ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

9 hot προτάσεις για έξοδο αυτή την εβδομάδα

WIZ TEAM

Η νέα εβδομάδα ήρθε με πολλές προτάσεις για έξοδο. Το Wiz διάλεξε για εσάς τις πιο ενδιαφέρουσες και σας τις προτείνει. 

Μουσική

Μιχάλης Ρακιντζής στο Red

Ο Μιχάλης Ρακιντζής μετά τις πετυχημένες sold out εμφανίσεις του στην Αθήνα έρχεται με το συγκρότημα του για το απόλυτο 90’s Βest Οf show!

Ο Μιχάλης Ρακιντζής, το απόλυτο soundtrack της δεκαετίας του ‘90, θα παρουσιάσει ένα anti-aging live πρόγραμμα που θα μας συγκινήσει, θα μας ξεσηκώσει και θα μας προκαλέσει ώστε να χορέψουμε και να τραγουδήσουμε, γεφυρώνοντας το χάσμα ανάμεσα στο χθες και το σήμερα.

Αξέχαστα τραγούδια που μας ξυπνούν μνήμες από τα παλιά… όπως το «Δικός σου για πάντα», «Mωρό μου Φάλτσο», «Προκαλείς», «S.A.G.A.P.O.», «Εγώ και ο Πουφ», «Δαχτυλίδι», «Κάνε μια ευχή», «15 Φλεβάρη» και τόσα άλλα εγγυώνται μια μουσική παράσταση πολύ ξεχωριστή.

Τα τραγούδια που μας καθόρισαν, τα τραγούδια που αγαπάμε ακόμη, τα τραγούδια που σιγοτραγουδάμε, τα τραγούδια που "ξυπνάνε" την εφηβεία μας και μας γεμίζουν ζωτική ενέργεια κάθε φορά που τα ακούμε, θα τα ακούσουμε ζωντανά πάλι ξανά και θα τα τραγουδήσουμε όπως τότε… με νοσταλγία και ξεγνοιασιά.

Info
Παρασκευή 24- Σάββατο 25 Μαΐου 2024
Μουσική Σκηνή Red, 22.00
Λευκωσία
Eισιτήρια €20
Κρατήσεις 99059257
Προπώληση Ticketmaster.cy & ACS

ΘΕΑΤΡΟ

«Αινιγματικές παραλαγές» στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου

Η παράσταση που αποθεώθηκε από κοινό και κριτικούς και απέσπασε βραβεία ανδρικής ερμηνείας για τους δύο πρωταγωνιστές (θεατρικά βραβεία κοινού Αθηνοράματος 2022), μετά το απόλυτο sold out τη δεύτερη θεατρική σεζόν 2021-2022, με πάνω από 30.000 θεατές, έρχεται για λίγες παραστάσεις στην Κύπρο στο θέατρο τον Μάϊο.

Λίγα λόγια για το έργο: Ο Αμπέλ Ζνόρκο (Γιάννης Μπέζος) είναι ένας συγγραφέας, βραβευμένος με Νόμπελ που ζει μόνος, αποτραβηγμένος στο Ροσβανοϋ, ένα μικρό νησί στη Θάλασσα της Νορβηγίας, αποφεύγοντας τα πάντα και ειδικά τους ανθρώπους. Έχοντας πρόσφατα εκδώσει το 21ο του βιβλίο που έχει γίνει τεράστια επιτυχία, δέχεται να δώσει συνέντευξη σε έναν δημοσιογράφο που τον πολιορκεί καιρό τον Έρικ Λάρσεν (Πυγμαλίων Δαδακαρίδης)

Άραγε πόσο τυχαία επέλεξε ο Αμπέλ Ζνόρκο τον συγκεκριμένο δημοσιογράφο και πόσο τυχαία επέλεξε ο Έρικ Λάρσεν τον συγκεκριμένο συγγραφέα;

Τι συνδέει τους δυο άντρες και ποια μονοπάτια θα αναγκαστούν να περάσουν και να ξεπεράσουν, όσο οι ανατροπές διαδέχονται η μια την άλλη σε μια ιστορία που η θέση της γάτας και του ποντικού αλλάζει συνεχώς.

Ένα έργο με χιούμορ, ευαισθησία και ανατροπές μέσα από το δραματουργικό μπρα ντε φερ μεταξύ δύο ανδρών, που ερμηνεύουν καθηλωτικά ο Γιάννης Μπέζος και ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης.

Info
Δευτέρα 20 Μαΐου 2024
Δημ. Θέατρο Στροβόλου, 18.00 & 20.30
Στροβόλου 100 Λευκωσία
Εισιτήρια €25/ €30 €35
Προπώληση Ticketmaste.cy, ACS Courier

 

«Μεγαλοπρέπεια» στο Wherehaus 612

Η Anyhow Theatre Ensemble παρουσιάζει το έργο της Άμπι Μόργκαν «Μεγαλοπρέπεια» σε σκηνοθεσία Γιάννη Καραούλη.

Το έργο:
Στο πολυτελές Προεδρικό Μέγαρο μιας χώρας που δεν ονοματίζεται, μια δυτική φωτορεπόρτερ περιμένει την αργοπορημένη επιστροφή του Δικτάτορα για να τραβήξει τη φωτογραφία του. Μαζί της βρίσκονται η γυναίκα του Δικτάτορα, η καλύτερή της φίλη και μια διερμηνέας. Παπούτσια Πράντα, σφηνοπότηρα βότκας και ανυπόμονα δάχτυλα μετρούν τον χρόνο, καθώς ο κίνδυνος που βρίσκονται οι τέσσερις γυναίκες, η αγωνία, τα μυστικά, οι σκέψεις και οι υποψίες τους έρχονται στο φως. Έξω από το Παλάτι οι ήχοι της επανάστασης που έχει ξεσπάσει στους δρόμους πλησιάζουν όλο και πιο κοντά, ενώ η μέρα ξεδιπλώνεται. Μια μέρα που απειλεί να αλλάξει τις ζωές τους για πάντα.

Το συναρπαστικό έργο της Άμπι Μόργκαν προσφέρει μια ιδιαίτερη ματιά στο μυαλό των τεσσάρων χαρακτήρων καθώς ο κόσμος γύρω τους καταρρέει. Το έργο εξερευνά τις σχέσεις εξουσίας, την επανάσταση, την ανθρώπινη ψυχοσύνθεση μέσα σε ένα τοπίο πολιτικών αναταραχών και την ευθύνη του ποιοι είμαστε και τι θέση παίρνουμε στις κρίσιμες στιγμές της ιστορίας.

Info
Δευτέρα 20- Τετάρτη 22 Μαΐου 2024
Wherehaus 612, 20.30
Μιχαήλ Κουσουλίδη 5, Παλλουριώτισσα
Εισιτήριο €12/ €15
Kρατήσεις 70007102

«Κάθε χρόνο τέτοια μέρα» στο Παραλίμνι


"Γνήσια αστείο και γνήσια ρομαντικό" έγραψαν οι New York Times. "Ένα έργο που συνδυάζει απολαυστικά την κωμωδία και το δράμα. Είναι τόσο ανθρώπινο που αγγίζει τη ψυχή και την καρδιά όλων μας!"

ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ, ο Τζορτζ και η Ντόρις συνάπτουν παράνομο δεσμό και έκτοτε συναντιούνται μόνο μία φορά το χρόνο, πάντα την ίδια μέρα, σ' ένα μοτέλ στο Σαν Φρανσίσκο. Για 25 ολόκληρα χρόνια! Μια σχέση όαση, ως αγάπη, ως φιλία, ως έρωτας, ως παιχνίδι, ως πόνος, ως γέλιο. Μια σχέση τόσο έξω και τόσο μέσα στις ζωές τους και τις νόμιμες, συμβατικές τους σχέσεις. Ο καθένας έχει σύζυγο και παιδιά., πολλά παιδιά. Πρέπει λοιπόν να προλάβουν μέσα σε ένα 24ωρο να μοιραστούν τα πάντα, πιάνοντας ταυτόχρονα τη σχέση τους από εκεί που την άφησαν ένα χρόνο πριν! Πρέπει να ανακαλύψουν ο,τι άλλαξε και ο,τι έμεινε ίδιο, ο,τι πόνεσε και ο,τι έβαλε μια καινούργια πινελιά στον εαυτό τους. Και ο "πίνακας" βλέπουμε να δημιουργείται μπροστά στα μάτια μας. Ήταν σχεδόν έφηβοι και στο φιναλε είναι μεσήλικες.. Ήταν νευρωτικοί και παρέμειναν νευρωτικοί, ήταν αθώοι και παρέμειναν αθώοι. Το πόσο σημαντικός είναι ο ένας για τον άλλο, το ανακαλύπτουν σιγά σιγά, μέχρι που φτάνει η στιγμή εκείνη για τη μεγάλη απόφαση..

Ιnfo
Τετάρτη 22 Μαΐου 2024
Ξένιον Παραλίμνι, 20.30
Εισιτήρια από €8
Προπώληση Soldouttickets

«Ολόκληρη η Βίβλος σε μία ώρα» στο Θέατρο Μασκαρίνι

Την κωμωδία που έσπασε ταμεία σε Αμερική και Αγγλία, για πολλά χρόνια, παρουσιάζει το θέατρο Αντίλογος, σε σκηνοθεσία Ελένης Αναστασίου, με όλα τα πρόσωπα της Βίβλου να δίνουν ραντεβού με το φιλοθεάμον κοινό για λίγες ακόμη παραστάσεις τον Μάϊο στη σκηνή του θεάτρου Μασκαρίνι στα Λατσιά!

Το έργο «Ολόκληρη η βίβλος σε μια ώρα» των Adam Long, Reed Martin και Austin Tichenor είναι μια ευφυής και σπαρταριστή κωμωδία που «πλαστογραφεί» «την σπουδαιότερη ιστορία που έγινε ποτέ αποδεκτή ως γεγονός», με υπέροχες στιγμές σουρεαλιστικής θεατρικότητας! Με το μέγα θεολογικό ερώτημα να είναι ένα: Έχει ο Θεός αίσθηση του χιούμορ;

Info
Πέμπτη 23 Μαΐου 2024
Θέατρο Μασκαρίνι, 20.30
Αθαλάσσης 4, Λατσιά
Προπώληση Soldouttickets
Κρατήσεις 99 25 1331

«Γαμπροί Για Πούλημα» στο Σατιρικό

Η Purple Sparrow Productions παρουσιάζει την νέα κωμωδία Γαμπροί Για Πούλημα, των Ρέππα - Παπαθανασίου, για πρώτη φορά στην Κύπρο.

Περίληψη:
Τι συμβαίνει όταν η ευκατάστατη Κυπριακή οικογένεια των Κωσταρέλλων αντιμετωπίζει τεράστια οικονομικά προβλήματα λόγω του ξέφρενου της life style και της προσπάθειας της να επιδείξει την δήθεν οικονομική της άνεση; Τι συμβαίνει όταν οι προσπάθειες της να καταχραστεί δημόσιο χρήμα προχωρούν με βήματα χελώνας; Τότε βγαίνει από την οικογενειακή συλλογή ένα αρχαιοελληνικό άγαλμα που κατέχει παράνομα η οικογένεια, για να το πωληθεί σε μία συλλέκτρια αρχαίων αγαλμάτων εκ Ρωσίας! Έλα όμως που το άγαλμα θέλει να το κλέψει και να το προσωπικό του σπιτιού; Ακούγεται απλό και συνηθισμένο; Δεν είναι, επειδή στην όλη κατάσταση προστίθενται οι εξωσυζυγικές ερωτικές σχέσεις της οικογένειας και του κύκλου της; Και τι συμβαίνει όταν όλοι -νόμιμοι και παράνομοι ερωτικοί σύντροφοι -πηγαίνουν στην έπαυλη των Κωσταρέλλων για να γλεντήσουν το βράδυ τους με την πεποίθηση πως έχουν όλο τον χώρο αποκλειστικά στην διάθεση τους; Ένα τρελό γαϊτανάκι με πρωταγωνιστές την οικογένεια Κωσταρέλλων, τον κηπουρό, τον γιό του, ένα υπάλληλο της κυβέρνησης εραστή της κυρίας Κωσταρέλλου, μια φιλόδοξη τηλεπερσόνα ερωμένη του κυρίου Κωσταρέλλου, την ερωτικά άτυχη πλούσια κοπέλα του γιού Κωσταρέλλου, δύο ζάμπλουτες κυρίες από την Ρωσία που έρχονται μαινόμενες για να πάρουν το άγαλμα και τον γιό της οικογένειας, τον Γανυμήδη και τον Πάνα τον τραγοπόδαρο; Το κέρατο το τράγιο! Αυτό γίνεται! Σε αυτή την κατάσταση ξεπουλιούνται τα πάντα: σώματα, ψυχές, υπολήψεις, παιδιά, γονείς, η πολιτιστική μας κληρονομιά, η τιμή και η αξιοπρέπεια!

Ιnfo
Πέμπτη 23 - Κυριακή 26 Μαΐου 2024
Σατιρικό Θέατρο, 20.30 (Κυρ. 19.00)
Λευκωσία
Εισιτήρια €15/ €20
Προπώληση Soldoutticketbox
Πληροφορίες 70001055

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Fork Food Market στο Γέρι

Το Fork Food Market βγαίνει λίγο έξω από τη Λευκωσία και, πάει Γέρι!

Θα το βρείτε στο Πάρκο Γλυπτών που βρίσκεται δίπλα από τον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους, την Παρασκευή 24 του Μάη. Το φαγητό θα σερβίρεται από τις 7μμ μέχρι τις 11μμ ενώ το μπαρ και η μουσική θα μείνει μέχρι τις 12πμ.

Το Fork Food Market είναι η πρώτη αγορά street food της Κύπρου η οποία λειτουργεί από το 2014 στη Λευκωσία. Μέσα σε αυτά τα χρόνια έχει δημιουργηθεί με μια πολύ καλή ομάδα πωλητών και ενδιαφέρουσες συνεργασίες με αποτέλεσμα να μπορείτε να βρείτε ότι καλύτερο έχει να προσφέρει το νησί σε street food. Πρόκειται για μια ωραία και ολοκληρωμένη εμπειρία διασκέδασης. Το event πραγματοποιείται πάντα σε άνετους και καλαίσθητους χώρους όπου ο καθένας μπορεί να απολαύσει το φαγητό και το ποτό του με την παρέα του και με καλή μουσική.

Info
Παρασκευή 24 Μαΐου 2024
Πάρκο Γλυπτών, 19.00-24.00
Γέρι Λευκωσία

CINEMA

Boy Kills World

Ο Μπιλ Σκάρσγκαρντ πρωταγωνιστεί ως ο «Boy», ένα κωφάλαλο αγόρι που μεγαλώνει αναζητώντας εκδίκηση από την Χίλντα Βαν Ντερ Κόι, την σαλεμένη μητριάρχισσα μιας μετα-αποκαλυπτικής δυναστείας που δολοφόνησε τους γονείς του. Με τη βοήθεια ενός μυστηριώδη σαμάνου και οδηγό την εσωτερική του φωνή, το αγόρι μετατρέπεται σε φονική μηχανή που απελευθερώνεται στη διάρκεια της ετήσιας σφαγής αντιφρονούντων. Με τον «Boy» να σκορπάει τον θάνατο, οι σφαγές και το αιματοκύλισμα οδηγούν σε ένα εφιαλτικό χάος.

Ένα εξωφρενικό υπερθέαμα αιματηρής δράσης, εμπνευσμένo από αγαπημένες ταινίες δράσης, υπερηρώων και anime.

Σκηνοθεσία Moritz Mohr
Πρωταγωνιστούν Bill Skarsgård, Jessica Rothe, Michelle Dockery

K Cineplex (The Mall of Cyprus) 19.45, 22.15
K Cineplex (Λευκωσία) 19.45, 22.15
K Cineplex (Λεμεσός) 19.35
K Cineplex (Λάρνακα) 19.35, 22.15
K Cineplex (Kings Avenue - Πάφος) 19.45, 22.15
RΙΟ Premier Cinema (Νicosia Mall) 19.45, 22.15
RIO (Λεμεσός) (Πεμ.- Κυρ.) 19.40, 22.00

EIKAΣΤΙΚΑ

«Intended / Unattended» του Στέλιου Ερμογενίδη στην IsnotGallery

20 έργα με μελάνι και χρώμα που πραγματεύονται την πολυεπίπεδη φύση του εαυτού και τη σχέση του με τον συνεχώς μεταβαλλόμενο κόσμο.

Η IsNotGallery παρουσιάζει την τρίτη ατομική έκθεση του Στέλιου Ερμογενίδη με τίτλο «Intended / Unattended»/

Τα 20 έργα σε μελάνι -σήμα κατατεθέν του καλλιτέχνη- επεξεργάζονται τον πλουραλισμό της ύπαρξης και τα δίπολα που την ορίζουν, μεταξύ άλλων και το εκούσιο-ακούσιο. Ως εκ τούτου ο καλλιτέχνης προ(σ)καλεί τον θεατή να εισέλθει σε έναν κόσμο οπτικών αφηγήσεων,των οποίων τα όρια είναι ρευστά, για να εξερευνήσει την ανθρώπινη κατάσταση και να απαντήσει σε μια σειρά υπαρξιακών ερωτημάτων. Αυτό το επιβάλλει η ίδια η θεματική των έργων η οποία αφορά στην κατακερματισμένη φύση του εαυτού και τη δυαδικότητα της ύπαρξης.

Info
Εγκαίνια Παρασκευή 17 Μαΐου 2024
Διάρκεια 17 Μαΐου - 3 Ιουνίου 2024
Ώρες Λειτουργίας Τρ-Παρ 10:00-13:00 & 16:00-18:30
Σάββατο 10:30-14:00