ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

4 ταινίες για τις μέρες που θα είσαι στο σπίτι

WIZ TEAM

Ακόμη ένα Πάσχα που περνάμε μέσα στο σπίτι. Μένουμε σπίτι, λοιπόν, βλέπουμε ταινίες που θέλαμε πολύ να δούμε, ταινίες που μπορεί να αποφεύγαμε αλλά και ταινίες που δεν μας πειράζει να τις ξαναδούμε, γιατί μας αρέσουν, μας φτιάχνουν το κέφι και μας αλλάζουν τη διάθεση.

Εμείς σάς προτείνουμε 4 ταινίες που θα σας καθηλώσουν. Βολευτείτε στον καναπέ σας και… καλή θέαση!

The Rider

Με τον πρόσφατο οσκαρικό θρίαμβο της Κλόι Ζάο, με την ταινία Nomadland, ήρθε η ώρα -αν δεν έχουμε ανακαλύψει τις άλλες ταινίες-διαμάντια που μας χάρισε- να το κάνουμε. Η ταινία Rider του 2018 ήταν το μεγάλο βραβείο στο Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών του Φεστιβάλ Καννών. Η υπόθεση έχει ως εξής: Ένα ανερχόμενο αστέρι στις αρένες του ροντέο, ο νεαρός καβαλάρης Μπράντι βρίσκεται αντιμέτωπος με τη ματαίωση όταν ένας σοβαρότατος τραυματισμός τον υποχρεώνει να μείνει μακριά από αυτό που αγαπά. Αρνούμενος να ακολουθήσει ένα διαφορετικό μονοπάτι στη ζωή του από αυτό του καουμπόι, ο Μπράντι καλείται να επαναπροσδιορίσει τον εαυτό του.

The Irishman

Δεν νομίζω ότι κάποιος θα έλεγε «όχι» σε μια γκανγκστερική, χιουμοριστική ταινία σε σκηνοθεσία του Μάρτιν Σκορσέζε και έξοχες ερμηνείες από τους πρωταγωνιστές Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Αλ Πατσίνο και Τζο Πέσι. Το έργο που διαρκεί 3μισι ώρες εξιστορεί την ιστορία του Φρανκ Σίραν, ενός τρόφιμου σε γηροκομείο που υπήρξε ο εκτελεστής της μαφίας και το δεξί χέρι του αρχισυνδικαλιστή Τζίμι Χόφα. Ο Φρανκ Σίραν ξεκίνησε να δουλεύει ως φορτηγατζής, αμέσως μόλις επέστρεψε από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Από μία συγκυρία, γνώρισε τον Ράσελ Μπαφαλίνο, ένα καλά δικτυωμένο αφεντικό της μαφίας της Φιλαδέλφειας κι έγινε το πρωτοπαλλήκαρο κι ο εκτελεστής του – γνωστός κι ως «ο Ιρλανδός», λόγω της καταγωγής του. Οι διασυνδέσεις του Μπαφαλίνο τον οδήγησαν μέχρι τον ισχυρό συνδικαλιστή Τζίμι Χόφα, ο οποίος συνέδεσε το οργανωμένο εργατικό κίνημα με το οργανωμένο έγκλημα.

The Life Ahead

Μετά από 11 χρόνια απουσίας, η εμβληματική Σοφία Λόρεν επέστρεψε για χάρη του γιου της, Εντουάρντο Πόντι, και του Netflix. Η ταινία είναι μια κινηματογραφική μεταφορά του μυθιστορήματος του Ρομέν Γκαρί, με τίτλο «The Life Before Us». Το βιβλίο είχε μεταφερθεί ξανά, λίγα χρόνια μετά την πρώτη του έκδοση, το 1978 από τον ισραηλινό Μόσι Μιζραχί, με τη Σιμόν Σινιορέ και τίτλο «Madame Rosa». Το στόρι της ταινίας έχει ως εξής: Ένα 12χρονο ορφανό αγόρι από τη Σενεγάλη, ζει υπό την προστασία ενός γιατρού στην Ιταλία. Παραγκωνισμένο από την ίδια τη ζωή και βουτηγμένο στο έγκλημα ψάχνοντας τρόπο να ζήσει, θα βρεθεί μέσω του γιατρού στο σπίτι της Μαντάμ Ρόζα, την οποία ο 12χρονος Μόμο είχε ληστέψει. Η Μαντάμ Ρόζα είναι επιζήσασα του ολοκαυτώματος στον Β’ παγκόσμιο πόλεμο και πρώην ιερόδουλη. Η ίδια φροντίζει στο σπίτι της και άλλα παιδιά, και έτσι δέχεται έπειτα από δυσκολία να φιλοξενήσει και τον Μόμο.

The trial of the Chicago 7

Μια ταινία που είχε σκαρφαλώσει στο top-10 του αμερικανικού και ελληνικού Netflix και βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα. Με λαμπερό καστ και ηχηρό μήνυμα για το σήμερα, η ταινία εξιστορεί τα πραγματικά γεγονότα του 1968, όταν κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου των Δημοκρατικών στο Σικάγο οι αντιπολεμικές διαδηλώσεις στους δρόμους για όσα συνέβαιναν στο Βιετνάμ πήραν διαστάσεις και η κυβέρνηση του Λίντον Τζόνσον έδωσε το σήμα για πλήρη καταστολή, πνίγοντας την εξέγερση στο αίμα.