ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

4 ινσταγκραμικά spot στο κέντρο της Λευκωσίας

WIZ TEAM

Αναμφίβολα οι εξορμήσεις, οι φωτογραφίες και το Instagram έχουν γίνει ένα μεγάλο μέρος της ζωής μας και όλοι καθημερινά βρίσκονται σε μια διαρκή αναζήτηση νέων σημείων για βόλτες και τέλειες φωτογραφίες. Με αφορμή λοιπόν το άνοιγμα της Πλατείας Ελευθερίας, παρακάτω σάς παρουσιάζουμε 4 γωνιές στο ανανεωμένο κέντρο της πρωτεύουσας που αποτελούν το τέλειο φόντο.

Πλατεία Ελευθερίας (η σκάλα)

Ας ξεκινήσουμε από την ίσως πιο πολυσυζητημένη πλατεία. Με το άνοιγμα της πλατείας ανήμερα της Πρωτοχρονιάς πολλοί έσπευσαν να φωτογραφίσουν το φαντασμαγορικό έργο της Ζαχά Χαντίτ το οποίο περιλαμβάνει μεγάλους κήπους, δεκάδες σιντριβάνια σε πολύπλοκα μαρμάρινα σχήματα αλλά και εντυπωσιακούς διαδρόμους για περιπάτους. Εδώ υπάρχουν αρκετά instagrammable σημεία όπου μπορεί κανείς να φωτογραφηθεί. Ένα από αυτά είναι η σκάλα που κατεβαίνεις για να πας στο κάτω μέρος της πλατείας.

Ο «Ποιητής» στο παλιό Δημαρχείο

Ακόμη ένα σημείο κοντά στην πλατεία είναι ο «Ποιητής», του Έλληνα γλύπτη Κώστα Βαρώτσου που κοσμεί το παλαιό Δημαρχείο. Σίγουρα θα έχετε προσέξει αυτό το γυάλινο γλυπτό, που έχει ύψος 6 μέτρα.

To κτήριο «Tower 25 – The White Walls»

Στο κέντρο της Λευκωσίας, λίγα μόνο μέτρα από την Πλατεία Ελευθερίας, ο «Πύργος του Ζαν Νουβέλ» ορθώνεται σε ύψος 70 μέτρων περίπου, 17 ορόφους πάνω από το έδαφος.

Στη νότια πλευρά, μεγάλοι ανθώνες έχουν φυτευτεί σε κάθε όροφο με τέτοιο τρόπο, ώστε να δημιουργηθεί ένα κατακόρυφο παραπέτασμα πρασίνου το οποίο θα καλύπτει όλη την όψη και θα ρυθμίζει το φως στο εσωτερικό των διαμερισμάτων. Ως ένα φυσικό σύστημα σκίασης, το παραπέτασμα θα προστατεύει τα διαμερίσματα από την έντονη ζέστη του καλοκαιριού. Το κτήριο αυτό, το 2016 βραβεύθηκε ως το καλύτερο ψηλό κτήριο της Ευρώπης.

Στη Στασικράτους με φόντο το 360

Η ανανεωμένη όψη της Στασικράτους είναι ομολογουμένως μαγευτική. Μια βόλτα, λοιπόν, στον εμπορικό δρόμο είναι ιδανική αυτές τις μέρες αν βρεθείς στο κέντρο της Λευκωσίας. Καθώς βολτάρεις μπορείς να σταματήσεις και να βγάλεις μια ωραία φωτογραφία ή σέλφι με φόντο το πιο ψηλό κτήριο της πρωτεύουσας.