Loading...
Το μεγαλύτερο πλανητάριο της Ανατολικής Μεσογείου παρουσιάζει ένα ανάγλυφο έργο προς τιμήν των ΠΡΩΤΩΝ ΚΟΣΜΟΝΑΥΤΩΝ.
Στο μεγαλύτερο πλανητάριο της Ανατολικής Μεσογείου έγινε η τελετή τοποθέτησης ενός έργου που συμβολίζει τα όνειρα, την έμπνευση και τα επιστημονικά επιτεύγματα του διαστήματος.
Σε αυτό το θαυμάσιο σημείο της γνώσης και της ανακάλυψης, μέσα στο Κυπριακό Πλανητάριο, οι καλεσμένοι συγκεντρώθηκαν για να αποτίνουν φόρο τιμής στους εξερευνητές του διαστήματος.
Το Διεθνές Φιλανθρωπικό Κοινωφελές Ίδρυμα "Διάλογος Πολιτισμών - Ένας Κόσμος" δώρισε στο Πλανητάριο της Κύπρου το ανάγλυφο έργο το οποίο φιλοτέχνησε ο διάσημος γλύπτης Αλεξέι Λεόνοφ, το οποίο απεικονίζει τρεις μεγάλους πρωτοπόρους του διαστήματος: τον Konstantin Eduardovich Tsiolkovsky, τον Sergey Pavlovich Korolev και τον Yuri Alexeyevich Gagarin.
Η τελετή εγκαινίων είχε μια συναρπαστική ατμόσφαιρα. Λόγια ευγνωμοσύνης και θαυμασμού ακούστηκαν από τους ομιλητές και τους επίσημους καλεσμένους. Το έργο αποκαλύφθηκε από τον Vyacheslav Adamovich Zarenkov, φιλάνθρωπο, ιδρυτή του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος "Creating the World", το οποίο χρηματοδότησε και την κατασκευή του The Cyprus Planetarium, T&O.
Οι παρευρισκόμενοι τόνισαν πώς αυτό το έργο τέχνης εμπνέει νέα επιτεύγματα και ενθαρρύνει την εργασία και την έρευνα. "Αυτό δεν είναι απλώς ένα χάλκινο ανάγλυφο, είναι ένα σύμβολο της ικανότητάς μας να ονειρευόμαστε και να πετυχαίνουμε το αδύνατο. Αυτό το ανάγλυφο μας θυμίζει τα μεγάλα ταξίδια στο διάστημα και ότι τα όρια των δυνατοτήτων μας υπάρχουν μόνο στο μυαλό μας", δήλωσε ο Αλέξανδρος Προδρόμου, ένας από τους προσκεκλημένους.
Οι ομιλητές μίλησαν με λόγια ευγνωμοσύνης προς τον γλύπτη Alexei Leonov, για το ταλέντο και την αφοσίωσή του στην τέχνη. Επίσης, ευχαρίστησαν το Ίδρυμα «Διάλογος των Πολιτισμών - Ένας Κόσμος» για τη συμβολή του στην προώθηση της διαστημικής έρευνας και της τέχνης. Στο τέλος της τελετής, οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν μια διάλεξη για τους μεγάλους κοσμοναύτες και παρακολούθησαν στον Θόλο του Πλανηταρίου ταινία για τη σύγχρονη εξερεύνηση του διαστήματος.
Η τελετή ολοκληρώθηκε με επιτυχία και οι καλεσμένοι αντάλλαξαν τις εντυπώσεις τους στο δείπνο που ακολούθησε.
Ο πίνακας που απεικονίζει τους Τσιολκόφσκι, Κορόλεφ και Γκαγκάριν έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι του Πλανηταρίου Κύπρου και θα αποτελεί πηγή έμπνευσης για όλους τους «ταξιδιώτες» σε αυτόν τον εκπληκτικό χώρο γνώσης και ανακάλυψης.
Το Πλανητάριο Κύπρου και το Ίδρυμα Διάλογος των Πολιτισμών - Ένας Κόσμος συνεχίζουν την αποστολή τους να προωθούν την επιστήμη και την τέχνη, υπενθυμίζοντάς μας τα μεγάλα επιτεύγματα της ανθρωπότητας και εμπνέοντάς μας να πετύχουμε νέους στόχους.