ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ανάγνωση του Μηνύματος της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου 2021

WIZ TEAM

Μετά από παρότρυνση του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου, τα Εθνικά του Κέντρα σε όλο τον κόσμο έχουν ζητήσει από θεατρικές προσωπικότητες να διαβάσουν το Μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου στη γλώσσα (γλώσσες) της χώρας τους.

Το Κυπριακό Κέντρο Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου επέλεξε όπως το φετινό Μήνυμα, το οποίο έγραψε η σπουδαία Βρετανίδα ηθοποιός Helen Mirren, διαβαστεί από τη διακεκριμένη ηθοποιό και σκηνοθέτιδα Δέσποινα Μπεμπεδέλη.

Καθώς το βίντεο της ανάγνωσης θα προωθηθεί εντός και εκτός Κύπρου, τόσο από το ΚΚΔΙΘ όσο και μέσω του ΔΙΘ, το ΚΚΔΙΘ επέλεξε για την οπτικογράφηση της ανάγνωσης το Θεατρικό Μουσείο Κύπρου, τον ιδανικότερο «χώρο» παρουσίασης της ιστορίας του σύγχρονου κυπριακού θεάτρου.

Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου – 27 Μαρτίου
Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου καθιερώθηκε το 1962 από το Διεθνές Ινστιτούτο Θεάτρου, με την έναρξη της σεζόν του «Θεάτρου των Εθνών» στο Παρίσι και με το πρώτο μήνυμα να γράφεται από τον Ζαν Κοκτώ. Έκτοτε, η Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου εορτάζεται στις 27 Μαρτίου από την παγκόσμια θεατρική κοινότητα, εκπροσωπώντας μια ευκαιρία υπενθύμισης της ετερότητας αυτής της καλλιτεχνικής έκφρασης και προώθησης του αντίκτυπου που έχει στις σύγχρονες κοινωνίες.

Μετάφραση μηνύματος από τα αγγλικά στα ελληνικά: Γιόλα Κλείτου
Κινηματογράφηση: Νεόφυτος Παντέλας
Σκηνοθεσία/Μοντάζ: Ειρήνη Σοφοκλέους
Παραγωγή: SHOOT ME PRODUCTIONS
Γενική Επιμέλεια: Χρίστος Γεωργίου, Εκτελεστικός Διευθυντής ΚΚΔΙΘ