ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Βρήκαμε πού θα φας νόστιμο κιουνεφέ

WIZ TEAM

Αν είσαι φαν των σιροπιαστών, τότε πρέπει να μάθετε για το πιο κάτω γλυκό. Μπορεί να το έχετε ακούσει με διαφορετικές ονομασίες όπως künefe, kunafeh, knafeh ή kunafah και θυμίζει σε πολλούς κανταΐφι. Το κιουνεφέ είναι ένα σιροπιαστό πλακέ γλυκό από φύλλο κανταϊφιού με γέμιση τυριού ή κρέμας που μας έρχεται από τα βάθη της Ανατολής.

Πρόκειται για ένα γλυκό που θέλει αρκετό μεράκι και αποτελείται κατά βάση από τέσσερα συστατικά: Φύλλο κανταΐφι, βούτυρο γάλακτος, σιρόπι ζάχαρης και τυρί Ντιλ. Το εν λόγω έδεσμα καταναλώνεται αρκετά σε Λίβανο, Αίγυπτο, Συρία, Παλαιστίνη, Ισραήλ, Ιορδανία και Τουρκία. Η κάθε χώρα έχει τις δικές της παραλλαγές σε σχήμα και υλικά, όμως η βασική ιδέα είναι η ίδια. Τώρα το θέμα είναι πού θα το βρείτε. Στην αγαπημένη Λάρνακα, κοντά στο Larnaca College, βρίσκεται το Kunafah House, ένα "αμαρτωλό" μαγαζάκι που προσφέρει αποκλειστικά αυτό το ανατολίτικο γλυκό.

Στο μενού τους, εκτός από το κλασικό κιουνεφέ, θα βρείτε κιουνεφέ ζυμωμένο με ψιλοκομμένο πιστάτσιο που είναι καταπράσινο, αλλά και κιουνεφέ με ξηρούς καρπούς και κανέλα, με Nutella σοκολάτα αλλά και παγωτό. Τις επιλογές αυτές θα τις βρείτε σε τρία διαφορετικά μεγέθη (μικρό, μεσαίο, μεγάλο), οι οποίες έρχονται μπροστά μας ζεστές και αχνιστές αφού ψήνονται την ίδια στιγμή που τις παραγγέλνετε.

Άρα, την επόμενη φορά που θα βρεθείτε στη Λάρνακα πρέπει να κάνετε μια στάση και από εδώ και δεν θα χάσετε!

Info
Κυριάκου Μάτση 10, Λάρνακα
ΤΗΛ. 96678803
Website: https://kunafacy.com/