ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

20 ιδέες για το weekend

WIZ TEAM

Προτάσεις για ένα pre-Χmas σαββατοκύριακο! 

ΈΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Παραμυθούπολη 2016
Το πολυαναμενόμενο στέκι μικρών και μεγάλων, η αγαπημένη «Παραμυθούπολη», για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην πρωτεύουσα μας προτείνει να ζήσουμε τη μαγεία των Χριστουγέννων.

Μια παραμυθένια πόλη έχει στηθεί για την πιο αγαπημένη γιορτή του χρόνου
με συναυλίες από δημοφιλείς καλλιτέχνες, παιδικές παραστάσεις, χορό, παιχνίδια όπως giant wheel και carouzel, ξυλοπόδαρους, μπαλονοκατασκευές, ταχυδακτυλουργούς και με τον  Άγιο Βασίλη να δίνουν και φέτος ραντεβού στην «Παραμυθούπολη».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Παρασκευή 16/12
16.00-23.00
18:00-20:00 LOVE FM Live Link με τον Λοΐζο Μιχαηλίδη
20:00-22:00 Συναυλία με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη

Σάββατο 17/12
14.00-23.00
16:30-17:30 Σχολή χορού Κίνηση από την κ. Έλενα Ραμπαούνη
Κυριάκου
17:00-19:00 Ξυλοπόδαρος θα μοιράζει μπαλονοκατασκευές
17:30-18:30 Zumba Fitness & Zumba
18:30-19:30 Ταχυδακτυλουργική παράσταση με Magician
(Κλις-Κλις)
20:00-21:00 Συμφωνική μπάντα Αρμονία Δήμου Παραλιμνίου
χριστουγεννιάτικα τραγούδια

Κυριακή 18/12
11.00-23.00
16:00-17:00 Zumba Fitness
16:00-18:00 Ξυλοπόδαρος θα μοιράζει μπαλονοκατασκευές
17:00-18:00 Νικολάκης - «Η Φρόουζεν και ο Αϊ Βασίλης»
18:00-19:00 Rebel Dancers
19:00-21:00 Συναυλία με τους Black Out

Χρυσός Χορηγός: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
Μέγας χορηγός: ΜΤΝ
Χορηγοί: Blue Air, FORD, KEANITA, ΖΟΡΠΑΣ, PARKO PALIATSO, Φυσικό Μεταλλικό Νερό, ION, Γαριδάκια TOPSI
Υποστηρικτές: Ελληνικά Πετρέλαια EKO, PGS, Λανίτης, Ανθοπωλεία Μαρίνος
Χορηγοί επικοινωνίας MAD & Love FM

Info
Παρασκευή 16 - Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2016
Παραμυθούπολη,
Φώτα Ορφανίδη, Στρόβολος
Είσοδος €4 (11.00-18.00)
Είσοδος €6 (18.00-23.00)
Δωρεάν για παιδιά κάτω των 12 ετών
 

Χριστούγεννα στo Κέντρο Χρυσαλινιώτισσας 
Πολλές εκδηλώσεις διοργανώνει ο Δήμος Λευκωσίας κατά την περίοδο των γιορτών των Χριστουγέννων. Αυτό το τριήμερο με γιορτινές εκδηλώσεις στο Πολυεργαστηριακό Κέντρο Χρυσαλινιώτισσας

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Παρασκευή 16/12
16:00 Ο Δήμαρχος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβούλιου του Δήμου Λευκωσίας σας προσκαλούν στην καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση στο Πολυεργαστηριακό Κέντρο Χρυσαλινιώτισσας.

Η  εκδήλωση περιλαμβάνει καλωσόρισμα από το Δήμαρχο Λευκωσίας Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη, χριστουγεννιάτικα τραγούδια από τη χορωδία του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Κασσιανού, τη παιδική χορωδία του Δήμου Λευκωσίας υπό τη διεύθυνση της Αννίτας Κωνσταντίνου και τη Χορωδία του Δήμου Λευκωσίας υπό τη διεύθυνση του  Κούλη Θεοδώρου.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει δεξίωση με Χριστουγεννιάτικα εδέσματα στο καφενείο του Κέντρου.

Τα εργαστήρια του Πολυεργαστηριακού Κέντρου θα είναι ανοικτά και οι παρευρισκόμενοι θα μπορούν να τα επισκεφθούν και να αγοράσουν τις δημιουργίες των καλλιτεχνών.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Λευκωσίας τα μέλη του Δημοτικού Συμβούλιου, οι χορωδίες και όσοι το επιθυμούν, θα επισκεφθούν κατοικίες της περιοχής, θα τραγουδήσουν τα κάλαντα, θα μοιράσουν δώρα και θα ανταλλάξουν ευχές με τους κατοίκους.

Σάββατο 17/12
10:30-11:00 Αφήγηση παραμυθιού
11:15-12:00 Εργαστήρια για παιδιά με κατασκευές
12:15-13:00 Παιγνίδια με πινιάτα για παιδιά
15:00-15:30 Παρουσίαση Εργαστηρίου Τέχνης «Εν Τέχνης» υπό τη διεύθυνση της
            Ελένης Χριστοδούλου
17:00-19:00 Επίδειξη μόδας - Γευσιγνωσία Κρασιού – Μουσική επένδυση με Dj

Κυριακή 18/12
10:00-20:00 Παζαράκι με έργα τέχνης και κατασκευές από τους καλλιτέχνες του  
                    Πολυεργαστηριακού Χρυσαλινιώτισσας και πολλούς άλλους.
 11:00-12:00 Εργαστήριο για παιδιά
12:00 -13:00 Windcraft band συναυλία

Οι εκδηλώσεις  διοργανώνονται από τους τεχνίτες και καλλιτέχνες του Πολυεργαστηριακού Κέντρου Χρυσαλινιώτισσας και το Δήμο Λευκωσίας.

Παράλληλα η Λεωφόρος Χριστουγέννων ξαναζωντανεύει στη λεωφόρο Μακαρίου σε κλίμα γιορτινό και χαρούμενο για μικρούς και μεγάλους που θέλουν να απολαύσουν ένα μαγικό περιβάλλον γεμάτο χριστουγεννιάτικες μυρωδιές και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες
 
Info
Παρασκευή 16 Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016
Πολυεργαστηριακό Κέντρο Χρυσαλινιώτισσας
παλιά Λευκωσία
www.nicosia.org.cy


Χριστουγεννιάτικο Χωριό στο Pavilion
 Το Pavilion φοράει τα γιορτινά του για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και υπόσχεται χαρούμενες, γιορτινές στιγμές για όλη την οικογένεια. Ένα όμορφα στολισμένο χωριό, στα πρότυπα των Christmas Markets του εξωτερικού, χαρίζοντας μαγικά Χριστούγεννα σε όλους.

Ανανεωμένο, γεμάτο λάμψη, χρυσόσκονη και πολύχρωμα φωτάκια και  ποίκιλα καλλιτεχνικά δρώμενα, live link, σχόλες χορού, θεατρικές παραστάσεις, χορωδίες και κυπριακές μπάντες. Θα έχει επίσης Άγιο Βασίλη, ξωτικά, νεράιδες και αγαπημένους  ήρωες κινουμένων σχεδίων, φουσκωτά, πινιάτες, παιχνίδια, ζωγραφική προσώπου και μπαλονοκατασκευές.

Στο Χριστουγεννιάτικο χωρίο το κοινό θα βρει και λιχουδιές, μυρωδάτα γλυκά, ζαχαρωτά, ροφήματα, ζεστό κρασί (mulled Wine) αλλά και χειροποίητα αντικείμενα, στολίδια και κοσμήματα προς πώληση.

Info
Παρασκευή 16 - Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016
Pavilion
Αβραάμ Αντωνίου 2, Λακατάμεια
Τηλέφωνο 22322222
Εισιτήριο €3 / δωρεάν για παιδιά μέχρι 12 ετών
Παρ από τις 16.00, Σαβ-Κυρ από τις 11.00
www.pavilionhall.com


Χριστουγεννιάτικο Χωριό στο Τρακασόλ
Τα Χριστούγεννα είναι κοντά και ένα Χριστουγεννιάτικο χωριό διαμορφώνεται στο Πολιτιστικό Κέντρο Τρακασόλ για μια μέρα.  Ένα χωριό γεμάτο εκπλήξεις, χαμόγελα, δώρα, φαντασία και πάνω από όλα ένα χωριό γεμάτο αγάπη.

Ο Σύνδεσμος Φίλων Κέντρου Προληπτικής Παιδιατρικής παρέα με τον Άγιο Βασίλη, περιμένουν τα παιδιά με πολύ κέφι, φαγητό, ποτό και μουσική! Φορέστε τα πιο ζεστά  χαμόγελα και νιώστε τα Χριστούγεννα.

Τα καθαρά έσοδα του χωριού θα διατεθούν στον Σύνδεσμο Φίλων Κέντρου Προληπτικής Παιδιατρικής.

Info
Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016
Πολιτιστικό Κέντρο Τρακασόλ, 10.00-20.00
Μαρίνα Λεμεσού, Λεμεσός
Είσοδος δωρεάν

 
«Χριστούγεννα με την καρδιά μας» στην Λεβέντειο
H Λεβέντειος Πινακοθήκη μαζί με τους εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού φτιάχνουν Χριστουγεννιάτικα στολίδια και χειροτεχνίες.

Βρεθείτε με τα παιδιά σας για να δημιουργήσουν μοναδικές χριστουγεννιάτικες δημιουργίες στους 9 διαφορετικούς Χριστουγεννιάτικους Σταθμούς, να συμμετάσχουν σε θεατρικά παιχνίδια με την θεατρολόγο Λουκία Πιερίδη αλλά και να απολαύσουν χριστουγεννιάτικα παραμύθια με τον Σταυρίνο Κυριάκου. Αφήστε τα να κατασκευάσουν και επισκεφθείτε τις μόνιμες συλλογές της Λεβεντείου Πινακοθήκης.

Στο χώρο  λειτουργεί επίσης το ετήσιο Παζαράκι του Ερυθρού Σταυρού Κλάδου Κερύνειας

Συμμετέχουν επίσης οι Χορωδίες: Miss Nicholls kindergarten / Poupou i Alepou Kindergarten / The Junior School, και η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων

Info
Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016
Λεβέντειος Πινακοθήκη, 10.00-17.00
Λεωνίδου 5, Λευκωσία
Πληροφορίες  22668838
Είσοδος δωρεάν
Συμμετοχή στους Χριστουγεννιάτικους Σταθμούς €2/€4


ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΠΙΣΩ Ο ΧΡΟΝΟΣ

Ερμού 1900
Η οδός Ερµού αναβιώνει και ξαναζεί τα χρόνια του 1900! Ευκαιρία να ζήσουμε εκείνες τις στιγµές, να γνωρίσουμε τους παλιούς τεχνίτες, τα ρούχα και τα σκεύη εκείνης της περιόδου, τον κόσµο της Λευκωσίας τότε.

Ο δρόµος θα γεµίσει από παλιές σκηνές, φωνές και χρώµατα

Μια εκδήλωση από το Κέντρο Εικαστικών Τεχνών και Έρευνας (CVAR) το οποίο στοχεύει στην προώθηση του πολιτισμού της Κύπρου και της ειρηνικής συνύπαρξης τόσο μεταξύ των κοινοτήτων στο νησί όσο και μεταξύ των σχέσεων της Κύπρου με τους γείτονες λαούς.

Info
Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016
Οδός Ερμού, παλιά Λευκωσία
10.00-20.00


ΑΝ ΘΕΣ LIVE

Παντελής Θαλασσινός στο Alot Live
Ο Ελλαδίτης τραγουδιστής, συνθέτης και στιχουργός Παντελής Θαλασσινός για μια μοναδική εμφάνιση στο Alot Live.

Με καταγωγή από τη Χίο και τη Σέριφο, μπήκε στη δισκογραφία το 1987 μαζί με τον Γιάννη Νικολάου, με το συγκρότημα Λαθρεπιβάτες, και από το 1993 ακολουθεί σόλο καριέρα. Στα τραγούδια του ενώνει το έντεχνο τραγούδι με το παραδοσιακό. Έχει γράψει τραγούδια για τηλεοπτικές σειρές, θεατρικές παραστάσεις και ταινίες.

Info
Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016
Alot Live, 22.30
Λεωφόρος Μακαρίου ΙΙΙ 6, Αγία Νάπα
Κρατήσεις 99637831


Μιχάλης Ρακιτζής live 
Ο Μιχάλης Ρακιντζής επιστρέφει για να μας χαρίσει στιγμές μοναδικές, με ικανή μπάντα και δεκάδες αγαπημένες επιτυχίες να τον συνοδεύουν.

Με 16 χρυσούς και πλατινένιους δίσκους στο ενεργητικό του, συνθέτης ερμηνευτής και στιχουργός, με αέναη διάθεση για πειραματισμό και νέες προκλήσεις, έχει να επιδείξει και συνεργασίες με ιερά τέρατα της παγκόσμιας σκηνής (Ian Gillan-Dep Purple, Bonnie Tyler κ.α).

Info
Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016
Opa Opa Club, 23.30
Γλάδστωνος 86, Λεμεσός
Κρατήσεις 95560056

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016
Downtown Live, 23.00
Εμμανουήλ Ροΐδη 2, Στρόβολος
Κρατήσεις 99810011
Εισιτήριο €15


Γυμνά Καλώδια live
Τα Γυμνά Καλώδια ξεκίνησαν την πορεία τους στον χώρο του ελληνικού Ροκ ηχογραφώντας και κυκλοφορώντας τον πρώτο τους δίσκο τον Ιούνιο του 2005, με τίτλο ομώνυμο του συγκροτήματος και μέχρι σήμερα έχουν στο ενεργητικό τους έξι άλμπουμ.

Τα τραγούδια τους παίζονται από διάφορους ραδιοφωνικούς σταθμούς και rock clubs.

H μπάντα αποτελείται από τους: Χρήστο Καλογράνη (φωνή, κιθάρα), Θανάση Μπουρίκα (τύμπανα), Παναγιώτη Ροντογιάννη (μπάσο).

Info
Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου  2016
Εξάντας, Μουσική Σκηνή, 23.00
 Θεμιστοκλή Πετρίδη 11, Λευκωσία
Περισσότερες   97770787
Εισιτήρια €15 / €10 (προπώληση)

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016
Ravens, 23.00
Σαριπόλου & Σωκράτους, Λεμεσός
Κρατήσεις 99614100
Εισιτήρια €15


Arda & the Stolen Moon στο Red
Η νέα κυπριακή μπάντα κυκλοφόρησε τον πρώτο της δίσκο τον περασμένο Οκτώβριο και τώρα φέρνουν την μουσική τους
κατευθείαν στο κοινό με ζωντανές εμφανίσεις.

Η μπάντα αποτελείται από τους:
Σωκράτης Λεπτός - Ηλεκτρικές και ακουστικές κιθάρες
Ορέστης Ανδρονίκου - Ακουστικές και ηλεκτρικές κιθάρες
Nicholas Pa - Μπάσο και πλήκτρα
Κα Stella Artois - Ντραμς
Claire Palmer - Φωνητικά

Info
Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016
Μουσική Σκηνή Red, 22.30
Διονύσου 15, Πλατεία Παλιού Δημαρχείου, Λευκωσία
Κρατήσεις 22767711
Εισιτήριο €8
https://www.facebook.com/redlivestage/


ΑΝ ΑΓΑΠΑΣ ΤΗΝ ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

Μουσική Δωματίου στο Παλλάς
Δύο μουσικοί της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου από το τμήμα των Α βιολιών, συναντιόνται επί σκηνής με τον πιανίστα Μανώλη Νεοφύτου για να παρουσιάσουν ένα σύγχρονο πρόγραμμα με έργα των Moszkowski, Rawsthorne και Frolov, σε μια απογευματινή συναυλία

Το πρόγραμμα:
M. MOSZKOWSKI: Σουίτα σε Σολ ελάσονα για δύο βιολιά και πιάνο, έργο 71
A. RAWSTHORNE: Θέμα και παραλλαγές για δύο βιολιά
I. FROLOV: Ντιβερτιμέντο για δύο βιολιά και πιάνο
        Σκέρτσο-Σουβενίρ για δύο βιολιά και πιάνο

Οι μουσικοί:
Anna Wrobel, Ayşe Karaoğlan (βιολιά)
Μανώλης Νεοφύτου (πιάνο)

Info
Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016
Θέατρο Παλλάς, 17.00
Γωνία Ρηγαίνης και Αρσινόης, Πύλη Πάφου, Λευκωσία
Εισιτήρια €5, €3 (παιδιά κάτω των 12)
Προπώληση
Θέατρο Παλλάς 22410181,  www.cyso.org.cy


ΑΝ ΠΑΣ ΣΙΝΕΜΑ

Rogue One: A Star Wars Story  (νέα ταινία)
Η ταινία διαδραματίζεται μετά τα γεγονότα της δεύτερης τριλογίας (που στο timeline του Star Wars είναι prequel) και λίγο πριν του τέταρτου επεισοδίου “Star Wars: A New Hope“, που είναι βέβαια και η πρώτη ταινία Star Wars που έγινε ποτέ. 

Η Γαλαξιακή Αυτοκρατορία είναι πλέον γεγονός και ο ένας μετά τον άλλον, οι πλανήτες υποτάσσονται στη δόλια δύναμη της. Επιτομή της ισχύς της είναι η κατασκευή ενός υπερσταθμού, του Death Star, ένας ολόκληρος τεχνητός πλανήτης που θα στεγάσει τα κέντρα εξουσίας της.

Η ταινία αφηγείται την ιστορία κάποιων μαχητών που συνεργάζονται για να κλέψουν τα σχέδια για το Death Star από την αυτοκρατορία. Μια νεαρή κοπέλα γίνεται μέλος της αντίστασης για να της ανατεθεί η αποστολή της κλοπής των σχεδίων του πρώτου Death Star, σχέδια που θα βοηθήσουν ώστε να μπορεί να καταστραφεί το Death Star, στην πρώτη ταινία «A New Hope». 

Σκηνοθέτης: Gareth Edwards 
Πρωταγωνιστούν: Felicity Jones, Diego Luna, Alan Tudyk

K Cineplex 1 (The Mall of Cyprus) 17.00, 19.35, 22.15, σ/κ επίσης 11.00, 14.00
K Cineplex 1 (Λευκωσία) 17.00, 19.35, 22.15
K Cineplex 1 (Λεμεσός) 17.00, 19.35, 22.15
K Cineplex 1 (Λάρνακα) 17.00, 19.35, 22.15
K Cineplex 6 (Kings Avenue - Πάφος) 17.00, 19.35, 22.15, σ/κ επίσης 11.00, 14.00
RIO 1 19.45, σ/κ επίσης 15.30
RIO 2 22.00, σ/κ επίσης 17.30


Bad Santa 2 (νέα ταινία)
Ο μέθυσος και μισάνθρωπος Γουίλι Σόουκ ενώνει ξανά τις δυνάμεις του με τον Μάρκους για να ληστέψουν την παραμονή των Χριστουγέννων ένα φιλανθρωπικό οργανισμό.


Μια μαύρη, πολιτικά μη ορθή κωμωδία του 2003 συνεχίζεται σαν ασυνάρτητη παρέλαση από σεξιστικές, ανεγκέφαλες προσβολές που προσπαθούν να περάσουν για τολμηρά αστεία.

Σκηνοθέτης: Mark Waters 
Πρωταγωνιστούν: Billy Bob Thornton, Kathy Bates, Tony Cox

K Cineplex 3 (The Mall of Cyprus) 20.00, 22.00 
K Cineplex 3 (Λευκωσία) 20.00, 22.00
K Cineplex 3 (Λεμεσός) 20.00, 22.00
K Cineplex 3 (Λάρνακα) 20.00, 22.00
K Cineplex 4 (Kings Avenue - Πάφος) 20.00, 22.00
RIO 4 19.45, 22.00


Τέλειοι Ξένοι (νέα ταινία)
Ο Θοδωρής Αθερίδης πραγματοποιεί το τρίτο του κινηματογραφικό εγχείρημα, έχοντας και πάλι τον τριπλό ρόλο ηθοποιού-σκηνοθέτη-σεναριογράφου.

Θα άφηνες το σύντροφό σου και τους πιο κοντινούς σου ανθρώπους να ακούσουν τις κλήσεις που δέχεσαι στο κινητό σου; Να διαβάσουν τα μηνύματα που λαμβάνεις και στέλνεις; Να δουν τις αποθηκευμένες φωτογραφίες; Και τι θα μάθαιναν για σένα, αν το έκαναν; Οι βασικοί χαρακτήρες της ταινίας ξεκινούν ένα τέτοιο παιχνίδι, μόνο που δεν είναι καθόλου έτοιμοι για αυτό που έρχεται. Θα μπορέσουν να ζήσουν με τα συγκλονιστικά, πιπεράτα μυστικά που αποκαλύπτονται;

Η ταινία βασίζεται στη μεγάλη ιταλική επιτυχία «Perfetti Sconosciuti» του Πάολο Τζενοβέζε

Σκηνοθέτης: Θοδωρής Αθερίδης
Πρωταγωνιστούν: Θοδωρής Αθερίδης, Σμαράγδα Καρύδη, Μαρία Ναυπλιώτου, Άλκις Κούρκουλος

K Cineplex 4 (The Mall of Cyprus) 20.00
K Cineplex 5 (Λευκωσία) 20.00, 22.00
K Cineplex 4 (Λεμεσός) 20.00, 22.00
K Cineplex 5 (Λάρνακα) 20.00, 22.00
K Cineplex 5 (Kings Avenue - Πάφος) 22.15
RIO 1 22.15
RIO 2 19.45, σ/κ επίσης 15.30


ΑΝ ΑΓΑΠΑΣ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ

«Σουρινάμ» στην Πάφο
Το έργο του Στέφανου Σταυρίδη παρουσιάζεται στην Πάφο. Μέσα από τρεις σκηνές που σε πρώτο επίπεδο μοιάζουν ασύνδετες, προβλήματα που αντιμετωπίζει ο μέσος άνθρωπος στη κοινωνία του σήμερα. Σκηνή πρώτη: Ένας άνδρας πάει σε κατάστημα ρούχων και εξυπηρετείται από πωλήτρια. Σκηνή δεύτερη: Ασθενής επισκέπτεται γιατρό. Σκηνή τρίτη: Τέσσερις άγνωστοι κλείνονται μέσα σε ασανσέρ.

Η σκηνοθέτις Μαγδαλένα Ζήρα σημειώνει: «στο έργο το κωμικό στοιχείο συνυπάρχει με την απόλυτη υπαρξιακή αγωνία. Η απροσδόκητη βία και η ακραία ανταγωνιστικότητα υποβόσκουν στις πιο απλές, φαινομενικά αθώες, καθημερινές συνδιαλλαγές. Ο συγγραφέας φαντάζεται μια μελλοντική δυστοπία, που μοιάζει να είναι πολύ κοντά, όπου ένας μυστηριώδης ‘οργανισμός’ προκαλεί τον φόβο και την ανασφάλεια στους πολίτες. Σε αυτό το περιβάλλον η τρομοκρατία διέπει την μπανάλ καθημερινότητα και η ανθρωποφαγία είναι η πιθανή κατάληξη των διαβρωμένων σχέσεων. Στο έργο βλέπουμε τους εαυτούς μας μέσα σε ένα παραμορφωτικό καθρέφτη: μπορεί να γελάσουμε, αλλά μπορεί και να τρομοκρατηθούμε.»

Το έργο «Σουρινάμ» του Στέφανου Σταυρίδη παρουσιάστηκε για πρώτη φορά σε σκηνοθετημένη ανάγνωση από τη Μαρία Μανναρίδου-Καρσερά, το Φεβρουάριο του 2015 στο πλαίσιο του προγράμματος PLAY ON! που συνδιοργάνωσε ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου και το Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου.

Σκηνοθεσία: Μαγδαλένα Ζήρα
Σκηνικά/Κοστούμια: Έλενα Κατσούρη
Μουσική: Αντώνης Αντωνίου
Χορογραφία/Κίνηση: Λία Χαράκη
Σχεδιασμός Φωτισμών: Σταύρος Ευλαμπίου, Σταύρος Τάρταρης
Ακουστικός Σχεδιασμός: Στράτος Σταμάτης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Λήδα Καραγιάννη
Διευθυντής Σκηνής: Αχιλλέας Αχιλλέως
Βοηθός Σκηνής: Κώστας Μενοίκου

Ερμηνεύουν:
Μαρίνα Βρόντη, Άντρια Ζένιου, Χρυστάλλα Καλλένου, Παναγιώτης Κυριάκου, Παναγιώτης Λάρκου, Γρηγόρης Πετρή, Έλλη Σαρρή, Βασίλης Χαραλάμπους

Info
Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016
Αίθουσα Τελετών Λυκείου Α’ Εθνάρχη Μακαρίου Γ’, 20.30
Πάφος
Εισιτήρια €12 / €6
www.thoc.org.cy

Χορηγοί Επικοινωνίας H Kαθημερινή, Love FM, Wiz, Mega


«Κουαρτέτο για δύο» στο Σατιρικό
Μια κωμωδία του Ανατόλι Κριμ τεσσάρων ατόμων που τη χορεύουν δύο. Ο Ευγένιος και η Ασπασία.

Ο Ευγένιος μέγας συνθέτης τω πάλαι ποτέ, έχει στερέψει από φαντασία και έμπνευση για να γράψει και αυτός μια ενάτη συμφωνία σαν τον Μπετόβεν. Πιστεύει για όλη αυτή την κατάσταση ευθύνεται ο επί εικοσιπέντε χρόνια συμβίωσης και  τρόπος ζωής με τη γυναίκα του. Έτσι ερωτεύεται μια μικρή φοιτήτρια του για να μπορέσει να ξεφύγει από αυτό το τέλμα. Όχι μόνο την ερωτεύεται αλλά την φέρνει να μείνουν και οι τρεις μαζί στο σπίτι.

Αυτό που ακολουθεί είναι από κωμικό μέχρι τραγικό και από παράλογο μέχρι γελοίο.Η γυναίκα του η Ασπασία για να του ανταποδώσει τα ίδια προσκαλεί και αυτή στο σπίτι ένα νεαρό και έτσι τα δύο άτομα που κατοικούσαν στη μικρή τους μονοκατοικία γίνονται τέσσερα.

Ο χορός των αποκαλύψεων και της παράνοιας  στήνεται για τα καλά. Τα θύματα γίνονται θύτες και οι θύτες θύματα. Η έμπνευση όμως και η φαντασία  δεν φαίνεται να έρχονται. Τα μόνο που παρουσιάζονται είναι η ζήλεια, ο πόνος και η διαπίστωση ότι για να εμπνευστείς δεν υπάρχει μόνο ο έρωτας αλλά και η απέραντη αγάπη.

Ποιος θα νικήσει, ποιος θα κερδίσει απ όλο αυτό το Κουαρτέτο… θα φανεί στο χειροκρότημα σας.

Μετάφραση: ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΚΑΜΜΑΣ
Διασκευή -  Σκηνοθεσία: ΘΑΝΑΣΗΣ ΘΕΟΛΟΓΗΣ
Σκηνικά κοστούμια:  ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΥΚΑΡΙΔΗΣ
Μουσική επιμέλεια: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΡΟΔΙΤΗΣ
Βοηθός σκηνοθέτη. ΜΙΚΑΕΛΛΑ ΚΑΣΙΝΟΥ

Παίζουν:
ΘΑΝΑΣΗΣ ΘΕΟΛΟΓΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
ΛΟΥΚΙΑ ΜΟΥΣΟΥΛΙΩΤΗ
ΜΙΚΑΕΛΛΑ ΚΑΣΙΝΟΥ

Info
Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016
Σατιρικό θέατρο
(τελευταία παράσταση στη Λευκωσία)
Κεντρική σκηνή πολιτιτιστικού κέντρου Βλαδίμηρος Καυκαρίδης
Βλαδίμηρου Καυκαρίδη 11-15, Αγλαντζιά
Πληροφορίες 22421609, 22312940
Παραστάσεις Παρ-Σαβ 20.30 και Κυρ 18.30
www.satiriko.com


ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

 Christmas in the Streets με τη Διάσταση
Μετά από  πολλά χρόνια η «Διάσταση», ετοιμάζεται για ένα μαγικό ταξίδι μέσα στις υπέροχες μελωδίες των Χριστουγέννων. «Christmas in the Streets», είναι ο τίτλος αυτών των παραστάσεων , υπέροχες στιγμές όλο εκπλήξεις που συναντά ο κάθε ένας περπατώντας σε ένα Χριστουγεννιάτικο δρόμο οποιασδήποτε πόλης.

Λαμβάνουν μέρος το φωνητικό σύνολο, η παιδική χορωδία και η ομάδα χορού της Διάστασης, ο εξαίρετος νέος τραγουδιστής Στέφανος Γεωργιάδης και πολλοί άλλοι καλλιτέχνες.

Ενορχηστρώσεις Άντρια Κουνά
Χορογραφίες Μαρία Μέση Αγγελίδου, Ναδίνα Λοϊζίδου,
Ελένη Ο’Keefe και Χριστιάνα Ηλιάδου
Διεύθυνση παιδικής χορωδίας Χριστίνα Πισσουρίου Ιωάννου
και Δήμητρα Πισσουρίου Κλουβάτου
Διεύθυνση φωνητικού συνόλου και μουσική επιμέλεια Αντριάνα Σεργίδου
Καλλιτεχνική επιμέλεια Μάριος Παπαδόπουλος.

Info
Παρασκευή 16 - Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016
Παττίχειο Θέατρο Λεμεσού, 20.30
Αγίας Ζώνης 6, Λεμεσός
25878744
Εισιτήρια €15 / €10 παιδικό
Προπώληση www.SoldOutTickets.com.cy, 70007705


«Ο Καραγκιόζης πάει συναυλία» στο Παλλάς
Δύο οικογενειακές πρωινές συναυλίες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τα παιδιά με τους γονείς τους, με πρωταγωνιστή τον Καραγκιόζη που πάει σε συναυλία κλασικής μουσικής από μέλη της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου.

Μια πρωτότυπη παράσταση, εκπαιδευτική για μικρούς και απολαυστική για μεγάλους ακροατές. Ο φιλόμουσος Νιόνιος (Σιορ - Διονύσιος) προσπαθεί να πείσει τον Καραγκιόζη να ακούσει τη συναυλία κλασικής μουσικής που οργανώνει η Βεζυροπούλα. Εκείνος αρνείται, μέχρι που έρχεται διαταγή από τον Βεληγκέκα, ότι πρέπει όλοι να πάνε στη συναυλία: ο Καραγκιόζης, ο Μπαρμπαγιώργος, ο Σταύρακας, ο Χατζηαβάτης και όλοι οι άλλοι ήρωες του Θεάτρου Σκιών.

Κατά τη διάρκεια της συναυλίας ο Καραγκιόζης έχει πολλές απορίες (για τα όργανα, τη μουσική, τους συνθέτες και άλλα θέματα), τις οποίες ο Νιόνιος με υπομονή του εξηγεί, θέλοντας, με απλό τρόπο, να τον μυήσει στον κόσμο της κλασικής μουσικής. Λίγο - λίγο ο Καραγκιόζης αλλάζει τελείως γνώμη για αυτή τη μουσική την οποία, πριν, θεωρούσε δύσκολη και στενάχωρη! Τώρα του αρέσει πολύ!

Ιδέα, σχεδιασμός της υπόθεσης, επιλογή και ενορχήστρωση μουσικών κομματιών:
Αλκης Μπαλτάς
Ζωντανή μουσική από μουσικούς της Σ.Ο.Κ.
Θέατρο Σκιών με τον Καραγκιοζοπαίχτη Θοδωρή Κωστιδάκη

Info
Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016
Θέατρο Παλλάς,  11.00 & 12.30
Ρηγαίνης και Αρσινόης, Πύλη Πάφου, Λευκωσία
22410181
Εισιτήρια €5, €3 (παιδιά κάτω των 12)
Προπώληση  www.cyso.org.cy , από το ταμείο του Θεάτρου

 

Παραμύθια του E. Τριβιζά στο Θεατρικό Μουσείο
Τα παιδιά ταξιδεύουν μαζί στον υπέροχο κόσμο των παραμυθιών του Ευγένιου Τριβιζά, με αναγνώσεις από τα παραμύθια

«Τα μαγικά μαξιλάρια» και «Φρικαντέλα: η μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα» με τους ηθοποιούς Μιχάλη Χρίστου και Ντόρα Μακρυγιάννη.

Θα προσφέρονται ζεστά ροφήματα και κεραστικά για όλους!

Info
Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016
Θεατρικό Μουσείο Κύπρου, 11.00
Πάνου Σολομωνίδη 8, Λεμεσός
Κόστος συμμετοχής: €5 για κάθε παιδί
(ηλικία συμμετοχής: 7-10 ετών).
Περιορισμένος αριθμός θέσεων.
Kρατήσεις 25343464 
www.cyprustheatremuseum.com


ΑΝ ΑΓΑΠΑΣ ΤΟ ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ

Οι Cyprus Strollers στην εντός των τειχών Λευκωσία
 Στην τελευταία εξόρμηση για το 2016 οι Cyprus Strollers διασχίζουν  την εντός των τειχών Λευκωσία και επισκέπτονται και τους 11 προμαχώνες. Για να γίνει αυτό θα μπουν στην κατεχόμενη Λευκωσία, οπότε είναι απαραίτητες οι ταυτότητες των ενδιαφερομένων.

Η πορεία ξεκινά στις 11.00, είναι κυκλική, θα επισκεφθεί εντυπωσιακά αξιοθέατα και θα διαρκέσει 2 1/2 ώρες.

Θα ακολουθήσει γεύμα σε εστιατόριο και είναι απαραίτητη η προεγγραφή.

Info
Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016
Αναχώρηση από Λευκωσία 9.30 
Βαθμός δυσκολίας 1 (εύκολο)
Δωρεάν.
Λεπτομερείς οδηγίες
http://cyprus-strollers.org
97613720