Loading...
Η Κύπρος έχει μια σειρά από πανέμορφες θάλασσες, με γαλάζια σημαία, κρυμμένες ή πολυσύχναστες στις οποίες μπορείς να καταφύγεις το Σάββατο ή την Κυριακή, για να αράξεις με τις ώρες. Μπορεί όμως να μην θέλεις να βγεις στην ήλιο, να θέλεις να κάνεις κάτι λίγο πιο ουσιαστικό, να ανακαλύψεις κάτι νέο, να περπατήσεις μέσα στη φύση, να δροσιστείς στα κρύα νερά των καταρρακτών.
Κρεμιώτης, Κρήτου Τέρρα
Ένα μονοπάτι της φύσης που καταλήγει σε μία σπηλιά την οποία αν διασχίσεις θα βγεις σε ένα πανέμορφο τοπίο με τον καταρράχτη. Εναλλακτικά υπάρχει και ο μικρός καταρράκτης μόλις κατέβεις την κατηφόρα από το χωριό. (φωτογραφία: @frizzyhairedadventurer)
Χαντάρα, Φοινί
Η πρόσβαση στον επιβλητικό καταρράκτη στο Φοινί του Τροόδους γίνεται μέσω ενός σύντομου χωματόδρομου, και όταν φτάσεις εκεί θα τον δεις να αναδύεται μέσα από μια άγρια βλάστηση, χαρείζοντας ένα μοναδικό θέαμα. (φωτογραφία: @kyrostheophanous)
Μέσα Ποταμός, Μονιάτης
Ο επισκέπτης μπορεί να οδηγηθεί σε αυτόν από τον Σαϊττά όπου η απόσταση είναι 5 χιλιόμετρα χωματόδρομος, και από το χωριό Μονιάτης 5,5 χιλιόμετρα χωματόδρομος, από το χωριό Πάνω Πλάτρες 6 χιλιόμετρα χωματόδρομος, από το χωριό Κάτω Αμίαντος 7 χιλιόμετρα χωματόδρομος και από τον εκδρομικό χώρο Μέσα Ποταμού μέσω κατηφορικού μονοπατιού μήκους 200 μέτρων. (φωτογραφία: @nikolas_hadjiktoris)
Μιλλομέρη, Πλάτρες
Ο καταρράκτης του Μιλλομέρη,όπως κι εκείνος των Καληδονιών, σχηματίζεται από τα νερά του ποταμού Κρυού. Βρίσκεται νοτιοανατολικά των Πλατρών και μπορείτε να φτάσετε εκεί με αυτοκίνητο από χωμάτινο δρόμο ή με τα πόδια, ακολουθώντας το ομώνυμο Μονοπάτι της Φύσης. (φωτογραφία: @pantelis.glossy)
Καληδόνια, Τρόοδος
Ο καταρράκτης των Καληδονιών θεωρείται ο πιο ελκυστικός και ψηλότερος καταρράκτης της Κύπρου. Μπορείς να φτάσεις στον καταρράκτη μέσω του μονοπατιού μελέτης της φύσης, από την πλατεία Τροόδους και περνώντας πάνω από το γραφικό καταρράκτη των Καληδονίων. Μπορείς, εναλλακτικά, να ξεκινήσεις από Πλάτρες αλλά η διαδρομή είναι ανηφορική. (φωτογραφία: @dimispapa.photography)