ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

9 ιδέες για ένα αξέχαστο weekend

WIZ TEAM

Επιτέλους Σαββατοκύριακο και το wiz σας προτείνει 9 ιδέες για έξοδο που θα κάνουν το πολυπόθητο διήμερο αξέχαστο!

Aφιέρωμα στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα στη Πύλη Αμμοχώστου

Το ταξίδι του 34ου ολοκληρώνεται, με ένα μοναδικό, πρώτο του είδους του, αφιέρωμα στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.
Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στο θεσμό των Φεστιβάλ αλλά και ευρύτερα στο μουσικό στερέωμα. Ερμηνεύουν αγαπημένα τραγούδια του ο Μίλτος Πασχαλίδης, ο Γιάννης Κότσιρας, ο Διονύσης Τσακνής και τα κίτρινα Ποδήλατα!

Ιnfo
Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022
Πύλη Αμμοχώστου, 19.00
Αθηνάς Λευκωσία
Τιμή προπώλησης 3 νύχτες €20 Στην είσοδο €25, €15/μέρα
Είσοδος για 1 νύχτα - €15
Προπώληση www.soldoutticketbox.com 

Γιάννης Πλούταρχός, Γιώργος και Κατερίνα Κοκοσαίου στο Nava Seaside

O αγαπημένος ερμηνευτής σε μια ιδιαίτερη καλοκαιρινή περιοδεία, παρέα με τα παιδιά του.

Ο Γιάννης Πλούταρχος παρέα με την Κατερίνα και τον Γιώργο Κοκοσαίο έρχονται στο Nava Seaside στον Πρωταρά σε ένα μοναδικό Live.

Ιnfo
Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022
Nava Seaside, 21.00
Περνέρα 37 Παραλίμνι
Κρατήσεις 22777744

 Έλλη Κοκκίνου Λούκας Γιώρκας στο Theama Venue

H Έλλη Κοκκίνου και ο Λούκας Γιώρκας στο Theama Venue στη Λεμεσό, στην πιο ξεχωριστή συνεργασία του φετινού καλοκαιριού!

Η Έλλη Κοκκίνου πάντα εντυπωσιακή, με μεγάλη αγάπη στο κοινό της Κύπρου, έρχεται στο Theama Venue, παρουσιάζοντας τις μεγάλες επιτυχίες της που έχουμε αγαπήσει σε ένα πρόγραμμα που θα κερδίσει τις εντυπώσεις! Παρέα με τον Λούκα Γιώρκα, έναν απ' τους πιο γνήσιους εκπροσώπους του σύγχρονου λαικού τραγουδιού, κάθε Σάββατο και Κυριακή σας περιμένουν στην πιο hot πρόταση διασκέδασης στην νυχτερινή Λεμεσό.

Μαζί τους και ο Γιάννης Ξανθόπουλος σε ένα ξεχωριστό πρόγραμμα.

Ιnfo
Σάββατο 9-Κυριακή 10 Ιουλίου 2022
Theama Venue, 23.30 Κυρ. 21.30
Λεωφ. Αμαθούντος 138 Λεμεσός
Κρατήσεις 70004711

ΘΕΑΤΡΟ

«Οιδίπους Τύραννος» στο Aμφιθέατρο Μακαρίου Γ'

Το Εθνικό Θέατρο του Σεράγεβο και το Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου MESS παρουσιάζουν τον Οιδίποδα Τύραννο του Σοφοκλή, το εμβληματικότερο ίσως δράμα της αρχαίας ελληνικής γραμματείας, σε σκηνοθεσία του διακεκριμένου Σλοβένου σκηνοθέτη Ντιέγκο ντε Μπρέα.

Η πόλη της Θήβας πλήττεται από λοιμό, οι πολίτες της πεθαίνουν και κανείς δεν γνωρίζει πώς να βάλει ένα τέλος σε αυτό. Ο βασιλιάς Οιδίποδας αναζητά να εξακριβώσει την αιτία και ζητά χρησμό από το μαντείο των Δελφών. Ο χρησμός του Απόλλωνα προβλέπει πως η πόλη θα σωθεί μόλις βρεθεί ο υπαίτιος για τον θάνατο του βασιλιά Λάιου και εκδιωχθεί από την πόλη. Ο βασιλιάς αποφασίζει να εξιχνιάσει το μυστήριο και ξετυλίγει ένα κουβάρι φρικτών αποκαλύψεων. Ο παλιός χρησμός επαληθεύτηκε. Όσο κι αν ο Οιδίποδας προσπάθησε να αποφύγει το πεπρωμένο του, κάθε πράξη του τον οδήγησε προς αυτό. Τώρα, ο μόνος δρόμος που του μένει είναι αυτός της εξορίας. 

Info
Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022
Αμφιθέατρο Μακαρίου Γ’, 21.00
28ης Οκτωβρίου
Ακρόπολη, ΛευκωσίαΕισιτήρια €8/€12
Πληροφορίες 7000 2414 www.greekdramafest.com 
Προπώληση Soldouttickets

«Οιδίπους Τύραννος» στο Koύριο

Συνεχίζοντας την παράδοση παρουσίασης έργων από το αρχαίο ελληνικό δραματολόγιο, ο ΘΟΚ ανεβάζει την κορυφαία τραγωδία του Σοφοκλή Οιδίπους Τύραννος, ένα από τα πιο πολυπαιγμένα και αγαπητά στο θεατρόφιλο κοινό δείγματα του αρχαιοελληνικού πνεύματος.

Το κατά πολλούς σημαντικότερο έργο της αρχαιότητας, κληρονομιά πολύτιμη και θησαυρός του παγκόσμιου πολιτισμού, ασκεί μέχρι και σήμερα ακατανίκητη γοητεία με την άφταστη ποιητικότητά του, την υψηλή τεχνική και το βαθύ περιεχόμενό του.

Ιnfo
Παρασκευή 8- Σάββατο 9 Ιουλίου 2022
Αρχαίο Θέατρο Κουρίου, 21.00
Επισκοπή Λεμεσός
Εισιτήρια €17 / €8
Προπώληση www.thoc.org.cy 
Τηλέφωνο 77772717

«Ο κουρέας της Σεβίλλης» στο Αμφιθέατρο Σχολής Τυφλών

«Ο κουρέας της Σεβίλλης» του Μπομαρσέ, με το Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, σε σκηνοθεσία Σοφίας Σπυράτου.

Η Σοφία Σπυράτου έστησε φέτος μία παράσταση κωμική, φασαριόζικη και ονειροπόλα, ενσωματώνοντας σύγχρονα στοιχεία και ταξιδεύοντας το θεατή μέσα από την καινούρια μετάφραση- διασκευή της Λουίζας Μητσάκου, με μία γλώσσα σημερινή. H μουσική της παράστασης, από τα γνωστά σε όλους θέματα του Ροσίνι έως τις πρωτότυπες μελωδίες του Μιλτιάδη Παπαστάμου συγκινούν και τονίζουν το μουσικό χαρακτήρα της παράστασης. Τα σκηνικά και τα κοστούμια του Μανόλη Παντελιδάκη εντυπωσιάζουν ισορροπώντας ανάμεσα στο κλασικό και το σύγχρονο.

Το ρόλο του Φίγκαρο αναλαμβάνει ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, ο οποίος θα ερμηνεύσει και την περίφημη άρια του Ροσίνι ελαφριά πειραγμένη. Στο ρόλο του Ντοτόρε Μπαρτόλο ο Φάνης Μουρατίδης. Ο δεκαεπταμελής θίασος αποτελείται από ταλαντούχους ηθοποιούς, χορευτές, τραγουδιστές, μουσικούς καθώς και ζωντανή ορχήστρα.

Info
Σάββατο 9- Κυριακή 10 Ιουλίου 2022
Αμφιθέατρο Σχολής τυφλών, 21.00
28ης Οκτωβρίου
Ακρόπολη, Λευκωσία
Προπώληση www.tickethour.com.cy 
Καταστήματα ACS COURIER

20 Συν ΜΙΑ Γυναίκες σπάνε τη σιωπή τους στη σκηνή του Παττιχείου Λεμεσού

Πρωτοπορώντας για άλλη μια φορά, το Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού στηρίζει και παρουσιάζει τη συγκλονιστική παράσταση «20 συν ΜΙΑ».

Το έργο εμπνεύστηκε μια έμπειρη ομάδα καλλιτεχνών με αφορμή την έκρηξη μαρτυριών που προέκυψε από το κίνημα #MeToo, και τις εκατοντάδες καταγγελίες άσκησης σωματικής, ψυχολογικής, σεξουαλικής και λεκτικής βίας κατά των γυναικών.

Για πρώτη φορά στην Κύπρο, 20 συν Μια γυναίκες από 18 μέχρι 65 χρόνων, επαγγελματίες χορεύτριες, ηθοποιοί και εραστιτέχνες βρίσκουν το θάρρος να εξιστορήσουν τα βιώματά τους επί σκηνής, να ανακτήσουν τη χαμένη αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια τους και να παροτρύνουν κάθε γυναίκα, η οποία υφίσταται έμφυλη βία να ζητήσει βοήθεια. 20 συν Μια γυναίκες θα κάνουν το πρώτο βήμα απεγκλωβισμού τους, θα σπάσουν την «αλυσίδα της σιωπής» για να φτάσουν επιτέλους στη λύτρωσή τους.

Info
Κυριακή 10 Ιουλίου 2022
Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού, 20.00
Αγίας Ζώνης 4 Λεμεσός
Προπώληση Εισιτηρίων: Tickethour 77777040
Kαταστήματα ACS COURIER.
Πληροφορίες:96650593

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Παρασκευάζουμε Παραδοσιακό Χαλούμι και αναρή στον Δελίκηπο

Σε αυτό το εργαστήριο θα δείτε την διαδικασία παρασκευής Παραδοσιακού Χαλουμιού και αναρής με 100% Αιγινού Γάλακτος.

Η Είσοδος είναι δωρεάν αλλά απαιτείται κράτηση στο τηλέφωνο 99 749141, Χριστίνα Νικολάου. Περιορισμένος αριθμός θέσεων.

Info
Kυριακή 10 Ιουλίου 2022
Δελίκηπος
11.00-13.00 (Α εργαστήριο)
15.00-16.00 (Β εργαστήριο)
Τοποθεσία https://goo.gl/maps/8pahGqht4SvG25G2A 

CINEMA

Elvis

Η ταινία εξερευνά τη ζωή και τη μουσική του Έλβις Πρίσλεϊ (Μπάτλερ), μέσα από το πρίσμα της περίπλοκης σχέσης του με τον αινιγματικό μάνατζέρ του, συνταγματάρχη Τομ Πάρκερ (Χανκς). Η ιστορία εμβαθύνει στην πολύπλοκη δυναμική μεταξύ του Πρίσλεϊ και του Πάρκερ, των οποίων η σχέση μετρά πάνω από 20 χρόνια, από την ανάδειξη του Πρίσλεϊ μέχρι την εκτίναξη της φήμης του, με φόντο το εξελισσόμενο πολιτιστικό τοπίο και την "απώλεια της αθωότητας" στην Αμερική. Στο επίκεντρο αυτής της διαδρομής βρίσκεται ένας από τους πιο σημαντικούς και επιδραστικούς ανθρώπους στη ζωή του Έλβις, η Πρισίλα Πρίσλεϊ (Ολίβια ΝτεΤζόντζ).


Σκηνοθεσία Baz Luhrmann
Πρωταγωνιστούν Tom Hanks, Austin Butler, Olivia DeJonge

K Cineplex (The Mall of Cyprus ) 19.00
K Cineplex (Λευκωσία) 19.00
K Cineplex (Λάρνακα) 19.00
K Cineplex (Λεμεσός) 19.00
K Cineplex (Kings Avenue – Πάφος) 19.00
RΙΟ Premier Cinema (Νicosia Mall) 21.30
RIO (Λεμεσός) 22.20