ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

4 χωριά της Κύπρου για ένα υπέροχο road trip το Σαββατοκύριακο

NEWSROOM WIZ-GUIDE

 Αφού αποχαιρετήσαμε τις παραλίες και την ανεμελιά πλάι στο κύμα, βγαίνουμε στους δρόμους και ανακαλύπτουμε αγαπημένα χωριά και μέρη της Κύπρου μας. Αξίζει να επισκεφτείς τα πιο κάτω 4 αγαπημένα χωριά της Κύπρου για εκδρομές το Σαββατοκύριακο που θα σου μείνουν αξέχαστες.

Ασκάς

Ένα χωριό στην επαρχία Λευκωσίας που διατηρεί τον παραδοσιακό του χαρακτήρα, με όμορφα στενά, πέτρινους τοίχους και κεραμίδια στις στέγες. Από μόνο του το χωριό έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον λόγω του τρόπου που ειναι κτισμένος (ανηφορικά, με πολλά στενά και σταυροδρόμια) αλλά αν θέλεις κάτι παραπάνω μπορείς να επισκεφτείς διάφορες εκκλησίες όπως της Μεσαιωνικής Εκκλησίας του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή και της Εκκλησίας του Τιμίου Σταυρού.

Καλαβασός

Σε υψόμετρο 80 μέτρων στη κοιλάδα Βασιλοποτάμου, 40 περίπου χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Λάρνακας. Αξίζει να επισκεφτείς την εκκλησία της Παναγίας Τητηότησας αλλά και τα 6 εξωκλήσια, να περπατήσεις στα λιθόκτιστα δρομάκια αλλά και στο Κοινοτικό Πάρκο όπου θα βρεις το τρένο το οποίο μετέφερε τους εργάτες στα λατομεία. Στην περιοχή υπάρχει νερόμυλος, ελιόμυλος και αλευρόμυλος.

Κάτω Δρυς

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Kato Drys (@katodryss)

Αγαπημένος προορισμός στην επαρχία Λάρνακας, περιλαμβάνει δύο μουσεία: το Αγροτικό Μουσείο και το Μουσείο Μέλισσας και Κεντήματος καθώς και δύο σημαντικές εκκλησίες: της Παναγίας της Ελεούσας και του Αγίου Χαράλαμπου. Ανήκει επίσης στα χωριά της δαντέλας, μαζί με τα Λεύκαρα.

Πεδουλάς

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by