ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

4 σειρές και 2 ταινίες για να απολαύσετε το weekend

ΜΑΡΙΑ ΦΑΝΤΗ

Το Netflix κυρίως αλλά και οι άλλες συνδρομητικές πλατφόρμες έχουν γίνει αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς μας αλλά και της ψυχαγωγίας μας στο σπίτι.

Έχει έρθει το Σαββατοκύριακο και ίσως θα βγεις για μια βόλτα στο πάρκο. Όμως, όταν θα γυρίσεις στο σπίτι, θα ξαπλώσεις στον καναπέ και θα ψάξεις ποια ταινία ή σειρά θα δεις, εμείς έχουμε μερικές προτάσεις που θα σου εξοικονομήσουν πολύτιμο χρόνο ψαξίματος.

Criminal

Πρόκειται για μια ανθολογία που αποτελείται από τέσσερεις σειρές, με την καθεμία να πραγματοποιείται σε διαφορετική χώρα εξετάζοντας ξεχωριστές αστυνομικές υποθέσεις σε κάθε επεισόδιο. Έτσι έχουμε το Criminal: UK για την Αγγλία, το Criminal: France για τη Γαλλία, το Criminal: Spain για την Ισπανία και το Criminal: Germany για τη Γερμανία. Ομολογουμένως μια αρκετά έξυπνη και πρωτοποριακή ιδέα των George Kay και Jim Field Smith. Οπότε, διαλέξτε μία ή περισσότερες χώρες και παρακολουθήστε μια εξαιρετική σειρά γεμάτη σασπένς και ανατροπές.

Τhe Sinner

Κάθε κύκλος της σειράς πραγματεύεται διαφορετικές ιστορίες με συνδετικό κρίκο τον αστυνομικό Harry Ambrose. Αν δεν την γνωρίζετε, πρέπει να την ξεκινήσετε αμέσως. Η αστυνομική σειρά μυστηρίου βρίσκεται στην τρίτη σεζόν της και είναι διαθέσιμη πλέον στο Netflix. Στην τρίτη σεζόν, ο αστυνομικός ντετέκτιβ Harry Ambrose ερευνά ένα τραγικό δυστύχημα στη Νέα Υόρκη, μόνο που στην πορεία αντιλαμβάνεται μια πολύ μεγαλύτερη, ανατριχιαστική υπόθεση που κρύβεται από πίσω. Πρωταγωνιστής των νέων επεισοδίων, εκτός του Bill Pullman που υποδύεται τον αστυνομικό, είναι ο Matt Bomer. Και έτσι για έξτρα info, στην πρώτη σεζόν πρωταγωνιστούσε η Jessica Biel.

Lovesick

Η σειρά αυτή αρχικά λεγόταν Scrotal Recall με την πλατφόρμα Netflix να θέλει να αλλάξει τίτλο πριν την ανεβάσει. Η ξεκαρδιστική βρετανική κομεντί περιστρέφεται γύρω από την ιστορία ενός τύπου που πρέπει να ειδοποιήσει όλες τις πρώην του καθώς έχει διαγνωσθεί με ένα σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα. Η σειρά είναι ευχάριστη, με τους τρεις πολύ ταλαντούχους πρωταγωνιστές να μας παρουσιάζουν τις πραγματικές προσωπικές σχέσεις (ερωτικές, φιλικές και όλα τα συναφή).

Marcella

Μια αστυνομικός που επανέρχεται στο επάγγελμα μετά από μερικά χρόνια απουσίας, προσπαθεί να λύσει το μυστήριο κάποιων δολοφονιών, ενώ η ίδια ακόμα δεν έχει λύσει τα δικά της μυστήρια, αφού βρίσκεται σε έναν γάμο που φαίνεται διαλυμένος. Ανισόρροποι δολοφόνοι, ανισόρροποι αστυνομικοί, συζυγικές απιστίες, πλούσιοι και φτωχοί, μα πάνω από όλα πολλές δολοφονίες των οποίων τους ενόχους αγωνιούμε να βρούμε κι εμείς, μαζί με τη Marcella.

If Beale Street Could Talk

Μια ταινία που βασίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Τζέιμς Μπάλντουιν και έχει να κάνει με την ιστορία της Τις και του Φόνι, ενός νεαρού ζευγαριού που χωρίζεται βίαια όταν ο Φόνι κατηγορείται άδικα για βιασμό και φυλακίζεται. Καθώς η Τις ανακαλύπτει ότι είναι έγκυος στο παιδί τους, ξεκινά έναν αγώνα, με τη βοήθεια της οικογένειάς της και του δικηγόρου της, προκειμένου να βρει τα στοιχεία που θα αποδείξουν την αθωότητα του αγαπημένου της. Μια συμφωνία για δύο εραστές που θα αγωνιστούν να μείνουν ζωντανοί σε ένα περιβάλλον απαγορευτικό.

Roma

Το Roma είναι μεξικανική-αμερικανική ταινία του 2018 σε σκηνοθεσία και σενάριο του Αλφόνσο Κουαρόν. Κέρδισε τον Χρυσό Λέοντα στο 75ο φεστιβάλ της Βενετίας. Στα 91α Βραβεία Όσκαρ κέρδισε σε τρεις κατηγορίες: σκηνοθεσίας, ξενόγλωσσης ταινίας και φωτογραφίας, ενώ ήταν υποψήφια σε άλλες επτά: καλύτερης ταινίας, Α' Γυναικείου Ρόλου, Β' Γυναικείου Ρόλου, πρωτότυπου σεναρίου, ηχητικού μοντάζ, μιξάζ και σχεδιασμού παραγωγής. Επίσης κέρδισε το βραβείο της καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας στις 76ες Χρυσές Σφαίρες, το Βραβείο BAFTA Καλύτερης Μη Αγγλόφωνης Ταινίας και το Βραβείο Satellite Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας. Σ' ένα μεσοαστικό σπίτι στην περιοχή Ρόμα του Μεξικό, τη δεκαετία του '70, η ζωή κυλά με τη φούρια της καθημερινότητας. Ο γιατρός μπαμπάς και η (με σπουδές βιοχημείας) νοικοκυρά μαμά βιώνουν τον χωρισμό τους, αλλά συγκαλυμμένα. Τα τέσσερα παιδιά και η γιαγιά αναπληρώνουν τον θόρυβο, τις ταραχές και τα παιχνίδια. Όλα περνούν από τα χέρια κι από τα μάτια της Κλέο, της μίας από τις δυο υπηρέτριες του σπιτιού.