ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

7 φούρνοι με λαγάνα... αλλιώς

WIZ TEAM

Δεν νοείται Καθαρά Δευτέρα χωρίς λαγάνα, ταραμά και όλα τα νηστήσιμα καλούδια που προβλέπει η μέρα.

Κάθε χρόνο, η λαγάνα, ο γνωστός παραδοσιακός άρτος που παρασκευάζεται από αλεύρι και νερό και σηματοδοτεί την έναρξη της νηστείας της Μεγάλης Σαρακοστής, δοξάζεται και απολαμβάνεται με όλες τις επισημότητες την Καθαρά Δευτέρα. Κατά κανόνα, την απολαμβάνουμε σκέτη, με τη συνοδεία χόρτων και κάποιας αλοιφής, όπως για παράδειγμα ταχίνι και ταραμά.

Οι κανόνες, όμως, κάποια στιγμή καταρρίπτονται. Συγκεκριμένα, βρήκαμε 7 φούρνους στη Λευκωσία οι οποίοι πήραν τη λαγάνα σε άλλο επίπεδο, συστήνοντάς μας την άλλοτε με αλεύρι ολικής αλέσεως, με ελιές και άλλοτε με… κομμάτια σοκολάτας.

Wood N’ Fire
Στον αγαπημένο σύγχρονο συνοικιακό φούρνο του Στροβόλου, θα βρείτε τη λαγάνα σε τρεις διαφορετικές εκδοχές! Πολύσπορη με προζύμι, παραδοσιακή με προζύμι και αρώματα όπως μαστίχα μαχλέπι, γλυκάνισο, κανέλα, αρωματισμένο σουσάμι, αλλά και με παντζάρι. Παράλληλα, για τη μέρα αυτή θα βρείτε στα ράφια του ελιόψωμα, ταχινόπιτες και μπουρέκια στον φούρνο με γέμιση χαλβά. (Τηλ. 22263110. Βυζαντίου 40-42, Στρόβολος)

Honest Bread
Ένας μικρός φούρνος με ιδιαίτερο χαρακτήρα και μοναδικά χειροποίητα προϊόντα στον Στρόβολο. Δίνει ιδιαίτερη έμφαση στις ποιοτικές πρώτες ύλες και τις μέρες αυτές μεταξύ άλλων θα βρείτε  στα ράφια του κλασσικές ταχινόπιτες, ελιόπιτες και την παραδοσιακή λαγάνα με ιδιαίτερα καρικεύματα. (Τηλ. 99948464. Aριστοφάνους 25, Στρόβολος)

Crust + Dough
Λαγάνα με προζύμι, παντζάρι, ταχίνι και κακάο έχετε ξαναδοκιμάσει; Να η ευκαιρία αυτή την Καθαρά Δευτέρα να το κάνετε. Στην πρόσφατη άφιξη της πρωτεύουσας, Crust + Dough, εκτός από τα άλλα καλούδια που βγάζει ο φούρνος θα βρείτε κλασική λαγάνα αλλά και λαγάνα με τα προαναφερόμενα υλικά. Στα συν, το ότι το μαγαζί θα βγάζει φρεσκομυρωδάτες νηστίσιμες τυρόπιττες με τέσσερα τυριά, αλλά και σπανακόπιτα με νηστίσιμη φέτα. (Τηλ. 22270170. Μπουμπουλίνας 14, Λευκωσία)

Θυμωνιά
Εδώ εκτός από την κλασσική, θα βρείτε λαγάνα σε διάφορες παραλλαγές, όπως ολοσίταρη, καλαμποκιού, με τυρί, πολύσπορη, με μέλι και καρύδια, στριφτή με κολοκύθα και σταφίδες, παιδική με σοκολάτα, τσουρεκολαγάνα, παιδική με σοκολάτα, με ελιές και χόρτα, λαγάνα «ιταλιάνο» πίτσα, λαγάνα «μάστερ σιέφ» (ελιά, λιαστή ντομάτα), focaccia italiano, κουλουρολαγάνα του χωριού με σουσαμέλαιο, χορτολαγανόψωμο του μάστρου με προζύμι). (Τηλ.22525500. Πέρα Χωριό-Νήσου, Λευκωσία)

Ζορπάς Bakery
Οι γνωστοί και αγαπημένοι μας φούρνοι, εκτός από τις κλασσικές λαγάνες, θα έχουν στα ράφια τους και λαγάνες με παντζάρι, ελιές, πολύσπορες αλλά και με χαρουπόμελο. Φυσικά, όπως πάντα, στα ράφια των Φούρνων Ζορπάς θα υπάρχουν ειδικά για τη μέρα τα δεκάδες ψωμιά αλλά και πολλά φρεσκοψημένα και μυρωδάτα κουλούρια. (Τηλ. 22871700. Παγκύπρια)

Φούρνοι Κωνσταντινίδης
Ο οικογενειακός φούρνος στον κεντρικό δρόμο των Λατσιών, ήταν από τους πρώτους που ξεκίνησε να διαθέτει υγιεινές επιλογές σε ψωμιά, όπως ψωμί με αλεύρι ζέα αλλά και ψωμιά χαμηλά σε γλουτένη. Για την ημέρα αυτή δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι λαγάνες με αλεύρι ζέας ή με αλεύρι ολικής άλεσης. (Τηλ. 22487566. Λεωφόρος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 79Κ, Λατσιά)

Φούρνος Χρυσοβαλάντου
Στον φούρνο Χρυσοβαλάντου θα βρείτε τη λαγάνα σε δυο διαφορετικές εκδοχές, πολύσπορη και παραδοσιακή. (Τηλ. 22878177. Λυκαβηττού 2, Αρχάγγελος)