ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

5 άγνωστα spots της κυπριακής υπαίθρου που πρέπει να ανακαλύψεις τον Αύγουστο

WIZ TEAM

Ο Αύγουστος παραδοσιακά είναι ο μήνας που μπαίνουμε στο αυτοκίνητο, έχοντας την επιθυμία να κάνουμε εξερευνήσεις.

Στο επόμενό σας road trip, λοιπόν, βάλτε στο GPS Πλάτρες, Οίκο, Τσάδα ή Κάθηκα και ανακαλύψτε ένα από τα πέντε πιο κάτω σχετικά καινούργια spots που προστέθηκαν στην ατέλειωτη λίστα με τους χώρους εστίασης του WiZ Guide.

Millomeris Café


Μόλις ένα λεπτό μακριά από τον διάσημο καταρράκτη Μιλλομέρη, λειτουργεί μια ωραία καφετέρια, κάτω από την κληματαριά της οποίας μπορείς να απολαύσεις ένα δροσιστικό μαχαλεπί, ένα παγωτό και φυσικά τον καφέ σου. Στο μενού θα βρεις επίσης αναψυκτικά, μπύρες, κρασί, cider, σνακ, πίτσα και donuts, ενώ ειδικά για τα σαββατοκύριακα προσφέρονται επίσης καραμελέ, ριζόγαλο και μαχαλεπί.

Τηλ. 99675066
Μακεδονίας, Πάνω Πλάτρες
Δ-Κ 10.00-19.00

Marathasa Wines

Στο εξαιρετικής αισθητικής οινοποιείο Marathasa Wines, μπορείς καθημερινά από τις 11.30 ως τις 18.30 να απολαύσεις τα δικής τους παραγωγής κρασιά, συνδυάζοντάς τα με bar snack, light bites, sharing platters και sweet bites. Επιπλέον, μπορείς να κάνεις ένα από τα Wine Flights, δοκιμάζοντας από τέσσερα ως έξι κρασιά, μαζί με ελιές, ψωμί και κράκερ, ενώ τέλος μπορείς να δοκιμάσεις a la cart και τα έξι κρασιά.

Τηλ. 22008500
Οίκος, επ. Λευκωσίας
ΤΡ-Κ 10.00-19.00 (για κρασί και φαγητό 11.30-18.30)
 

Vin 36

Στο cosy wine bar που έφτιαξαν, ανακαινίζοντας full ένα παλιό καφενείο στην Τσάδα, τα αδέρφια Άρης και Γιώργος προσφέρουν τοπικιά και ξένα κρασιά μέσω ενός καλά ενημερωμένου wine list, ορισμένα κοκτέιλ, αλλά και platters με αλλαντικά και τυριά. Το καλοκαίρι κυρίως στον εξωτερικό χώρο, στην Πλατεία, και τον υπόλοιπο καιρό στον ζεστό εσωτερικό χώρο με τη ξυλόσομπα.

Τηλ. 96009429
Δ-Σ 16.00-αργά
Πλατεία Τσάδας, επ. Πάφου

Μεζήν

Γνήσια κυπριακή κουζίνα, με εξαιρετική πρώτη ύλη, μέσω ενός μενού που είναι κτισμένο πάνω στις αναμνήσεις των ιδιοκτητών. Επιλογή για μεζέ ή α λα καρτ, με πιάτα όπως οφτό κλέφτικο, χωριάτικη σαλάτα με αποξεραμένο δυόσμο και καρδιές σέλινου, ντοματοσαλάτα με χαλίτζι του Πύργου και γλυσταρκά, αλλά και γλυκά της ημέρας όπως κυπριακό μαχαλεπί και πορτοκαλόπιτα. Υπάρχουν επίσης πολλές χορτοφαγικές επιλογές, καθώς και ωραία κυπριακά κρασιά, τα οποία μπορείτε να απολαύσετε εντός του παραδοσιακού εσωτερικού ή στη γραφική αυλή.

Τηλ. 96063600
Παναγίας Ευαγγελίστριας 7, Κάθηκας, επ. Πάφου
ΤΕΤ-Δ 17.00-22.00, Κ 12.00-16.00
 

Cleopatra Le Bistro

All day cafe-bar-bistro στις Πλάτρες, το οποίο στεγάζεται σε ένα όμορφο παλιό κτήριο στο κέντρο του χωριού, απέναντι ακριβώς από το Petit Palais Platres. Εκτός από την περαντζάδα του χωριού, εδώ μπορείτε να πάτε για καφέ και γλυκό, για cocktails, ή ακόμα και για lunch ή dinner μέσα από ένα μενού με διεθνή προσανατολισμό.

Τηλ. 25268568
Ολύμπου, Πάνω Πλάτρες, επ. Λεμεσού
Δ-Κ 09.30-23.30