ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

4 θεατρικές παραστάσεις για να δεις την Πρωταπριλιά

WIZ TEAM

Οι αργίες μέσα στην εβδομάδα μπορεί εκ πρώτης όψης να μην φαίνονται ιδανικές λόγω του ότι είναι λίγο δύσκολο να τις κολλήσεις στο Σαββατοκύριακο, εντούτοις αποτελούν μια καλή αφορμή για έξοδο. Το Wiz σας προτείνει 4 ενδιαφέρουσες θεατρικές παραστάσεις για να απολαύσετε την Πρωταπριλιά.

«Η Ψιλικατζού» στο θέατρο της ΕΘΑΛ

Η νέα παράσταση της ΕΘΑΛ, σε σκηνοθεσία Αχιλλέα Γραμματικόπουλου, με τις Μαρίνα Βρόντη, Άνθη Κάσινου στη σκηνή.

Μια θεατρική διασκευή του ομώνυμου βιλβίου της Κωνσταντίνας Δελημήτρου, από την Κεντρική Σκηνή της ΕΘΑΛ.

Μια Ψιλικατζού μας αφηγείται την ιστορία της μέσα από το μαγαζάκι της. Μας μιλάει για τις εικόνες της καθημερινότητάς της, εικόνες μιας Ελλάδας που αναγνωρίζουμε κάπως σφιγμένοι επειδή προσποιούμαστε ότι δεν υπάρχει. Έτσι με μπόλικες δόσεις χιούμορ μαθαίνουμε για τους τύπους των πελατών, την ξενοφοβία, το ρατσισμό αλλά και για το προσωπικό της δράμα.

Τον δρόμο προς τη μητρότητα!

Με έναν πολύ ανθρώπινο, αυθόρμητο και ειλικρινή τρόπο βγάζει από μέσα της όλα εκείνα που νιώθει και σπάει τη σιωπή για ένα θέμα-ταμπού, την υπογονιμότητα.

Info
Πρεμιέρα Τετάρτη 31 Μαρτίου- Πέμπτη 1 Απριλίου 2021
Θέατρο της ΕΘΑΛ, 18.30
Λεωφόρος Φραγκλίνου Ρούσβελτ 76
Λεμεσός
Εισιτήρια €15/€10
Προπώληση www.soldoutticketbox.com 
Πληροφορίες 25877827

«1958» στο Θέατρο Μασκαρίνι

«Κάποια πράματα εν μπορείς να τα ξεχάσεις τζιαί δεν θέλεις να τα ξεχάσεις.. γίνουνται η ιστορία σου»…

Το θέατρο Αντίλογος και ο Μιχάλης Παπαδόπουλος συνεχίζουν τη δημιουργική τους συνεργασία που καταπιάνεται με ιστορικές στιγμές της Κύπρου, της Ελλάδας και της Τουρκίας, και μετά την συγκλονιστική «Μακρόνησο» επιστρέφουν με το νέο έργο «1958», αναδεικνύοντας αυτή τη φορά μια ιστορική περίοδο της Κυπριακής Ιστορίας λίγο πριν την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας.

Info
Πρεμιέρα Πέμπτη 1 Απριλίου 2021
Θέατρο Μασκαρίνι, 19.00
Αθαλάσσης , Λατσιά
Kρατήσεις 99251331

«Out of Necessity» στο Wherehaus 612

Μια παράσταση θεάτρου της επινόησης από την Fresh Target Theatre Ensemble με αφορμή τα 60 χρόνια από την Ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Τι είναι το Σύνταγμα; Πώς καθορίζει την ταυτότητά μας; Πώς αντιλαμβανόμαστε τον εαυτό μας ως πολίτες ενός κράτους; Πόσο καλά ξέρουμε την Ιστορία μας;

Με αφορμή τα 60 χρόνια από την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, το Out of Necessity είναι μια παράσταση θεάτρου της επινόησης, που επιχειρεί την αναζήτηση ταυτότητας, έχοντας ως αφετηρία το Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας και το Δίκαιο της Ανάγκης. Πώς αυτά τα θεμελιώδη έγγραφα καθόρισαν και εξακολουθούν να καθορίζουν την πολιτική μας υπόσταση σήμερα; Πώς η έκτακτη ανάγκη μετατρέπεται σε μονιμότητα; Πώς ένα εξ ανάγκης ‘παράθυρο’, δύναται να καθορίσει τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τη ζωή γενικότερα; Πώς επηρεάζει την καθημερινότητά μας;

Ιnfo
Πέμπτη 1- Κυριακή 4 Απριλίου 2021
Wherehaus 612, 19.00
Μιχαήλ Κουσουλίδη 5
Παλλουριώτισσα – Λευκωσία
Πληροφορίες 7000 70 40
Εισιτήρια: €15 / 12
Προπώληση www.tickethour.com.cy 

«Θαµµένο Παιδί» το Space

“Καλή δυνατή βροχή. Παίρνει τα πάντα κατ’ ευθείαν κάτω βαθιά στις ρίζες.”
Μια οικογένεια σε μια φάρμα, στην μέση του πουθενά, έρχεται αντιμέτωπη με το θαμμένο παρελθόν της, όταν ο εγγονός Βινς επιστρέφει με την φιλενάδα του Σιέλλη αλλά κανένας δεν τον αναγνωρίζει.

H Open Arts ανεβάζει το βραβευμένο με Pulitzer έργο του Sam Shepard.

Info
Τρίτη 30 Μαρτίου -Πέμπτη 1 Απριλίου 2021
Space, 18.00
Κωστή Παλαμά 12 Λευκωσία
Εισιτήρια 15€ /13€
Κρατήσεις 96216188