ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

5 σειρές παρόμοιες με το Bridgerton που πρέπει να δεις

ΜΑΡΙΑ ΦΑΝΤΗ

Αγαπάμε πολύ τις ρομαντικές σειρές εποχής, έτσι ήταν αναμενόμενο ότι θα βλέπαμε αμέσως τη σειρά του Netflix, «Bridgerton». Η σειρά εποχής έχει γίνει το τηλεοπτικό «κόλλημα» της νέας χρονιάς και με το άκουσμα της ανακοίνωσης για τη δεύτερη σεζόν εντός του έτους οι fans ξετρελάθηκαν.

Η ρομαντική σειρά σημείωσε ρεκόρ τηλεθέασης στην πλατφόρμα, με πάνω από 63 εκατομμύρια προβολές μέσα σε 28 μέρες από την πρεμιέρα της. Μέχρι όμως να ξαναρχίσει η σειρά που έγινε εμμονή, θα πρέπει να βρούμε άλλες να αντικαταστήσουν το κενό αυτό και να κινούνται σε ανάλογο ύφος.

Ακολουθούν 5 προτάσεις σειρών εποχής παρόμοιες με το «Bridgerton», γεμάτες ρομάντζο και ίντριγκες.

Downton Abbey

Η υποχώρηση της αριστοκρατίας και η άνοδος της αστικής τάξης, οι αγώνες του εργατικού κινήματος, της απελευθέρωσης των γυναικών και οι μεγάλες κοινωνικές αλλαγές καταγράφονται μέσα από τη ζωή στα σαλόνια και τα υπόγεια του πύργου του Ντάουντον, τις δύο πρώτες δεκαετίες του 20ού αιώνα. Η ζωή στον πύργο κυλά σε δύο επίπεδα: το πρώτο είναι αυτό της οικογένειας που ζει στην απόλυτη ευμάρεια, με επίκεντρο τις διαπροσωπικές σχέσεις των τριών νεαρών κοριτσιών της οικογένειας. Το δεύτερο επίπεδο είναι η ζωή των υπηρετών της οικογένειας, μιας μεγάλης ομάδας ανθρώπων που ζουν στον μικρόκοσμο του κτήματος, αποκλεισμένοι από κάθε είδους κοινωνική ζωή. Μέσα από τη σειρά, καταγράφονται οι σχέσεις μεταξύ τους, οι προσωπικές φιλοδοξίες ανέλιξης στον κόσμο των υπηρετών αλλά και η κοινωνική ανισότητα μεταξύ εκείνων και των ευγενών. Η σειρά διαθέτει 6 σεζόν. Τη σειρά μπορείτε να τη βρείτε στο Netflix.

Dickinson

Στη Μασαχουσέτη του 19ου αιώνα, μια νεαρή κοπέλα θέλει να σπάσει τους πιεστικούς κοινωνικούς κανόνες που την κρατάνε δέσμια των σπιτικών ευθυνών, και εκφράζει κάθε της συναίσθημα και θέλω μέσα από ποίηση αδημοσίευτη και αντισυμβατική. Μέσα από αυτή την ιστορία ενηλικίωσης, η σειρά χρωματίζει το πορτρέτο μιας καταπιεσμένης γυναίκας που θέλει να ζει, να δημιουργεί και να ερωτευτεί πέρα από τα κοινωνικά στερεότυπα. H σειρά ξεκίνησε τη δεύτερη σεζόν της στις 8 Ιανουαρίου. Προβάλλεται από την Apple TV.

Vanity Fair

Μια συμπαραγωγή του βρετανικού ITV με την Amazon, που βασίζεται στο ομότιτλο κλασικό μυθιστόρημα του Ουίλιαμ Μέικπις Θακερέι, σε μια νέα προσαρμογή από την Γκουίνεθ Χιουζ. Η σειρά διαδραματίζεται στο Λονδίνο, στα τέλη του 19ου και στις αρχές του 20ού αιώνα, με φόντο τους Ναπολεόντειους Πολέμους. Διηγείται την ιστορία της Μπέκι Σαρπ, μιας φιλόδοξης νέας κοπέλας, κόρης Άγγλου καλλιτέχνη και Γαλλίδας τραγουδίστριας, που γνωρίζει την ορφάνια πολύ νωρίς. Η Μπέκι Σαρπ είναι αποφασισμένη να ξεφύγει από την ταπεινή της καταγωγή και να αναρριχηθεί στις ανώτερες κοινωνικές τάξεις της Αγγλίας με κάθε κόστος. Επιστρατεύει τη γοητεία, την καλλιέργεια και την εξυπνάδα της για να μπει στον κόσμο των πλουσίων, πιστεύοντας ότι θα κερδίσει την ευτυχία. H μίνι σειρά αυτή αποτελείται από 7 επεισόδιά.

Harlots

Οι θαυμαστές της σειράς «Harlots» περίμεναν έναν χρόνο να μάθουν πότε θα προβληθεί η τέταρτη σεζόν, το Hulu όμως αποφάσισε να την ακυρώσει και έτσι δεν θα κυκλοφορήσει νέος κύκλος.

Η σειρά δείχνει εξαιρετικά μία άλλη πλευρά της ιστορίας του 18ου αιώνα, μία πλευρά που αγνοούνταν. Στο Λονδίνο του 1763, εν μέσω της γεωργιανής περιόδου, το 1/5 των γυναικών εργάζεται σε οίκους ανοχής. Στην πόλη δύο είναι οι πιο περιβόητοι οίκοι ανοχής, της Margaret Wells και της Lydia Quigley, οι οποίοι ανταγωνίζονται μεταξύ τους, καθώς το παρελθόν ενώνει τις δύο γυναίκες. Μέχρι πού θα φθάσουν για να εξοντώσει η μία την άλλη, ζώντας σε μία εποχή που τόσοι τις επισκέπτονται και άλλοι τόσοι τις κατηγορούν ως μάγισσες;

The Tudors

Ιστορική, δραματική σειρά συμπαραγωγής Ιρλανδίας, Καναδά και ΗΠΑ (2007-2010), που περιγράφει τη γεμάτη με ίντριγκες ζωή του Ερρίκου του 8ου, από τον χρόνο που ανέλαβε τον θρόνο της Αγγλίας μέχρι τον θάνατό του.