ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

5 + 1 ιδέες για ένα τέλειο Σαββατοκύριακο στην Αγία Νάπα

WIZ TEAM

Στην Αγία Νάπα η αλήθεια είναι πως δεν βαριέσαι ποτέ. Πάντα υπάρχει μία ακόμη παραλία να ανακαλύψεις, άλλο ένα μονοπάτι να περιπλανηθείς, και σίγουρα, αναρίθμητα πράγματα να κάνεις για διασκέδαση και ψυχαγωγία. Εμείς σου έχουμε πέντε συν μία προτάσεις για να αξιοποιήσεις στο έπακρο όλα όσα έχει να σου προσφέρει ο δημοφιλέστερος τουριστικός προορισμός του νησιού.

Επισκεφτείτε το ιστορικό μοναστήρι της «Αγίας του Δάσους»

Αφού φωτογραφηθείτε με φόντο το πέτρινο «I love Ayia Napa», ανηφορίστε προς τα αριστερά για να βρεθείτε στο Μοναστήρι που πήρε την ονομασία από την «Εικόνα της Παναγίας της Νάπης», δηλαδή της Αγίας του Δάσους. Το πότε ιδρύθηκε αρχικά το Μοναστήρι μάς είναι άγνωστο αν και η σπηλιά, ο κρυψώνας και το πηγάδι μαρτυρούν τη διαβίωσημιας Χριστιανικής κοινότητας από τα Βυζαντινά χρόνια.
Το όνομα «Αγία Νάπα» δόθηκε στο μέρος πριν από το 1366! Όσον αφορά το Μοναστήρι, όπως σώζεται σήμερα, αποτελεί κτίσμα του 15ου αιώνα, κατά την εποχή της Ενετοκρατίας.
Στον λόφο δυτικά της εκκλησίας υπάρχει ένα αρχαίο εκκλησάκι, στη θέση όπου, σύμφωνα με την παράδοση, η Παναγία ξάπλωσε για να ξεκουραστεί. Η περιγραφή του Pietro della Valle το 1625 αντιστοιχεί πλήρως στη σημερινή κατάσταση του Μοναστηριού. Σύμφωνα με τον ίδιο ταξιδιώτη, τότε η Αγία Νάπα ήταν γυναικείο μοναστήρι, το οποίο μετατράπηκε σε ανδρικό λίγο πριν το 1668. Ωστόσο, από το 1758 και μετά, δεν φιλοξενούσε πλέον μοναχούς. Από το 1978 μέχρι το 2006, το Μοναστήρι χρησιμοποιήθηκε ως χώρος συνάντησης των Χριστιανικών Εκκλησιών της Μέσης Ανατολής. Πολλές γυναίκες έρχονταν καθημερινά για να προσκυνήσουν τη χάρη της Παναγίας και να ζωστούν τη γονιμοποιούσα ζώνη της Αγίας Νάπας.

Περιηγηθείτε στο Διεθνές Πάρκο Γλυπτικής

Ένα από τα στολίδια της Αγίας Νάπας, το Διεθνές Πάρκο Γλυπτικής προσφέρει ένα πανέμορφο σκηνικό για βόλτα με πανοραμική θέα! Για αυτό και επιβάλλεται να το επισκεφτείς, αν δεν το έχεις κάνει ήδη. Το πάρκο στήθηκε το 2014 και σήμερα απαριθμεί 275 γλυπτά που έχουν δημιουργηθεί επί τόπου από 160 καλλιτέχνες από κάθε γωνιά του κόσμου. Η είσοδος στο πάρκο είναι δωρεάν για όλους όλη την μέρα.

Περιπλανηθείτε στα μονοπάτια του Εθνικού Δασικού Πάρκου του Κάβο Γκρέκο

Στο Κάβο Γκρέκο δεν υπάρχουν ούτε 1, ούτε 2 αλλά 9 μονοπάτια της φύσης, κατάλληλα για πεζοπορία και εξερεύνηση της περιοχής. Η κύρια διαδρομή ξεκινά από ένα παλιό λατομείο και διασχίζει μια περιοχή με πλούσια βλάστηση και εντυπωσιακούς γκρεμούς που καταλήγουν στο απέραντο γαλάζιο! Αυτή η διαδρομή είναι συνδεδεμένη με τα γνωστά μονοπάτια «Άγιοι Ανάργυροι-Θαλασσινές Σπηλιές» και «Θαλασσινές Σπηλιές».
Για όσους είναι λάτρεις των καταδύσεων, στη θαλάσσια περιοχή του Κάβο Γκρέκο, θα συναντήσετε υποθαλάσσιες χαράδρες και σπήλαια. Είναι μια προστατευμένη περιοχή ενταγμένη στο πρόγραμμα Natura 2000, μοναδικής φυσικής ομορφιάς. Ο βυθός της είναι τόσο πλούσιος και γεμάτος εκπλήξεις που σε μαγεύει από την πρώτη στιγμή, ενώ η περιοχή αποτελεί σημαντικό σημείο για μεταναστευτικά πουλιά, με 71 είδη πανίδας που την επισκέπτονται.

Ανακαλύψτε κάποια από τις λιγότερο γνωστές παραλίες

Η παραλία Λάντα βρίσκεται στο δυτικό άκρο της Αγίας Νάπας, ανάμεσα στη διάσημη παραλία Νησί και της περιοχής της Μακρονήσου. Αν και λιγότερο γνωστή, δεν έχει τίποτα να ζηλέψει. Πρόκειται για μια μεγάλη αμμώδη παραλία με ένα φυσικό κόλπο, καλυμμένη με ψιλή, χρυσή άμμο και νερά που είναι κρυστάλλινα και ήρεμα. Το όνομά της στην τοπική διάλεκτο σημαίνει «λιμνούλα».
Ακόμη 2 πιο μικρές, αλλά εξαιρετικές παραλίες που αξίζει να επισκεφθείτε είναι η παραλία Βαθειά Γωνιά, που απέχει μόλις μερικά λεπτά από την παραλία Νησί, αλλά και η Άμμος του Καμπούρι για όσους ψάχνετε ένα πιο “γραφικό” τοπίο στην περιοχή.

Κολυμπήστε ανάμεσα σε γλυπτά έργα τέχνης!
Το μουσείο υποβρύχιας γλυπτικής στην Αγία Νάπα, λειτουργεί από το 2021 και κατάφερε μέχρι σήμερα να γίνει πόλος προσελκύοντας περισσότερους από 20.000 λάτρεις του βυθού, αλλά και της τέχνης.
Το έργο είναι μια πρωτοβουλία του Άγγλου γλύπτη Jason deCaires Taylor, ειδικός στη δημιουργία υποβρύχιων γλυπτών. Μετά τη δημιουργία βυθισμένων έργων-μουσείων στην Αυστραλία, τις Μαλδίβες, τη Γαλλία δημιούργησε κάτι αντίστοιχο και στη Κύπρο, και συγκεκριμένα στην Αγία Νάπα. Ο καλλιτέχνης έχει εγκαταστήσει 93 γλυπτά στον βυθό: μερικά απεικονίζουν ανθρώπους, άλλα δέντρα και φυτά και μεταξύ τους υπάρχει μια ομάδα που ονομάζεται The Underwater Forest, ένα πραγματικό υποβρύχιο δάσος! Αν είστε τυχεροί θα μπορείτε να θαυμάσετε και την πλούσια θαλάσσια βιοποικιλιότητα, από χελώνες εώς εξωτικά ψάρια και αχινούς!

Bonus: Περάστε μια μέρα στη Μαρίνα Αγίας Νάπας για βουτιές στην παραλία, dining, ψώνια και νυχτερινή διασκέδαση!

Αν ψάχνετε για έναν προορισμό που να τα έχει όλα, δηλαδή καιθάλασσακαι χώρο για βόλτα, καταστήματα για ψώνια, στέκια για καφέ, γλυκά ή παγωτό, εστιατόρια για μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες και beach bars για κοκτέιλ με φόντο τη Μεσόγειο, τότε η Μαρίνα Αγίας Νάπας αποτελεί ένα προορισμό για όλους, για όλα και για κάθε στιγμή της ημέρας!
Η εμβληματική Μαρίνα προσφέρεται για απόδραση μακριά από τη ρουτίνα της καθημερινότητας, ένας ολοκληρωμένος προορισμός ψυχαγωγίας τοποθετημένος σε ένα από τα ομορφότερα σημεία του νησιού, ανάμεσα στις παραλίες της Μακρόνησου και της Αγίας Θέκλας.

Είτε πρόκειται για μια χαλαρή μέρα στην παραλία για κολύμπι και cocktails , είτε για μια βόλτα για καφέ ή σνακ, ένα ελαφρύ lunch ή για ένα αξέχαστο δείπνο σε ένα από τα διασημότερα εστιατόρια του κόσμου, η Μαρίνα Αγίας Νάπας τα συνδυάζει όλα και με τον καλύτερο τρόπο! Και σας ενημερώνουμε πως η Μαρίνα Αγίας Νάπας συνεχίζει να προσθέτει, προσεκτικά, επιλεγμένα καταστήματα και brands στην εμπορική ζώνη, προσφέροντας ακόμα περισσότερες επιλογές που ικανοποιούν κάθε ανάγκη και γούστο.