ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

5 ενδιαφέρουσες προτάσεις για έξοδο αυτή την εβδομάδα

WIZ TEAM

Παραστάσεις, εκθέσεις ζωγραφικής, συναυλίες, ταινίες,  η πρώτη εβδομάδα του Μάρτη ήρθε και μαζί του έφερε εξαιρετικές προτάσεις για έξοδο. Το Wiz διάλεξε κάποιες  και σας τις προτείνει.

«To μυστικό της Πέτρα» στο Πάνθεον

Μια ιστορία βγαλμένη από την παρακαταθήκη της αρχαίας ελληνικής τραγωδίας

Η ταυτότητα του πατέρα της Petra ήταν άγνωστη για όλη της τη ζωή. Όταν η μητέρα της πεθαίνει, ξεκινά μια αναζήτηση που οδηγεί στον Jaume, έναν διάσημο καλλιτέχνη και έναν ισχυρό, αδίστακτο άνδρα.

Καθώς ψάχνει για την αλήθεια, η Petra συναντά τη Marisa, τη σύζυγο του Jaume, και το γιο τους Lucas. Σταδιακά, οι ιστορίες αυτών των χαρακτήρων ενώνονται σε ένα μονοπάτι μυστικών και βίας, που θα τους οδηγήσει στα άκρα. Αλλά η σκληρή λογική της μοίρας ανατρέπεται από μια έκβαση που ανοίγει ένα μονοπάτι για ελπίδα και λύτρωση.

Από τον σκηνοθέτη και σεναριογράφο του "Hermosa Juventud" Jaime Rosales, η δραματική ταινία "Petra" με την Bárbara Lennie στον πρωταγωνιστικό ρόλο θα προβληθεί στο Πάνθεον τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου από τον Όμιλο Φίλων Κινηματογράφου Λευκωσίας, με ελεύθερη είσοδο.

Μια ταινία που, με τα λόγια του δημιουργού της, απηχεί τον Αριστοτέλη: "Τα πάντα πρέπει να είναι αναπάντεχα και απαραίτητα", τόσο στη ζωή όσο και στην απομίμησή της. Μια ιστορία βγαλμένη από την παρακαταθήκη της αρχαίας ελληνικής τραγωδίας, όπου η ηρωίδα χρειάζεται να περάσει μέσα από μία σπείρα από ψέματα, αμαρτίες προγόνων και βίαια γεγονότα, να έρθει αντιμέτωπη με την τραγική ειρωνεία της μοίρας της και να θυσιάσει κάτι ή κάποιον που αγαπά για να φτάσει στην κάθαρση.

Σκηνοθεσία Jaime Rosales
Πρωταγωνιστούν Bárbara Lennie, Alex Brendemühl, Joam Botey

Info
Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022
Πάνθεον, 20.30
Διαγόρου 29, Λευκωσία
Λευκωσία
Διάρκεια 107'

«Mαρία Κάλλας-Πριν το τέλος» στο Δημ. Θέατρο Λάρνακας

Το Θέατρο "ΡΟΗ" παρουσιάζει: Μαρία Κάλλας - Πριν το τέλος του Ανδρέα Νικoλαίδη με παραστάσεις σε όλες τις πόλεις!
Το έργο γράφτηκε από τον Αντρέα Νικολαίδη και είναι ένας ύμνος στήν ζωή κ στό έργο της πιό μεγάλης ντίβας της όπερας. Οι δύσκολες στιγμές της κατοχής στήν Ελλάδα, η επιστροφή στην Αμερική , οι εμφανίσεις στήν Ιταλία που την αποδέχτηκε και την αποθέωσε , οι έρωτες και τα πάθοι μιάς μεγάλης ντίβας που δεν είχαν τέλος και ο αινιγματικός Ωνάσης που την σημάδεψε . Όλα σε μια παράσταση σταθμό για τα κυπριακά θεατρικά δρώμενα.

Παίζουν : Ναυσικά Απόστρατου
Παναγιώτης Χαραλάμπους
Στον ρόλο της Μαρίας η Βαλεντίνα Σοφοκλέους
Σοπράνο - Τσβέτα Χριστοφόρου
Κοστούμια - Σκηνικά Ανδρέας Παρασκευά
Σχεδιασμός Φωτισμού Δημήτρης Γιαννακού
Σκηνοθεσία Ανδρέας Νικολαίδης

Info
Τετάρτη 2 -Πέμπτη 3 Μαρτίου 2022
Δημ. Θέατρο Λάρνακας, 20.30
Κυριάκου Μάτση 15 Λάρνακα
Εισιτήρια €15/ € 12
Προπώληση soldoutticketbox

«Αγάπη και Πέταγμα» της Ρέας Μπέιλυ στην Γκαλερί Marginalia

Η γκαλερί Marginalia παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής της εικαστικού Ρέας Μπέιλυ με τίτλο «Αγάπη και Πέταγμα»

Παράλληλα την ημέρα των εγκαινίων θα γίνει και η παρουσίαση του βιβλίου της Ρέας Μπέιλυ με τίτλο «Κύκλος Ζωής» από την κα Χρυσόθεμις Χατζηπαναγή, φιλόλογο, συγγραφέα, κριτικό.

Στην έκθεση περιλαμβάνονται έργα που έγιναν κυρίως κατά την διάρκεια του εγκλεισμού.

Όπως αναφέρει η εικαστικός «Το να μείνω σπίτι για μεγάλη χρονική περίοδο, δημιουργώντας έργα, αποτελεί συνηθισμένη κατάσταση για τους καλλιτέχνες. Αυτό απετέλεσε για εμένα μια ευκαιρία να μαζέψω την ενέργεια μου στο κέντρο του ΕΙΝΑΙ όπου υπάρχει γαλήνη και φως, στο κέντρο του κυκλώνα όπου δεν υπάρχει χρόνος.»

Η έκθεση περιλαμβάνει έργα φτιαγμένα από μαλλί και ύφασμα (τα δύο εξ αυτών φέρουν τον τίτλο «Αγάπη» και «Πέταγμα»), κυκλικά έργα με λάδι σε καμβά καθώς και έργα με κάρβουνο και πέτρα σε χαρτί. Όλα τα έργα προσκομίζουν θετικούς κραδασμούς γιατί αυτό χρειαζόμαστε για να ανελιχθούμε συλλογικά.

Info
Eγκαίνια Πέμπτη 3 Μαρτίου 2022
Γκαλερί Marginalia 19.00-22.00
Αρχιεπισκόπου Κυπριανού 15, Στρόβολος
Διάρκεια μέχρι 19 Μαρτίου 2022
Ώρες λειτουργίας Τρ.-Παρ. 10.00 – 12.30 & 17.00 – 20.00
Σαβ. 10.30 – 13.00

Η Μαγεία της Ιταλικής Όπερας στο Μαρκίδειο

Κατερίνα Σάββα (σοπράνο) – Ivelina Ruseva (πιάνο)

Η νεαρή σοπράνο Κατερίνα Σάββα και η πιανίστας Ivelina Ruseva σας προσκαλούν σε ένα μουσικό αφιέρωμα στην Ιταλική Όπερα, στο Μαρκίδειο Θέατρο Πάφου.

Μετά την πρώτη τους παρουσίαση ως ντουέτο πριν από έξι χρόνια στο Τεχνόπολις 20, η Κατερίνα και η Ivelina, επιστρέφουν για ένα όμορφο μουσικό ταξίδι στην Ιταλική Όπερα. Η νέα και ταλαντούχα σοπράνο, απόφοιτος του Mozarteum University Salzburg και του Guildhall School of Music and Drama, London, μαζί με την έμπειρη πιανίστα Ivelina από την Βουλγαρία, θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα το οποίο θα περιλαμβάνει κομμάτια από Ιταλικές Όπερες γραμμένα από τους A. Scarlatti, G.B. Pergolesi, W.A. Mozart, G. Rossini, G. Donizetti, V. Bellini, G.Verdi, G. Puccini, S. Donaudy.

Info
Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022
Mαρκίδειο Πάφου, 20.00.
Ανδρέα Γερούδη 27, Πάφος
Εισιτήρια €15/ €8
Προπώληση Τεχνόπολις 20 Δευ. – Παρ. 09.00 – 13.00
Πληροφορίες: 70002420
Safe Pass απαραίτητο

«Premier 4» από τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου στο Ριάλτο

O εξαίρετος μαέστρος Alexander Vitlin ενώνει τις δυνάμεις του με τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου για να παρουσιάσουν τις πρεμιέρες έργων δύο σύγχρονων συνθετών: της Dobrinka Tabakova και του Robert Hovanesyan, καθώς και έργα Igor Stravinsky και Moritz Moszkowski.

Σε παγκύπρια πρεμιέρα θα παρουσιαστεί το συναισθηματικά φορτισμένο Κοντσέρτο για βιολοντσέλο και έγχορδα της πολυβραβευμένης συνθέτριας Dobrinka Tabakova ενώ το “Carpe Diem” - Κοντσερτίνο για όμποε και έγχορδα του βιολιστή μας και συνθέτη Robert Hovanesyan θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά. Η μεσαία κίνηση του κοντσερτίνου γράφτηκε εις μνήμην του Krasen Penev, βιολιστή της ορχήστρας μας, που χάσαμε πριν από ένα χρόνο.

Ως σολίστ, ερμηνεύουν δύο κορυφαίοι της ορχήστρας: ο κορυφαίος βιολοντσελίστας Jakub Otčenášek και ο κορυφαίος ομποΐστας Simeon Spasov, στον οποίο είναι αφιερωμένο το “Carpe Diem”.
Για το νεοκλασικό κοντσέρτο του “Dumbarton Oaks”, ο Stravinsky αντλεί έμπνευση από τα Βραδεμβούργια Kοντσέρτα του Johann Sebastian Bach, ενώ ο Moszkowski, στους γεμάτους πάθος 5 Ισπανικούς χορούς του, βρίσκει έμπνευση στο Ισπανικό φολκλόρ.

Ιgor Stravinsky: Κοντσέρτο σε Μι ύφεση μείζονα (“Dumbarton Oaks”)
Dobrinka Tabakova: Κοντσέρτο για βιολοντσέλο και έγχορδα [Παγκύπρια πρεμιέρα]
Robert Hovanesyan: “Carpe Diem” – Koντσερτίνο για όμποε και έγχορδα [Παγκόσμια πρεμιέρα]
Moritz Moszkowski: 5 Iσπανικοί χοροί, έργο 12 (ενορχήστρωση: Alexander Vitlin)

Σολίστ: Jakub Otčenášek (βιολοντσέλο), Simeon Spasov (όμποε)

Μαέστρος: Alexander Vitlin

Info
Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022
Θέατρο Ριάλτο, 20.30
Ανδρέα Δρουσιώτη 16
Πλ. Ηρώων Λεμεσός
Διάρκεια: 65'
Πληροφορίες 77777745
E-ticket: www.rialto.com.cy , Rialto App