ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Απόδραση στον Άγιο Θεόδωρο: 7 μέρη για να περάσεις καλά

WIZ TEAM

Ένα μικρό διαμαντάκι ή επίγειος παράδεισος θα μπορούσε να πει κάποιος πως είναι ο Άγιος Θεόδωρος στη Λάρνακα. Ένα γραφικό χωριό που συνδυάζει το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας με το πράσινο του κάμπου, τα πολύχρωμα λουλούδια και τις όμορφες αυλές. Ένα χωριό που αποπνέει ηρεμία αλλά και σε προκαλεί να το ανακαλύψεις αφού διαθέτει πολλά σημεία ενδιαφέροντος.

Αφήνεις το αυτοκίνητό σου κάπου στην είσοδο του χωριού και «βουτάς» στην ιστορία και στα γραφικά στενά δρομάκια, γεμίζοντας τα μάτια σου με τις εικόνες από τα γραφικά σπίτια, την πελεκητή σκαλιστή πέτρα και τα ξύλινα μπαλκόνια, τα οποία είναι διακοσμημένα με γεράνια και τριαντάφυλλα. Ο δρόμος σε βγάζει στο επιβλητικό γεφύρι που ενώνει το ένα μέρος του χωριού με το άλλο. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν ο ενετικός νερόμυλος, το ξωκκλήσι του Αγίου Αθανασίου που είναι χτισμένο από τον 7ο αιώνα, το ξωκκλήσι της Παναγίας Ασταθκιών, το ξωκκλήσι Αγίων Αναργύρων το οποίο ανάγεται από το 1919, το παλιό τουρκοκυπριακό σχολείο και το τουρκοκυπριακό τέμενος αλλά και το πιο ωραίο σημείο θέας που μπορεί να ζητήσει κάποιος. Το σημείο θέας στο ύψωμα Στεφάνι είναι το δεύτερο πιο ψηλό βουνό της κοινότητας και βρίσκεται στα ανατολικά του χωριού. Από εκεί μπορείς να δεις τα όμορφα Λεύκαρα, το Σταυροβούνι αλλά και όλη την περιοχή της Λάρνακας.

Και επειδή σίγουρα η εξοχή και οι βόλτες ανοίγουν την όρεξη, το χωριό προσφέρει νόστιμα ταβερνάκια που θα κλείσουν την περιήγησή σου ποιοτικά και χορταστικά.

Η ταβέρνα του Μάμα «Το βάσανο» (24323022) λειτουργεί εδώ και 65 χρόνια με συνεχή επιτυχία με εκπληκτικούς εποχικούς μεζέδες και ένα μοναδικό χοιρινό κρασάτο που λιώνει στο στόμα. Άλλη μια ενδιαφέρουσα επιλογή είναι η ταβέρνα «Καλή ευτυχία» (24322690) με παραδοσιακό κυπριακό φαγητό και μεζέδες που κερδίζουν τις εντυπώσεις καθώς και η ταβέρνα «Παλιομούχταρος» (24323323) με αυθεντικές μερακλήδικες γεύσεις. Από την άλλη, αν προτιμάς φρέσκο ψάρι και θέα τη θάλασσα, η ψαροταβέρνα «Πεντάσχοινος» (24440044) σε περιμένει με φρέσκο ψάρι από δικές της βάρκες. Ο «Λαδάς» (99681261) επίσης είναι ευρέως γνωστός για το ψάρι του και την πανέμορφη βεράντα του. Πολύ φιλόξενο και άνετο είναι το εστιατόριο «Η λίμνη» (24991066) ακριβώς στο σημείο όπου εκβάλλει ο Πεντάσχοινος ποταμός.

Για το τέλος μπορείς να επισκεφθείς το Akakia beach bar (96553192) όπου μπορείς να απολαύσεις τα κοκτέιλ σου μέχρι τη δύση του ήλιου.