ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

7 Ιδέες για online ψυχαγωγία την εβδομάδα της Πρωτοχρονιάς

WIZ TEAM

Μπορεί αυτές οι γιορτές να είναι διαφορετικές και εσωστρεφείς, χωρίς θέατρα, συναυλίες και εορταστικές εκδηλώσεις εντούτοις το Wiz εντόπισε τις πιο ενδιαφέρουσες live διαδικτυακές εκδηλώσεις, σας τις παρουσιάζει και σας εύχεται καλή διασκέδαση.

MOYΣΙΚΗ

Άννα Βίσση LIVE Streaming συναυλία από το Παλλάς

Η Άννα Βίσση έρχεται με μια μοναδική LIVE Streaming συναυλία, ανήμερα την Πρωτοχρονιά από το Θέατρο Παλλάς. Η αγαπημένη ερμηνεύτρια θα μας χαρίσει τις μεγαλύτερες επιτυχίες της και διασκευές-έκπληξη τραγουδιών που αγαπά, εν μέσω των ιδιαίτερων συνθηκών της πανδημίας και του lockdown που διανύουμε. Μία μεγάλη διαδικτυακή συναυλία σε live αναμετάδοση για όλο τον κόσμο, απ’ άκρη σ’ άκρη της γης, για να τραγουδήσουμε όλοι μαζί «Πάει ο παλιός ο χρόνος…».

Μια ακόμη έκπληξη της βραδιάς, είναι το Pre-Show event που θα πραγματοποιηθεί, 45 λεπτά πριν την έναρξη της συναυλίας, στις 20:15. Αποκτήστε το ειδικό εισιτήριο για το Pre-Show και ζήστε από κοντά το εορταστικό κλίμα της Πρωτοχρονιάς, την μαγεία της προετοιμασίας και πρωτοχρονιάτικες εκπλήξεις, δίπλα στην αγαπημένη μας Άννα Βίσση!

Αγοράστε τον κωδικό σας ΕΔΩ

ΠΑΙΔΙ

«Η κυρία Βλεφαρίδου και το πορτραίτο του Άγιου Βασίλη» σε Live Streaming

Μια pocket size χριστουγεννιάτικη παράσταση από το Vlefaro Live Cinema

Φέτος ήταν μια δύσκολη χρονιά για τον Άγιο Βασίλη: Οι τάρανδοι του κρυολόγησαν και τους φρόντιζε όλο τον χειμώνα, τα κοράκια έφαγαν όλα τα κολοκυθάκια του από τον λαχανόκηπο, το πιάνο του ξεκουρδίστηκε από το υπερβολικό κρύο (και άντε να βρεις χορδιστή τέτοια εποχή στον Βόρειο Πόλο), όσο κι αν έψαξε δεν βρήκε πουθενά το αγαπημένο του βιβλίο «το εγχειρίδιο του καλού Άγιου Βασίλη» και, σα να μην έφταναν όλα αυτά, καθώς στόλιζε το μεγάλο έλατο στην αυλή του, έπεσε και στραμπούληξε τον αστράγαλο του.

Για να τον κάνουν να ευθυμήσει, τα ξωτικά του αποφασίζουν να του κάνουν ένα ιδιαίτερο δώρο-έκπληξη: έναν πίνακα ζωγραφικής με το πορτραίτο του. Και ποιος θα ήταν καταλληλότερος για να το φιλοτεχνήσει; – Μα φυσικά η κυρία Ζωγραφιά Βλεφαρίδου.

Όμως, ο Άγιος Βασίλης δεν περιγράφεται με λέξεις, ούτε αποτυπώνεται η μορφή του σε μια απλή φωτογραφία. Τα ξωτικά του ετοιμάζουν, λοιπόν, για την κυρία Βλεφαρίδου ένα μεγάλο και αλλόκοτο ποίημα για να αποδώσουν τα χαρακτηριστικά του αγαπημένου τους Άγιου, και όλα όσα τον περιβάλλουν στην καθημερινότητά του.

Ο ντροπαλός γραμματέας της κυρίας Βλεφαρίδου, Κύριος Ιγνάτιος, η σιωπηλή βοηθός της, Δεσποινίς Σου και το απαιτητικό τρελο-ξωτικό του Άγιου Βασίλη, Ρίζι-Μίζι, προσπαθούν να βοηθήσουν την κυρία Βλεφαρίδου στη δημιουργία του πορτραίτου, πολλές φορές με απόλυτη αποτυχία.

Θα καταφέρει, άραγε, η κυρία Βλεφαρίδου να ικανοποιήσει τις προσδοκίες των ξωτικών; Και ο πίνακας; Θα φτάσει τελικά στα χέρια του Άγιου Βασίλη;

Συντελεστές
Σκηνοθεσία, σκηνογραφία: Θάνος Κοσμίδης – Αγγελική Μπόζου
Κείμενο, μουσική, πλήκτρα, γιουκαλίλι, Ξωτικό Ρίζι-Μίζι: Θάνος Κοσμίδης
Κατασκευές, live ζωγραφική, Δεσποινίς Σου / κα Βλεφαρίδου: Αγγελική Μπόζου
Πλήκτρα, γιουκαλίλι, Κύριος Ιγνάτιος: Αλέξης Ιωάννου
Κατασκευή σκηνικών: Ηλίας Κοέν/Sektor30
Φωτισμοί: Νύσος Βασιλόπουλος
Μακιγιάζ: Μαρίνα Σταθοπούλου

Info
Από 22 Δεκεμβρίου 2020 έως και 5 Ιανουαρίου 2021
Kαθημερινά στις 17.30
Παρακολουθήστε δωρεάν την παράσταση EΔΩ

«Ο Σέρλοκ Χολμς και ο κλέφτης των Χριστουγέννων» σε Live Streaming

Ο διάσημος ήρωας του Άρθουρ Κόναν Ντόυλ μας καλεί να τον ακολουθήσουμε στο χριστουγεννιάτικο Λονδίνο. Μέσα στο χαρούμενο βουητό της πόλης και ενώ όλοι ανταλλάσσουν δώρα, ο Σέρλοκ Χολμς νοιάζεται μόνο για ένα πράγμα: για την υπόθεση του κλέφτη των Χριστουγέννων. Ψάχνει το γαλάζιο πετράδι, κυνηγάει τη μυστηριώδη γαλοπούλα και, κάτω από τις χιονισμένες στέγες, ανακαλύπτει στοιχεία που θα τον οδηγήσουν όλο και πιο κοντά… όχι μόνο στη λύση του μυστηρίου αλλά και στο νόημα των Χριστουγέννων. Στον Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού στήνεται μια παράσταση για μικρούς και μεγάλους: οι ηθοποιοί ζωντανεύουν με τρόπο μαγικό -ταχυδακτυλουργικό σχεδόν- τους δρόμους, τις μυρωδιές και το ψιλόβροχο του γιορτινού Λονδίνου. Μεταμορφώνονται σε όλους τους αξιαγάπητους και αξιοπερίεργους χαρακτήρες που συναντάει ο Σέρλοκ και βάζουν τα παιδιά (αλλά και τους γονείς) σ’ ένα παιχνίδι μυστηρίου όπου θα σκεφτούν πολύ και θα γελάσουν ακόμα περισσότερο

Συντελεστές
Κείμενο-Σκηνοθεσία: Βασίλης Μαυρογεωργίου
Μουσική: Νίκος Κυπουργός
Στίχοι τραγουδιών: Νίκος Κυπουργός- Βασίλης Μαυρογεωργίου
Σκηνικά: Θάλεια Μέλισσα
Κοστούμια: Ιφιγένεια Νταουντάκη
Κίνηση – Χορογραφίες: Πάρης Μαντόπουλος
Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Καλή Βοϊκλή
Βοηθός Σκηνογράφου: Διαλεχτή Πουρσανίδου

Ερμηνεύουν (αλφαβητικά): Άνδρη Θεοδότου, Αριάδνη Καβαλιέρου, Μιχάλης Κουτσκουδής, Νίκος Κουρής, Μιχάλης Πανάδης

Ιnfo
Από 23 Δεκεμβρίου 2020 έως και 5 Ιανουαρίου 2021
Kαθημερινά στις 19.00
Δείτε την παράσταση Eδώ

«Μια Χριστουγεννιάτικη ιστορία» σε online streaming

Ο πλούσιος και τσιγκούνης Εμπενίζερ Σκρουτζ (Θανάσης Κουρλαμπάς), ο οποίος μισεί κυριολεκτικά τα Χριστούγεννα, βιώνει μέσα σε μία μόνο νύχτα, μία αποκάλυψη τρομαχτική, μα συνάμα τόσο λυτρωτική! Έπειτα από την «επίσκεψη» του νεκρού συνεταίρου του, Τζέικομπ Μάρλεϊ (Γεράσιμος Σκιαδαρέσης σε βίντεο), τον επισκέπτονται τρία Πνεύματα. Το Πνεύμα των Χριστουγέννων του Παρελθόντος, το Πνεύμα των Χριστουγέννων του Παρόντος και το Πνεύμα των Χριστουγέννων του Μέλλοντος. Ο άσπλαχνος Σκρουτζ, αγγίζοντας συναισθήματα που είχε για χρόνια ξεχασμένα, μαλακώνει και πλημμυρίζει Αγάπη μαθαίνοντας να γιορτάζει τα Χριστούγεννα -αλλά και κάθε ημέρα- όπως τους αξίζει!

Παίζουν:
Θανάσης Κουρλαμπάς, Ορέστης Τρίκας, Κωνσταντίνος Μπάζας, Νίκος Βατικιώτης, Κατερίνα Νικολοπούλου, Αλεξία Στολιδάκη, Παναγιώτα Χαϊδεμένου, Γιάννης Φιλίππου, Βασίλης Φακανάς, Κατερίνα Κωνσταντέλλου, Μελισσάνθη Ρεγκούκου, Άννα Μάγκου, Φώτης Κουτρουβίδης, Ιωάννα Δαρμή και ο μικρός Φαίδων Καχτίτσης.
Σε video ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης.
Τη φωνή του χαρίζει ο Μάνος Ζαχαράκος.

Ιnfo
Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2020- Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021
Διάρκεια παράστασης: 85’
Εισιτήριο: 9€
Διάθεση εισιτηρίων
Ηλεκτρονικά στο https://www.ticketmaster.gr/ticketmaster_se_2005164.html  
Τηλεφωνικά 2108938111 (ΤicketΜaster)

Xριστουγεννιάτικο Διαδικτυακό χωριό by LVP

O Φώτης Σπύρος και ο Νίκος Χρηστίδης εμπνεύστηκαν και υλοποιούν για τα εφετινά Χριστούγεννα, μια πρωτότυπη ιδέα που αξιοποιεί τις δυνατότητες της τεχνολογίας και του διαδικτύου προσαρμοσμένη στις συνθήκες που επιβάλλει η υγειονομική κρίση. Με εμπειρία και αγάπη για το παιδικό θέαμα και το παιδί, η εταιρεία τους, Long Vehicle Productions, δημιούργησε το Χριστουγεννιάτικο Διαδικτυακό Χωριό με τη συμμετοχή σπουδαίων καλλιτεχνών που έχουν διακριθεί στα θεάματα και τις δραστηριότητες για παιδιά.

Η πλατφόρμα θα είναι διαθέσιμη από 12 Δεκεμβρίου και για ένα μήνα για 16 ώρες το 24ωρο (8:00 - 00:00). Στις ώρες 16:00 έως 22:00 η σύνδεση θα είναι ζωντανή.

Info
Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2020- Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021
Εισιτήρια:
1-DAY PASS €4
3-DAY PASS €10
10-DAY PASS €18
ALL-DAYS (23) PASS €30 |
www.soldoutticketbox.com 

ΧΟΡΟΣ

«Η Λίμνη των Κύκνων» σε On Line Streaming

Το διασημότερο μπαλέτο όλων των εποχών, «Η Λίμνη των Κύκνων» του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι, ανεβαίνει σε Hi definition πολυκάμερη μαγνητοσκόπηση από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Μια μοναδική ευκαιρία να απολαύσετε το φημισμένο The Moscow Ballet – Russian Ballet Theater, μια από τις πιο αναγνωρίσιμες δυνάμεις του κλασικού χορού της Μόσχας.

Info
Διαθέσιμο απο 19 εως 31 Δεκεμβρίου οποιαδήποτε ώρα η μέρα.
Eισιτήρια Εδώ

ΘΕΑΤΡΟ

«Ευρυδίκη» Real Time Live Streaming  

Τον καλλιτέχνη δεν τον χτυπά το κτήνος, εκείνος το δαμάζει.

Η Ευρυδίκη της Sarah Ruhl σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου, μία από τις σημαντικότερες παραστάσεις της τελευταίας δεκαετίας για το θέατρο Πορεία, με πολλά βραβεία και εξαιρετικές κριτικές, επιστρέφει και ξανασυστήνεται στο κοινό με έναν εξαιρετικό θίασο.

Ένα συγκινητικό έργο, σκηνοθετημένο ως underground μιούζικαλ, με την πρωτότυπη μουσική της Κατερίνας Πολέμη να ερμηνεύεται ζωντανά επί σκηνής από ένα εμπνευσμένο σύνολο ηθοποιών και μουσικών.

Η πολυβραβευμένη Αμερικανή συγγραφέας και υποψήφια για βραβείο Pulitzer, Sarah Ruhl, δανείζεται τον πασίγνωστο μύθο του Ορφέα και της Ευρυδίκης, για να γράψει ένα σύγχρονο έργο που μιλάει με χιούμορ και ευαισθησία για την παντοτινή αγάπη και τα λεπτά όρια που χωρίζουν τη ζωή από τον θάνατο.

Info
Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2021
Ωρα 21.00
Προπώληση https://poreiatheatre.com/