ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Βρήκαμε πού θα γευθείς katsu sando sandwich

WIZ TEAM

Στην Αμερική αλλά και γενικά σε όλο τον κόσμο τα τελευταία δυο-τρία χρόνια τα συγκεκριμένα σάντουιτς έχουν γίνει η τάση στο φαγητό, με αρκετούς foodies στα social media να ποστάρουν σχετικές φωτογραφίες.

Τι ξέρουμε, όμως, για το έδεσμα αυτό; Σίγουρα ότι πρόκειται για street food το οποίο κατάγεται από την Ιαπωνία. Το «Katsu» αποτελεί μία συντομογραφία της λέξης «katsuretsu», δηλαδή η κοτολέτα στα Ιαπωνικά, ενώ το «sando» είναι αργκό τύπος της λέξης «sandwich».

Τα σάντουιτς αποτελούνται από χοντροκομμένα κομμάτια άσπρου ψωμιού και λεπτοκομμένα τηγανητά φιλετάκια κρέατος ανάλογου με την όρεξη του καθενός, συνδυασμένα με επίσης διάφορες σος. Μια από τις πιο δημοφιλείς επιλογές είναι το pork katsu και το tamago ενώ υπάρχει και το «παιχνιδιάρικο» sando με φρέσκα φρούτα.

Όπως και με άλλα πιάτα, έτσι και αυτό μπορούμε πλέον να το βρούμε σε διάφορες παραλλαγές επηρεασμένες από άλλους λαούς της Δύσης. Επομένως, τα σάντουιτς αυτά είναι διαθέσιμα σε αρκετές απολαυστικές εκδοχές.

Το θέμα, όμως, είναι πού θα μπορούμε εμείς να γευθούμε τα σάντουιτς αυτά. Σε πολυσύχναστη οδό της αγαπημένης Λεμεσού, εδώ και μερικούς μήνες δημιουργήθηκε ένα όμορφο μαγαζάκι που προσφέρει από νωρίς το πρωί μέχρι το απόγευμα τα σάντουιτς αυτά.

Στο Sando & Co, όπως ονομάζεται το μαγαζί, μπορείς να βρεις sandos σάντουιτς σε πολλές εκδοχές όπως chicken katsu, με αβγό, creamy egg και χαλούμι αλλά και τυρί-γαλοπούλα.

Το μαγαζί στεγάζεται σε πολυσύχναστη οδό στη Λεμεσό και ιδανικό για ένα γρήγορο θρεπτικό γεύμα. Στο στέκι αυτό μπορείς να βρεθείς από νωρίς το πρωί μέχρι το απόγευμα και να απολαύσεις sando σάντουιτς, διάφορα wraps, pancakes, γεμιστά κρουασάν, burgers αλλά και σαλάτες. Από το μενού δεν λείπουν οι απολαυστικοί φρέσκοι χυμοί αλλά και οι καφέδες.