ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

3 σπουδαίες Live παραστάσεις και πίτσα από ξυλόφουρνο

WIZ TEAM

Το Σαββατοκύριακο είναι εδώ και μπορεί τα θέατρα να έριξαν αυλαία εντούτοις οι θεατρόφιλοι έχουμε την δυνατότητα να παρακολουθήσουμε σπουδαίες παραστάσεις από Αθήνα σε Live Streaming. Το  Wiz σας προτείνει τρεις παραστάσεις που θα μεταδοθούν online το Σαββατοκύριακο καθώς και επιλογές για λαχταρίστες πίτσες ψημένες σε ξυλόφουρνο που θα συνοδέψουν τις προβολές χαρίζοντας ολοκληρωμένη εμπειρία ψυχαγωγίας. 

Οι «Τρεις Αδελφές» του Τσέχωφ

Οι «Τρεις Αδελφές» του Τσέχωφ σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά ξανά online από το θέατρο Προσκήνιο

Λόγω της μεγάλης επιτυχίας που σημείωσε η πρώτη προβολή της παράστασης, «Τρεις Αδελφές» του Άντον Τσέχωφ, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά, το θέατρο Προσκήνιο στην Αθήνα, επαναλαμβάνει τη διαδικτυακή αυτή δραστηριότητα αυτή τη φορά για ένα τριήμερο.

Έτσι, η παράσταση «Τρεις Αδελφές» θα προβληθεί ξανά online, και θα είναι διαθέσιμη για 3 ημέρες, από την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου στις 21:00, έως την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου στις 23:59.

Ο Άντον Τσέχωφ, με το έργο του Τρεις αδελφές, ένα θεατρικό δράμα σε τέσσερις πράξεις, γραμμένο το 1900, καταδεικνύει ένα σύστημα αδράνειας, απραξίας, ένα πλαίσιο ζωής που διαψεύδει τις επιθυμίες και τα όνειρα των προσώπων και ιδιαίτερα των τριών αδελφών, που βιώνουν την καθημερινότητα και το βάρος της ζωής τους σε μια μίζερη και μονότονη επαρχία της Ρωσίας. Το έργο πρωτοπαρουσιάστηκε στο «Θέατρο Τέχνης» της Μόσχας από τον Κονσταντίν Στανισλάφσκι στις 31 Ιανουαρίου του 1901.

Η παράσταση σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζά, επιχειρεί μια εκ νέου επίσκεψη στο έργο. Οι εμβληματικές ηρωίδες του Τσέχωφ μεγάλες πια, ξαναβουτούν σε ένα τοπίο μνήμης, σε μια ειδική στιγμή που δεν μπορούν να ξεπεράσουν, στη στιγμή που υποσχόταν ελπίδα και αλλαγή. Ένας οριοθετημένος χώρος όπου κατοικούν αιώνια οι αναμνήσεις τους και ξεγλιστρούν όλα τα πρόσωπα που καθόρισαν τη μοίρα τους. Οι ήρωες του έργου ξαναέρχονται αντιμέτωποι με τις επιλογές τους, με τον χρόνο και το πέρασμά του και σε μια επαναδιαπραγμάτευση της στιγμής που τους οδήγησε στην οδύνη.

Συντελεστές
Μετάφραση: Αλέξανδρος Ίσαρης – Γιώργος Δεπάστας
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Καραντζάς
Σκηνικά: Μαρία Πανουργιά
Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη
Μουσική: Δημήτρης Καμαρωτός
Κίνηση: Χρήστος Παπαδόπουλος
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου
Σύμβουλος δραματουργίας: Αντώνης Αντωνόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτη: Ασημίνα Αναστασοπούλου
Φωτογραφίες παράστασης: Γκέλυ Καλαμπάκα
Παραγωγή: ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ

Παίζουν: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Αιμίλιος Χειλάκης, Αθηνά Μαξίμου, Μαρία Κεχαγιόγλου, Ορφέας Αυγουστίδης, Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Σύρμω Κεκέ, Γιάννης Κλίνης, Αινείας Τσαμάτης, Ευδοξία Ανδρουλιδάκη, Νίκος Μάνεσης, η Υβόννη Μαλτέζου και ο Δημήτρης Πιατάς

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ON LINE ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ

-Link για pre-order και παρακολούθηση: https://vimeo.com/ondemand/totheatro
- Τιμή ηλεκτρονικής προβολής: 5 ευρώ
- Ώρα έναρξης προβολών: από τις 11/12 στις 21:00

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

- με χρέωση κάρτας στο https://pay.vivawallet.com/totheatro
-με μεταφορά στο λογαριασμό Τράπεζας Πειραιώς.
IΒΑΝ: GR5201720890005089095501833
(χρέωση εξόδων στο λογαριασμό του αποστολέα σε περίπτωση εμβάσματος)
Το αποδεικτικό της πληρωμής θα πρέπει να αποσταλεί στο e-mail: totheatro@gmail.com

Info
Παρασκευή 11- Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020
από 11/12 στις 21:00 έως και 13/12 έως και 13/12 στις 23:59
Πληροφορίες www.theatroproskinio.gr/treis-adelfes/ 


«Οι Μάγισσες της Σμύρνης»


Με έναν εμβληματικό θίασο και μια σπουδαία ομάδα συντελεστών η μεγάλη θεατρική επιτυχία, «Οι Μάγισσες της Σμύρνης», βασισμένη στο βιβλίο της Μάρας Μεϊμαρίδη, θα προβληθεί διαδικτυακά για 7 μαγνητοσκοπημένες προβολές, καθημερινά από 9/12 έως και 13/12, μέσω της πλατφόρμας του VIVA.gr.

Στην παράσταση πρωταγωνιστούν η Σμαράγδα Καρύδη στον ρόλο της Κατίνας, η Μαρία Καβογιάννη στον ρόλο της Ευθαλίας, ο Μέμος Μπεγνής ως Κωνσταντίνος που μαγεύεται από την Κατίνα, ο Μελέτης Ηλίας στον ρόλο του Σύριου Καραμάνου και η Νικολέττα Βλαβιανού στον ρόλο της Φούλας. Στον ρόλο της μάγισσας Αττάρτης, η Μίρκα Παπακωνσταντίνου.

Η ιστορία διαδραματίζεται στην Σμύρνη του 1887. Η Κατίνα είναι μια φτωχή, έξυπνη κι αδίστακτη Σμυρνιά. Η ζωή της αλλάζει όταν γνωρίζει την Αττάρτη, μια Τούρκα μάγισσα, που την παίρνει υπό την προστασία της. Έτσι η Κατίνα βάζει στόχο να ανέβει ψηλά. Ερωτικά φίλτρα, μπουγιούμ, λιώματα και μαγικά ποτέ δεν κάνουν λάθος. Καταφέρνει να παντρευτεί τέσσερις άντρες, τον ένα καλύτερο από τον άλλον, τον ένα πλουσιότερο από τον άλλον. Όσο ανεβαίνει πιο ψηλά σε κοινωνική τάξη, η Κατίνα ανακατεύεται στις δουλειές τους και κουμαντάρει άξια τα εμπόρια, τις μπάνκες, τα καπνά, φτάνοντας μια μέρα να γίνει αρχόντισσα όλης της Σμύρνης.

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ
Μίρκα Παπακωνσταντίνου
Μαρία Καβογιάννη
Σμαράγδα Καρύδη
Μέμος Μπεγνής
Μελέτης Ηλίας
Νικολέτα Βλαβιανού

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία: Σταμάτης Φασουλής
Σκηνικά: Αθανασία Σμαραγδή
Κοστούμια: Ντένη Βαχλιώτη
Χορογραφία: Δημήτρης Παπάζογλου
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος

Info
Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου, 20:30
Σάββατο 12 Δεκεμβρίου στις 12:00 & στις 20:30
Κυριακή 13 Δεκεμβρίου στις 12:00 & στις 20:30
Τιμή εισιτηρίου: 12,99 ευρώ
Για να κλείσετε τα ηλεκτρονικά σας εισιτήρια πατήστ εδώ
https://www.viva.gr/tickets/theatre/streaming/oi-magisses-tis-smyrnis/ 


«Η Μεγάλη Χίμαιρα»

Η Μεγάλη Χίμαιρα του Μ. Καραγάτση σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου, η παράσταση – σταθμός του θεάτρου Πορεία στην Αθήνα, επανέρχεται για την πρώτη της real time live streaming μετάδοση.

Πρόκειται για το αγαπημένο μυθιστόρημα της ελληνικής λογοτεχνίας, που μετατράπηκε με την καθοριστική συμβολή του ποιητή και μεταφραστή Στρατή Πασχάλη σε μια από τις μεγαλύτερες θεατρικές επιτυχίες των τελευταίων δεκαετιών.

Η θεματική του «ξένου» που προσπαθεί απεγνωσμένα να αφομοιωθεί από μια υπέροχα αφιλόξενη Ελλάδα, δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο.
Σε αυτό το επικό ερωτικό μελόδραμα παρακολουθούμε την ιστορία μιας παθιασμένης με την ελληνική κλασική παιδεία Γαλλίδας, της Μαρίνας Μπαρέ, που έρχεται να ζήσει στην Ελλάδα ερωτευμένη και παντρεμένη με έναν Έλληνα εφοπλιστή.

Ερχόμενη σε επαφή, όμως, με την ίδια τη χώρα των ονείρων της, συναντά τις δικές της Χίμαιρες: το δραματικό τοπίο, τραχύ κι αισθησιακό ταυτόχρονα, την παρασύρει σε μια μοιραία δίνη πάθους, πυροδοτεί τα παλιά ψυχολογικά της τραύματα και την οδηγεί στην αυτοκαταστροφή.

Ο Καραγάτσης σε αυτό το μυθιστόρημα, που κλείνει τη γνωστή τριλογία «Γιούγκερμαν – Λιάπκιν – Χίμαιρα», μελετάει ενδελεχώς τη δυνατότητα προσαρμογής των ξένων στην ελληνική πραγματικότητα, αλλά και την αμφιθυμία των Ελλήνων απέναντι στη Δύση.

Δείτε την παράσταση σε real time live streaming την Κυριακή 13/12, την Κυριακή 20/12 και το Σάββατο 26/12 στις 20:00.

Mπορείτε να προμηθευτείτε το εισιτήριο σας ΕΔΩ

Vecchia Napoli


ΤΗΛ.25347171
Χαρουπόμυλος Λανίτη, Οδός Βασιλίσσης, Λεμεσός
Στην περιοχή του Μεσαιωνικού Κάστρου στη Λεμεσό, και συγκεκριμένα στον Χαρουπόμυλο Λανίτη, δίπλα στο Draught Microbrewery, μια τρατορία με αρώματα και γεύσεις αυθεντικού ναπολιτάνικου φαγητού, μέλος του ομίλου Carob Mill Restaurants, φέρνει αυθεντικές γεύσεις από τη Νάπολη στο πιάτο σας. Με τα καλύτερα υλικά και με προσοχή στις λεπτομέρειες προσφέρει παραδοσιακές πίτσες φτιαγμένες σε ειδικό παραδοσιακό ξυλόφουρνο, μακαρονάδες και πιάτα κρεατικών στη σχάρα. Όλα τα φαγητά συνδυάζονται με μια μοναδική ποικιλία κρασιών από Κύπρο, Ιταλία και τον υπόλοιπο κόσμο. Το εστιατόριο λειτουργεί με το σύστημα first come, first served. Υπηρεσίες delivery.

Cargo


ΤΗΛ.99042999
Λεωφ. Τσερίου 136, Στρόβολος
Casual και ταυτόχρονα προσεγμένο σενάριο πίτσας από ξυλόφουρνο, που παντρεύει επιτυχημένα τη ναπολιτάνικη με την κυπριακή γευστική παράδοση σε 16 παραλλαγές. Με σπιτικά ζυμαρικά φτιαγμένα από Ιταλό σεφ και burgers, δίνει σημασία στα υλικά. Παρέα με μπίρες μπορείς να παρακολουθήσεις ποδοσφαιρικούς αγώνες από τις οθόνες του.Υπηρεσίες delivery.

Pizza Mia


ΤΗΛ.22326999
Ηλία Παπακυριακού 16, Έγκωμη
Μια τις πιο επιτυχημένες πιτσαρίες επανήλθε στην πόλη μετά από απουσία χρόνων, σε νέα γειτονιά. Μια comfort κάρτα με πίτσες για να περνούν όλοι καλά, ψημένες στον ξυλόφουρνο με φρέσκα υλικά, σε διάφορες γεύσεις και μεγέθη, νόστιμες μακαρονάδες με καλύτερη την Fantasia με τα θαλασσινά, ωραία ταλιατέλα και σαλάτες. Χαλαρή ατμόσφαιρα για μια ξεκούραστη έξοδο. Εδώ έχεις ανταμοιβή! 

Pizza Mine


ΤΗΛ.77775200
Βασιλέως Γεωργίου Α' 60 Γερμασόγεια, Λεμεσός
Μια γουστόζικη πιτσαρία στη Λεμεσό, σε ένα μεγάλο casual χώρος. Εδώ μπορείς να φτιάξεις τη δική σου πίτσα με τα υλικά που θέλεις. Αφράτη ζύμη, λεπτό και τραγανό φύλλο, η πίτσα αυτή παραπέμπει και με την εμφάνιση και με τη γεύση της στην αυθεντική συνταγή της ιταλικής πίτσας, με καλά υλικά και προσιτές τιμές.

Aldente


ΤΗΛ.24664540
Λεωφ. Αθηνών 77, Φοινικούδες, Λάρνακα
Εγκάρδιες ιταλικές γεύσεις, ευχάριστο περιβάλλον, σε καλή τοποθεσία. Η πρόταση του στηρίζεται στα ζυμαρικά και στην πίτσα, που είναι πολύ συμπαθητικά, σε φιλικές τιμές. Ευγενικό προσωπικό, γρήγορη εξυπηρέτηση.