ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

9 βρετανικές σειρές στο Netflix που αξίζουν

ΜΑΡΙΑ ΦΑΝΤΗ

Το τελευταίο διάστημα έχουμε την ευκαιρία να βλέπουμε όλο και περισσότερες τηλεοπτικές σειρές και ταινίες και να ανακαλύπτουμε νέες που μας κάνουν να κολλάμε στο μαγικό κουτί που ονομάζουμε τηλεόραση.

Οι βρετανικές παραγωγές είναι γεμάτες μυστήριο, φόνους, ανατροπές. Αρκετές από αυτές αποδίδουν την ατμόσφαιρα μιας άλλης εποχής, όλες όμως έχουν ένα κοινό. Σε κρατούν και σε κάνουν να κολλάς από το πρώτο κιόλας επεισόδιο.

Κάντε μια χάρη στον εαυτό σας, δώστε σε αυτές τις βρετανικές παραγωγές του Netflix την ευκαιρία και δεν θα χάσετε.

Collateral

Μια μίνι σειρά μυστήριου που προβλήθηκε στο BBC Two και μπορειτε να την βρείτε στο Netflix. Η ιστορία διαδραματίζεται γύρω από στην εξιχνίαση μιας δολοφονίας ενός φαινομενικά τυχαίου πιτσαδόρου. Σιγά-σιγά όμως, η δυναμική επιθεωρήτρια που έχει αναλάβει την υπόθεση, Kip Glaspie, ανακαλύπτει πως η δολοφονία αυτή όχι μόνο δεν είναι τυχαία αλλά τα αίτια της βρίσκονται βαθιά ριζωμένα στο προσφυγικό ζήτημα. Η σειρά είναι παραγωγή του 2018.

Sex Education

Μια σειρά με ωμό χιούμορ, πολλές σκηνές.. ακατάλληλες, γλώσσα που δεν αρέσει σε πολλούς και γενικά είναι μια σειρά με Βρετανικό χιούμορ που σιγουρά αρέσει. Δεν είναι για όλους, αλλά είναι μια άκρως διασκεδαστική παραγωγή με υπέροχο καστ, ωραία σκηνοθεσία και ωραία τοπία που αγγίζει διάφορα κοινωνικά προβλήματα έμμεσα. O Otis είναι ένας έφηβος με διάφορα ''θέματα'' και γιος μιας απελευθερωμένης σεξολόγου. Ο Eric, είναι gay αλλά προέρχεται από μια αυστηρή Αφροαμερικανική οικογένεια. Η Maeve είναι μια παρεξηγημένη έφηβη με κακή φήμη και δύσκολο παρελθόν. Αυτοί οι τρεις, κάπως τα βρίσκουν, όταν ο Otis και η Maeve ξεκινούν μια επιχείρηση με σεξουαλικές και ψυχολογικές συμβουλές στο λύκειο τους, με την έμμεση βοήθεια της μητέρας του Otis, που στην ουσία δεν ξέρει πως τους βοηθά.

Peaky Blinders

Αναμένοντας την 6η σεζόν μπορείτε να γνωρίσετε καλύτερα μία διαβόητη συμμορία του Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας στο έτος 1919 που έχει για αρχηγό τον άγριο Τόμι Σέλμπι, ο οποίος προχωρά ακάθεκτος χωρίς να υπολογίζει το κόστος. Άλλη μία σειρά του βρετανικού BBC όπως και το «Sherlock», που δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις αφού έχουν δημιουργήσει ένα ολόδικό τους τηλεοπτικό σύμπαν με φοβερούς πρωταγωνιστές. Εξαιρετικές ερμηνείες, εξαιρετικά σκηνικά και κουστούμια, εξαιρετική μουσική και ένα καλοδουλεμένο, πρωτότυπο και πολύ ενδιαφέρον σενάριο.

Lovesick

Η σειρά αυτή αρχικά λεγόταν Scrotal Recall με την πλατφόρμα Netflix να θέλει να αλλάξει τίτλο πριν την ανεβάσει. Η ξεκαρδιστική βρετανική κομεντί περιστρέφεται γύρω από την ιστορία ενός τύπου που πρέπει να ειδοποιήσει όλες τις πρώην του καθώς έχει διαγνωσθεί με ένα σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα. Η σειρά είναι ευχάριστη, με τους τρεις πολύ ταλαντούχους πρωταγωνιστές να μας παρουσιάζουν τις πραγματικές προσωπικές σχέσεις (ερωτικές, φιλικές και όλα τα συναφή).

The Stranger

Το «The Stranger» είναι μια μεταφορά βιβλίου του Χάρλαν Κόμπεν. Μια πολύ καλή σειρά που μας κάνει να θέλουμε να μάθουμε για τη συνέχεια και προσφέρει καλές στιγμές. Μπορεί να νιώσετε πως σε κάποια σημεία ίσως κάνει κοιλιά αλλά τα τελευταία εξαιρετικά επεισόδια και ειδικά στο φινάλε σε αποζημιώνουν αφού έχουν αγωνία και ένταση, δίνοντάς σου αυτό που περιμένεις. Η σειρά «The Stranger» έχει να κάνει με τον οικογενειάρχη Άνταμ Πράις, έναν άντρα που έχει μια καλή ζωή, δυο υπέροχους γιους και έναν επιτυχημένο γάμο, ώσπου ένα βράδυ μια ξένη γυναίκα τού αποκαλύπτει ένα σοκαριστικό ισχυρισμό για τη γυναίκα του. Σύντομα ο Άνταμ βρίσκει τον εαυτό του μπλεγμένο σε κάτι πολύ πιο σκοτεινό από την απάτη της γυναίκας του και θα συνειδητοποιήσει ότι, αν δεν κάνει τις σωστές κινήσεις, η συνωμοσία στην οποία έχει εμπλακεί θα αποδειχθεί θανάσιμη για εκείνον.

The Crown

Η σειρά που αναστατώνει το παλάτι κάθε σεζόν που προβάλλεται, ειδικά φέτος στην τέταρτη σεζόν που παρουσιάζει τη ζωή της αγαπημένης πριγκίπισσας -αν μου επιτρέπεται, ολόκληρου του πλανήτη- Diana. Ο πρώτος κύκλος της σειράς κυκλοφόρησε το 2016. Το «The Crown» («Το Στέμμα» στα Ελληνικά), η οποία επικεντρώνεται στη ζωή και τη βασιλεία της Βασίλισσας Ελισάβετ Β΄.

Line Of Duty 

Μία από τις πιο επιτυχημένες αστυνομικές σειρές της Βρετανίας που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα και κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον. Η σειρά λόγω του κορωνοϊού θα καθυστερήσει την 6η σεζόν της. Στο «Line of Duty» μία ομάδα αξιωματικών δουλεύουν σε μία μονάδα κατά της αστυνομικής διαφθοράς. Μετά από κάποια δραματικά γεγονότα, η καχυποψία ξεκινά για όλους, μέσα και έξω από το αστυνομικό σώμα. Μια αξιόλογη σειρά της τελευταίας δεκαετίας, με πολλές ανατροπές αλλά και ρεαλισμό.

Broadchurch 

Μια ακόμη πολύ καλή σειρά με την «Queen Elizabeth» και βραβευμένη με Όσκαρ Ολίβια Κόλμαν σε ρόλο αστυνομικού. Ο 11χρονος Ντάνι βρίσκεται νεκρός σε μία σειρά τεράστιων βράχων σε μία μικρή παραλιακή πόλη της Αγγλίας. Η σκηνή του εγκλήματος φαίνεται να έχει αλλοιωθεί για να φανεί ως ατύχημα. Ο 11χρονος έχει δολοφονηθεί από στραγγαλισμό. Η τοπική επιθεωρήτρια Έλι Μίλερ συναντάει τον Σκωτσέζο επιθεωρητή Άλεκ Χάρντι και προσπαθούν να βρουν την απάντηση, σε μία πόλη που κρατάει καλά τα μυστικά της. Η σειρά διήρκεσε τρεις σεζόν από το 2013 μέχρι το 2017 και μπορείτε να τη βρείτε στο Netflix.

Sherlock

Με 4 ολοκληρωμένες σεζόν, η νέα εκδοχή των αγαπημένων ιστοριών μυστηρίου του Άρθουρ Κόναν Ντόιλ παρουσιάζει τον εκκεντρικό ντετέκτιβ να περιπλανιέται στους δρόμους του σύγχρονου Λονδίνου αναζητώντας στοιχεία. Μία από τις τηλεοπτικές σειρές που καθόρισαν την προηγούμενη δεκαετία και απέδειξαν ότι μία τηλεοπτική παραγωγή μπορεί να «χτυπήσει» στα ίσια μία αντίστοιχη κινηματογραφική. Δεν μπορούμε να σκεφτούμε άλλο δίδυμο πρωταγωνιστών στη θέση των υπέροχων Μπένεντικτ Κάμπερμπατς ως ντετέκτιβ Σέρλοκ Χολμς και του Μάρτιν Φρίμαν ως Δρ Τζον Γουάτσον. Τρία χρόνια συμπληρώνονται από την τελευταία σεζόν του «Sherlock», με τις φήμες να θέλουν τους δύο πρωταγωνιστές να μην τα πηγαίνουν τόσο καλά μεταξύ τους. Ελπίζουμε όλα αυτά να είναι φήμες και η πολυβραβευμένη σειρά να επιστρέψει με μία νέα σεζόν. Αν βάλουμε μέσα και την πανδημία, με πολλές παραγωγές και σχεδιασμούς να πηγαίνουν πίσω, θα πρέπει να περιμένουμε λίγο ακόμα.