ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δέκα αγωνιστές της ζωής και της παραγωγής ξεχώρισαν στα Βραβεία Ποιότητας 2020 του «Γαστρονόμου»

WIZ TEAM

Πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στο προαύλιο του πολιτιστικού κέντρου του Δήμου Στροβόλου τα έβδομα βραβεία ποιότητας Γαστρονόμου Κύπρου με φυσική παρουσία και με την τήρηση όλων των μέτρων υγειονομικής προφύλαξης για την πραγματοποίηση ζωντανών θεαμάτων σε ανοιχτούς χώρους.

Στήν 7η απονομή των Βραβείων Ποιότητας 2020 του «Γαστρονόμου» και της «Καθημερινής»  διακρίθηκαν δέκα άξιοι παραγωγοί από τον ευρύτερο αγροδιατροφικό τομέα .Δέκα  μεταποιητές και έμποροι κυπριακών τροφίμων που ένιωσαν έντονα τους τριγμούς της αγοράς από την οικονομική κρίση που έφερε η πανδημία τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Η επόμενη μέρα τούς βρίσκει πιο δυνατούς και πιο συνειδητούς, πιστεύουν στα προϊόντα τους, είναι αφοσιωμένοι σε αυτό που κάνουν, επίμονοι και συνεπείς.

Η επιτροπή γευσιγνωσίας του «Γ» στελεχώθηκε από σεφ, σομελιέ, ειδικούς επιστήμονες, δημοσιογράφους γεύσης και συνεργάτες του περιοδικού, πρότεινε δεκάδες κυπριακά προϊόντα ποιότητας και με τυφλές γευσιγνωσίες ανέδειξε τα καλύτερα για το 2020 σε εννιά συνολικά κατηγορίες.

Για πρώτη φορά μέσα στα επτά χρόνια των Βραβείων Ποιότητας, δύο κρασιά ισοψήφησαν στη γευσιγνωσία, γι' αυτό και στη φετινή απονομή βραβεύτηκαν δύο ροζέ κρασιά από δύο διαφορετικά οινοποιεία. Ο «Γ» στηρίζοντας τον κλάδο της εστίασης επανέφερε το Βραβείο Εστιατορίου Κυπριακής Ποιοτικής Κουζίνας εξυμνώντας την καλή κουζίνα, η οποία γίνεται μοναδική αν συνδυαστεί με πρώτες ύλες από τα εξαιρετικά κυπριακά προϊόντα που διαθέτει ο τόπος μας. Διαχρονικός στόχος άλλωστε του «Γ» με τα Βραβεία Ποιότητας είναι να εκτιμήσουμε περισσότερο την αξία των δικών μας ντόπιων προϊόντων.

Οι παραγωγοί που διακρίθηκαν χθες στα Βραβεία Ποιότητας 2020 διακατέχονται από το πάθος για δημιουργία ποιοτικών τροφίμων και ποτών. Δέκα άνθρωποι του μόχθου που σέβονται τον καταναλωτή και το περιβάλλον, δέκα φωτεινά παραδείγματα αγωνιστών της ζωής και της παραγωγής που αναδεικνύουν τον πραγματικό πλούτο της πατρίδας μας. Αυτή η βράβευση στην ουσία είναι βράβευση των προσπαθειών τους. Με τα εξαιρετικά προϊόντα τους κερδίζουν τον σεβασμό και την αγάπη μας.

Παρουσιάστρια της βραδιάς για ακόμη μια χρονιά η δημοσιογράφος και αρχισυντάκτρια του «Γαστρονόμου», Έλενα Αποστόλου. Περήφανος χορηγός των Βραβείων Ποιότητας 2020 ήταν η Τράπεζα Κύπρου, υποστηρικτής των Κύπριων παραγωγών τα καταστήματα Σκλαβενίτης και υποστηρικτής Πολιτισμού ο ΟΠΑΠ Κύπρου.

Οι ΝΙΚΗΤΕΣ

ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ
Ντομάτες Οδού, οργάνωση παραγωγών «Βασιλική Γη», Μιχάλης Νικολάου
Απονεμητής; Βυρώνας Βύρωνως


ΒΡΑΒΕΙΟ ΧΑΛΛΟΥΜΙΟΥ
Αιγοπρόβειο Λυγίας, Γαλακτοκομικά Προϊόντα Λυγίας -Σταυρίνος Στυλιανού
Απονεμητής; Κώστας Καδής


ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ
Πρόβειο γιαούρτι «Αρχοντικόν», Ηadjigeorgiou Dairies «Αγροτικόν» - Γιώργος Χ Γεωργίου Απονεμητής; Δημήτρης Αλετράρης

ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ
7 Ελιές, Atsas organic farm - Aναστασία Παντελή
Απονεμητής; Λουκία Λοίζου Χ Γαβριήλ

ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ ΕΥΡΕΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ
Αλλαντικά Γρηγορίου, Γρηγορίου Β.Ε. ΛΤΔ – Αντρέας Γρηγορίου
Απονεμητής; Μιχάλης Παναγίδης 

ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΠΟΙΟΤΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ
Εστιατόριο «Μπέμπα» Θωμάς Μπέκας και Βαρνάβας Ηλία
Απονεμητής : Σάββας Περδίος


ΒΡΑΒΕΙΟ ΛΕΥΚΟΥ ΟΙΝΟΥ
«Πετρίτης», Οινοποιείο Κυπερούντας – Αλέξης Φωτιάδης
Απονεμητής : κ. Αντρέας Παπαχαραλάμπους


ΒΡΑΒΕΙΟ ΡΟΖΕ ΟΙΝΟΥ
«Ρόδινος», Οινοποιείο Τσιάκκας – Ορέστης Τσιάκκας και Έκτορας Τσιάκκας
«Μαραθεύτικο», Κτήμα Γερόλεμο, Χαρίλαος Αθηνοδώρου και Αθηνόδωρος Αθηνοδώρου Απονεμητής : Κυριάκος Κόκκινος και Μαρίνα Οικονομίδου
-

ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΡΥΘΡΟΥ ΟΙΝΟΥ
«Όμηρος», Οινοποιείο Άης Αμπέλης Γιώργος Τρυπάτσας
Απονεμητής : Κωνσταντίνος Πετρίδης