ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

18ο Καλοκαιρινό Φεστιβάλ Χορού Νέας Κίνησης

WIZ TEAM

Χορευτές και χορογράφοι που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο παρουσιάζουν τα έργα τους στο πλαίσιο του 18ου Καλοκαιρινού Φεστιβάλ Χορού Νέας Κίνησης, που πραγματοποιείται σε δημόσιους χώρους στο κέντρο της Λεμεσού, με ελεύθερη είσοδο (24 - 31 Ιουλίου 2021).

Σε πεζόδρομους και πλατείες, σε παραθαλάσσια και αστικά σημεία της Λεμεσού, τo κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει παραστάσεις και περφόρμανς διαρκείας.

Συγκεκριμένα, οι φετινές συμμετοχές είναι:

E|C|H|G|O
Αρετή Χουρδάκη

Έχοντας άξονες το εγώ (άτομο-ego), την ηχώ (συνέπεια – echo) και την οικολογία (περιβάλλον/οίκος/σπίτι – eco), ταξιδεύοντας από το οικείο στο κοινό, φτάνοντας στο κοινωνικό,
μελετώντας ενέργειες συστηματικές, δράσεις καθημερινές, έχοντας στο νου μου ό,τι με περιβάλλει τεχνητό, φυσικό, περαστικό, φτιάχνοντας συνδυασμούς και χώρους έξω-οικιστικούς, προσωπικούς και μη: Διερωτώμαι πώς το σώμα μου μεταβαίνει από τον οργανικό στον αστικό κύκλο, πότε ‘’διαγράφει’’ ο ένας τον άλλον και πόσο μακριά η φρενίτιδα του πλήθους ‘’καταπίνει’’ το οικείο, με σκοπό να προβληματίσω για διάφορα οικολογικά προβλήματα του παρόντος.

25/07, 27/07, 30/07
17:30-20:30
Μόλος, αποβάθρα


Α WALK IN THE PARK
Διαμάντω Χατζηζαχαρία

Στον κόσμο των περφόρμερ, η αστάθεια καθιερώνεται ως πραγματικότητα. Με αφορμή έναν αγώνα ταχύτητας, αναγνωρίζουν τη συνεργασία και αλληλεγγύη ως ποιότητες απαραίτητες για την προσωπική και κοινωνική εξέλιξη μας. Το έργο παρουσιάζει την αναγκαιότητα της κίνησης ως μηχανισμό επιβίωσης υπό συνθήκες περιορισμού και στέλνει το μήνυμα πως η δημιουργία μπορεί και πρέπει να συνεχιστεί ανεξαρτήτως των δυσκολιών που προκύπτουν.

24/07 , 27/07 , 29/07
19:00-19:45
Αφετηρία Μόλος - Τερματισμός στο Αμφιθέατρο Μόλου

Ρίζες
Ελεάνα Χαραλάμπους

Όπως τις ρίζες ενός δέντρου που δεν είναι ορατές, έτσι κι εμείς είμαστε άρρηκτα συνδεδεμένοι με την παράδοση και την κουλτούρα του τόπου μας, αν και πολλές φορές το αγνοούμε ή δεν το συνειδητοποιούμε. Οι παραδοσιακοί κυπριακοί χοροί, όπως διαμορφώθηκαν με το πέρασμα των χρόνων, γίνονται η έμπνευση για να συνδυαστούν με το σύγχρονο χορό, να αναδείξουν ομοιότητες και διαφορές αλλά και την πολυπλοκότητα της τέχνης του χορού. Ένα συνονθύλευμα κινήσεων, μια χορογραφία που στοχεύει να αφυπνίσει το αίσθημα της παράδοσης, να φωτίσει νέες πτυχές ή και να δημιουργήσει ένα νέο, απρόσμενο είδος χορού.

25/07 , 28/07 , 31/07
18:30-18:45
Δημόσιος Κήπος

Inference
Julia Anna Brendle

Δύο άνθρωποι μετά μια πανδημία – «το σπίτι μας ήταν το φρούριό μας», το φόντο στη κάμερά μας αντικατόπτρίζε την πραγματικότητα του άλλου, οι σκέψεις μας έτρεχαν πιο γρήγορα και πιο έντονα από πριν γιατί ήμασταν οι μόνοι ακροατές τους. Πώς συναντούμε ξανά τους ανθρώπους; Για ποια πράγματα μιλάμε; Πώς κοινωνικοποιούμαστε; Πώς αγγίζουμε ο ένας τον άλλο; Τί μας έχει λείψει; Δύο χορεύτριες από δύο διαφορετικές χώρες συναντιούνται μετά από χωριστές διαδικασίες πρόβας, όπου πραγματεύονταν τα ίδια ερωτήματα, στο ίδιο χρονικό διάστημα. Ο θεατής γίνεται κοινωνός σε αυτό το συναπάντημα, το οποίο αρχικά θα γινόταν διαδυκτιακά, παρακολουθώντας πώς οι ξεχωριστές απαντήσεις, μετατρέπονται σε ένα διάλογο ο οποίος τελικά πραγματώνεται με φυσική παρουσία.

25/07 , 27/07 , 30/7
21:00-21:20
Πλατεία Μεσαιωνικού κάστρου


Φτύμα γλύμα
Μαρία Κασάπη

Ο άνθρωπος είναι κοινωνικό ον. Το ανθρώπινο ον συμμετέχει σε κοινωνικές ομάδες. Το ανθρώπινο ον αλληλοεπιδρά και αλληλοεξαρτάται από την ομάδα. Η ομάδα αλληλεπιδρά και αλληλοεξαρτάται από τον άνθρωπο;

24/7 , 25/7 , 26/7
19:30-20:00
Γέφυρα-Πλατεία Παλιού Λιμανιού

Αlone with Others
Milena Ugren Koulas


Το Alone With Others βασίζεται σε μια συνεδρία ένα προς ένα ακολουθώντας την μέθοδο αυτοσχεδιασμού χορού που έχει αναπτύξει η Milena Ugren Koulas τα τελευταία δύο χρόνια. Σε μιάμιση ώρα έντονης σωματικής κίνησης, η Ugren επικεντρώνεται πλήρως στην προσωπική ανάπτυξη ενός χορευτή, καθοδηγώντας τον/την να μεταφράσει τα συναισθήματά του στην παρούσα στιγμή μέσω της έκφραση της κίνησης. Μέσω προσωπικών κατευθυντήριων οδηγιών και προσφερόμενα βασικά στοιχεία “Alone With Others”, η εκτελεστική πρακτική εμπλουτίζει το λεξιλόγιο της κίνησης, ενισχύει την αυτοπεποίθηση και την ποιότητα απόδοσης του συμμετέχοντα.

20, 21, 22, 23, 24, 27, 28, 29, 30, 31 /07
17:30-19:30 Επαγγελματίες χορευτές καλούνται να συμμετάσχουν σε μια συνεδρία αυτοσχεδιασμού ένα προς ένα (Απαραίτητη η κράτηση 99386168)
20:00 Παραστάσεις ανοιχτές προς το κοινό
Γκαλερί ΝΕΜΕ

Το Καλοκαιρινό Φεστιβάλ Χορού διοργανώνεται από τη Νέα Κίνηση Ομάδων Χορού, Χορευτών και Χορογράφων Κύπρου, και αποτελεί θεσμό που χρηματοδοτείται από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας με τη στήριξη του Δήμου Λεμεσού. Ένας σημαντικός πλέον θεσμός, τόσο για τη χορευτική κοινότητα, όσο και για την πόλη της Λεμεσού. Κατά την προετοιμασία των ομάδων, το κοινό έχει την ευκαιρία να δει πρόβες και να έρθει σε επαφή με τη διαδικασία της καλλιτεχνικής δημιουργίας. Πρόκειται για μια εξαιρετική ευκαιρία ανάδειξης του πολιτισμού που έχει να προσφέρει η κοινότητα του χορού, τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες της πόλης. Επιπλέον, ο τρόπος και η δομή της διοργάνωσης ενισχύουν το αίσθημα της κοινότητας ανάμεσα στο κοινό, αλλά και συμβάλλουν στο να δούμε και να γνωρίσουμε όλοι μας την πόλη μέσα από ένα διαφορετικό πρίσμα.


Περισσότερα για την Νέα Κίνηση και το Φεστιβάλ:
Ιστοσελίδα: www.neakinisi.com
Σελίδα Facebook
Instagram: @neakinisi_cyprus
Eπικοινωνία: info@neakinisi.com / 99407856
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ