ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Churros Amigos το πιο γλυκό street food της Λευκωσίας

ΜΑΡΙΑ ΦΑΝΤΗ

Το καλό street food είναι μία τάση που έχει έρθει για να μείνει στον γαστρονομικό χάρτη της Κύπρου με πολλά εγχειρήματα να έχουν αναβαθμίσει την έννοια του γρήγορου φαγητού ξεφεύγοντας από τις βρόμικες σνακ επιλογές και μεταμορφώνοντάς το σε ποιοτικό, ιδιαίτερο και κάποιες φορές γλυκό φαγητό!

Μια street food γλυκιά πρόταση που έχει κάνει την εμφάνισή της εδώ και 3 εβδομάδες στη Λευκωσία είναι το Churros Amigos.

Δεν είναι ζαχαροπλαστείο, αλλά… εργαστήρι, που ξεκίνησε εν μέσω καραντίνας και το δημιούργησαν 3 φίλοι αρκετά νεαροί σε ηλικία, επηρεασμένοι από διάφορα ταξίδια που έχουν κάνει, καταφέρνοντας να μας ταξιδέψουν με τη γλυκιά street food γεύση τους, με την ισπανική εκδοχή λουκουμάδων που προσφέρουν.

Αν δεν ξέρεις τι είναι τα churros, πρόκειται για μακρόστενο τραγανό γλύκυσμα που σερβίρεται σε χάρτινο χωνάκι με ζάχαρη και κανέλα ή βουτηγμένο σε ζεστή σπιτική πραλίνα και άλλα toppings.

Είναι ένα ινσταγκραμικό γλυκό που μπορείς να το απολαύσεις στην κλασική του εκδοχή ή το churro boost, σε μεγάλη γεμιστή εκδοχή με πραλίνα ή καραμέλα δικής τους παραγωγής, διάφορα συνοδευτικά ή toppings. Στο Churros Amigos μπορείς να βρεις to share box επιλογές και διάφορες επικαλύψεις από αγαπημένες γεύσεις όπως Kit Kat, Oreo, coconut και πολλά άλλα.

Οι παραγγελίες γίνονται μέσω της σελίδας τους στο Instagram, με το ωράριο λειτουργίας να είναι 18.00-22.30 το βράδυ. Σε μεταγενέστερο στάδιο θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τις γλυκές δημιουργίες τους και σε διάφορα pop up events καθώς και vegan επιλογές.

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by