ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αυτό το weekend πάμε για μπούκωμα σε ένα ιδιαίτερο σημείο

WIZ TEAM

Το φετινό Boúkkoma έρχεται ανανεωμένο και πιο φρέσκο από ποτέ. Βρίσκεται σε νέα τοποθεσία, την οποία σε προσκαλεί να ανακαλύψεις.

Το γνωρίσαμε όταν ξεκίνησε το ταξίδι του το καλοκαίρι του 2020 στο κέντρο του πανέμορφου χωριού Πλατανιστάσα. Η ιστορία του, όμως, ξεκινά πολλά χρόνια πριν όταν δυο φίλοι, ο Σάββας και ο Ευρυβιάδης, ήθελαν να ξεκινήσουν κάτι δικό τους. Η ευκαιρία ήρθε πέρσι το καλοκαίρι, όπως μας είπε ο Σάββας. Ο Ευρυβιάδης, σεφ στο επάγγελμα, με πολλά χρόνια προϋπηρεσίας σε Σουηδία και Γαλλία, καθώς και σε μαγαζιά σε Λευκωσία και Λάρνακα, ενώ ο Σάββας είναι αρχιτέκτονας.

Οι δυο φίλοι και συνεργάτες φέτος αφήνουν την όμορφη Πλατανιστάσα και αποβιβάζονται σε ένα «ανεκμετάλλευτο διαμαντάκι» που μας προσκαλεί να το ανακαλύψουμε, όπως μας ανέφεραν, στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας και συγκεκριμένα στο Κοινοτικό Πάρκο της Αγίας Μαρίνας Ξυλιάτου.

Η Αγία Μαρίνα Ξυλιάτου, μία πολύ όμορφη ημιορεινή κοινότητα της επαρχίας Λευκωσίας, βρίσκεται μόλις μισή ώρα από το κέντρο της πόλης και προσφέρεται για καθημερινή βόλτα αλλά και για εξορμήσεις τα σαββατοκύριακα αφού υπάρχει το φράγμα του Ξυλιάτου σε απόσταση 10 μόνο λεπτών, το παλιό εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας αλλά και ένα πανέμορφο λιθόκτιστο οικοδόμημα το οποίο έχει ανακηρυχθεί ως διατηρητέο και του οποίου τη διαφύλαξη ανέλαβε το Κυπριακό Μουσείο αλλά και την Οκτίπετρα, τον σπάνιο επιβλητικό βράχο που αγάπησαν οι instagrammers.

Σε ένα παραμυθένιο τοπίο, μέσα στο κοινοτικό πάρκο, σε ένα υπέροχο σημείο, πνιγμένο στην κυριολεξία στο πράσινο, με παιδική χαρά και το αγίασμα της Αγίας Μαρίνας, το χωριό αλλά και το Boukkoma θα αποτελέσουν το νέο hot spot για εξορμήσεις.

Ο χώρος θα λειτουργεί καθημερινά από τις 17.00 το απόγευμα προσφέροντας στους ντόπιους αλλά και στους ξένους τουρίστες νόστιμη κυπριακή κουζίνα με είδη σχάρας, burgers αλλά και τσιμπήματα, καφέ και παγωτό σε ένα δροσερό μέρος περιτριγυρισμένο από πράσινο ενώ τα σαββατοκύριακα μάς περιμένει από τις 10.00 το πρωί μέχρι τις 16.30 με νόστιμο brunch όπως μας έχει συνηθίσει από πέρσι.

Στο brunch μενού θα βρείτε νόστιμα θρεπτικά bowls, κυπριακά μπουκώματα όπως το πιτσιλλίσιμο, το αβοκαντένιο αλλά και το κυπριακό. Από το μενού δεν λείπουν τα αγαπημένα French toasts με κάποια twists αφού ο Ευρυβιάδης παντρεύει τη γαλλική κουζίνα με την κυπριακή βγάζοντας γλυκές ακαταμάχητες brunch λειχουδιές που δεν απογοητεύουν. French toast ζαχαράτο, αναράτο και μπανανάτο είναι επιλογές που μπορείτε να βρείτε.

Δείτε το μενού.

Ο χώρος δεν λειτουργεί με κρατήσεις.

Για πληροφορίες στο 95966252.