ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

8 ρομαντικές ταινίες για το weekend

WIZ TEAM

Love is in the air αυτό το σαββατοκύριακο, λόγω της γιορτής του Αγίου Βαλεντίνου. Με αυτή την αφορμή η συντακτική ομάδα του WiZ ετοίμασε μία λίστα με τις αγαπημένες μας ρομαντικές ταινίες για να γιορτάσετε την ημέρα των ερωτευμένων. Φυσικά δεν βάλαμε όλες τις επικές ρομαντικές ιστορίες που έγραψαν ιστορία στη μεγάλη οθόνη για να μην πάθετε και overload από τον πολύ έρωτα.

Πάρτε θέση λοιπόν στον καναπέ σας με μια κουβερτούλα, χαλαρώστε και απολαύστε ξανά ή πρώτη φορά αγαπημένες ρομαντικές ταινίες.

The Notting Hill

Πρόκειται για μία κομεντί που δεν αναλώνεται σε φτηνούς ρομαντισμούς. Σκιαγραφείται με ευαίσθητες πινελιές η ζωή της παρέας του Notting Hill, κάνοντας αρκετές φορές το κοινό να δακρύσει, κυρίως όταν όλοι οι φίλοι είναι μαζεμένοι γύρω από ένα τραπέζι και διηγούνται δικές τους ιστορίες. Το στόρι της ταινίας είναι ως εξής: Η διασημότερη σταρ του Χόλιγουντ γνωρίζεται τυχαία μ' ένα Λονδρέζο βιβλιοπώλη, αλλά όταν η φιλία τους αρχίζει να μετατρέπεται σε ρομαντικό φλερτ, ανακύπτουν όλα εκείνα τα προβλήματα που χωρίζουν έναν κοινό θνητό από μια θεά της σόου μπίζνες. Με πρωταγωνιστές τους Τζούλια Ρόμπερτς και Χιου Γκραντ και τα διαχρονικά ερωτικά κομμάτια που τη στολίζουν, η ταινία αυτή είναι ιδανική να σας βάλει στο mood ότι πάντα η αγάπη νικά.

500 Days of Summer 


Το 500 days of summer, όπως δηλώνεται στην αρχή της ταινίας, είναι μια ιστορία για την αγάπη αλλά όχι μια ιστορία αγάπης. Ο Τομ, εργαζόμενος σε εταιρία ευχαριστήριων καρτών και επίδοξος αρχιτέκτονας, γνωρίζει τη Σάμερ και αμέσως την ερωτεύεται παράφορα. Μετά από πολλές ανεπιτυχείς προσπάθειες να την κερδίσει, τελικά συνάπτουν μια σχέση, η οποία με τα πολλά σκαμπανεβάσματά της μας μαθαίνει πολλά για τον έρωτα και τα σχετικά με αυτόν συναισθήματα. Πρόκειται για μια από τις πιο διασκεδαστικές αισθηματικές ταινίες/ρομαντικές κομεντί, που δεν κατακλύζεται από τις συμβάσεις του είδους.

P.S. I love you

Το P.S I Love You είναι μια ρομαντική ταινία που απέσπασε πολύ καλές κριτικές όταν παίχτηκε στη μεγάλη οθόνη, το 2007. Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός Χίλαρι Σουάνκ είχε αναλάβει τον ρόλο της χήρας, ενώ ο Τζέραρντ Μπάτλερ ήταν ο αδικοχαμένος άντρας της. Το στόρι της ταινίας βρίσκει τη Χόλι να χάνει ξαφνικά τον άντρα της Τζέρι, τον έρωτα της ζωής της, λόγω ασθένειας, και μαζί χάνει τη γη κάτω από τα πόδια της. Εκείνο που την κρατάει είναι τα γράμματα του Τζέρι που φτάνουν στα χέρια της μυστηριωδώς, εμψυχώνοντάς την να συνεχίσει τη ζωή της. Σε αυτή την κατεύθυνση βοηθούν οι φίλες της και η μητέρα της.

Blue Valentine

Μια νύχτα σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου είναι μια βασανιστική εμπειρία για τους δυο τους, καθώς ο Ντιν επιθυμεί να ανανεώσει τους όρκους αναμασώντας τη σχέση τους, κολλημένος στην ιδέα της αιώνιας συμβίωσης, ενώ η Σίντι έχει πετάξει, χωρίς ωστόσο να νιώθει καλά με τον εαυτό της ή να έχει βρει τον αντικαταστάτη του. Η Μισέλ Γουίλιαμς και ο Ράιαν Γκόσλινγκ είναι οι πρωταγωνιστές της ταινίας.

Α star is born

Η ταινία αυτή είναι το τρίτο remake της διαχρονικής και αξεπέραστης ιστορίας ενός καταδικασμένου έρωτα στον λαμπερό κόσμο του θεάματος. Το στόρι της ταινίας βρίσκει τον Τζάκσον Μέιν που είναι ένας αλκοολικός ροκ-κάντρι σταρ που ερωτεύεται μια νεαρή τραγουδίστρια και τη βοηθά να απογειώσει το ταλέντο της. Όταν όμως εκείνη καταξιώνεται, η σχέση τους και η καριέρα του αρχίζουν να καταρρέουν.

Crazy, Stupid, Love.

Ένας 45χρονος σύζυγος και πατέρας νομίζει ότι ζει το αμερικανικό όνειρο: έχει παντρευτεί τον σχολικό του έρωτα, έχει μία καλή δουλειά, ζει στο σπίτι με τον λευκό φράχτη. Μέχρι που η σύζυγός του τού ανακοινώνει ότι... έχουν προβλήματα στον γάμο τους και τον απατά. Χωρισμένος και καταρρακωμένος δέχεται τις συμβουλές του Τζέικομπ - ενός 30χρονου καρδιοκατακτητή, ο οποίος δεν παίρνει τον έρωτα σοβαρά, αλλά ζει τη ζωή του ένα one-night stand τη φορά. Ο Τζέικομπ θα κάνει ένα εντυπωσιακό make over στον διαζευγμένο μεσήλικα, τη στιγμή όμως που θα τον πείσει ότι οι έρωτες είναι μόνο για μικρά, ανόητα παιδιά, θα ερωτευτεί κι ο ίδιος. Τώρα ήρθε η σειρά του 45άρη να συμβουλεύσει τον αλαζονικό πιτσιρικά.

Sweet November

 

Εκτός από ένα εξαιρετικό τραγούδι για soundtrack η ταινία Sweet November μάς μαθαίνει αρκετά πράγματα. Η Σάρα, μια γυναίκα που οι ερωτικές της σχέσεις διαρκούν ακριβώς ένα μήνα, επιλέγει ως εραστή του Νοέμβρη έναν εργασιομανή διαφημιστή, από τον οποίο ζητά να παρατήσει γι' αυτό το διάστημα κάθε επαγγελματική δραστηριότητα ώστε να είναι όλος δικός της. Οι εκπληκτικοί Κιάνου Ριβς και Σαρλίζ Θερόν στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

La La Land

Δύο νέοι συναντιούνται στις ανηφόρες των χολιγουντιανών λόφων στο Λος Άντζελες, την πόλη όπου γεννιούνται και πεθαίνουν τα όνειρα και ξεκινά ο ανεξήγητα μαγικός έρωτάς τους. Εκείνος είναι ένας πιανίστας της τζαζ και εκείνη μια σερβιτόρα που θέλει να γίνει μεγάλη ηθοποιός, που ταυτόχρονα προσπαθούν να φτάσουν τους στόχους τους. Πρωταγωνιστές της ταινίας οι Ράιαν Γκόσλινγκ και Έμα Στόουν.