ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

6 «άγνωστα» εστιατόρια με απρόσμενα ωραίο φαγητό στη Λευκωσία

WIZ TEAM

Ένα πιάτο φαγητό ή ένα δείπνο αποτελεί μια απρόσμενη έκπληξη και ικανοποιεί τον ουρανίσκο όταν το δοκιμάσετε σε ένα νέο χώρο που ανακαλύψατε ή επισκεφθήκατε για πρώτη φορά. Μπορεί να απορήσετε γιατί το λέμε αυτό. Όπως ανακαλύπτουμε νέα μέρη στα ταξίδια μας, έτσι και τα ταξίδια στη γεύση με την ανακάλυψη γαστρονομικών θησαυρών κρύβουν τη δική τους απόλαυση. Εμείς προτείνουμε 6 χώρους που το πιο πιθανό είναι ότι έχετε περάσει απ’ έξω αρκετές φορές, όμως δεν τους έχετε επισκεφθεί.

Jasmine Gastrobar


Προσεγμένο bar-restaurant που συναντάμε στη Λακατάμια, αποτελεί ιδανική επιλογή για τους λάτρεις των ωραίων γεύσεων και κοκτέιλ. Το μενού του μαγαζιού προτείνει μια σειρά οικείων γεύσεων από τη μεσογειακή κουζίνα με επιρροές από τη διεθνή κουζίνα και κυπριακά υλικά, που επιμελήθηκε ο executive chef Γιάννης Στανίτσας. Επικεφαλής της δημιουργικής του ομάδας είναι ένας νέος και πολλά υποσχόμενος chef, ο Κωνσταντίνος Γεωργίου. Ο έντονος petrol χρωματισμός σε συνδυασμό με μια minimal αισθητική προσέγγιση, δημιουργούν μια καθηλωτική ατμόσφαιρα.   Το παζλ συμπληρώνει το bar με signature cocktails αλλά και κλασικά σε μια διαφορετική εκδοχή που επιμελήθηκε ο Δημήτρης Παπαϊωάννου. (Αρχιεπισκόπου Μακαρίου ΄Γ 310, Λακατάμια, Λευκωσία, τηλ.22662020)

ΤΟΠΙΚΑ meze bar


Σε ένα περιβάλλον καλαίσθητο, παρεΐστικο και διαμορφωμένο με τρόπο που μετατρέπει μία επίσκεψη σε μία μοναδική γαστρονομική εμπειρία, θα απολαύσετε προσεγμένη μεσογειακή κουζίνα με έθνικ πινελιές που σας ταξιδεύει από το Ιράν μέχρι την Ιταλία, πάντα όμως με σταθερό σημείο αναφοράς τις εξαιρετικές πρώτες ύλες της κυπριακής κουζίνας. Με τα χρώματα της Μεσογείου αλλά και τον ευρωπαϊκό αέρα του Λονδίνου το μαγαζί στήθηκε με πάθος και μεράκι γι' αυτό που κάνουν οι ιδιοκτήτες του. Τα νόστιμα και πρωτότυπα tapas πιάτα τους είναι σχεδιασμένα για προσφέρουν to share απολαύσεις. Μάλιστα πρόσφατα η σεφ τους Βάγια Σταυρακάκη, χρησιμοποίησε όλο της το μεράκι και φαντασία για την δημιουργία νέων και λαχταριστών πιάτων. (Χριστόδουλου Σώζου 2Γ, Λευκωσία, τηλ.94041900)

Bella Vita


Ένα αυθεντικό ιταλικό spot στην καρδιά της παλιάς Λευκωσίας. Σε ένα όμορφα διακοσμημένο παραδοσιακό κτήριο, θα βρεθείτε και θα απολαύσετε φρεσκοψημένες πίτσες, αχνιστές μακαρονάδες και όχι μόνο. Στο μενού θα βρείτε ραβιόλια, σαλάτες, burgers, κοτόπουλο σουβλάκι και διάφορα άλλα. Ο χώρος προσφέρει και περιποιημένη εξωτερική αυλή. Τα Σαββατοκύριακα και με brunch. (Αρχαγγέλου Μιχαήλ 3, παλιά Λευκωσία, τηλ.22262369)

Sonhe all day


Σε ένα χώρο με ιδιαίτερο design, από το πρωί μέχρι το βράδυ θα απολαύσετε από ποιοτικούς καφέδες, αλμυρά σνακ, σαλάτες και νόστιμα σάντουιτς μέχρι κοκτέιλ και ψαγμένες γεύσεις. Στο μενού τους θα βρείτε μπέργκερ, πίτσες, rib eye και διάφορα άλλα πιάτα της διεθνούς κουζίνας. Το Sohne με τη μοντέρνα ατμόσφαιρά του είναι ιδανικό για after work drinks στο κέντρο της πρωτεύουσας αλλά και τα σαββατοκύριακα για brunch. (Παπανικολή 82, Λευκωσία, τηλ.94041351)

Παλαιά Ελιά


Ένα σύγχρονο, ωραίο μεζεδο-εστιατόριο στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου του Κεραυνού στον Στρόβολο. Την προσοχή σίγουρα θα σας τραβήξει η όμορφη αυλή του. Εδώ θα γευτείτε πιάτα στα κάρβουνα, αρνίσιο κότσι, burgers, πίτσες και πολλά άλλα. Ο χώρος λειτουργεί καθημερινά μεσημέρι και βράδυ. Μάλιστα πρόσφατα ένταξαν στο μενού τους το brunch. (Σταδίου 44, Στρόβολος, Λευκωσία, τηλ.22252600)

Interno 3


Στην πολυσύχναστη οδό Μενάνδρου, εκεί που στεγαζόταν το Pyxida Oyster Bar, σε ένα κλασικό σκηνικό με κάποιες μοντέρνες πινελιές, το ιταλικό εστιατόριο σε ταξιδεύει με τις γεύσεις του. Tο Interno 3 είναι δημιουργημένο από τους ιδιοκτήτες του Il Boccon Divino, του εστιατορίου που βρίσκεται στο Eden Square στον Πρωταρά. Το μενού του εστιατορίου πραγματικά κατέχει την ιταλική κουζίνα, με αυθεντικές πρώτες ύλες, προσεκτικά διαλεγμένα υλικά και νόστιμα πιάτα που συνδυάζουν κλασικά υλικά. Μια μεγάλη λίστα από ζυμαρικά, ριζότο, ορεκτικά to share, κυρίως πιάτα με steak αλλά και θαλασσινά, ραβιόλια δεν θα σας απογοητεύσει. Η κάβα του μεγάλη και εντυπωσιακή με πάνω από 100 ετικέτες κρασιών από ξένους αμπελώνες (από Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία και αλλού). Μην παραλείψετε το τιραμισού. (Μενάδρου 3, Λευκωσία, τηλ.22516516)