ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

3 μοναδικές διαδρομές για περπάτημα στη Λάρνακα

WIZ TEAM

Όλοι μας το τελευταίο διάστημα ψάχνουμε μια διέξοδο χαλάρωσης, άσκησης και ηρεμίας που θα μας αποφορτίσει και θα μας βοηθήσει στο να ξεπεράσουμε ακόμη ένα εμπόδιο ώστε να επιστρέψουμε στη ρουτίνα που τόσο μας έχει λείψει.

Τα πάρκα, οι πεζόδρομοι και τα μονοπάτια της φύσης έχουν γίνει μέρος της καθημερινότητάς μας πλέον αφού λόγω των συνεχών lockdowns έχουν γίνει η μόνη (δι)έξοδός μας, είτε για άσκηση είτε για μια χαλαρή βόλτα.

Με τον ανοιξιάτικο καιρό να μας προκαλεί να ξοδέψουμε το ένα μήνυμα που έχουμε για να ασκηθούμε, εμείς προτείνουμε 3 ξεχωριστές διαδρομές με φόντο τη θάλασσα.

Φοινικούδες-Αλυκή-Χαλά Σουλτάν Τεκέ

Παρκάρουμε στον χώρο στάθμευσης στη Μαρίνα Λάρνακας και ξεκινάμε από την αρχή της λεωφόρου Αθηνών, διασχίζουμε τον δρόμο με τις Φοινικούδες, θαυμάζουμε την παραλία και τη ζωντάνια της θάλασσας. Συνεχίζουμε προς την οδό Πιαλέ Πασά, έναν υπέροχο δρόμο δίπλα από τη θάλασσα, βγαίνουμε από το κάστρο και απέναντί μας έχουμε το τέμενος Μπουγιούκ. Ο πλακόστρωτος δρόμος μονής κατεύθυνσης, με πλατύ πεζοδρόμιο, ό,τι πρέπει για ασφαλισμένη ποδηλασία, αλλά το ωραίο του κομμάτι είναι δυο σκαλιά κάτω από το πεζοδρόμιο. Η περιοχή πεζοπορίας της παραλίας, όπως ονομάστηκε, στην ουσία ακόμα ένας πεζόδρομος, μήκους 2 χιλιομέτρων, συνέχεια δίπλα από τη θάλασσα.

Πεζόδρομος – Ποδηλατόδρομος Περβολιών

 Το χωριό Περβόλια απέχει από την πόλη της Λάρνακας περίπου 16 χιλιόμετρα. Παρκάρουμε στον χώρο στάθμευσης μπροστά από τον Φάρο και ξεκινάμε μια υπέροχη διαδρομή από τον «Φάρο των Περβολιών», ένα από τα πιο ωραία σημεία της περιοχής εκεί. Με φόντο το γαλάζιο της θάλασσας, η διαδρομή καταλήγει στο Δημοσιογραφικό Χωριό. Είναι συνολικού μήκους ενός χιλιομέτρου και εκατό μέτρων και περιλαμβάνει πεζόδρομο, ποδηλατόδρομο, μικρές πλατείες, παγκάκια, χώρους πρασίνου και στάθμευσης.

Παραλιακός δρόμος Βορόκλινης

Ένας εντυπωσιακός πεζόδρομος, ο πεζόδρομος της Βορόκλινης, είναι ένα σημείο που σίγουρα αξίζει να επισκεφτείς. Ο πεζόδρομος αυτός έχει απόσταση 850 μέτρων. Βρίσκεται στα δεξιά του δρόμου Λάρνακας- Δεκέλειας, ακριβώς πάνω στην παραλία. Ο πεζόδρομος αυτός προσελκύει συχνά πολλούς τουρίστες που θέλουν να αθληθούν αλλά και ντόπιους που καθημερινά κάνουν τη βόλτα τους. Ανά διαστήματα στη μεγάλη αυτή διαδρομή, βλέπεις στα αριστερά σου να υπάρχουν μεγάλα σκεπαστά κιόσκια, όπου μπορείς να πάρεις μια ανάσα και να χαλαρώσεις βλέποντας την υπέροχη θέα της θάλασσας.