νέου τραγουδιού της Ven ‘Homo Auditus’.

Σύλληψη, σκηνοθεσία, τραγούδι: Λία Χαράκη
Περφόρμερ/δημιουργική ομάδα: Aλέξης Bασιλείου, Ανδρέας Κέντης, Αριάνα Μαρκουλίδου, Ελεάνα Aλεξάνδρου, Λία Χαράκη
Κείμενο: Λία Χαράκη σε συνεργασία με τη δημιουργική ομάδα
Μουσική/Σχεδιασμός ήχου: Γιάννης Χριστοφίδης
Επιμέλεια σκηνικού χώρου: Γιάννης Τουμαζής
Κοστούμια: Αριάνα Μαρκουλίδου
Σύμβουλος δραματουργίας: Guy Cools
Σύμβουλος σε θέματα καθοδήγησης επιχειρήσεων: Αυγή Σαββίδου
Tεχνικός διευθυντής: Γιάγκος Χατζηγιάννης
Φιλοξενούμενη καλλιτέχνης: Aleksandra Borys
Γραφικά: Χριστίνα Πάντζαρου
Φωτογραφίες: Παύλος Βρυωνίδης

Η παράσταση είναι στα αγγλικά

Πέμπτη 3 και Παρασκευή 4/2, Θέατρο Ριάλτο στις 20:30 Εισιτήρια rialto.interticket.com 

«Περιμένοντας τον Γκοντό» στο Μασκαρίνι

Μετά από μια άκρως επιτυχημένη χρονιά, με σερί sold out παραστάσεις σε όλη την Κύπρο και μετά την ιστορική βράβευση της στο Φεστιβάλ Θεάτρου Μάλτεπε στην Κωνσταντινούπολη, όπου για πρώτη φορά κυπριακό θέατρο βραβεύτηκε στην Τουρκία σε Φεστιβάλ Θεάτρου, λαμβάνοντας το Βραβείο Σκηνοθέτη (Κώστας Σιλβέστρος) και το Βραβείο Α’ ανδρικού Ρόλου (εξ ημισείας στους Izel Seylani και Γιώργος Κυριάκου) , η παραγωγή του έργου «Περιμένοντας τον Γκοντό» του Σάμιουελ Μπέκετ από το Θέατρο ΑντίΛογος, θα παρουσιαστεί λίγες παραστάσεις στο Θέατρο Μασκαρίνι στα Λατσιά.

Το θέατρο ΑντίΛογος, σε συνεργασία με τον σκηνοθέτη Κώστα Σιλβέστρο επιχείρησαν για πρώτη φορά στα κυπριακά θεατρικά δρώμενα, να παρουσιάσουν το εμβληματικό έργο του Σάμιουελ Μπέκετ «Περιμένοντας τον Γκοντό» στην κυπριακή διάλεκτο, ελληνική και τουρκική, με πρωταγωνιστές τους Γιώργο Κυριάκου και Izel Seylani. Μέσα από αυτό το έργο-σταθμό για την παγκόσμια δραματουργία, οι δύο διάλεκτοι σμίγουν και γίνονται μια. Η έντονη ανάγκη για επικοινωνία των δύο ηρώων, εξοστρακίζει κάθε εμπόδιο στην επικοινωνία τους, ακόμη και αυτό της γλώσσας.

Ο Κώστας Σιλβέστρος πήρε ένα κλασικό έργο και του έδωσε μια άλλη διάσταση. Τοποθέτησε τους δύο ήρωες του έργου στην πράσινη γραμμή στη Λευκωσία και είχε την ευφυή ιδέα να τους ενσαρκώσουν ένας Ελληνοκύπριος και ένας Τουρκοκύπριος, ο ένας να μιλά στα ελληνικά και ο άλλος στα τουρκικά, ο καθένας στη δική του διάλεκτο. Το μόνο που κάνουν είναι να περιμένουν τον Γκοντό, περνούν οι μέρες και οι νύχτες κι εκείνοι περιμένουν. Μπροστά στον θεατή ξεδιπλώνεται το θέατρο του παραλόγου όπως ακριβώς το ζούμε και στην Κύπρο τόσα χρόνια. Δεν υπάρχει τίποτα πολιτικό στο έργο, κανένας πολιτικός διάλογος, ωστόσο το έργο από μόνο του είναι ένα τεράστιο πολιτικό μήνυμα.

Σύλληψη- Σκηνοθεσία- Διασκευή: Κώστας Σιλβέστρος
Σκηνογράφος- Ενδυματολόγος: Θέλμα Κασουλίδου
Ηχητικό τοπίο : Αντώνης Αντωνίου
Σχεδιασμός Φωτισμού: Κούλης Σιαμπτάνης
Ερμηνεύουν: Izel Seylani, Γιώργος Κυριάκου
Θέατρο ΑντίΛογος

Παραστάσεις κάθε Σάββατο στις 20.00 και Κυριακή στις 19.00 στο Θέατρο Μασκαρίνι μέχρι 27 Φεβρουαρίου Πληροφορίες 99251331 Προπώληση soldoutticketbox

«Ο Φιλάργυρος» στο Σατιρικό

Την πασίγνωστη κωμωδία του Μολιέρου «Ο Φιλάργυρος» ανεβάζει η Κεντρική Σκηνή του Σατιρικού Θεάτρου, σε διασκευή και σκηνοθεσία Μαριάννας Καυκαρίδου.

Βασικός ήρωας του έργου, είναι ο τσιγκούνης Αρπαγκόν, ο οποίος ζει μονίμως με το φόβο ότι θα του κλέψουν την περιουσία. Μόνη του χαρά η καταμέτρηση των κρυμμένων λιρών του, ο δανεισμός χρημάτων με εξωφρενικό τόκο και οι κερδοφόροι γάμοι που σχεδιάζει για τα παιδιά του, χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις δικές τους επιθυμίες. Τα πράγματα περιπλέκονται και παίρνουν απρόβλεπτη τροπή, όταν ο αυταρχικός πατέρας αποφασίζει να παντρευτεί την όμορφη Μαριάννα, με την οποία είναι ερωτευμένος ο γιος του Κλεάνθης. Και επειδή στον έρωτα και στον πόλεμο τα πάντα επιτρέπονται, οι ερωτευμένοι νέοι θα χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο για να υπερασπιστούν αυτό που προστάζει η καρδιά τους.

Με την πεποίθηση ότι μια κωμωδία πρέπει να διασκεδάζει, αλλά και να βελτιώνει τον άνθρωπο, ο Μολιέρος έχει ως στόχο στα έργα του την σκιαγράφηση της ανθρώπινης φύσης, πλάθοντας τύπους σύνθετους, ικανούς να ξεπεράσουν την εποχή τους. Εστιάζοντας σε ένα χαρακτηριστικό έμμονο τους πάθος, το οποίο συγκρούεται με άλλα στοιχεία του χαρακτήρα τους, δημιουργεί ήρωες με εμβέλεια οικουμενική. Τέτοιος είναι και ο Αρπαγκόν στο «Φιλάργυρο», όνομα που προέρχεται από το λατινικό harpago, που σημαίνει γάντζος. Ο Αρπαγκόν είναι τσιγκούνης αλλά και ερωτευμένος και το υπερβολικό του πάθος για το χρήμα συγκρούεται με την πολύ ανθρώπινη ανάγκη για αναγνώριση, σεβασμό και στοργή.

Η παράσταση του Σατιρικού θεάτρου είναι τοποθετημένη στην εποχή που γράφτηκε το έργο αλλά με πολύπλευρους παραλληλισμούς και αναγωγές στο σήμερα, σε διαχρονικά θέματα όπως η ηθική, η εξουσία, η πίστη κι ο έρωτας. Μέσα από ένα παιγνιώδες δρώμενο, διανθισμένο με μουσική και τραγούδια, γεμάτο αντροπές, εκπλήξεις και επίκαιρο χιούμορ, σατιρίζονται οι αιώνιες κακίες της ανεξάντλητης ανθρώπινης φύσης: η εξουσία του πλούτου και η απληστία, οι κοινωνικές διακρίσεις, η αλαζονεία, η διαφθορά και η υποκρισία.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Διασκευή/Σκηνοθεσία: Μαριάννα Καυκαρίδου, Σκηνικά/Κοστούμια: Λάκης Γενεθλής
Μουσική: Γιώργος Κολιάς, Χορογραφίες: Εύα Παπαγεωργοπούλου, Κίνηση/Σκηνική Μάχη: Αντρέι Κρουπά, Σχεδιασμός Φωτισμού: Βικέντιος Χριστιανίδης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Μαριαλένα Παπαδοπούλου, Βοηθός Σκηνογράφου: Μικαέλλα Κάσινου, Μake up: Στέφανη Παναγή
ΔΙΑΝΟΜΗ: Βασίλης Μιχαήλ (Αρπαγκόν), Χριστιάνα Αρτεμίου (Φροσύνη), Σπύρος Γεωργίου (Ανσέλμ), Ηρόδοτος Μιλτιάδους (Ιάκωβος) Ανδρέας Ρόζου (Κλεάνθης), Χάρης Αριστείδου (Βαλέριος), Άντρη Αγγελίδου (Μαριάννα), Γεωργία Νικολάου (Λίζα), Νικόλας Κουρουζίδης (Σαΐτας - Αστυνόμος), Γιώργος Αχιλλέως (Σίμος - Λιανός)

Παραστάσεις:
ΛΕΥΚΩΣΙΑ, Κεντρική Σκηνή Πρεμιέρα Σάββατο 12/2
Κάθε Σάββατο στις 20.00 και Κυριακή στις 18.30
ΛΕΜΕΣΟΣ, Θέατρο Ριάλτο
Τετάρτη 16 Μαρτίου στις 8.30μ.μ.
Εισιτήρια: www.soldoutticketbox.com 
Κρατήσεις 22312940 – 22421609

«Θάβοντας τον αδερφό μου στο πεζοδρόμιο» στις Αποθήκες ΘΟΚ

Πρόκειται για το δυνατό έργο Θάβοντας τον αδερφό μου στο πεζοδρόμιο του Τζακ Θορν, σε σκηνοθεσία Γιάννη Καραούλη και μετάφραση-δραματουργία Ελένης Μολέσκη, το οποίο μας αφηγείται την ιστορία ενός αγοριού στην πρώιμη εφηβεία του, του Τομ, που πενθεί το χαμό του Λουκ, του μεγάλου του αδερφού, με έναν τρόπο διαφορετικό απ’ ό,τι συνηθίζεται: αποφασίζει να κατασκηνώσει σε μια κακόφημη γειτονιά και επιμένει να τον θάψει στο σημείο όπου έχασε τη ζωή του. Η πόλη παίρνει σουρεαλιστικές διαστάσεις στο μυαλό του Τομ, ενώ ο ίδιος κάνει, σχεδόν ακίνητος, ένα ταξίδι αυτογνωσίας. Τι θα ανακαλύψει για τον εαυτό του, τους άλλους και τη ζωή όσο βρίσκεται εκεί;

Γραμμένο το 2008 στο πλαίσιο του φεστιβάλ National Theatre Connections το Θάβοντας τον αδερφό μου στο πεζοδρόμιο μιλά για δύσκολα θέματα με τα πιο ζωντανά χρώματα. Ο συγγραφέας ιχνηλατεί μέσα από τη γραφή του τα δύσβατα μονοπάτια της ζωής ενός νέου και ρίχνει φως σε θέματα όπως η σεξουαλικότητα, η αποδοχή του διαφορετικού, η συγχώρεση, η αυτοχειρία, ο ρόλος της οικογένειας.

Ο Γιάννης Καραούλης έχει αναλάβει να παρουσιάσει μια πολύχρωμη, ηλεκτρισμένη παράσταση, μια ιστορία για τις περιπέτειες, τις απογοητεύσεις αλλά και τις άγριες χαρές που κρύβει ο κόσμος των εφήβων, με πολλή μουσική, ζωντάνια και φρεσκάδα.

Ταυτότητα παράστασης
Μετάφραση-Δραματουργία: Ελένη Μολέσκη
Σκηνοθεσία: Γιάννης Καραούλης
Σκηνικά-Κοστούμια: Ελένη Ιωάννου
Μουσική: Αντώνης Χατζηαντώνης
Κίνηση-Χορογραφία: Παναγιώτης Τοφή
Σχεδιασμός φωτισμών: Γεώργιος Κουκουμάς
Βοηθός σκηνοθέτις: Ειρήνη Ανδρέου

Παίζουν: Στέλιος Καλλιστράτης, Γιάννης Μουστάκας, Άντονι Παπαμιχαήλ,
Αντρέας Πατσιάς, Αλέξανδρος Παυλίδης, Μαρία Χατζηχριστοδούλου

Παραστάσεις
Λευκωσία: Θέατρο Αποθήκες ΘΟΚ
Από 4/2 και κάθε Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 20:30 και Κυριακή στις 18:00
Παραστάσεις με υπέρτιτλους
Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου (ελληνικά)
Παρασκευή 18 Μαρτίου (αγγλικά και τουρκικά)
Εισιτήρια Ηλεκτρονικά στη σελίδα www.thoc.org.cy 
Ταμείο Θεάτρου ΘΟΚ

«Εγώ, η Ελένη Παπαδάκη» στο Θέατρο Ανεμώνα

Το θέατρο Ανεμώνα εγκαινιάζει την καινούργια χρονιά 2022 με το βιογραφικό έργο της Ιρένε Μαραντέι για τη ζωή και το έργο της εμβληματικής ηθοποιού Ελένης Παπαδάκη “Εγώ, η Ελένη Παπαδάκη”. Την παράσταση υπογράφει ο Αντρέας Τηλεμάχου. Είναι ένα έργο που παρά τη θεατρική του μορφή, βασίζεται εξ’ ολοκλήρου σε ενδελεχή έρευνα της συγγραφέως κάθε διαθέσιμου στοιχείου για τη ζωή και το έργο της μεγαλύτερης Ελληνίδας ηθοποιού του μεσοπολέμου. Όλα τα υπάρχοντα στοιχεία κάτω από το μικροσκόπιο της Μαραντέι, μαζί με όλη της την εμπειρία στη συγγραφή βιογραφιών για το θέατρο, οδήγησαν σε αυτό το σημαντικό έργο με προοπτική να φωτίσει όσο το δυνατόν περισσότερες πλευρές της και να βγάλει από τη σχετική λήθη αυτήν που, αν είχε ζήσει, θα είχε δικαιωματικά τη θέση της μεγαλύτερης Ελληνίδας ηθοποιού του 20ου αιώνα αφού κατά τη διάρκεια της καριέρας της – καθηλωμένοι – απλοί θεατές, ειδήμονες και αντίζηλοι, θαύμαζαν την τέχνη της στον υπέρτατο βαθμό. Με φόντο οδυνηρές για την Ελλάδα περιόδους- Κατοχή και Δεκεμβριανά-το έργο παρακολουθεί και ταυτίζεται με τον συνεχή αγώνα της Ελένης Παπαδάκη να παραμείνει συνεπής στις αρχές της στωικότητας της παρά την αποθάρρυνση, τον φθόνο και όλο τον ανηλεή πόλεμο που δέχθηκε. Σκοπός, να ζωντανέψει στους θεατές εκείνη η ιδιαίτερη γυναίκα και χαρισματική καλλιτέχνις που κυριάρχησε στην ελληνική σκηνή τα δίσεκτα χρόνια του πολέμου και της κατοχής, μια πληθωρική και αντισυμβατική προσωπικότητα με τις αρετές και τα ελαττώματα της, που-γι’ αυτό δεν χωράει αμφιβολία-αξίζει να της αφιερωθεί ένα θεατρικό έργο!

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: Σκηνοθεσία-Αντρέας Τηλεμάχου, Σκηνικά-Κοστούμια-Σόσε Εσκιτζιάν, Φωτιστικός σχεδιασμός-Βασίλης Πετεινάρης, Visual designer Video art- Άννα Φωτιάδου, Μουσική επιμέλεια-Αντρέας Τηλεμάχου, Εικαστική διεύθυνση-Αντρέας Τηλεμάχου.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Μαρία Μιχαήλ, Αστέρω Κυπριανού, Γιάννα Λευκάτη, Μαρία Φιακά, Νικόλας Πέτρου, Σταύρος Πατσιάς, Ηλίας Ανδρέου, Τώνης Ιακωβίδης και ο Μαρίνος Ξενοφώντος.
Συμμετέχουν: Χρύσα Συμεού, Χρυστάλλα Γεωργίου, Μιχάλης Άσπρος.

Τακτικές παραστάσεις στην έδρα του θεάτρου στα Λατσιά: Παρασκευή και Σάββατο στις 20:00 και την Κυριακή στις 19:00. Κρατήσεις 70007721

«Η λάμψη μιας ασήμαντης νύκτας» στο Θέατρο Διόνυσος

Στην κεντρική σκηνή του Θεάτρου «ΔΙΟΝΥΣΟΣ» συνεχίζονται οι παραστάσεις του βραβευμένου έργου «Η λάμψη μιας ασήμαντης νύκτας» (The Night Alive, 2013), του Ιρλανδού συγγραφέα Κόνορ Μακφέρσον, σε σκηνοθεσία Βαρνάβα Κυριαζή.

Περίληψη: O Τόμμυ έχει εγκαταλείψει εδώ και καιρό την οικογένεια του και ζει μόνος του στο ισόγειο του διώροφου σπιτιού του θείου του Μώρις, που μένει στον πάνω όροφο, σε μια συνοικία του Δουβλίνου. Δεν έχει καλές σχέσεις με τη γυναίκα και τα δύο παιδιά του και επιβιώνει κάνοντας δουλειές του ποδαριού με τον κολλητό φίλο του Ντοκ, έχοντας καταστήσει τον προσωπικό του χώρο σε αχούρι από τα κάθε λογής μικροπράγματα που βρίσκει και αποθηκεύει στα ράφια αλλά και σε ολόκληρο τον χώρο του δωματίου του. Οι γκρίνιες του θείου Μώρις και οι τηλεφωνικοί καυγάδες με την πρώην γυναίκα του είναι η καθημερινότητα του αποτυχημένου και μοναχικού Τόμμυ. Ξαφνικά όλα αλλάζουν όταν στη ζωή του μπαίνει η Έιμυ, μια νεαρή πόρνη την οποία έσωσε από την άγρια επίθεση που δέχτηκε από τον φίλο της Κένεθ, τον άνθρωπο που την έχει σπρώξει στην πορνεία. Μια απρόσμενη σχέση αρχίζει που θα διαταράξει την εύθραυστη ισορροπία της ζωής των πέντε χαρακτήρων, και που ενδεχομένως να εξελιχθεί σε ερωτική.

Το έργο πραγματεύεται το δράμα των περιθωριακών και κοινωνικά αποκλεισμένων ανθρώπων που ταλανίζονται από σοβαρά προβλήματα, όπως η φτώχεια, ο αλκοολισμός, η ανεργία και οι προσωπικές αποτυχίες. Έργο σύγχρονο, όπου τα ακραία γεγονότα μιας νύκτας μπορεί να λειτουργήσουν καταλυτικά και να γίνουν η αφετηρία για ένα καλύτερο αύριο.


Πρωταγωνιστούν με σειρά εμφάνισης οι ηθοποιοί: Μανώλης Μιχαηλίδης, Ανδρέας Κουτσόφτας, Ευφροσύνη Κουτσουβέρη, Μάριος Μεττής, Κωνσταντίνος Τσίτσιος

Διάρκεια παράστασης: 110 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Τακτικές παραστάσεις στη Λευκωσία: Τετάρτη, Παρασκευή & Σάββατο στις 8:30μ.μ., και Κυριακή στις 6:30μμ μέχρι τις 9 Φεβρουαρίου Προπώληση www.soldoutticketbox.com , https://bit.ly/3hIPvx  Πληροφορίες: 22818999

 «Το Πάπλωμα»

Το Πάπλωμα είναι ένας πρωτότυπος θεατρικός μονόλογος της Βαρβάρας Χριστοφή, εμπνευσμένος από την αληθινή ιστορία της Μαρίας Νεοφύτου από την Ανώγυρα, που διαδραματίστηκε στο νησί μας έναν αιώνα πριν. Η νεαρή κοπέλα, με ταλέντο στο κέντημα, δέχεται παραγγελία για ένα πάπλωμα, με μεγάλη αμοιβή. Η ζωή της δε θα είναι πότε ξανά η ίδια.

Η παράσταση, σε σκηνοθεσία Μαρίας Κυριάκου, εμπνέεται από την υπαρξιακή αγωνία του χαρακτήρα. Ένα νεαρό κορίτσι στις αρχές του 20ου αιώνα, προσπαθεί να απεγκλωβιστεί από την προκαθορισμένη του μοίρα. Η ανάγκη της Μαρίας για οικονομική ανεξαρτησία και ο τρόπος που αντιλαμβάνεται τον εαυτό της μέσα από την τέχνη της, χτίζουν μια δυνατή εικόνα της κύπριας γυναίκας, η οποία όμως τελικά αδυνατεί να επιβιώσει μέσα σε μια κοινωνία που εκμεταλλεύεται και κατατροπώνει τα όνειρά της.
«Στρώννουμαι στη δουλειά. Κεντώ μέρα-νύχτα. Χορεύκει το σμιλί στα σιέρκα σου Μαρία!»
Η πρωτότυπη μουσική του Δημήτρη Σπύρου, το κοστούμι της Αριάννας Μαρκουλίδου και οι φωτισμοί του Βασίλη Πετεινάρη, πλαισιώνουν την Βαρβάρα Χριστοφή που αφηγείται την ιστορία επί σκηνής.

Παραστάσεις:
Σάββατο 5-Κυριακή 6/2 Παλιό Ξυδάδικο Λεμεσός, 20.30 (Κυρ.18.00) Κρατήσεις 96250745
Σάββατο 12-Κυριακή 13/2 ARTos Λευκωσία, 20.30 (Κυρ. 18.00) Eισιτήρια €10 Κρατήσεις 96250745

«Κατ΄εικόνα» στο Θέατρο Χώρα

Η θεατρική ομάδα «Σόλο για Τρεις» παρουσιάζει το έργο της Μαρίας Γεωργιάδου «Κατ΄εικόνα» στο Θέατρο Χώρα!

Το έργο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Μαρίας Μανναρίδου – Καρσερά, σκηνικά – κοστούμια Ηλέκτρας Κυθραιώτου – Ταλιώτη, Μουσική επιμέλεια Μαριάννας Γαλίδη, φωτισμό Αντρέα Καρσερά. Στο ρόλο της Φαίδρας η Έλενα Χριστοφή.

«Κατ΄εικόνα», ένας μονόλογος – απολογισμός - εξομολόγηση με στόχο την κάθαρση. Πώς ξεκινά μια ζωή; Με τι όνειρα και ελπίδες; Πώς καταλήγει; Τι μεσολαβεί ενδιάμεσα; Ποιοι αστάθμητοι παράγοντες αλλά και ποιες επιλογές την καθορίζουν; Πως μετριόνται οι άνθρωποι στο τέλος; Με ποιο ζύγι; Με ποιο δικαστή;

Η Φαίδρα σηκώνει το παραπέτασμα και μάς αφηγείται τη ζωή της. Διανύοντας την πορεία, δίνει υπόσταση σε άτομα - πρωταγωνιστές της ζωής της ζωντανεύοντάς τους, πότε με αθωότητα, ενθουσιασμό και έρωτα, πότε με ματαίωση, πόνο και σαρκασμό, πάντα, ποτισμένα μέσα από τις δικές της αλήθειες. Μάς μεταφέρει σε χώρους που οι περισσότεροι από μας δεν έχουμε περπατήσει. Τα ερωτήματα όμως που ταλανίζουν τον καθένα μας, όπου κι αν βρισκόμαστε, απ’ όπου κι αν προερχόμαστε, παραμένουν κοινά.

Σάββατο 5- Kυριακή 6/2 Θέατρο Χώρα Λευκωσία, 20.30 (Κυρ. 19.00) Κρατήσεις: 99176673

«Το ταξίδι της παπλωματούς» στο Μασκαρίνι

Το θέατρο Μασκαρίνι με το έργο «ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΠΑΠΛΩΜΑΤΟΥΣ» μετά από μικρή διακοπή, για τις γιορτές των Χριστουγέννων, επαναρχίζει τις παραστάσεις του... ανανεωμένο!!! Ένα εξαιρετικό παραμύθι, γραμμένο από τον Jeff Brumbeau, διασκευασμένο από τον Πέτρο Κονόμου.
Μια παράσταση φτιαγμένη με αγάπη, όχι μόνο για τα μικρά παιδιά αλλά και για όλους όσοι νιώθουν παιδιά. Γεμάτη με μηνύματα δοσμένα μέσα από το χιούμορ, το τραγούδι, το χορό, τα χρώματα, την ενέργεια και την ζωντάνια των συντελεστών. Μια παράσταση που δεν πρέπει να χάσει κανείς.
Λίγα λόγια για το έργο:
Μια όμορφη και τρυφερή ιστορία, που μιλά για την αξία της γενναιοδωρίας και την ομορφιά της προσφοράς. Ένα κορίτσι που ζει κλεισμένο μέσα στα τείχη της πλούσιας πόλης της, νιώθει τη ζωή της να κυλά χωρίς κανένα νοήμα. Αποφασίζει λοιπόν να αφήσει την μέχρι τώρα πλούσια ζωή της, όπως επίσης και τις δύο «παράξενες» αστείες φίλες της και να ταξιδέψει σε άλλους τόπους, με σκοπό να βρει αυτό που θα την κάνει ευτυχισμένη. Έκπληκτη τότε διαπιστώνει πως, έξω απο τα τείχη της πόλης της, υπάρχουν άνθρωποι που η φτώχεια τους κάνει δυστυχισμένους. Το κορίτσι τότε προσπαθεί να βρει με ποιο τρόπο μπορεί να τους βοηθήσει και έτσι αποφασίζει να τους ζεστάνει με τα ξεχωριστά, πολύχρωμα και ζεστά της παπλώματα. Ένα ταξίδι γεμάτο περιπέτεια, συγκινήσεις και πολύ χιούμορ, που την κάνει να καταλάβει και να ανακαλύψει το βαθύτερο νόημα της καλοσύνης και της αγάπης, που στο τέλος την oδηγεί στην δικιά της γαλήνη, ηρεμία αλλά και στην απόλυτη ευτυχία!
Η θεατρική διασκευή του παραμυθιού είναι του Πέτρου Κονόμου. Την αυθεντική μουσική έγραψαν ο Ανδρέας Μιχαλόπουλος και Σταύρος Μακρής ενώ την κίνηση και τις χορογραφίες έχει αναλάβει η Αντιγόνη Τασουρή. Το σχεδιασμό των κοστουμιών ανέλαβε η Κωνσταντίνα Ανδρέου και την κατασκευή του σκηνικού ο Δημήτρης Δημητρίου. Στην παράσταση λαμβάνουν μέρος οι ηθοποιοί: Πέτρος Κονόμου, Έφη Χαραλάμπους, Κωνσταντίνος Δημητρίου, Άντρη Κούκου και Σοφία Κούλα. Η πρεμίερα δόθηκε την Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021, στο Θέατρο Μασκαρίνι στα Λατσιά. Ο Β’ κύκλος των παραστάσεων μας έχει ξεκινήσει την Κυριακή 16 Ιανουαρίιου 2022 και συνεχίζουμε με τακτικές παραστάσεις κάθε Κυριακή στις 10:30.

Παραστάσεις:
Κυριακή πρωί στις 10.30 Θέατρο Μασκαρίνι Λευκωσία Κρατήσεις 99485083 και 22270420.

«Out of Necessity» στο Ριάλτο

Το Out of Necessity, είναι μια παράσταση devised theatre, που επιχειρεί την αναζήτηση ταυτότητας, έχοντας ως αφετηρία το Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Πώς αυτό το θεμελιώδες έγγραφο καθόρισε και εξακολουθεί να καθορίζει την ταυτότητά μας σήμερα; Πώς το Δίκαιο της Ανάγκης, που εφαρμόστηκε προσωρινά το 1964, μετατράπηκε σε μονιμότητα; Πώς ένα εξ ανάγκης «παράθυρο», προσδιόρισε τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τη ζωή μας ως Κύπριοι πολίτες γενικότερα; Πώς επηρέασε την καθημερινότητά μας;
«Τι ακριβώς εν το δίκαιο της ανάγκης;
Εν το παραθυρούι που βρισκεις για να γελάσεις του άλλου!
Εν το μέσο που βάλλεις για να γινεί η δουλειά σου πιο γλήορα!
Εν όπως το THIS IS CYPRUS!»
Η παράσταση αποτελεί μια προσπάθεια κατανόησης αλλά και αμφισβήτησης των «δοσμένων» και των δεδομένων και μια απόπειρα επανεγγραφής των κυρίαρχων αφηγήσεων, με το βλέμμα στραμμένο προς το μέλλον της νέας γενιάς. Το κείμενο εμπνέεται από αρχειακό υλικό, θεωρητικά και λογοτεχνικά κείμενα και δημοσιογραφικά άρθρα και αποτελείται από προσωπικές αφηγήσεις και βιώματα των συντελεστών. 

Tαυτότητα παράστασης

Σύλληψη/σκηνοθεσία/δραματουργία: Μαρία Κυριάκου, Μαρία Βαρνακκίδου
Κείμενο παράστασης: Μαρία Κυριάκου, Μαρία Βαρνακκίδου και ηθοποιοί
Σκηνικά – κοστούμια: Κωνσταντίνα Ανδρέου
Σχεδιασμός ηχητικού τοπίου: Πάνος Μπάρτζης
Σχεδιασμός φωτισμών: Βασίλης Πετεινάρης
Έρευνα υλικού/Βοηθός σκηνοθέτη/Τεχνική υποστήριξη: Εύη Χατζηπιερή

Επί σκηνής: Άντρια Ζένιου, Έλενα Καλλινίκου, Γιώργος Κυριάκου, Μαρίνα Μακρή, Φοίβος Παπακώστας, Λουκία Πιερίδου.

Διάρκεια: 75'

Δευτέρα 7 -Tρίτη 8/2 Θέατρο Ριάλτο, 20.30 E-ticket www.rialto.com.cy, Rialto App, Tαμείο 77777745

«Ο άγγελος του θανάτου»

Το Θέατρο «ΣΚΑΛΑ» θα εγκαινιάσει την νέα θεατρική χρονιά παρουσιάζοντας σε παγκύπρια πρεμιέρα το αριστούργημα του κορυφαίου θεατρικού συγγραφέα Τέννεσση Ουίλλιαμς «Ο άγγελος του θανάτου».

Το Έργο
Το έργο πραγματεύεται το τέλος μιας πλούσιας, πορωμένης, σεξουαλικά ασύδοτης γυναίκας που ζει απομονωμένη στην ιταλική Ριβιέρα. Προσκολλημένη σε υλικές αξίες και σαρκικά πάθη η κυρία Φλώρα Γκόφορθ αρνείται να δεχθεί τον επικείμενο θάνατο. Η ανίατη ασθένεια από την οποία πάσχει βρίσκεται σε τερματικό στάδιο αλλά εκείνη εξακολουθεί να κάνει σχέδια και να μεριμνά για τις επενδύσεις της. Περιβάλλεται από μια στρατιά υπηρετών, τους οποίους κακοποιεί με τον αυταρχισμό και την αλαζονεία της. Οι υπηρέτες από την πλευρά τους καραδοκούν για να την εκμεταλλευθούν. Μοναδική εξαίρεση η γραμματέας της, η αξιοπρεπής και γεμάτη συμπόνια Μπλάκι την οποία όμως η κυρία Γκόφορθ αντιπαθεί. Σε αυτό το δύσβατο μέρος θα φθάσει ένας νεαρός επισκέπτης, ο ποιητής Κρίστοφερ Φλάντερς. Η αδυσώπητη κυρία Γκόφορθ αρνείται να του προσφέρει πραγματική φιλοξενία πριν μάθει τις πληροφορίες που θέλει από την άσπονδη φίλη της Κόννυ, γνωστή ως Μάγισσα του Κάπρι. Πάνω στον ανεμοδαρμένο λόφο τα στοιχειά του παρελθόντος και οι πληγές που δεν έκλεισαν ποτέ θα δημιουργήσουν μια εφιαλτική ατμόσφαιρα στην ψυχή της υπεροπτικής αλλά ευάλωτης γυναίκας. Ποιος θα μπορέσει να ανακόψει το προελαύνων σκοτάδι μιας ψυχής που αντί να απελευθερωθεί από την σάρκα και να πετάξει προς το φως μοιάζει να βουλιάζει στη σήψη μαζί με το φθαρτό σώμα;

Συντελεστές:
Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές
Διασκευή-σκηνοθεσία: Ανθούλλης Δημοσθένους
Σκηνικά-Κοστούμια: Γιώργος Γιάννου
Μουσική σύνθεση: Νίκη Μενελάου
Σχεδιασμός φωτισμού: Miroslav Zdravkov
Ερμηνεύουν: Γιόλα Κλείτου, Κωνσταντίνος Γαβριήλ, Αντρούλα Ηρακλέους, Μόνικα Μελέκη, Σοφοκλής Κασκαούνιας, Νικόλας Αρκαδίου

Πρεμιέρα Σάββατο 12/2 Παραστάσεις κάθε Σάββατο στις 20.00 και Κυριακή στις 18.30 μέχρι 12/3 Θέατρο Σκάλα Λάρνακα Πληροφορίες 24652800, 99490102 Προπώληση εισιτηρίων: tickethour.com.cy
ACS Courier
Παρασκευή 10 & Σάββατο 11/3 Θέατρο Δέντρο Λευκωσία 20.00

«Ο Μεταξούλης»

H Animagnet παρουσιάζει την παιδική παράσταση “Ο Μεταξούλης” σε σκηνοθεσία Αντρέα Μάκρη. Ο Μεταξούλης είναι ένας μικρός μεταξοσκώληκας που του αρέσει να ράβει ζακέτες. Αφού γίνεται θύμα κοροϊδίας στο σχολείο του, αποφασίζει να ξεκινήσει ένα ταξίδι με την φίλη του την Ρούνα την πασχαλίτσα για να βρει τους γονείς του. Στο ταξίδι του συναντά καινούργιους φίλους από τους οποίους μαθαίνει πολλά. Μια παιδική παράσταση που μιλάει για το bullying, την αξία της φιλίας και της οικογένειας αλλά και την ανάγκη του να ακούμε τις φωνές και τα ταλέντα που έχουμε μέσα μας.
Μέρος των εσόδων θα διατεθεί στο FunRaising Charity Foundation

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Αντρέας Μακρής
Παίζουν: Άντρεα Αγαθοκλέους, Γιάννης Μίνως, Μαρία Κωνσταντίνου, Μιχάλης Καζάκας, Πόλυς Χατζηκώστα.
Χορογραφία: Εύα Καλομοίρη
Σκηνικά / Κουστούμια: Ελένη Ιωάννου
Ειδικές Κατασκευές: Σταύρη Παπά
Φώτα: Σταύρος Τάρταρης
Θεατρικό Κείμενο/ Μουσική: Σταύρος Μιχαλακάκος, Γιάννης Πολίτης
Παραγωγή: Animagnet Group

Παραστάσεις: Κυριακή 6/2 Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας, 11.00 Προπώληση soldoutticketbox
Σάββατο 12/2 Μαρκίδειο Πάφου, 11.00 Προπώληση soldoutticketbox
Κυριακή 20/2 Ριάλτο Λεμεσός, 10.00 & 12.00
Σάββατο 26/2 Ριάλτο Λεμεσός, 10.00 & 12.00

«Στρουμφάκια Επιχείρηση Στρουμφίτα»

Στρουμφάκια Επιχείρηση Στρουμφίτα η επίσημη θεατρική παράσταση που παίζεται σε Ευρώπη, Ασία και Αμερική και έχει ενθουσιάσει το παγκόσμιο κοινό για πρώτη φορά στην Κύπρο για λίγες μόνο παραστάσεις βασισμένη στην ομώνυμη βραβευμένη ιστορία

Λα-λα-λα-λα-λα-λα-λα-λα-λα Στρουμφάκια γελαστά… Οι πιο αγαπημένοι ήρωες σε όλο τον κόσμο, οι μικροί μπλε ήρωες των παιδιών ζωντανεύουν και μας μαγεύουν. Μια εκπληκτική μεταφορά του κινουμένου σχεδίου, που όλοι λατρέψαμε μέσα από τις τηλεοπτικές σειρές και τις κινηματογραφικές ταινίες, σε μια θεατρική παραγωγή που μας φέρνει τόσο ρεαλιστικά την μαγεία του Στρουμφοχωριού για πρώτη φορά στην Κύπρο, μετά από την παρουσίαση της σε πάνω από 30 χώρες.

Λίγα λόγια για την υπόθεση: Μια ήσυχη μέρα ξημερώνει στο Στρουμφοχωριό. Ήσυχη; Όοοοχι και τόσο. Ο Σκουντούφλης, ο Γκρινιάρης, ο Προκόπης, ο Ντορεμί και ο Σπιρτούλης αφού έχουν κάνει την πρωινή τους γυμναστική με τις οδηγίες του Μπαμπαστρούμφ, πιάνουν τα στρουμφοσκουπάκια τους και αρχίζουν το καθάρισμα του Στρουμφοχωριού. Σε ένα σκοτεινό κάστρο εκεί κοντά ο φοβερός Δρακουμέλ και η αγαπημένη του Ψιψινέλ έχουν ετοιμάσει ένα τρομερό σχέδιο για να πιάσουν επιτέλους τα «μικρά απαίσια Στρουμφάκια». Ποιός θα τους βοηθήσει να το πραγματοποιήσουν και ποιά είναι στην πραγματικότητα η Στρουμφίτα; Θα καταφέρουν άραγε τα Στρουμφάκια να ξεφύγουν; «ΣΤΡΟΥΜΦΑΚΙΑ - ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΡΟΥΜΦΙΤΑ», μια φαντασμαγορική θεατρική παράσταση με τους αγαπημένους μας ήρωες. Ο μαγικός κόσμος τους θα ζωντανέψει στη μεγάλη σκηνή με τα αυθεντικά κουστούμια των παραστάσεων του εξωτερικού, τα ζωντανά σκηνικά, τα μαγικά τρικ και τις υπέροχες μουσικές. Μια παράσταση για την φιλία, το περιβάλλον, το ομαδικό πνεύμα και τη συνεργασία. Μια διαδραστική εμπειρία για τα παιδιά που θα τραγουδήσουν, θα χορέψουν και θα γελάσουν με την ψυχή τους. Μην τη χάσετε.

Σάββατο 19/2 Παττίχειο Λεμεσού, 11.00, 15.00, 17.30
Κυριακή 20/2 Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας 11.00, 13.00
Εισιτήρια Soldoutticketbox

«All the wrong men» στο Θέατρο Ένα

Ένα ημερολόγιο χρόνων ανοίγει και περνά από το χειρόγραφο στον υπολογιστή και οι μνήμες γίνονται ιστορίες. Οι ιστορίες αποκτούν δική τους φωνή. Μια φωνή μου μετατρέπεται σε μονόλογο και αυτός σε εσωτερικός διάλογος.
''All the wrong men''. Ένας μονόλογος που καταπιάνεται με τις ερωτικές σχέσεις των ανθρώπων του 21του αιώνα και τις αναλύει από μια γυναικεία σκοπιά. Η θεατρική σκηνή μετατρέπεται σε ένα group therapy για άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τις σχέσεις, με την ηρωίδα μας να παίρνει τον λόγο και με την βοήθεια του κοινού το οποίο θα καλείτε κάποιες φορές να διαβάσει κάτι ή να μπει σε κάποιο ρόλο, θα μας ξεδιπλώσει τις πιο σημαντικές ερωτικές της εμπειρίες.
Η ηρωίδα του έργου αυτού θα μπορούσε να ήταν η οποιαδήποτε γυναίκα που στο χάος της σημερινής κοινωνίας και στην αβεβαιότητα παλεύει να βρει τον εαυτό της και έναν σύντροφο. Όχι απαραίτητα με αυτή την σειρά. Γραμμένο στην Κυπριακή διάλεκτο, επιτρέπει την άμεση προσέγγιση των πιο πολυσυζητημένων θεμάτων όπως είναι οι σχέσεις και το σεξ και θέτει το γνωστό ερώτημα που από την αρχή των αιώνων ταλαιπωρεί το γυναικείο φύλο.
ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΟΣ ΑΝΤΡΕΣ;
Η σχέση μας με τους άλλους, οι σχέση μας με τον εαυτό μας και το σεξ μπαίνουν στο προσκήνιο σε ένα θεατρικό μονόλογο που όλοι έχουμε κάνει με τον εαυτό μας.
Γιατί δεν φταις εσύ. Εγώ φταίω, θέλω να μείνω λίγο μόνος μου, να σκεφτώ.
Συντελεστές:
Κείμενο/ Σκηνοθετική επιμέλεια / Ηθοποιός επι σκηνής: Ειρήνη Σαλάτα

Παραστάσεις: Τρίτη 22 & Τετάρτη 23/2 και Τρίτη 1/3 στις 20.30 Φουαγιέ Θεάτρου Ένα, Πληροφορίες 99435403 Εισιτήρια: Tickethour